Хайде на море с ЯНУАРСКОТО дете! (40)

• 33 204
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
калифорния, дара се тръшка най-често, когато й взема нещо, което смятам за опасно, а тя го е докопала. последният й хит е да сваля коланите от дънките на баща си и да си ги увива около врата. и тогава се започва извиването на дъга, хвърлянето на предмети и дрането до прегракване. ако се поуспокои става, поглежда ме и всички започва на нов глас.

# 481
Ааа, те децата реагират с тръшкане когато не им се изпълнят желанията! Аз си мислих, че ей така както си играят и се почва изведнъж тръшкане.

# 482
Здравейте Hug

Снуки Hug fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Жоржи Радвам се,че всичко е наред вече с Ел Hug Спомням си, че писа в темичката ни,че като сте се върнали от морето е започнала да кашля и че всички доФтори тогава се бяха произнесли че е на алергична почва, а то какво било... ooooh! Важното е, че е минало Hug Peace

За тръшкането - Буба се тръшка,когато не става нейното Mr. Green Най-вече когато кака й не й даде някоя играчка,или пък й вземе от ръцете нещо до което не е трябвало да се докопва... ей,такива ми ти работи,все си мисля,че при наличие на две деца в къщи няма как да няма дрязги,така че съм ги оставила да се оправят и аз се намесвам само в краен случай Peace Иначе досега да съм изперкала Mr. Green

За гърнето - засега успех нямам,но и аз не настоявам много,много. Най-пресен пример е племенника ми,който на 2г. и 5 м. започна самичък да си казва, че има пиш и ако и оттогава е без памперс /вече трети месец Peace/ Имах колежка,на която ММ ставаше всяка вечер до 4,5 г възраст към 2 ч. да изпикава малкия,защото бяха махнали и нощен, и дневен памперс,но детето се напикаваше всяка нощ ако не беше изпишкан горе - долу по това време. Всяка нощ - при това мъжа й ходеше на работа,беше станал като робот,просто по това време самичък се събуждаше,взимаше малкия от креватчето,изпикваше го,изхвърляше пикото и пак лягаше да спи Tired В един момент спря да се напикава,просто от само себе си. Не е имало детето някакъв здравословен проблем,бяха го водили по лекари,просто в един момент започнаха да чакат да го израсте и така Peace С каката махнах памперса към 2 г. - първо нощния,след това дневния. С Буба - може би ще е следващото лято,ако тя дотогава сама не прояви някаква инициатива Peace Засега - в момента в който я сложа на гърнето,веднага става от него Rolling Eyes

Мелона - ако и утре вдига температура може би е добре да я заведеш да я видят - например при Масларски. Аз също го препоръчвам Peace

Бебеш - Успех на второ класиране Hug

Бубе макар и със закъснение Embarassed - Честита годишнина с ТМ! Дълги години да сте заедно и да си живеете в любов и разбирателство Hug

Нощни,както и на всички останали именнички - Честит Имен Ден!  bouquet /пак със закъснение Embarassed/

Буби Приятно изкарване на морето Heart Eyes И да се пазиш много Peace Heart Eyes

Hug

# 483
При мен вече няма земна сила, която да му убеди, че на 1.6г. памперса не може да се махне.
Айде с едното дете да е чисто съвпадение, ама и 2-те Rolling Eyes.......А децата ми определено не са по-надарени в което и да е отношение спрямо връстниците си Naughty

Абсолютно съм съгласна, зависи от родителите  Peace

Донякъде съм съгласна. За търпението и постоянството.... но много зависи от детето. Ако не иска да седне и за сек. как да я задържа? Пробвах с играчки, книжки, филмчета - става права. От тоалетната чиния направо с главата надолу слиза след 2-3 сек. и вика бай-бай. Иначе примери колкото искаш за ранно учене и сестра ми и приятелката ми ги научиха за по 1 седмица на 1,4 г. - но децата си седят, играят си по 1 час, рисуват си, занимават се.
Калифорния - обикновено е така както казва Елч, като и взема нещо или не и угодя, но често и от глупост. Примерно всяка сутрин докато и правя закуската реве и се тръшка, баща и като влезе в тоалетната крещи и реве и аз и обяснявам всяко нещо, за което тя още повече се затръшква и идва и ме удря. Аз я игнорирам и така се започва докато стигне до хълцане. Калпазанка.

# 484
  • София
Момичета, благодаря ви! Нощни  Hug kam4eto  Heart Eyes дано! Чакам да се върне моя док с нетърпение и да ме види и той.

# 485

Иначе примери колкото искаш за ранно учене и сестра ми и приятелката ми ги научиха за по 1 седмица на 1,4 г. - но децата си седят, играят си по 1 час, рисуват си, занимават се.

Ето в това не виждам смисъл,ама никакъв - да рисува, да пее и 1 час да седи на гърнето ooooh! Това за мен не е приучване към гърне Naughty То е ясно ,че в един момент ще му дойде пикото - и какво - научило се на гърне детето ooooh! Гърнето се използва за пикане и акане Wink ама Детето трябва с помощта на мама да го осъзнае това Peace А не да става някакъв робот. Поне аз така мисля Peace Лично мнение Laughing Пепинка Hug

# 486
рал, наскоро ви разправях, че мен лекар ме съветваше да уча дара (а и себе си) така - с продължително седене, за да се регулира стомахът. говорим за голямата работа де, иначе за пишкането и аз мисля, че няма смисъл, затова и спрях на дара ученето на гърне, тя грам не отбираше, че я слагам за пишкане. от 5 - месечна ака всеки ден в гърнето, но пишкането не го усеща да се прави там Simple Smile

днес ми звъняха от онези измамниците. звъни телефона и една жена реве и ми вика "мамо, мамо, не си усещам краката, мамо, премазани са!" ей, всичко ми се обърна! а хем знам, че моето мамо седи пред мен на гърнето! казах, че имат грешка и ми се обади "лекар от окръжна болница" и мило ми се извини, явно е станала грешка. как не ги е срам, не знам!

# 487
  • в Надежда-та
Пепинка мойте момчета не сядаха нито на гърне нито на адаптер в началото. Ники се научи първо да пишка в банята на пода. Мартин след няколко напикавания сам започна да сяда.  Само да отбележа, че аз говоря за махане на памперса от раз. Иначе и аз не съм привърженичка детето да се държи на гърнето примамвано от играчки. Трябва да му е ясно, че там се върши "работа", а не се играе Naughty
И както Жоржи каза до някаква степен зависи и от родителите. Аз не мога да си представя в тези жеги с памперс....та то аз едва издържам 1 седмица с превръзка, а 24ч. Crazy  На Мартин тези дни докато беше с "рядко щастие" му го сложих - е ми кръста му беше вечно изпотен ooooh!

# 488
  На Мартин тези дни докато беше с "рядко щастие" му го сложих - е ми кръста му беше вечно изпотен ooooh!
освен това дребната се и чеше постоянно по кръста и вечно има деруги от нокти, явно не им е добре в жегата. оставям я по гащички из двора да не ми опикава вътре  Mr. Green някой път казва "канко" и ходим до тоалетната, но не винаги.

# 489
И понеже все още се обсъжда темата за гърнета, чудя се каква методика и система използват циганетата, които mrm описа ?-По Спок,  ЕБХ , новата мода/ изследвания/ или....  hahaha

Сега сериозно знаете ли днес  как се процедира в яслите с ходенето на гърне ?
Баткото беше научен като го дадох и не съм се интересувала.  newsm78

# 490
Здравейте!

Снуки, ще се види плодно сакче  Heart Eyes Бъди сигурна!  Hug

Пепинка, и Дани е по същия начин с гърнето. Не иска и една секунда да стои на него. Взех го още като беше на 10 месеца някъде, че да не е и по-рано. Имах желанието след годинката да го махна окончателно. На 2-3 пъти пробвах от раз за няколко дни съвсем без пелена - изобщо не ми се получи, ама изобщо. Пишкаше където той си иска. За гърне и тоалетна не може и да става дума. От гърнето се става веднага, в тоалетната го държа, но той започва да дърпа капаци да се опитва да натисне копчето на фазанчето и други щуротии. С две думи - няма смисъл.
А Алекс толкова лесно го отказах. На 13 месеца за 2 дни ме разбра и си ме водеше в тоалетната. Нощния го махнаме на 2 и половина.
И това го пиша, за да ти кажа Ви, че децата са различни. И към двамата подходих по един и същи начин - с Алекс невероятен успех, с Дани - никакъв.  Когато му дойде времето.  Peace

# 491
  • Велико Търново
Сега сериозно знаете ли днес  как се процедира в яслите с ходенето на гърне ?

В яслата, където ще ходи Калина, и където ходи брат й, ги слагат на гърне 3 пъти през деня - след закуската, наобяд след като се нахранят и преди да ги сложат да спят, и следобяд като станат от сън. Държат ги малко на гърнетата, като време не знам колко, но съм влизала вътре в такъв момент, и съм виждала, че който му се става, обуват го, не настояват да продължава да стои на гърнето.
Разбира се, тези, които си казват, ходят, когато искат, но и за тях е задължително преди и след ставане от сън.

# 492
Момичета спешно ми трябва добър алерголог от Варна. Трябва да заведа малчо, но не знам при кого.

# 493
Момичета спешно ми трябва добър алерголог от Варна. Трябва да заведа малчо, но не знам при кого.
Не съм много запозната, но една приятелка води децата си при д-р Малячкина, мисля че я спрягат за добра, но да кажат и другите момичета.

# 494
Добро утро!

Много пишете бре! Не мога ви изчета, пък и забравих всичко дотук...

За гърнето да се включа - наистина зависи от детето. Нищо не съм правила специално, за да уча Зори, но в памперса не е акала от поне 2 седмици. Идва и си носи гърнето. Другото интересно е, че когато е по голо дупе не пишка на пода, дивана или съответно където е. Става, отива на гърнето и върши работата. Не знам как стана. Обаче, сложа ли й гащи, мисли, че е с памперс и се напишква в гащите. Та, засега караме по голо дупе. На ден ползваме само по 2 памперса със спането.
Обаче, не знам от какво и защо (вероятно от жегите), бая се е обринала на сгъвките на дупето, особено вчера след пътуването. Дали да не купя един алергозан крем да я намажа, какво мислите?

Иначе, тук е весело - Джозеф си има фен клуб и в момента е някъде с едно полякинче на разходка, даже не знам точно къде...  Crazy

Всички болни дечица и родители да се оправят бързо!  Hug

Бебеш, късмет и от мен на второто класиране!  Peace

Снуки, и аз си мисля, че ще се покаже бебчо тези дни!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт