МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 104 431
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ванче пожелавма ти чантата да я пълниш с парички
Хаха, Танче, с всичко друго се сещах да я пълня тая чанта, само за пари не се бях сетила! ooooh! Mr. Green Та, мерси за това хубаво пожелание! Hug

"Всяка година - гадина"
Ей, мислех, че всичко вече съм чула! Crazy Това води класация за ''бисери'' в многодетните хроники!

радос, аз моите деца ги гледах вкъщи, не се върнах на работа в продължение за 13 години. Миналата есен се влях пак в потока трудещи се с огромна дупка в стажа, но гордо, и безстрашно отговаряща на въпроса: "Имате ли деца?" с: "Да, три!'' Оказа се, че в бранша, в който работя /шивачка съм/ времето е спряло, запалатите са намалели, станало е още по-несигурно - нищо ново под слънцето! Mr. Green
Не беше лесно пак да свикна с друг ритъм на живот и без по цял ден някой да ме гушка и да ми казва, че ме обича, но ще го преживея. Joy

Те, децата, много големи вече, което си има и предимства - тази сутрин се пъхнах в гуменките на малкия и в суитчера на големия и отпраших за работа. Оказа се, че дори и момчета да имаш пак може да си менкате дрехи! Joy

Утре започвам да ги стягам за училище. Помните ли темата, дето обсъждахме за дългите коси на момчетата. Моите и двамата казаха, че искат на фризьор, проблема сега е каква да е прическата, нали коса има много да не иде зян всичката. Joy Нямам участие за това им решение /едва ли, това, че на плажа им виках ''ах, на мама, русалките'' им е повлияло Mr. Green/

# 226
  • София - Дианабад
Привет, Ради, радвам се да те видя тук  Heart Eyes!

# 227
Аз май ще се включвам от месец на месец  Simple Smile.
При нас кипи подготовка за училище. И двете деца тръгват в нови класове, с нови учители и съм много притеснена  как ще потръгнат нещата...Струва ми се,че лятото мина много бързо, не можах да му се насладя и да си почина, а ето че пак  започва надпреварата с времето, воденето по уроци и  занимания и нервообразуването. Не зная как се чувстват децата, но аз чистосърдечно си признавам- мразя училището!
През почивните дни ще отидем на море , отлагаме от дълго време- дано времето е хубаво  Praynig
На всички майки, очакващи "поредните" си деца искам да кажа- не обръщайте внимание на хорските коментари, дори да са от най-близките. Явно има някакъв репертоар от реплики- от иронични до открито злобни, които всеки се чувства длъжен да сподели. Чудила съм се с какво право, хора които едва познавам си позволяват да  коментират бременността ми. Не че след раждането  се променят много нещата - подмятанията си продължават - даже се обогатяват тематично  Grinning. Напоследък все ми казват, че това било "осъзнато майчинство". Все едно другите деца съм ги родила на 12 и досега се съм ги поглеждала...Но това е - "разни хора,разни идеали"

# 228
Добро утро мами.
Аз се оправям и отивам да си видя бебочето, че от един месец не съм  Heart Eyes
brieta и аз като теб, но на моменти почти се паникьосвам - батковците тръгват на училище в общинският ни град, който е на 20км. от тук, малкият е първи клас, големият трети. Ще им се разминават смените вторият срок и как ще пътуват, какво ще става незнам  Tired Ту се притеснявам много, ту се успокоявам, че това са деца и те са много по-адаптивни от нас и ще свикнат бързо и така  ooooh!
Засега от мене чао и стиснете по едни палчета за прегледа  Praynig

# 229
  • София
Добър ден, прекрасни съсипващи живота си, пренаселващи света, дами! Grinning

Едно кафе по никое време?

Моят шестокласник е напълно готов за училище! Ура! Колко съм доволна от себе си. :Р Даже го подстригаха и не мога да му се нарадвам - сякаш му грейна лицето и се издължи още повече - ма как ги обичам оптическите илюзии да знаете!  Grinning

Осмокласникът днес се отметна - нищо не бил казал за подстригване, слухови халюцинации съм била  имала! Mr. Green Добре, бе, сладур, вей си гривата, ще чакам някое гадже да ти промие тийнейджърския мозък по модни и други въпроси.   Mr. Green

Куклата, която ще е първа птичка предучилищна ученичка днес ми обяснява: ''Вие с тате имате рожденни дни, но не пораствате вече, нали?" Разбира се, как не съм се сетила до сега, какво съм се затюхкала - добре, че е детето да ме светне по тия важни въпроси.  Mr. Green
Не пораствам вече! Край! Точка!  Party  На рожденните дни се сменят някакви цифри там, но на кой му пука! Joy

# 230
  • София
По това време не върви да слагам кафе, затова нещо друго, каквото и да си мислите, че е Grinning

Нямам нищо за разправяне, освен дежурните притеснения - кой, кога, как ще става, отива, се връща от училище, работа, за какво, кога, защо няма да стигнат парите, кой път кога да хвана, да хвана ли или просто да заспя стогодишен сън и да се надявам, че няма да се намери принц, който да ме събуди, защото след сто години няма да има свят...Брех, това питие не ще да е било вода! Crazy  Mr. Green

# 231
Ванче, ма как ми радваш душата среднощно...
Аз от три дни съм ергенка - най-малкото звере е с баща си на вилата, другите не ги броя за актив (искат само да има постоянно храна и комп на една ръка разстояние) и аз самотувам и гравитирам наоколо. Бидох така добра да изчакам целите дни да безчинстват на устройствата и като излязат гаджетата останах най-после господар на ефира. Планирах си филми дето на мен ми се гледат, сайтове дето мен ме интересуват, инфо което мен ме касае - егати и кефа (имало и друг живот!). Та сега се почерпвам виртуално с каквото има в чашето (каквото и да е то) и се впускам в приключение ПАК. Hug

# 232
  • На село (близо до Лондон)
Vania3m. брех това питие да не е имало и някои магически прах вътре. Много си го замислила, ще се наредят нещата, само бръчки си образуваш Hug

Ето тук моите двама добре изглеждащи ученика и малкия Питър по пижама. Денис първи ден на училище. Детето беше добре, ама мамата малко не...много бързо растат.
Само с едно дете в къщи бях, след като оставихме батковците на училище. То тихо , спокойно изчистих, измих къщата и даже имахме време за игра и книжки с Питър. Само дето на Питър му беше скука само с мама и току ме подпитваше : "Де ба?" (Къде са батита?)

# 233
  • София
Aууу, Пешеходке, кеф ми е, че ти е кеф!  Hug Hug Heart Eyes

GI, големи сладури твоите момчета!  Heart Eyes  Малки са още - ще видиш какъв е купон като почнат да те гледат отгоре надолу. Laughing Леко да минава ученето.  Hug

# 234
  • София
GI, много елегантни ученици, чудесно изглеждат! А малкият е...прелест! И пижамата му е екстра! Wink

Пешеходке, само така! Peace

Нашето моренце свърши. Sad Чудим се с мъжа ми дали е нахално след 48 дни в Бургас и 43 слънчеви бани да искаме още, ама...ненаситна душа човешка. Grinning Поживяхме си чудно, децата-също. Дори тийнеджърът най-неочаквано си намери компания и по цял ден беше навън, основно с колелото. Сега предстои да отметнем рождените дни на госпожичките. Wink Зори ще празнува утре със съученички у дома (иначе е родена на 6.09). Направих й домашна фъч-торта- рецептата си е за сладкиш, но много ми допадна и реших, че като го изпека в кръгла форма, ще стане....торта. Laughing Дано да остане доволна!

Косьо се изненада неприятно, че смятам да отида на първия му учебен ден. Mr. Green Всички щели да бъдат без родителите си. newsm78 
Пита ме: " Нужно ли е да се разбира, че си моя майка?"  Joy
Не че се срамувал от мен, ами се интересува дали бил длъжен да ме представя и да ме запознава с някого. Laughing  Та нищо чудно накрая да отида инкогнито! Joy

Иначе косата грижливо и старателно се отглежда. Никакви индикации да се отказва. Мацките припадат колко бил готин. Мие си я два пъти на ден- вечер, защото го дразни, че му е мазна, и сутрин, защото му стърчи, като се събуди. Laughing Аз като че ли свикнах да го виждам с повече коса, но по-нататък като порасне още, не знам....Ще взимам пример от Ванчето. Wink

Танче
, надявам се, че тези болчици не са нищо сериозно. Дано не се оставяш да те шашкат лекарите- каква критическа, какви чудесии! ooooh!

# 235
GI, страхотни дечица!!! Hug

# 236
  • София
Косьо се изненада неприятно, че смятам да отида на първия му учебен ден. Mr. Green Всички щели да бъдат без родителите си. newsm78 
Пита ме: " Нужно ли е да се разбира, че си моя майка?"  Joy
Не че се срамувал от мен, ами се интересува дали бил длъжен да ме представя и да ме запознава с някого. Laughing  Та нищо чудно накрая да отида инкогнито! Joy
Joy
Аз тънко избегнах този проблем - пращам баща му!/поне да го закара сутринта и да огледа периметъра/ hahaha Аз трябва да съм тук при ''малките'' - особено тръпнещата Кати, дето няма търпение да ходи на училище и се обяснява с малкия си батко - ''За мен училището ще е кеф, а за теб - ужас!'' Joy

# 237
  • София
Сладка , значи може да се видим на първия учебен ден ( мен все още ме искат ) Simple Smile За лекарите едва ли ще ме шашнат , ще видм.....

Ванче споко не си сама  Hug Много сме на ръба,но сме щастливи с големите си семейства.

# 238
  • София
Ех, лятото привършва и започва въртелеееежката  ooooh!
Ние ще си имаме първокласник, за чието тържество са се нагласили да идват баба и дядо, ние 5 човека ( стига бате да не е на работа ) и може тетка да дойде...Ще трябва да ни отделят половината стая  Joy Той е в трепетно очакване, на което кака услужливо му подхвърля " Да, защото не знаеш за какво става дума." Така както си мислех, че нямаме много неща за пазаруване, се оказа, че съвсем не е така. На родителската среща ни обясниха кои учебници трябва да си купим, сборници разни, униформа + необходимите дрешки за физическо, подновяване на бельо и чорапи и т.н. дреболии, става... не знам колко пари.

GI, много хубави младежи! Това униформи ли са им или просто са толкова официални за първия учебен ден?

Ванче, ще се подреди дневния ред, не го мисли  Hug

Пешеходке, добре е да имаш време само за теб. Радвам се, че му се наслаждаваш  Hug

Сладка, кажи на младежа, че би трябвало да се запознаеш с новия класен ръководител поне. Не че е много убедително, но... Laughing

Танче, да кажеш какво са казали докторите после.

Много се радвам на всички нови мами, които пишат и тук  Hug Hug Hug Добре сте дошли, прекрасни български майки! Пишете, споделяйте, за да се радваме заедно с вас.

# 239
GI, страхотни момчета , 10 пъти се връщах да я гледам снимката големи са сладури! И моите двете  каки много се търсят една друга, въпреки че от скоро се заиграват добре двете, като се включи и бебето ще са още по-хубави игрите, надявам се да съм им направила добро като съм ги родила така начесто! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт