ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 703
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
natali_80 , преди време доста обсъждахме тази част от табличката и май не можахме да стигнем до едно мнение. Ще ти напиша как аз съм приела за мен нещата. Когато е чисто сурово бяло месо (филе) - по 28 гр. Когато е пушено филе, шунка, пилешко роле - по 42 гр. Когато е сурово месо от бутче (без кожа) - по 28 гр . Когато е цяло бутче (с кожа)  - по 42 гр. Но мисля, че имаше момичета, които процедират по друг начин. Нека и те си кажат мнението.
Аз когато използвам готова купена кайма, я броя по 42 гр , но когато си меля в къщи или в магазина избрано от мен пилешко или телешко филе (а понякога и свинско бон филе ) я смятам по 28 гр.

# 421
Дани,тая идея за бурканчетата е супер.Не ми е идвало на ум.
Аз като си правя супички или манджи - никога не са ми повече от 2 порции,че да ми е по-лесно,а и на мен бързо ми омръзва някоя манджа,но твоята идея  е добра.А колко време издържа яденето така приготвено?
Аз снощи имах някъв пристъп на лакомия ,за съжаление не ми се случва за първи път и реших,че наистина трябва да се стягам.Лошо е като видях колко лесно свалих килограми и ги задържах и вече съм с мисълта,че дори да си угодя,това няма да ми се отрази.
Днеска реших,че ще го карам по-леко и съм на кисело мляко от сутринта.За закуска 1 кофичка с ленено семе - уникално вкусно ми беше и от 8 до 12 не огладнях,дори ми се пиеше много вода,а когато съм се хранила правилно,винаги е така.В 12 едно айрянче,ся в 2 още едно мляко и ми е прекрасно  Heart Eyes

# 422
Ini`, там от където видях идеята казват, че до месец може да се съхранява така. Но аз съм консумирала до 10-я ден след приготвянето. Важното условие храната да е вряла като се сипва и да се образува хубав вакуум (да хлътнат капачките). Дори казват, че може и без хладилник, но аз никога не съм рискувала и слагам в хладилника след 1/2 час, дори и да са още топли бурканчетата. Така процедирам и с храната за моите мъже сега, когато съм на работа. В почивния ден наготвям 4-5 различни яденета и тия, които са със сос, сипвам пак в буркани и по същия начин, а първо се консумират по-сухите. Така за седмицата ми е подсигурена храната  Wink.

# 423
  • Universe
 Hug Здравейте   bouquet

Аз ту влизам, ту излизам от Зоната, но днес реших да си добавям кълнове към салатите, защото не мога да изям 720 гр. салата от домати например (ако имам 3 блока на обяд/вечеря ), но е съвсем лесно смилаемо:

240 гр. салата от домати + 42 гр. пшенични кълнове = 1 с.л.  (общо 3 ВБ)      

240 гр. салата от домати + 120 гр. краставица + 97 гр. стар лук + 21 гр. пшенични кълнове = 1 ч.л (общо 3 ВБ)

Хем са и много полезни, наричат ги  кралете в диетите Peace

Та , поиграх си да изчисля кълновете, обачеееееееееееее  ooooh! Thinking къде попадат соевите кълнове - те в случая протеин или въглехидрат са newsm78

Като ми отговорите ще кача всички кълнове, изчислени в грамажи по блокове  Heart Eyes

Пожелавам ви прекрасен ден   bouquet

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 16:49 от Lenny_Pld ॐ (With love)

# 424
 Lenny_Pld ॐ (With love), според мен е по-правилно соевите кълнове да се броят за протеин. Ето от тук се вижда, че преобладаващото в тях е именно протеина. А и всички останали соеви продукти са в графата за протеин. Ти не беше ли една от вегетарианките в темата  newsm78. Ако имаш време пиши по-често, защото споделяше доста ценна информация преди време    bouquet

# 425
Здравейте, милички! Исках да ви кажа, че след дълги и неуспешни, за съжаление, опити не успях да влезна в Зоната, става една лудница дояжда ми се кисела краставичка- бързам да ям нещо да го балансирам, после ми се дояжда ябълка- пак ям да добалансирам и така един затворен кръг,в резултат на който имаме едно постоянно ядене, така че поне докато се роди бебчо ще се храня разделно, а после пак съм при вас. Благодаря ви за всичко и целувам всички!!! Hug Hug Hug

# 426
  • Universe
Lenny_Pld ॐ (With love), според мен е по-правилно соевите кълнове да се броят за протеин. Ето от тук се вижда, че преобладаващото в тях е именно протеина. А и всички останали соеви продукти са в графата за протеин. Ти не беше ли една от вегетарианките в темата  newsm78. Ако имаш време пиши по-често, защото споделяше доста ценна информация преди време    bouquet

Аз съм, Laughing  благодаря ти, dani1712Heart Eyes Hug  bouquet На свой ред изказвам благодарност за преизчислените рецепти   bouquet

И аз така си помислих за соята,  но реших да чуя още едно мнение  Hug

И като имам предвид полезността на кълновете и пренебрежително малкият им (в повечето случаи) грамаж ги оцветявам в зелено (имам резерви за бобовите   :scratch, те са и доста като грамаж).

