МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 103 921
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • София, България
Оли, Гери, мислех да не пиша повече, но не мога да не ви благодаря  Hug

Таниха, не знам кой се е озлобил повече. Споделих някои от проблемите на семейството си не от злоба, а в някакъв опит да се оправдавам срещу нападките ви, което сигурно е било грешка. Светът е прекрасен и животът ми е прекрасен, и не би могло да бъде иначе - със страхотния мъж, който имам, невероятните дечица, добрите приятели, крепкото здраве ... Другите неща не са важни, те са преходни.

# 616
  • Пловдив
Здравейте, мили мамчета.
Аз нямам право да пиша в темата ви, но случайно се зачетох преди няколко дни и искам да ви кажа, че това е най-приятната и позитивна тема, на която съм попадала  Laughing  Явно има защо Бог да ви дари с повече деца, за да размножавате тази радост от живота, позитивизъм и интелигентно водене на разговор/спор Simple Smile
Аз също имах мечта за 3 деца, но след две операции (неуспешни опити за нормално раждане) не мога да преживея психически и физически трета.
Желая ви от сърце да са ви здрави дечицата, а другото си го имате. Няма по-голямо щастие от децата, а вие имате толкова много от него  Hug

# 617
Добре дошла, Ашли. Благодаря ти за хубавите думи. Виждам, че дечицата ти са съвсем мънички, а второто е още бебе. Нормално е сега да се чувстваш изтощена от скорошното раждане и да си припомняш и трудностите от първата операция. Но ако е рекъл Господ, може някой ден и ти да се радваш на още едно детенце. Тук има майки, които са раждали три, че и четири пъти със секцио.  Wink Няма да си първата, стига да го искаш наистина.
Да са ти живи и здрави дечицата, а ти си винаги добре дошла на гости тук.
 Hug

# 618
Ашли, по позитивно мила относно операцииките! Аз съм с три секцио. И ако трябва отново да раждам и трите си деца, пак ще са със секцио! Въпрос на усещане, болка, разбирания и не знам си какво още...... Confused Така, че ако само секциото е повод да се откажеш от мечтата си - недей! И все пак мнението на лекаря е най важното! Желая ти успех във всичко и здрави и весели дечица!

А аз не позитивно да се оплача Tired..... От миналия понеделник Явор страда от зъб. Всеки ден е на зъболекар, вечер започват страхотни болки, писъци, тръшкания, Лидокаин, Аналгин, Панадол, Нурофен и към 1 - 2 часа тръгват с баща си на дежурен зъболекар. Плащаме 20-30 лв., кои, колкото му скимне, разчовъркват нещо там по зъба и казват през деня да отидем на зъболекар и така от миналия понеделник  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil. Днес помолих майката на един съученик на Дани да го погледне, тя е зъболекарка и тя се шашна жената. Имал топче от възпалението и бил за антибиотик. Сега пие антибиотик и утре ще отидем при тази зъболекарка, дано го оправи този зъб, че вече полудяяяяяяяяяяях  Close

# 619
  • София
Леле момичета, от девет годишни ли започват да навлизат в деликатната възраст?
Аз направо изпадам в тих ужас, като си помисля, че моите младежи ще изкарат пубертета почти едновременно.  Shocked

Ашли, нали знаеш как можеш да развеселиш съдбата? Като и разкажеш за плановете си.  Laughing
Чувствай се добре тук, като наша гостенка  Hug

# 620
  • Не съм от тук и съм за малко
Привет, момичета.  Hug
Да напомня за Коледния празника на многодетните.  Grinning
Някой пропуснал да се запише?  Thinking
Една мама питаше кой записва, но не получих нищо на лични.  newsm78
Да припомня и препоръките за рисунките: формат А3, тема - "Моят зимен празник", може на цветен картон, може с апликации, както желаят децата и както им е приятно да работят.   Peace

Темата с настъпващия пубертет много ме вълнува. Имам двама в тая фаза, като втория догонва първия, макар че е с около 2 години по-малък. Като ви слушам и вас, явно има тенденция за подраняване.  ooooh!  Да се готви следващият, дето сега е на 10.  Rolling Eyes

