Имате ли 'тайни' пари?

• 33 604
  • 423
  •   1
Отговори
# 45
  • с/у ОколоМръсТното
 Роксалана, за ССФ се води, да.
Но ти не се кахъри ми кажи кога ще идем с теб да се почерпим за наше здрав с някой скрит левец   Laughing

# 46
  • София
Защото се хващам на бас, че дори жена, която заделя пари за себе си, ще бъде много недоволна и ще сметне за гнусно, ако се окаже, че мъжът й също е заделял за себе си.
Когато искам да си купя нещо, аз просто го купувам, също импулсивно, нямам нужда от разрешение. Мои могат да бъдат само пари, които са ми дадени, например от родителите ми  като подарък по някакъв повод, или съм спечелила от тотото. Но от общия семеен бюджет това заделяне, пренесено на прлскостта на една фирма, се казва източване. Все едно всеки от съдружниците да си заделя от фирмените пари и блага, за да има да си харчи.

# 47
  • Mediterraneo
Моите усещания са като на Андариел. Нямам, никога не съм имала и не мисля да имам тайни пари. Най- малкото, не мога да си позволя да имам заради ограничените средства, които получавам и едва стигат за покриване на основни нужди. И да- за мен всичко опира до доверието, до целостта на семейството. Пък всеки е свободен да мисли и прави, каквото намери за добре  Peace

# 48
Може би трябва да изясним какво са тайни пари. Защото не вярвам форумката да се отчита за всяка покупка.

# 49
  • Пловдив
Добре, а когато парите не са тайни? Примерно моят съпруг знае, че си отделям, знае по колко си отделям, знае в коя сметка са, АКО пожелае може да разбере и паролите на интернет банкирането, защото го правя от вкъщи, от домашния компютър.

# 50
  • с/у ОколоМръсТното
Добре, а когато парите не са тайни?

тук говорим само за тайните Wink

Трещи - тайни пари... Никой не знае за тях, дори и самата ти понякога ги забравяш  Laughing

# 51

Верно е виц. Скъсах се от злоба и умрях от завист точно към теб-  безработната. Mr. Green Laughing
Бегай брой на мъжа си стотинките и гледай да скъташ нещо за дамски превръзки!

На теб , пък кой ти каза , че съм безработна  Wink и от къде знаеш , че мъжа ми има стотинки Crazy
Ти и ума , и богата и всичко над нас се извъди бе , уууу жена мечта си просто Sick споко

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 09:21 от Течен_Шоколад

# 52
Може би трябва да изясним какво са тайни пари. Защото не вярвам форумката да се отчита за всяка покупка.

Моите пари в известен смисъл са тайни от самата мен, никога не зная точно с колко разполагам, освен в случаите когато са съвсем малко.
Предполагам категорията "тайни пари" са в случаите когато стриктно се отчитат в семейството всички приходи и разходи.В нашето семейство не е така, покриваме общите разходи, спестяваме за почивки и по-големи покупки, но няма някаква стриктна отчетност.В този смисъл всеки разполага със средства в известен смисъл тайни, но всъщност не, защото никой не държи другия да му се отчита.

Сега, какво, да изляза на обяд с колежка и да си нося касовия бон на мъжа си ли, че да не е тайно?
Или да накупя на детето дрешки и пак да представя касов бон.Простичко казвам "Виж какво купих, хареса ли ти".

За описания в първия пост случай- не са парите или липсата им причина, а само търсене на извинение.Познавам такива жени, търсят оправдание преди всичко пред себе си.

# 53
В един момент имах. Тоест винаги отделях някаква сума на месец, която прибирах. Обикновено се налагаше да се ползва в някакъв момент, все за закърпването на "дупки".
В последствие...разходите ни станаха по-големи и това отделяне отпадна.
Сега отново имам такава възможност и гледам да заделя някаква сума.

# 54
Имам.Но не е таен.Бюджета ни е общ-разходи по живота ни като семейство-независимо от това, че са ни различни доходите.Сметка там не търсим, не делим по равно, не разпределяме според заслугите.Аз, понеже съм около децата и знам техните такси-плащам тях-спорт, училища. градини...но не, за да разпределяме кой какво да плаща, а защото не може по електронен път, иначе и тях мъжът ми щеше така да плати.Най-лесно е.Отделно си трупаме капитал-семеен.Отделно всеки си има сметка, която не е тайна.Не е правена с цел-да си имам Лични, просто разпределяме по нещо тук-там, като има.Така, при една евентуална ситуация нито аз, нито той, нито децата ще останат някъде в нищото.Само да вметна-не заделяме.Разпределяме каквото остане.

# 55
Да, имам заделени пари. Моят мъж не се интересува аз какви пари изкарвам и как ги харча, та имам възможност да пестя, но не я използвам оптимално, защото съм с "широки" пръсти.

# 56
Проблясък - Лизет, докато беше ксения, там делукс, май беше домакиня. Пардон, издържанка.  Явно през носа или не знам през къде, й е излязло.

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 10:48 от Трещерица

# 57
Ами аз мисля, че посочих именно законът, който признава домакинската работа за принос наравно с материалните средства и по силата на което всичко, придобито по време на брака ( вкл. и заплатата на съпруга) е общо. Това го пише в Семейният кодекс, не съм го измислила. И ако някой се е прецакал по пътя от незнание е негов проблем.

Мирама,
аз по-скоро мисля, като теб. Решила съм да събирам пари настрана всеки месец, за да ги използвам в един момент за нещо - дали ще кърпя дупки, дали ще купувам ваканция или недай си боже за нещо по-сериозно мисля, че трябва да имам такива пари настрана, които в един момент могат да се окажат важни.

А това пък да си в чужда страна и да си напълно беззащитен, зависещ от произвола на насилник е направо ..

# 58
  • София
Проблясък - Лизет, докато беше ксения, там делукс, май беше домакиня. Пардон, издържанка.  Явно през носа или не знам през къде, й е излязло.

Нямам идея коя е Лизет, но определено има нужда от терапия в отделение с повишена сигурност.....
Агресивна е като доберман на пости....

По темата: нямам причина, поне засега, да имам парички, които никой не знае...
Нито аз, нито мъжът ми смятаме за нужно да си подаряваме замъци и се съобразяваме с малкият си бюджет.....
А и бой не ям...поне засега...

# 59
Защото се хващам на бас, че дори жена, която заделя пари за себе си, ще бъде много недоволна и ще сметне за гнусно, ако се окаже, че мъжът й също е заделял за себе си.
Когато искам да си купя нещо, аз просто го купувам, също импулсивно, нямам нужда от разрешение. Мои могат да бъдат само пари, които са ми дадени, например от родителите ми  като подарък по някакъв повод, или съм спечелила от тотото. Но от общия семеен бюджет това заделяне, пренесено на прлскостта на една фирма, се казва източване. Все едно всеки от съдружниците да си заделя от фирмените пари и блага, за да има да си харчи.

Абсурдно е всеки да си бърника по обща фирмена сметка за лични нужди. Не че движението по сметката остава скрито за другия разбира се, но подобни неща водят до конфликтни ситуации и всяко бъркане във фирмена сметка би трябвало да е съпроводено с уведомяване на съпруга и негово съгласие. Затова винаги съм казвала че в семейство с общ бизнес, не можеш да твърдиш че имаш нещо свое. Общата сметка е обща а значи ничия лично.
При две фирми, смесването на сметките им в една също смятам за глупаво. Всяка жаба да си знае гьола И съответно общата семейна сметка трябва да е отделна от фирмените, в която счетоводителят прехвърля ежемесечно определена сума от дохода на фирмите. Семейство с две фирми би трябвало да има минимум 3 сметки. И така аз нямам нужда от никакви тайни пари, защото винаги имам само свои.

Общи условия

Активация на акаунт