Имате ли 'тайни' пари?

• 33 604
  • 423
  •   1
Отговори
# 30
Нямам , ама ми се иска да имам , за мен това не е кражба нито тайна.В един момент , когато харесам нещо на детето и нямам възможност да го купя бих си пръснала "заделените" пари.за сега нямам възможност да ги скатавам , но дано за напред когато почна работа да успявам , от баща ми знам , че човек не може да остава винаги на 0

# 31
Какво?
 Паричния влог на името на съпруга можеш да смяташ и за свой? Коя е тази банка която разрешава свободно теглене на пари от съпругата ако мъжа и изрично не е разрешил такова?
Да ги съдим тези банки за лишаване на правата на съпругите по член на семейния кодекс!

# 32
Lizet33 с тебе знам , че не се спори , все едно да говоря на монитора , МОЛЯ ТЕ уважавай мнението на всички съфорумки и престани на всяко мнение да изказваш анти такова

# 33
Lizet33 с тебе знам , че не се спори , все едно да говоря на монитора , МОЛЯ ТЕ уважавай мнението на всички съфорумки и престани на всяко мнение да изказваш анти такова

Като имаш доводи за оборване и доказване на тезата си, която не съвпада с чужда, ги предостаавяш. Като не- замлъкваш без лични нападки от безсилие.

Аз съм цялата слух и внимание, дайте ми член от закон по който да си ползвам на воля паричките на мъжа ми и законно да си ги считам свои!

# 34
По скоро се опитваш да натрапиш мнението си навсякъде , не съм прочела и един твой коментар да  не се опитваш да ни убедиш в твоите разсъждения.явно се имаш за много безгрешна и само ти постъпваш правилно.не знам защо изобщо се занимавам с теб и падам на нивото ти , вярвам , че и други съфорумки ще ме подкрепят , че напоследък присъствието ти става повече от нежелано

# 35
По скоро се опитваш да натрапиш мнението си навсякъде , не съм прочела и един твой коментар да  не се опитваш да ни убедиш в твоите разсъждения.явно се имаш за много безгрешна и само ти постъпваш правилно.не знам защо изобщо се занимавам с теб и падам на нивото ти , вярвам , че и други съфорумки ще ме подкрепят , че напоследък присъствието ти става повече от нежелано

Тук никой нищо на никого не натрапва и никой никого не убеждава. Всеки изказва мнение. Това че твоето не съвпада с моето, не е признак че моето ти е натрапвано. По същата логика мога да кажа че ти натрапваш своето, още повече че освен лични нападки и обиди, по същество мнение и няма.

пс. много си по-ниско от нивото ми- не се пада нагоре.

# 36
 Whistling леле наистина си трол май , или си стара девственица или стара мома ,че има толкова жлъч в теб...просто излизам от темата , че като чета и ми се иска да я заключат ooooh!
И пак помисли ,дали изказваш мнение , защото след всеки писал , коментираш Б*х ти и не натрапването дето го имаш
Не всъщност ми е смешно Joy Joy Joy ти си като виц на деня , ей такива като теб разсмърдяват форума...злобни , завистливи , че и с самочувствие

# 37
Whistling леле наистина си трол май , или си стара девственица или стара мома ,че има толкова жлъч в теб...просто излизам от темата , че като чета и ми се иска да я заключат ooooh!
И пак помисли ,дали изказваш мнение , защото след всеки писал , коментираш Б*х ти и не натрапването дето го имаш
Не всъщност ми е смешно Joy Joy Joy ти си като виц на деня , ей такива като теб разсмърдяват форума...злобни , завистливи , че и с самочувствие

Верно е виц. Скъсах се от злоба и умрях от завист точно към теб-  безработната. Mr. Green Laughing
Бегай брой на мъжа си стотинките и гледай да скъташ нещо за дамски превръзки!

# 38
  • Burgas, Bulgaria
Имам си,да и при това сериозна сума.Сега -колко са "тайни" е отделен въпрос,но ако реша да си организирам неочаквано пътуване от днес за утре-го правя .Не знам как ще ви прозвучи,но аз съм свикнала да имам пари,обичам да имам свои си пари(невлизащи в никакви сем.бюджети-за това се грижи съпругът ми).

# 39
  • София
Не, нямам, а такива истории със заделяне на "тайни" или "и аз съм човек" пари, ми е гнусно. Тръгна ли да заделям такива пари, значи нещо вкъщи е станало и доверието е хвръкнало през прозореца. Познавам такива жени, и работещи, и неработещи, и за мен има връзка между действията им и разбиранията им за живота, също и разбиранията на мъжа за семейните отношения и изобщо как са отношенията вкъщи. Моите лични изводи на база видянато от мен са, че като начало жените се смятат за уязвими и затова събират пари и второ, не вярват на мъжете си, а като трето - така са научени от майките си. За мен това не са равноправни отношения в семейството, а негласно признаване, че всеки може да прецака другия, затова дай да се застраховам. Аз не мога да живея така, пък колко съм права, това ще го покаже животът. На практика семейството го управлявам аз, при мен са парите за осигуряване на физическото функциониране на семейството, мъжът ми не ми ги брои, нито ми иска отчет, така че, ако искам, мога да източвам бюджета. Всичко е до човек. В родното ми семейство никой никога не е правил фонд "собствени пари", майка ми и баща ми се разбират прекрасно. 

Към Лизет - няма как съпругата да е държанка, съдържанка и прочие, защото гледа общия им дом, общото им семейство, а не си е донесла децата от бащиния дом или от комшията. За теб знам, ти си супер, дори не смея да разсъждавам върху твоя светъл живот!

# 40
Преди няколко дни ме потресе историята на едно момиче, което съжителства с насилник, когото не може да напусне и основната причина е, че не работи и няма пари. И други момичета съм чела, които казват, че не могат да предприемат някакво действие ( не задължително бягство, раздяла или нещо драматично), защото нямат пари. Обикновено или са в майчинство, или са домакини, безработни и тн. Или жени, чиито ценности изключват подобни лични спестявания.
Резултатът е, че в един момент имат нужда, а нямат.

Аз по принцип съм  'за' общият бюджет и в моят дом няма скрити пари.
Но си мисля дали това е 100% разумно.
Дали ще събирам пари за следващата ваканция изненада за съпруга ми, или за 'черни дни', на мен все по-разумно ми се струва да имам нещо настрана само аз.

Вие как мислите? И това предателство ли е?

Мислите ти са съвсем разумни, не е предателство . Аз също нямам и сме с общ бюджет.  Но според е необходимо всеки да си има свои пари - не ежедневни, а други. Не нужно дори да са тайни, просто всеки да си знае, че има нещо зад гърба си.

п.п. оо Лизет пак ли се изявява.... аман. Crossing ArmsCrossing Arms

# 41
Колко трябва да са тия пари, че да можеш  да си осигуриш съществуването.  Мисля, че въпросът е по-скоро в това, че те не са в състояние да живеят сами.  Предпочитат малко бой вкъщи, отколкото да се борят с живота.

# 42
  • София
да, и аз не мога да си представя колко ще да са тези заделени пари извън семейния бюджет, че да дават сигурност на жената, ако нещо се прецака работата. Като минимум, трябват й за между един и три месеца да се издържа, барабар с децата, а това вече не е фонд "и аз съм човек", а отделен влог. И не е до това дали работи или не, защото обичайно в българските семейства, доходът на само единия не скига за издръжка на живота, то две заплати не стигат! Не зная как си го представят някои жени това със самоиздръжката при положение, че в едно семейство обичайно има поне един заем. Една разведена жена с деца рядко се оправя сама, че и без деца пак трудно се оправя сама, а разчита на родителите си. Така че, както и да я смятаме, сама жена трудно сколасва със или без фонд. За мен това с фонда е признание, че мъжете продължават да са по-силните финансово и че всъщност равенство няма, а има някаква атавистична представа за това, че жената трябва с хитрост да преодолее статуквото, за да добие власт.

# 43
  • с/у ОколоМръсТното
Всичките ми пари в портфейла са тайни, никой не ми го пипа и рови, че да знае колко имам  Mr. Green

Колко като ст-т трябва да имаш, че да се водят "тайни"?

# 44
  • Burgas, Bulgaria
Не знам защо е "гнусно" една жена да си има собствени пари и защо е "предателство" ,че не всичко е в общ бюджет???Не съм залепена за мъжа си,аз съм човек ,който може да взима и импулсивни решения за нещо (напр.ултраскъп фотоапарат) и да си го купи когато му е кеф.Това води ли се прецакване на мъжа(ха-ха)?

Общи условия

Активация на акаунт