Дани, дано сте намерили правилното лечение.  Praynig  Hug

# 621
  • София-Велинград
Lukasa & Te ,не се плаши от деликатната възраст ,уверявам те ,че има и доста забавни моменти.Такива неща са способни да измислят ,че се чудиш да плачеш ли или да се смеееш.
По този повод вчера дъщерята(която другият месец става на 6г.),заяви ,че вече е тийнейджърка като бате. LaughingТа ми се наложи ,да обяснявам за тинеиджърите,но така и не успях да я убедя,след като бате е такъв защо тя да не е ??? Rolling Eyes

# 622
Ашли, наистина това не би трябвало да те спира, има и майки родили нормално след две операции, а и с времето лошите спомени избледняват, остава само хубавото!

# 623
  • София
  Бързо питане за празника, имаше идея за събиране на парички за подаръци, събираме ли  и ако да на кого трябва да дам?

Да се включа и аз с две случки. Вчера през половин час, първо една приятелка и се сторих бременна, а после другата сподели, че ме сънувала и съм казала, че отново съм бременна  Mr. Green
  Втората е от днес, бяхма не РД на малката дъщеричка на една приятелка. В дадено момент приятелката ми забрани на дъщеря си да носи вода към детската стая както беше почнала. Малко по-късно пристигат двете , на 6 годинки са и носят килипче тип аква дудъл. На въпроса как са го намокрили, Николета показа нагледно, заедно с обяснението - С плюнки!  Joy

Уикенда ги заведох на кънки в зимният дворец. Учудващо, но и малката караше и дори и хареса, само едната кака нещо не остана очарована, та да видим дали и другата седмица ще иска. Мен обаче ме заболя корема да се смея в началото, защото редовно поне една от трите падаше, какати тъкмо изправят Елена и паднат те и така. Чудя се дали да се престраша и аз да се кача следващият път.

# 624
Здравейте, чета темите още от началото на втората си бременност, но не исках да предизвиквам съдбата и не се включих тогава. Отскоро каката е на градина и имам малко време за форума, та реших да пиша.

Родих дъщеря ми по естествен път, а близнаците си - със секцио. Тази операция ми беше първата в живота и трудно я преживях психически, имах и усложнения с кърменето след това, които нямах при естественото си раждане. Но да кажа и нещо позитивно все пак - 3 месеца след раждането ми остана само белега да ми напомня за преживяното.

Сега с близнаците се гледаме през деня и следобяд вземаме каката от градина, а от време на време и ми се събират 4 последователни часа сън през нощта, което си е почти повод за купон. Успях да си обуя и дънките от преди бременността вчера, диетата "3 деца" е безотказна, защото с дъщеря ми чак на 9-ия й месец направих това.

Позитивен ден на всички!

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 22:11 от Five magnificent

# 625
  • Варна
Честит празник, момичета!

Айла, значи не е съвсем далеч още едно бебче?  Wink Hug
Five magnificent , добре дошла в клуба!

# 626
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, момичета Имайте все такива големи  щастливи семейства !

Ашли ако решиш няма причина да не си родиш още поне едно бебче.  Hug

Five magnificent Добре Дошла ! Hug

Ailaмного хубаво забавление сте си устроили. Браво на вас!

За празника
ще събираме по 10 лв. на семейство, които могат да се преведат по сметка или да се дадат на ръка на Кабо. Нали не греша?
Ние започнахме нашата рисунка,по точно Вяра я започна , но ще стане бавно , че е доста натоварена. Освен всичко от миналата неделя ходим и на актьорско майсторство  Crazy Маги веднага се нареди че и тя искала. Успях да я удържа , като и казах,че е само за ученица, но догодина няма измъкване.

# 627
Ех, Феичке, то морето отдавна към Шумен е тръгнало, както се споменава в една много стара песничка: "Варна, Варна - пристанище на Шумен"  Laughing Само дето в нашия случай вълните малко по диагонал са се пуснали - от южното Черноморие към Дунавската равнина.  Wink Сега да не се обидят варненки - шегувам си се тук, а даже не съм и коренячка шуменка (далечен е моят роден край).
Сега огромно Благодаря на всички изказали се по "моя" въпрос! Пролетна фея, Дани 77  Hug не съм сама! Всичко, което е описано от вас е почти на 100% идентично с моят случай. Точно тонът е нещото,което първо ме порази в държанието на Томито. Това, което обаче ме притеснява е че като че ли и при Влади откривам същите неща (да не кажа,че доста по-изразени  Sad ). И сега се чудя възможно ли е момче на 9 год. да почва пубертета. И честно-казано от отдавна съм се запритеснявала как ще го караме този пубертет?!  Ама той и моят мъж от 1-годишни все за предстоящият им пубертет говореше, а аз типично по  оптимистично си казвах: Ех, какво толкова!  То и аз сигурно съм минавала през такъв период, но нито знам кога е било, а предполагам и майка ми не е разбрала.  Rolling Eyes Все пак се надявам, че вече са навлезли в тази възраст, за да я има надеждата че и по-скоро ще излязат!  Wink И може само това да е, че като чета как може по-зле да става!
А Томито не стига, че са ми тези притеснения, ами постоянно като кажа, че повечко си похапват, ми приглася "Ами нали сме в пубертета!" Иначе любовчия голям. И от ден на ден по-зле ще става.
А преди близо седмица (понеже все питаше за какво служат дамските превръзки) след като прочете края на учебника по Човекът и природата и започна една сутрин да ни разказва за яйчниците, яйцеклетките,сперматозоидите и т.н., и т.н. ние решихме с моя мъж да обясним и за приложението на превръзките. Или по-скоро баща им разказа за цикличността при жените и за узрялата яйцеклетка, която ако след определен период от време не бъде оплодена, загива при което се получава и менструацията. Тук очаквах ужасени, смутени и шокирани погледи. Да, да, ама не! Томито ни шокира с буйната си реакция, като почти извика възмутено "Ама, защо не я оплождате?!" Направо си избухнах в бурен смях.  Joy Впоследствие моето най-големо чадо заяви, че като се ожени на всеки 9 месеца ще си прави по едно бебе, "Така че, мамо, стягай се че ще имаш мнооого внуци!"  Grinning Ето това е светъл пример, за нещо което отдавна беше казала Vania3m - моделът за 2 деца ще бъде разчупен окончателно от нашите деца!

# 628
.....почти извика възмутено "Ама, защо не я оплождате?!" Направо си избухнах в бурен смях.  Joy Впоследствие моето най-голямо чадо заяви, че като се ожени на всеки 9 месеца ще си прави по едно бебе, "Така че, мамо, стягай се че ще имаш мнооого внуци!"  ..........

Е, много ми хареса това!   smile3501
Браво на Томи! Ето това е мъж на място. Дано успее да си намери и жена на неговия акъл и тогава наистина се стягайте за мнооого внуци.
Joy Joy Joy

# 629
Направо ме скъсвате от смях! Моите не изгарят от желание да се размножават - Кардам, твърди че нямало и да се жени - само да си хабял парите. Малката фурия обаче ще има деца, мнооого деца, НО... зайчета! В краен случай кученца (обаче малки!). Та така се очертавам като една многокучна баба.

Чакам сметката на асоциацията - нали щеше да се публикува?

Добре дошли на новите мами! Няма нищо страшно в секциото, Ашли, (което ти вече си го разбрала, де) аз пък след две мъчително-тежки нормални раждания с радост прегърнах идеята за операция (и никога не съжалявам за което, ако имах време да раждам още - пак щях да избера операцията).

Радос, сигурно си много готина - защо да не опитаме отначало?

За пубертети и дума няма да отронвам - запазвам каменно лице и неутрален тон. Идолите от Великденските острови могат само да гледат от мен и да се учат! Щото .... почна ли, не ми се вярва да спра някога ... изобщо....

Общи условия

Активация на акаунт