Преизчисляването им в блокове съм направила по стойностите, публикувани в bb-team.org

КЪЛНОВЕ  1ВБ

Грах кълнове, сурови                                    1 ВБ = 33 гр.
Грах кълнове, готвени, варени                       1 ВБ = 53 гр.

Леща кълнове, сурови                                  1 ВБ = 41 гр.
Леща кълнове, готвени, варени                     1 ВБ = 42 гр.

Пшеница кълнове, сурови                             1 ВБ = 21 гр.

Репички кълнове, сурови                              1 ВБ = 250 гр.

Семена от люцерна кълнове, пресни              1 ВБ = 429 гр.

Боб кълнове, мунг, сурови                            1 ВБ = 500 гр.

Боб кълнове, сурови                                     1 ВБ = 220 гр.
Боб кълнове, готвени, варени,                        1 ВБ = 191 гр.

Червен боб кълнове, сурови                          1 ВБ = 78 гр.
Червен боб кълнове, готвени, варени             1 ВБ = 220 гр.

СОЕВИ КЪЛНОВЕ  1ПБ

Соеви кълнове, сурови                                 1 ПБ = 53 гр.
Соеви кълнове готвени, пържени                   1 ПБ = 53 гр.
Соеви кълнове готвени варени, задушени       1 ПБ = 83 гр.

# 427
  • Universe
Може и да сте го коментирали докато бях в неизвестност, но искам да питам

Thinking Виждам изключително голяма разлика в сайта за зоната  и това, което аз изчислявам, вземайки данните  от тук

СПАНАК (накълцан)    20    1200гр. (20Х60)  

Спанак суров (въгл. 3,9)           231 гр.
Спанак готвен със сол              240 гр.

ЛАПАД    20    1200 (20х60)
Лапад, суров                             281 гр.
Лапад, готвен със сол               307 гр.

ТИКВИЧКИ (нарязани)    2    240 (2Х120)
Тиквички, сурови                       289 гр.

ГЪБИ(нарязани)    4    360 (4x90)
Гъби, бели , сурови                   276 гр.

РЕПИЧКИ (нарязани)    4    400 (4Х100)
Репички                                    265 гр.

ЛУК (стар) накълцан    1    130
Лук, стар                                    54 гр.

ЛУК (зелен) накълцан    1    80
Лук пресен                                123 гр.        

КРАСТАВИЦА (нарязана)    4    480 (4x120)    
Краставици                                257 гр.

и други такива  Rolling Eyes

Някой може ли да ми обясни от къде идва това  newsm78 Разбирам, че таблиците, които се ползват имат отклонения, но тук има фрапантни разлики Confused

Благодаря   bouquet

Последна редакция: вт, 02 окт 2012, 23:50 от Lenny_Pld ॐ (With love)

# 428
  • София
Lenny_Pld Основната разлика при въглехидратите идва от факта, че в зоната фибрите се вадят от количеството въглехидрати и тогава се смятат въглехидратите. Всички ние ползваме таблицата от блога, защото тя идва от първоизточника - нашата мила Емигрантка си има личен зонов консултант и до колкото знам по-голямата част от информацията, която е в таблицата идва именно от там. А в крайна сметка тези хора са основоположници на този режим и би трябвало да приемем, че количествата, които те са дали, са най-близки до зоновата реалност - все пак това им е работата на хората  Hug

# 429
  • Universe
Moharet, благодаря   bouquet

Аз не поставям под съмнение знанията на хората, създали диетата, нито омаловажавам труда на Емигрантка, търсех отговор и ти ми го даде, за което още веднъж изказвам огромна благодарност  Hug  newsm51

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 02:34 от Lenny_Pld ॐ (With love)

# 430
vitaivan Разбирам те много добре, и аз не успях да остана Зонова като бях бременна. Успех с разделното хранене, и ти пожелавам лека бременност  Hug

Lenny_Pld ॐ (With love) Това е полезна информация, благодаря, че пусна инфото за кълновете  Hug

# 431
# 432
  • София

Carmen супер си го написала Simple Smile

# 433
Carmen   smile3501-много добре си го направила  bouquet
  чудесно би било първо да прочетем и после да задаваме въпроси за доизясняване  Laughing

# 434
Добро утро момичета, аз се губя малко, но ме е срам да се покажа  Blush на ден 4 яденета са ми по зоната и после вечер (изкушенията са много) винаги нарушавам. Ужасна съм :0( вие как успявате...
Ами имам още едно въпросче, за киноата, някой яде ли я? Как я смятате като количество, предполагам че като ориза нали?

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 09:44 от poliville

Общи условия

Активация на акаунт