Имате ли 'тайни' пари?

• 33 604
  • 423
  •   1
Отговори
# 60
  • Австрия
Подозирам, че имам тайни пари т.е. пари, за които не знам... Дано не ми се налага, да разбирам къде са и колко.

# 61
А това пък да си в чужда страна и да си напълно беззащитен, зависещ от произвола на насилник е направо ..

Не вярвам ти да си в това положение. И да нямаш пари да се върнеш в България. А иначе - гадво е, където и да си.

# 62
А това пък да си в чужда страна и да си напълно беззащитен, зависещ от произвола на насилник е направо ..

Не вярвам ти да си в това положение. И да нямаш пари да се върнеш в България. А иначе - гадво е, където и да си.

Аз не съм, да. Имам поне 6 варианта какво да правя, дори да нямам пари.
Но не говоря само за пари с цел бягство.  
Някакъв личен фонд би дал повече свобода.
Аз  за суми над 50 евро се съобразявам, обсъждам. Това е доста ниска сума, един фризьор. Според възможностите може да има жени и които хиляди да не сметнат за нужно да обсъдят с партньора, но при нас летвата е ниска. Това не винаги ми е приятно. Не че получавам упрек, просто е досадно на моменти и сякаш зависиш от одобрение.
Освен това пълната прозрачност ме лишава от доста неща, които искам и за него.
Да му купя нещо, или да го изненадам с нещо...

# 63

Имам и той знае за тях, но не и колко са. Не ги заделям само и единствено за мен, а за много големи покупки, черни дни, изненади и тн. За щастие все още не се е налагало да ги ползваме, оправяме се с наличните и общите спестявания.

# 64
Не бих ги нарекла тайни, защото той знае, че си имам 'мои' пари, не са някакви крупни суми, ползвам ги за подаръци или нещо непредвидено или просто за някоя глезотия, която е извън основния бюджет. Трудно ми е да ги спестявам, широки са ми пръстите, но уж се старая сега.

# 65
  • Burgas, Bulgaria
Колко хубаво го каза-повече свобода!И да колкото повече пари имам -толкова по-добре (спокойна за бъдещето) съм.

# 66
Не бих ги нарекла тайни, защото той знае, че си имам 'мои' пари, не са някакви крупни суми, ползвам ги за подаръци или нещо непредвидено или просто за някоя глезотия, която е извън основния бюджет. Трудно ми е да ги спестявам, широки са ми пръстите, но уж се старая сега.

Без да те репликирам, само да да уточня за мен:Аз говоря за нещо различно.Да мога да купя нещо понякога или подаръци за някой въобще не влиза в графата-да имам заделени тайно някъде, просто имам заплата.След подобни неща, ако остане нещо в сметката ми и няма нищо непредвидено-тези пари, може и 50 лв да са-ги занулявам от тази сметка и влизат в друга.Така да се каже-излишъка след подобни неща-него заделям.За мен, основна роля тези пари биха имали, ако един ден остана без работа-да продължа да имам средства достатъчно дълъг период от време, в който да мога да плащам сметки и разходи както сега.Или ако се наложи спешно крупна сума за здравословен проблем.

# 67
  • Там, където ме обичат
Mалко презастраховане не е убило никого.
Става въпрос за доверие, а такова имам на малко хора, егоизмът е водещ инстинкт, не го забравяйте.
Преди време стигнах до същия извод. Яд ме е само, че по-рано не съм се усетила. Peace

# 68
Не , никога не съм имала ... А имам възможност да го направя ... Просто не изпитвам нужда . Аз даже нямам никакви сметки на мое име . Разбира се разни дребни сумички за изненада на половинката или т.н. не ги коментирам , говоря за нещо по - сериозно  Peace.

# 69
  • Бургас
Сериозни суми нямам  Mr. Green

Не е лошо обаче ако човек го прави.

# 70
За съжаление в момента нямам. Много ми е трудно да спестявам
Но съм имала и съм помагала на приятелки, без за това да давам отчет на мъжа си.
Не го смятам нито за кражба, нито за предателство

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 20:00 от Gianna

# 71
Винаги съм заделяла пари само за себе си - и когато съм живяла сама, и с партньор. Санитарният минимум на заделените пари винаги е поне издръжката ми за 6 месеца (храна, подслон, лечение ако ми се наложи, лекарства, пари за транспорт и т.н. - базовите неща за 6 месеца). Едва след това мога да започна да мисля за Айфони, екскурзии, изненади и спестявания за старини или пък за някакви луксове (като чанти от 600 паунда и т.н.). Бих нарушила тези спестявания само в случай на сериозно заболяване на роднина или близък човек, който има неотложна нужда. Т.е. от човешка гледна точка.

А животът казват може да се промени на 360 градуса само за секундите, в които правим едно вдишване и издишване. Аз лично това съм го изпитала. Една вечер говорих с баща си по телефона и се смяхме, а на сутринта рано майка ми ми се обади да ми каже, че е починал. И изведнъж, буквално за секунди нищо вече не беше същото в моя живот. Та така...Никой не е застрахован от нещастия и злополуки.

Аз имам лична сметка, и мъжът ми си има. Имаме и обща. Ако стане нещо с мен или с него - и двамата ще си изтеглим парите за да се спасяваме. Парите са си пари. Проблем са единствено, когато не са достатъчно. Аз не искам той да ми дава всичките си пари и аз да се превръщам в ковчезник, бягам от тази роля.

# 72
10 c's caffè&lounge, аз тези "мои", "тайни" пари обикновено пак ги използвам за семейството. Не съм от хората, които ще тръгнат да трупат пари и накрая ще си купят нещо само за тях си.

# 73
ние сме с общ бюджет, от който се плащат всички сметки, спестовни влогове и тнт. Отделно и двамата имаме на месец по една сума "фонд и аз съм човек", която е еднаква и за него и за мен. Ако аз спестя нещо от тази сума, това са лично мои пари, но в никакъв случай не са тайни

# 74
  • Там, където ме обичат
Винаги съм заделяла пари само за себе си - и когато съм живяла сама, и с партньор. Санитарният минимум на заделените пари винаги е поне издръжката ми за 6 месеца (храна, подслон, лечение ако ми се наложи, лекарства, пари за транспорт и т.н. - базовите неща за 6 месеца). Едва след това мога да започна да мисля за Айфони, екскурзии, изненади и спестявания за старини или пък за някакви луксове (като чанти от 600 паунда и т.н.). Бих нарушила тези спестявания само в случай на сериозно заболяване на роднина или близък човек, който има неотложна нужда. Т.е. от човешка гледна точка.

А животът казват може да се промени на 360 градуса само за секундите, в които правим едно вдишване и издишване. ....
Не бях се замисляла, че е добре да има един санитарен минимум, но ми хареса и одобрявам.
И да, за секунда може да се промени животът на човек.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт