МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 104 423
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Сладка, кажи на младежа, че би трябвало да се запознаеш с новия класен ръководител поне. Не че е много убедително, но... Laughing

Да ти кажа, изобщо няма да чакам разрешение- отивам и това е! Laughing Има една седмица да свикне с мисълта. Mr. Green Сигурна съм, че 99% от децата, които се "хвалят", че ще ходят сами на 17-ти, ще дойдат с родителите си. Wink

При вас ще е също голяма емоция, особено с роднинското подкрепление. Wink
За харчовете не ми се мисли.... ooooh!

# 241
  • На село (близо до Лондон)
Мерси за похвалите за моите младежи Simple Smile

GI, много хубави младежи! Това униформи ли са им или просто са толкова официални за първия учебен ден?
тедивас, това са униформите им. Вие ще запълните класната стая на първия учебен ден Simple Smile.

Много се радвам, че и средния ми младеж трагна на училище, много ми е гиздав той Simple Smile и сутрин ни е трудно обличането. Сега има униформа и това няма толкова избор. Учителката им казала, че трябва да си мият ръцете и сега по 5-6 пъти на ден се мие. Голям авторитет е учителката  Grinning.

Звездичка! мерси! Играят си, карат, пак играят и така...но не им е скучно все нещо се измисля. Вече и Питър се вкл^чва в игрите или поне след тях ходи..

Vania3m, не се бях сетила как ще ме гледат отгоре три броя младежи и едни татко newsm78. И сигурно ще е скоро като гледам как бързо растат.

# 242
  • През девет земи в десета
Здравейте момичета,
Отдавна не съм писала, обаче през лятото съм в стихията си Laughing не стоя на едно място и туй то Mr. Green Мисля, че вече идва време да си ударя едни спирачи и да обърна малко повече внимание на форума.
Започва учебната година и това неминуемо ще ме стресира максимално Laughing
За какта ни семестъра започва още на 13-ти септември, Георги ще е 11 клас, а малкото ми момиченце не е вече бебе и ще бъде първокласничка. Емоциите са големи, още повече, че това е последният първокласник, който изпраща. Внуците са все още далечна перспектива и тях не ги броя Laughing

Сладка, моя син също не иска да ходим с него на 17-ти, всъщност откакто учи в НПМГ, спряхме да влизаме с него в училището. Не отказва трансорт дотам де. Аз пък си пия кафенце с майките докато го чакам да приключи. С класната се запознахме на първата родителска среща, която при нас тогава беше в края на септември.

''За мен училището ще е кеф, а за теб - ужас!'' Joy
Joy Joy Joy Ванче, това си е голата истина. Mr. Green

# 243
  • София
Пиги, представям си колко се вълнуваш около първокласничката! При нас има още три години до този момент и със сигурност ще ми е малко тъжно.

Аз само да поясня, че от поне пет години спрях да ходя на първия учебен ден на сина ми, ама тази година специално ми е тръпка заради новото училище. Wink

# 244
Здравейте прекрасни момичета,

пиша ви отново след повече от половин година мълчание. Всъщност, представих ви се декември миналата година. Имам две хубави момичета на 8 и на 4 години и очаквахме трето детенце. За съжаление точно на 01.01. ми прилоша и последва диагнозата - мисед. Нямах сили да вляза отново и да продължа да пиша, много ми беше мъчно.
Сега отново очакваме нашето трето детенце и дано този път всичко е наред. Вече съм в седмия месец, но все още не мога да се отпусна и успокоя, докато не го гушна, предполагам.
През това време все влизах да ви чета -  вълненията покрай кандидатстването на децата ви, сбирките, които си правите, почивките и сега отново еуфорията по началото на учебната година. 
Този път роднините го приеха по-нормално, убедени че вече наистина го искаме, а не сме се объркали. Децата нямат търпение и постоянно разпределят коя за какви задачи щяла да отговаря като се роди бебето. Много са сладки и ние сме много щастливи покрай тях.
Това е от мен, пожелавам на всички ученици летящ старт през новата година, да не ви създават много училищни главоболия и да се заредите с търпение.
Хубави и слънчеви дни.   bouquet

# 245
Lia, горе главата. Този път всичко ще бъде наред. Ти само се постарай да се поуспокоиш и нещата ще си дойдат на мястото. Хубаво е, че каките чакат с нетърпение и с желание да помагат.
А ние ще чакаме заедно с теб.  Hug

Момичета, нямам много време и не съм чела какво сте писали.  Embarassed
Но пожелавам успех на всички в във финалните приготовления за новата учебна година. Все по-често забелязвам, че аз се тревожа и притеснявам много повече от учениците. В този ред на мисли, думите на Катето могат да се перифразират - учебната година ще бъде "ужас" предимно за мен.  Joy
Целувки и хубав ден.

# 246
Докато се завъртя, темата се напълнила с нови мами. Добре дошли - и на вече гушкащите, и на още чакащите!   bouquet

Изпуснахме първата сряда за среща, но да вземем да се организираме малко по-нататък, а? Да минат организационните напрежения около началото на новата учебна година и да се съберем? Как ви се вижда 19.09. като възможност? Пак от 10 ч.? И пак на площадката зад офиса на Асоциацията? Казвайте, имаме още време за съгласуване.

Специално искам да поканя тези от вас, които имат първокласници на 13.09. (четвъртък) от 10.30 ч. във Виваком Арт Хол (бившата Телефонна палата на ул.Гурко) да дойдат да рисуват и се забавляват на представянето на Наръчника за родители на първокласници, което организираме там. Децата ще имат на разположение листове и пастели, за да нарисуват училището, за което мечтаят, а родителите ще могат да си поговорят (и да порисуват, ако им се ще Simple Smile) за това, което им се иска да се случва в училище. Ако имате желание да кажете нещо за училището директно на заместник министъра Милена Дамянова - това е времето и мястото. Ако пък вече сте преживели през миналата година вълненията на 1 клас, доведете вашия второкласник да сподели опит с по-малките. Wink Единствената ми молба е утре докъм 14 ч. да ми пишете на лични кой ще дойде, защото местата са ограничени, а и сме предвидили и почерпка за децата, та да сме подготвени.

# 247
  • София
Даааа, училището е ужас! Почна се! След родителската среща за малката съм си сипала едно голямо и ми иде да...айде няма да кажа какво! :Р Чакат ме още поне две родителски срещи и явно ще ми трябват повече от две заплати, за да осигуря на децата си безплатното им образование! Да ми е честито!  Whistling

Не е като да не съм имала ученици до сега...може би все очаквам нещата да се подобряват, а виждам съвсем различни от очакванията си неща...

# 248
Току-що установих, че аз тази година ще имам само един "истински" ученик - Коко. Големите са студенти, малката е още "градинарка" и така. Не че те ще ми излязат по-евтино, ама за друго иде реч.  Laughing Родителските срещи намаляват драстично.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 249
  • София
Привет щастливи мами аз не съм  все още за при вас но се надявам скоро да бъда.
Много ви се радвам прекрасно е когато къщата е пълна  bouquet
аз много искам трето детенце момиченце момченце няма значение надявам се скоро да се случи baby_neutral

# 250
  • София
Мина ми!  ppp   
Даже се радвам на белите си кахъри, защото днес за пореден път се убедих, че има и по-лошо.
Аз съм оптимист - винаги може да стане и по-лошо, така че, кой какво ще пие празни са ви чашите нещо? Mr. Green Hug

# 251
  • София
Днес ходихме с Анди на събитието в Телефонната палата. Беше много приятно. Кабо Алма, благодаря за поканата и чудесната организация   bouquet

limonsheto, ще се радваме да бъдеш с нас  Hug

Феичка, госпожицата къде ще учи?

Lia, всичко ще е наред, не се безпокой  Hug

Звездичка!, със сигурност си им направила услуга като изобщо си ги родила  Hug Все по- весело ще става.

# 252
Теди, радвам се, че ви е харесало.  Hug

От Дарик ни се обадих с покана за понеделник - да споделим мисли по повод началото на учебната година. Няма да ви разкарват до студиото, защото по време на предаването (между 10 и 11.30) всички ще сте ангажирани с изпращането на учениците и затова връзката ще е по телефона. Знам, че всеки има какво да каже за образованието и училището, особено пък по болните теми 1-ви, 7-ми, 12-ти клас, а сега имаме такава възможност. Моля ви, който иска да се включи, да ми прати телефон на лични.

# 253
  • София
Хайде, момичета, включете се в интервюто на Дарик. Трябва да използваме всяка възможност, която ни се дава.

# 254
Срещата на 19-ти очевидно няма да стане. Явно около старта на учебната година всички сме във вихъра на танца. Да мислим тогава за началото на октомври?

Общи условия

Активация на акаунт