МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 104 414
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря за поздравите! Лека почерпка от мен, че вече е късничко Wink cheers

Попътен вятър на учениците и здрави нерви на родителите! Peace

Ние пък днес имахме първата родителска среща. Бях изумена, че в класните им стаи има огромеееен таблет, или как там му се вика на интерактивната дъска с тъчскрийн, която даже говори. Като си спомня как събирахме пари за чиновете в първи клас при Вики, това ми се струва като пътуване в бъдещето.

Мими, много са сладки! А какви големи са станали! Като си спомня какви мънички ми се сториха, когато за първи път ги видях на 40ия им ден...Поздрави ги специално!

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 23:10 от nadiaeuro

# 271
  • София
  Надя   bouquet
  Мерси за поздравите и вие много сте порастнали.
  Интерактивна дъска, доколкото разбрах има и в нашето училище, но е една за цялото училище, наскоро се обучаваха учителите как да я ползват и евентуално може да се случи някои ден да работят на нея в някои часове или предмети.
  Ваня, Ники и Юли, Ицо

# 272
Честита нова учебна година на всички - градинари, ученици и студенти! Много знания да натрупат! На мама и тати сили и парички пожелавам!

Честито и на всички, които са имали поводи за черпане - рожденни дни, именни дни, други хубави поводи!!!!!

Постоянно гледам снимки във фейса и се питам - това нашите деца ли са? Пораснали красавици и красавци! Да са живи и здрави!

Добре дошли и на всички нови мами с техните дечица! На всички бременни - лека и безпроблемна да е! Азаф, Тъще, драго ми е да ви видя! Hug

Хубава и наситена с много положителни емоции седмица ви желая!  bouquet

# 273
Здравейте,

честити празници с малко закъснение, но от вълнение и часовникът по-бързо върти стрелките, та не успявах да се спра пред нета.

Разкошни ученици, такъв блясък в очите само на 15 септември се вижда. Много тържествено, радвам се и се гордея, че имаме такива традиции. Колкото и да казваме, че са изкривени, че понякога ни е досадно, че имаме много трудности, аз продължавам да настръхвам при вдигането на училищното знаме, придружено с химна на страната. И знам, че това ще ни съхрани, и че ако го предам на децата си и те ще го предадат нататък.
Пожелавам ви да сте здрави, търпеливи и много вярващи в успехите на децата си.

Hug за всички ви. 

# 274
  • София
Ехо, къде сте? Да не би да започна учебната година  Wink

# 275
  • Не съм от тук и съм за малко
Привет, момичета,  Hug  прескачам да пожелая успешна нова учебна година  Peace и поздрави за всички празнували напоследък!   bouquet  Hug
Ние се прибрахме от последното палатково море малко преди началото на учебната година. И по този случай още се боря с багажи от морето, между подвързване и надписване, спешни пазарувания на каквото трябва за изкласилите младежи и други подобни.  Mr. Green
Надявам се в началото на другия месец да има среща.  Grinning
Теди, започна и още как.  Wink  Аз имам частично облекчение, понеже големият младеж е на състезание до неделя в Созопол, та неговите учебни материали, за сега са на изчакване. Но другата седмица той е на ред.  Grinning

# 276
Привет, девойки!
Днес със съпружието честваме 10годишнина от сватбата ни. Така че , ето скромна почерпка от мен:
 cheers cook cook
Надявам се живота ни да продължи да бъде все така динамичен и интересен, и все така да се обичаме.
Разкошни ученици, такъв блясък в очите само на 15 септември се вижда. Много тържествено, радвам се и се гордея, че имаме такива традиции. Колкото и да казваме, че са изкривени, че понякога ни е досадно, че имаме много трудности, аз продължавам да настръхвам при вдигането на училищното знаме, придружено с химна на страната. И знам, че това ще ни съхрани, и че ако го предам на децата си и те ще го предадат нататък.
Пожелавам ви да сте здрави, търпеливи и много вярващи в успехите на децата си.

Hug за всички ви. 
Лиа, и аз съм така на всеки 15 септември. Винаги се вълнувам.Наистина това е нещо, което липсва тук - тържествеността на първия учебен ден, липсва естествено 24май. Но по натам , може би догодина, ще ги запиша в българското училище тук, и се надявам и те да преживеят тези вълнения.

# 277
  • София
Ехо, къде сте? Да не би да започна учебната година  Wink

Grinning Почти овладях хаоса, успях и да се разболея даже! Mr. Green 
Утре остава да се напазаруват някои учебници за осмокласника, който иначе идеално се справя с ходенето до новото училище и там му харесва! За което - Аз много доволен!:Р

Малката русалка е очарована, няма търпение всяка сутрин да отиде на училище, попива като гъба всичко там и нали е бъбрива - разправя ми всичко, пее ми, рецитира ми, направо припадам от смях с нея. Joy

Честита годишнина, Наде, много успешно преодоляни предизвикателства заедно и много, много любов!  bouquet Heart Eyes Hug

# 278
  • София
Наде, честита годишнина! Да ви е хубаво и вълнуващо заедно! Heart Eyes

Ванче,браво на малката ученичка! Hug И Косьо е много доволен от новото училище. Wink  "Не усещам как минава времето"- ми каза вчера и направо не повярвах на ушите си. Laughing Много яко ги подхванаха с японския от първия ден, но пък на него му е много интересно, а и откъм другите предмети е облекчена програмата.....Предлагат много и най-различни извънкласни дейности, още не може да реши къде да се запише. Simple Smile Май като за начало се е насочил към скаутския клуб.

Вкъщи пък си имам една девойка на прага на пубертета. Дипломатичността и гъвкавостта, с която тя се отличаваше като по-малка, са отстъпили място на инатливо упорство и тънко-обидчивост. От една страна я виждам, че се стреми към все по-голяма самостоятелност; от друга, претендира да й се задоволяват потребности на нивото на възрастта на Галина, например. Simple Smile  Чувствам, че този период ще е голямо предизвикателство към търпението ми, освен всичко и заради това, че бяхме свикнали да приемаме Зори като кротката и разбраната.

# 279
  • София
Тази сутрин сме на чай. Wink

# 280
  • През девет земи в десета
 Hug
Аз да попитам тук, някой има ли представа, как се попълва часта за доходите в молба-декларацията за получаване на детски надбавки, там където се описва по месеци, ако през годината сме ползвали болничен. В смисъл нали след табицата освен, че в нея е сметнат общо и средномесечно, после отново се пише брутен доход, облагаем по "Закона за данъците върху доходите на физическите лица, а след това има следното: "обезщетения за временна неработоспособност"
Болничния като такова обезщетение ли се приема?
Тъй като в служебната бележка на мъжа ми е описан брутния доход, но този от болничните не е включен, а най-отдолу счетоводителката е написала, че за еди кой си месец лицето е получавало болнични, без да е посочена сумата.

Трябва ли да искаме извлечение от разплащателната сметка на мъжа ми за да видим какво е превело НОИ, тъй като не знаем сумата точно до стотинка?

Трябва ли в таблицата, където се описват доходите по месеци да се вписват и тези получени от болнични? Ако пък не се опишат те няма да влезнат в средномесечната сума, която се получава накрая?  От друга страна сумите получени от болнични, облагат ли се според Закона за данъците?

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 12:35 от Зла Гад - Пиги®

# 281
Зла Гад - Пиги® от Д"СП" сами си взимат сумата от болничните и си я дописват, ти не пишеш нищо  Peace
Аз да се похваля с моите ученици - адаптираха се доста бързо напук на моите страхове и притеснения. Е първолака все още не знае точно къде се намира и какво прави там - за него супер изживяването е пътуването сам в автобуса, но ще свикне и да помни къде си е оставил тетрадката например  Crazy /надявам се/. Иначе им е доста натоваренко - суткрин стават в 5.50ч. до следобяд 16.00 се прибират, но какво да се прави  Whistling
На първият учебен ден една хубава мама на съучениче на Боби ме попита с едни ей така отворени очи  Shocked и неуписуем ужас в гласа - Ама всичките ли са твои? - аз се поогледах помислих, че ме пита за целият клас, защото наистина звучеше ужасено, не учудено, и отговорих - "Не само тези двамата", а тя - "Е да де и си бременна с още едно?!!!"   hahaha Mr. Green ooooh! Tired

# 282
# 283
Ех, Цветенце, каква е била пък тази кикимора, ти защо не и каза, че планираш и още едно, съвсем да я довършиш! Laughing

# 284
Нямах шанс, тя вече се беше обърнала към съседната майка и шушукаше  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт