Хайде на море с ЯНУАРСКОТО дете! (40)

• 33 174
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • В две тъмни очички
Еления, това беше единственото ,което даде някакъв ефект! Както бях писала и преди пробвах с какво ли не, дори с шамарите накрая. Първо опитах да я държа легнала като наказание, а това се прие меко казано като игра, започна да се ми се хили и да ми казва, че щяла да "нани" и мама също  Whistling

Пепинка, Какче, да са ни честити лудаците  Mr. Green

# 586
  • София
Какче, мисля че повечето деца на тази възраст ще направят същото в МОЛа Simple Smile Боян, ако не е въдворен в количка, със сигурност ще се тръшка и вършее, а понеже не стои вързан избягвам такива места с него - то си е взаимен тормоз. Ама то не е от дивотия, просто са любознателни  Mr. Green
Еления, мерси за отговора - припокрива се с моето усещане за нещата. А какво е правилното по книга когато друг удря моето дете - да се намесвам или да оставям да се оправят?
На мен също ми се учи нещо, явно ще се оглеждам догодина, че късно се сетих, а и не съм наясно точно какво да правя.

# 587
  • София
Какче, мисля че повечето деца на тази възраст ще направят същото в МОЛа Simple Smile Боян, ако не е въдворен в количка, със сигурност ще се тръшка и вършее, а понеже не стои вързан избягвам такива места с него - то си е взаимен тормоз. Ама то не е от дивотия, просто са любознателни  Mr. Green
А къде водиш Боян? Дай съвет, защото Виктор в количка не седи, а като го пусна хуква и дим да го няма! Whistling За ръка не иска да се държи. А че са любознателни е меко казано, направо са си любопитни! Mr. Green

# 588
  • София
Моята е по-сложна - жонглирам с режимите на двамата и понеже вкъщи става лудница гледам да сме навън по сенчести площадки наоколо или до близкия магазин. За молове и т.н мисля само ако пробутам поне единия (Боян Mr. Green) за малко и всичко е набързо.
Боян също не стои в количка, но напоследък ново двайсет - няколко съседски деца все гледат да се качат в количката му, сестра му също и той милият последните 3 дена не иска да слиза. На площадката не ми дава и да го разкопчая, стои и си я пази. И той тича като ненормален - бяга от мен - ако е опасно (към улица или люлка) го хващам, ако не е фатално казвам чао и тръгвам в обратната посока. Не се трогваше, но няколко пъти се скрих и май разбра посланието.
За ръка е абсурд да върви - или в количка или носене или самостоятелно в грешната посока.

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 09:55 от mrm

# 589
Добро утро!

Бебеш. честито!

Ние сме добре, търчим на въздух по цял ден. Толкова е хладничко тук, много се кефя. Само един проблем имаме - Петър се скъсва да реве на заспиване, и на обед, и вечер. А по принцип ми заспива без зор. Сега реве, рита с краката, не ще бибата, не ще плюшената си играчка, не ще да го гушкам, не дава даже с ръка да го пипна. Някакъв ужас е, дано свикне.

Петър също търчи накъдето си иска, като сме навън. Не дава и за ръка да го държа, иска все сам. Ходим главно в един немалък парк на 1 минута от нас и там си броди на воля. В количката не ще да сяда напоследък, ама като успея да го вържа мирясва и се вози.
Иначе с други деца е много миролюбив, досега не се е случвало да посегне на някого. А като го ударят само скляпа с очи, не може да схване какво става горкия.

# 590
Привет! Hug

Поизгубихме се, но аз търчах миналата седмица по изследвания, после бяхме на вилата в изолация, че тук върлува вируса с повръщането и да опазим малчо...а сега какъв дъжд ни заваля навън... Simple Smile

И Сами в отбора на щураците. От много време не смея да се похваля, че носенето на ръце остана в миналото...но за жалост от две седмици заспива отново само на ръце. Тръшка се, дивее и на едно място не се спира. Сега навън едно детенце го удари без да иска, той такъв рев му хвърли и като се гушна  в мен, не дава да го сложа в триколката. Само като го доближа до нея и изпада в дива истерия от викане, бутане и тръшкане. Тропа с крака и вика, когато не стане неговата. Дано отмине това чудо, че е ужас.

Това дето Бубето го е писала - как прави забранените неща нарочно...е същото е и при Сами.

Бебешондел честито и от мен! Успехи!  bouquet

# 591
Малки са да се оправят сами по площадките. Змейчо един път изяде шамар от едно на 2 години и гледаше, и само мигаше. Ако го оставя онова ще го спука от бой, а още по-невъзпитано е да вземе да отговаря и той.
Вчера на площадката той на пързалката, а друго дете му оглежда тракалката, която е някъде на земята. Веднага забеляза, със скорост отиде и гледа сега. Казах му да я даде на момченцето, той я  даде, после започна на всички по площадката да я предлага.  hahaha

# 592
Здравейте! Ние преборихме ангината с компрес и хомеопатични. но сега дриска. Яслата се отлага за 6ти. дано оздравее. Вече я водят де , ама не ходим.
Аз съм решила да си купя книжката която Бубето  препоръчваше.А ако имам финанси и тези на Нощни. Нашата и тя е в отбора на хулиганчетата Laughing Да са живи  и здрави. Днес като се прибрахме в 11,30 и заспа в количката. Не успях да я събудя и още спииииииии. Явно това ще е съня за днес.

# 593
  • в Надежда-та
Бебеш Hug

Мойто пък дете е от кротките, не мога да се оплача. Както обичам да казвам "случихме и ние на кротко дете най-после" Laughing В количката се вози, ама то беше и крайно време де, след като до 1г.2-4м. трудно се задържаше в нея за повече от 5-10мин. ooooh!, когато не иска не настоявам - бута си количката, бяга пред нея, за ръка .... и в мн крайни случай се носим, почнах да го отучвам, че доста ми натежава, ама понякога ми е хубаво да си го нося след някоя друга година и да искам, няма да мога Tired С другите деца гледам да го оставям сам да се оправя, вече ако е напечено се намесвам Naughty

В голяма чуденка съм за пустата му ДЯ newsm78 мн почнах да се разколебавам, а тия дни ако ще ходи от септември трябва де пуснем молба Cry Хем искам да си е при мен, хем за него ще е по-добре да е сред връстници, хем пуста му адаптация ме притеснява....

# 594
Бебеш ха честито!!!!

Какче и ние по магазините сме така, само търчи наляво надясно, сваля неща, дърпа и дивее, направо луди ставаме  Crazy

mrm  и Еления не съм съгласна с вас, че при толкова малки деца, колкото нашите може да се говори за агресия, за мен това е абсурдно. Разбира се не трябва да се поощрява хапане, скубане и тн., но  почти няма начин да му обясниш и то да запомни. Аз за това съм залепена за нея, просто пазя другите деца и чакам да и мине този период.
Ема е много кротичка и принципно плашлива, ноооо понякога си отстоява нещата и територията.

ех, щях още нещо да пиша и ми изкочи от главата...  newsm78

# 595
  • ул. "Мечтание"
хехе! аз докато кажа "Добро утро!" и то станало време за обяд! Ама поне да ви нагостя, да не съм капо!  Party

Искрен се е научил да казва "ака" като ходи до тоалетната и днес ме преследва с "мама ака"  Joy Joy Joy

# 596
:
Еления, мерси за отговора - припокрива се с моето усещане за нещата. А какво е правилното по книга когато друг удря моето дете - да се намесвам или да оставям да се оправят?

Няма как две невръстни деца да се оправят сами в такава ситуация.Вариантите са три :
 Или по-силното бие по-слабото;
 или по-слабото се научава да се брани, като отвръща на удара;
 или по-слабото след като е набито без да отвръща на удара се изолира само тъжейки.Това е най-лошият вариант,защото отделяйки се и странейки от ударите, то притаява скрита агресия, която "експлоадира" на по-късен етап от развитието му.
Детската душевност е много крехка в ранна детска възраст, затова много трябва да се внимава и всяко поведение и действие(възпитателно) трябва да се разглеждат под лупа. Времето, което имаме за "оформяне" на детската личност  е много малко. От това, което си надробим сега , зависи какво ще ни сервират утре. Grinning
Не помня в литературата да съм попада на такъв случай в часност "удари от друго дете по моето на публично място- как да реагирам?" Правило и закон за дадена ситуация няма. Просто агресията не трябва да се толерира по никакъв начин.
Аз съм попадала на такива случаи с Вико. И се намесвам, като обяснявам на по-голямото дете(така че да чуе и майка му), че така не се прави и не е възпитано(това последното го казвам по-силно Mr. Green Когато посегне пак, му хващам ръката преди да удари Виктор и вече се карам с много по- строг тон(както си ми се отдава професионално Mr. Green) и то тогава вече вдява......нищо че било русначе Joy
Инка и Виктор хапеше, къде като целувка, къде като бранене на територия, къде като отмъщение...не мисля ,че е малък и че трябва да го оставя,той едва не откъса месото на Стела....Сега вече не хапе, излекувахме го.
Това,че дететнцето ти е кротичко по натура не означава,че  трябва да и се позволява да хапе.Мое мнение.имаш право да не се съгласяваш. Peace[color]

# 597
mrm  и Еления не съм съгласна с вас, че при толкова малки деца, колкото нашите може да се говори за агресия, за мен това е абсурдно.
Да съгласна съм,това не е агреся.Правят го несъзнателно и инстинктивно,агресията идва на по-късен етап ,когато деиствието е осъзнато,тогава е агресия. Разбира се не трябва да се поощрява хапане, скубане и тн., но  почти няма начин да му обясниш и то да запомни. Има начин. Simple Smile

# 598
  • София
Когато някое дете удари Ади, първото нещо, което тя прави, е да ме погледне, за да види реакцията ми. Все ми се струва, че ако не реагирам, все едно й казвам: "ОК е да те понатупват понякога". Затова казвам на детето, че така не се прави. Всъщност в повечето случаи няма нужда да го казвам, защото почти всички майки на площадката, на която стоим, реагират адекватно в такива ситуации и веднага правят забележка на детето си.

Ади е от сравнително кротките, не посяга на другите деца, но се е научила да се катери и ме е страх, че ще се пребие много лошо. Открих, че много добре спи наобед като я пусна да изкатери сама стълбите до третия етаж, като се подпира за парапета, това упражнение й взима всичките сили и поне 3 часа сън й е гарантиран  Mr. Green

# 599
Звънче, как няма да спи Адито,то това си е жив фитнес-тежка категория. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт