МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 104 433
  • 732
  •   1
Отговори
# 210

А относно трудностите - познавам майки, които изстрадват истински отглеждането и само на едно дете.

Че то това е най-трудното - първото дете! С всяко следващо е по и по-лесно. Поне за мен беше един страшен кошмар от притеснение, недоспиване, недохранване (мое - както са видели всички вече отдавне не страдам от такова). Именно заради това се забавих толкава с второто - просто години наред не можах да забравя този ад (не детето, а неумението и страха ми да се справя с нещо толкова непознато и непривично).

# 211
И аз съм от тези, на които им е тъжно, че сигурно ще пропуснат четвъртото мъчение, защото са позакъснели!
Това за майката-героиня и на мен са ми го казвали, като че ли имам наистина не 3, а 13, ама то е разбираемо с този стереотип на българите за двете деца!
Цветенце, а твоите батковци на каква възраст са?
На 9 и 7  Simple Smile. А ти ако не е тайна на колко години си, че да си закъсняла? Аз съм на 33, но ме притеснява, че татито ни е на 42    Thinking

# 212
Да ти имам притесненията!  Grinning Последното ни "мъчение" се роди 2 месеца преди аз да стана на 40 години, а таткото беше на 47! Сега девойката е на 4 години и се моли за още едно бебе, но този път наистина няма да мога да изпълня желанието й. Не че не ми се иска пак да гушкам мъничко безпомощно същество, но вече навлизам в областта на неоправданите безумия и високия риск. Какво пък, ще чакам внуци.  Mr. Green

А иначе и на мен ми се струва, че все по-често срещам семейства с 3 деца - в групата на дъщеря ми сме две, в нашия род сме три, от съучениците ми сме общо 6....
Heart Eyes

# 213
  • София
Купувам си днес чанта, подходяща повече за някоя тийн гърла, обаче е толкова голяма и удобна за носене, че ми се привидя как напъхвам в нея бебешки такъми.  hahaha
Еййй,  тая точка на детераждането, дето я слагам вече няколко пъти все си намирам начин да я превърна в многоточие. И знам, че това ще продължи, докато не чукна 40 и аз. Whistling

# 214
Цветенце, на 35 съм, но и се поизтощих, така като са ми през две години децата, от друга страна обаче с мъжа ми беше голяма битка, дори за третото детенце, а за четвърто с него може да се говори само, ако стане случайно, иначе абсурд да се съгласи. Та така засега си оставаме с три! Simple Smile Само малко ме подтиска мисълта, че сигурно никога вече никога няма да мога да преживея тази велика емоция наречена-раждане, ама все пак не се знае де! Simple Smile
Да ви се похваля и че днес и малката Елисавета стана християнче, решихме да не отлагаме повече, че доста боледува покрай каките и така днес направихме кръщенето!

# 215
Да ти е живо и здраво християнчето и всички вие  Heart Eyes.
И аз така като теб,като зная, че сигурно ми е за последно  сега се наслаждавам на бременността си, макар че вече тежи, боли и т.н., но на мен ми е много хубаво и някак бързо ми минава  Blush

Пролетната Фея   bouquet

Vania3m действай и изпревари четиридесетте години  Party

# 216
  • Варна
  Звездичка, bouquet
Честито Ви Свето кръщение!
И аз съм на 35. Но... лекарите категорично ми забраниха следващо раждане. Това ме кара да го искам и да ми е мъчно, че ми е за последно. Ще започна преговори за осиновяване на момиченце след някоя и друга година. Да видим как ще се справим с таткото. Бабите бяха против № 3, най-вече свеки. Искаше да правя аборт  #Crazy. А то си беше планирано!!! Много тежко го изживя с изрази от сорта: "Всяка година - гадина"  ooooh!. Мина и. Сега му се радва. Нооооо не ми помага - явно е някакъв неосъзнат протест. Не, че се късаше преди това, но веднъж в месеца преспиваха при нея - сега не.

# 217
  "Всяка година - гадина"  ooooh!. Мина и. .
Това направо ме довърши  Shocked А на теб как ти мина?

# 218
  • София
Здравейте!
Ех колко е цветно и бебешко в темата   Hug Hug Hug

Аз напоследък имам някакви болчици и никой неможе да установи какви са. И в хода на разследването се прокрадна идеята,че може проблема да е хормонален , а от и там ми сервираха : "Ами то... ти вече си почти на 37г. - организмат ти се подготвя за критическа : Shocked...... Каква критическа , какви 5 лв. ,направо ме досрамя да кажа, че имам намерение , при подбряване малко на финансовото положение да си родя още едно детеце  #Crazy 

tsankova защо са то забранили друго бебе?

Теди ще правим ли срещичка? Hug  Ние вече сме в София.

Звездичка
Честито ти християнче!

Ванче пожелавма ти чантата да я пълниш с парички! 

# 219
  • София, България
И мен това за гадината ме довърши  #Crazy Значи репликата на баща ми7 "А, то да не е за хвалба", направо си е поощрение. Сигурна съм, че ще му се радват после, но не знам дали на мен ще ми мине, сега съм решила да не им го довеждам, ама хич  Naughty

И на мен леко ми е мъчно, защото ми се струва, че е за последно. Толкова хубава ми беше първата година с второто бебе, че исках да го изживея пак преди да стана на 40. Ето, стана пак, но пък толкова скоро ... страх ме, че е няма да мога пълноценно да се насладя на миговете с малкия батко и бебето.

Мами, а вие работите ли, или гледате децата вкъщи  newsm78 Как се ходи на работа като имаш три деца newsm78   Като знам първото колко ми боледуваше, ако го умножа по 3 почти няма да ми остане време да се вестна в работата  ooooh! Да не говорим пък ако е някаква по-хубава работа/по-отговорна позиция  Tired А пък да не говорим ако реша да сменям работата /сегашната отсега искам да я сменям/ - сигурно никой няма да ме вземе с толкова деца  Tired и с тая голяма дупка в трудовия стаж, а и на мойте години /33/  Tired

# 220
  • София
радос аз ходя на работа, но моите почти не са боледували или не боледуват тежко.
Забременях на 24 години, излязох в майчинство, гледах ги до две годинки и тъкмо се върнах на работа открих че съм бременна с Елена. Шест месеца по-късно бях пак в майчинство и я гледах почти две години малката. Вече от година и половина съм отново на работа, те си ходят на детска, ние на работа. Най-много 1-2 пъти през годината да сме излизали в болничен за гледане на дете. Но наистина приятелка с близначки, които повече боледуват имаше сериозен проблем с гледането на децата първата им година на детска заради боледуването. Дори и болничните са някакъв ограничен брой за годината, отделно въпроса колко и дали работодателя ще е доволен.
При мен най-вероятно това, че още ги кърмех когато тръгнаха на детска помогна за каките, за малката също, плюс че докато беше малка и вкъщи изкара повечето градински вирусчета от големите  и имаше някакъв имунитет за тях, когато тръгна на детска.
Със сигурност при всички дечица е различно, пожелавам ти да са здрави и да карат леко болестите, за да ви е по-лесно и да си по-спокойна  Simple Smile

# 221
  • София - Дианабад
Привет и от мен с три момичета. И аз като всички вас съм чувала злобни коментари, но са ни се и радвали искрено. Най- глупавият коментар е, че ще трябва да си даваме парите за превръзки и не знам какво още беше, може би лакове. Лично за мен това е "простотия до шия". И моите деца са през 2 години и по-малко и аз също се бях поизморила, но сега вече съм ок, децата си играят страхотно и аз мога да върша и работа. Относно таткото няма никакви проблеми, дори той е основният инициатор в нашето семейство, а пък аз не се навивам никак трудно  Heart Eyes. Около нас също се появяват все повече многодетни - и личната ни лекарка, и зъболекарката ни, и деца от училище и т.н.

Аз работя, но в училище. Предишната ми работа /преди да родя първото дете/ беше от 8,30 до късно през нощта /докато свършиш работа/, включително и в събота. Ако трябваше да се върна там, не знам как щях да се справя. В момента най-много ме мъчи факта, че не съм с тях когато са болни, но не ми е удобно да взимам болнични постоянно /особено като работя и с деца/. Миналата година си взех болнични веднъж с най-малкото, но милото беше с хрипчета и трябваше да си остана вкъщи.

Поздрави и целувки  Heart Eyes!

# 222
Цанкова, бях го забравила това за гадината, ама наистина няма срам тази жена! За осиновяването добре си го намислила, а свекито сигурно съвсем ще полудее тогава! Simple Smile Много неприятно и за това, че не ти позволяват повече да раждаш, а ти беше ли правила опити да родиш нормално, след секцииото, че знам, че в нашите болници е голяма борба, ако искаш нормално след секцио!
За ходенето на работа и при мен не знам как ще е, при всички положения няма да е лесно, а и аз доста дълго време вече съм в къщи!
Благодаря на всички за поздравите за малкото ми християнче! Hug

# 223
  • На село (близо до Лондон)
tsankova, тая твоята свекърва какви коментари Tired.
Това да искаш още деца си е напълно нормално и в природата на жената. Тук, като гушкаш малки бебета, често те питат дали не си "broody", тоест дали не ти се иска да имаш (още) едно бебе.  Търсих превод на думата на български и в речника е "насадена квачка"  Crazy. Как пък нямаме дума за това чувство?

За работата, аз работя, но много от вкъщи. Да са здрави децата е важно, че тук няма болнични, трябва да си взимаш годишната отпуска за да ги гледаш. Моите са здрави (да чукам на дърво), големия ми се разболяваше повече, а малките не. Това сополи, лека кашлица и тн не ги броя, само ако имат температура или диария с повръщане.

Готвя двама ученика сега! Малкият Денис тръгва на училище (тук е рано от 4 години) и е много развълнуван Simple Smile. Униформи за двамата, нови обувки и тн, скъп ще е този месец. Готово ми е детето за училище, интересни неща го очакват Heart Eyes. Пък аз ще изпитам как е само с едно дете в къщи почти по цял ден. На Питър сигурно ще му е доста скучно само с мама в къщи ooooh!.

# 224
  • София, България
Горис, привет  Hug Тъкмо се чудех дали няма да те мерна в тая тема. Толкова време все се разбираме да се видим и все се разминаваме  Wink

Общи условия

Активация на акаунт