Хайде на море с ЯНУАРСКОТО дете! (40)

• 33 163
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Еления, хем е фитнес, хем е и удоволствие за нея Simple Smile. Е, малко се спъва и пада от време навреме, но после става и продължава още по-нахъсана. Класически козирог!

# 601
  • София
Цитат
Когато посегне пак, му хващам ръката преди да удари Виктор и вече се карам с много по- строг тон(както си ми се отдава професионално ) и то тогава вече вдява......нищо че било русначе
Mr. Green
И аз мисля, че има начин да обясниш на дете на тази възраст да спре да хапе и блъска, даже е задължително Peace, ама и аз го казвам от позицията на имаща войнствен Боян и кротка кака. Ми той си я биеше и блъскаше за добър ден (с добро чувство, за играта или ако иска някоя играчка), а тя все бягаше и се пазеше. Сега са почти на едни кила и той е по-силен много се радвам, че се отучи, не без моя помощ. Но ето - аз също се намесвам, ако се стигне до физически разправии, а каката става все по-смотана с децата- не и стига до акъла сама да се справя.

# 602
Значи положението както го описваш у вас е едно към едно, както е и у нас.
А те момиченцата са така.Въпреки че са по-големи, са си по-кротки, по-отстъпчиви, повече прощават,повече чуствителни и плахи....но това в никакъв случай не я прави "смотана" Михаела. Naughty

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 15:50 от elenia

# 603
Ейййй, не мога да ви смогна за 2 дни...  Mr. Green
От днес имаме нет и на къмпинга, та ще се включвам.
Ние сме добре - уж почиваме без Зори, но все ми липсва и бутам ММ да ходим до Приморско на свиждане.  Laughing Тук обаче категорично няма да я взема, защото снощи беше такава непоносима жега, че не сме мигнали, в тая каравана беше като в микровълнова. На всичко отгоре, въпреки всички включени машинки ме нахапаха комари и съвсем ми развалиха съня. По-добре детето да си спи на хладно и безкомарно при баба и дядо. Плюс това доколкото разбирам всеки ден й готвят по желание на клиента, баба ми й правела тараторчета, манджички и изобщо не виждам смисъл да й развалям рахата.  Mr. Green
Калифорния, Елч, вашият приятел Джозеф е добре. Играе по плажа, намира си разни деца да му угаждат, но днес е арестуван, че много лае, а съседите по каравана са с една красавица бебешора на 8месеца и не ми се иска да й развалям съня, знам колко е ценен за майка й. Те хората са с някаква нечовешки яка каравана с всички удобства и мацката вече втори месец си я гледа малката тук. Но и тя още не ходи и факт, че е много по-лесно по цял ден в количката и в басейнчето...

Бебеш, честито, браво на теб!   bouquet

Бебо, аз на Зори й давах ентерол прахчета. Оризовата водичка и печените ябълки действително също са много щадящи, както и варени картофчета. Дано оздравее бързо!  Hug

За биенето и хапането не мога да се включа, понеже Зори не ми прави подобни номера, но все си мисля, че усилията с обясненията дават ефект в някакъв момент, само за това се сещам...

Изписах ферман. Няма повече, ще се включвам по-често. Гуш на всички!  Hug

# 604
  • sofia
Буби, аз каката на 5 мес я заведох на к-га, та постояхме три месеца. От тогава всяко лято!

# 605
  • Пазарджик
Бебеш,честито!Много успехи ти желая за напред Hug

На нас вчера ни беше много критичен ден,Нелата е страшно кисела(излизат и горните кучешки),разхожда се по нервната ми система,но за сетен път се уверявам ,че в такива кризисни моменти имам завидно търпение.Да ама вечерта съм  Tired Счупени се количката,разцепи се на две докато пресичах улицата ooooh! и най накрая си купихме свястна,много ме измъчи този Хаук.За капак на всичко вечерта ни дойдоха гости и Нелката не спря да плаче пред вратата,превъзбуди се милата и заспа чак в 1,30ч.
На  Таня пък и паднаха двата долни кучешки и сега се уговаря с баща си колко парички ще и донесе феята на Зъбките  Mr. Green

# 606
  • sofia
Тути, не ви е лесно на вас! Емоции много.

Вчера са пуснали списъци, яслата приема от септември по етапно, ноооо ние сме в групата от 15.10, егати късмета!

# 607
тути, каква количка взехте?
на мен май най-много ми харесва чиполинската като на буби, ама пусто много тежка и със зеленикави рампи. иначе досега 5 пъти да съм я взела.
този уикенд слагах дара в какви ли не колички, ами те повечето (особено чуждоземските) са направени като да я буташ само по равно, а аз като живееща в центъра все гледам как е като се вдигне на 2 колела, че повечето от разходките ни преминават в преодоляване на бордюри Grinning

# 608
  • Пазарджик
Елч взехме такава http://www.detski-magazin.com/detski-kolichki/1281-star-bertoni- … 12-blue-sea-.html
Моите изисквания бяха:
-да не е много скъпа,предвид времето което ще я ползваме;
-да има различни позиции за гръбчето,че се случва Нелката да заспи на вън;
-да има голям кош,защото обикновено пазарувам с Нели и ми е трудно да нося чанти;

# 609
Тути, колко е тежка количката, че не видях на този сайт да пише. И аз си търся количка , ама още не съм ходила да слагам Калоян да ги пробва. Иначе съм си харесала на X-lander XS и на ABC design Giro. Втората май kakche я имаше, така че може да сподели мнение.

# 610
  • ул. "Мечтание"
Привет-мривет!  Hug  bouquet

От днес Божидар си е вкъщи един месец. Градината почива!
Да ви кажа честно много ми е хубаво, че си е вкъщи. Най-малкото защото се заиграват с Искрен и ме оставят намира.  Mr. Green

Тути, много гушки от мен!

Аз да споделя две мои идейки. На някой биха могли да са му от полза и интерес.

1) За лесно бърсане на напишкано по мека мебел използвам микрофибърни кърпи. Много хубави дърпа пишото и подсушава.  Peace

2) Още един източник за идеи как да се справим по-лесно с възпитанието на децата - сериите на "Говорещия с кучета" (Dog whisperer) по National Geographic. На мен ми е много интересно и полезно. Започнах да гледам Сизър Милан заради нашата куча, че беше беля и половина като дойде при нас. Сега е най-кроткото и послушно куче на света.  Mr. Green Открих си грешките при възпитанието й и ги поправих.
Постепенно се усетих, че някои неща аз самата прилагам с децата си, при това много ефективно. Децата са много силно интуативни и много разчитат на езика на тялото за комуникация и справяне в живота. Също като кучетата.  Mr. Green Споделих с приятелки и някои ми казаха, че също използват някои от идеите на Сизър в отношенията с децата си.
Реално семейството е като глутница. Simple Smile Мама и тате са алфите (доминиращите възрастни) или поне би трябвало да е така. Ако не е, обикновено е поправимо при това с доста лесни дребни трикове. Мъжа ми още не може да схване някои от идеите, но това е защото аз му преразказвам какво съм гледала, нещо явно пропускам. Но не мога да го накарам да гледа и той за момента.

Много се разприказвах!
отивам да сготвя нещо на децата за обяд.
хубав ден! Flutter

# 611
Буби Hug видях, че ти беше препоръчала Ентерол за разстройство...днес взех на Сами, но ми казаха да давам сутрин и вечер. Така ли се дава?

Нощни  Hug много добри идеи! Радвам се, че си имаш две момченца вкъщи заедно! Heart Eyes

Тути Hug

# 612
Май ще хвърлям телефона вече някъде в морето, щото тва свекитата не се съобразяват ни с почивки, ни с нищо...  ooooh!

Емили, точно така ми беше казала педка - по едно или две дневно, в зависимост колко наложително е според разстройството.  Peace

Нощни, не се бях замисляла, че някои съвети могат да се прилагат и при децата, но всъщност има резон. При нас детето се гледа много по-лесно от кучето, а според личната класация на Джозеф за нашата йерархия в глутницата - на първо място е ММ (алфа), после Джозеф, после всички останали ( в това число аз и Зорница). И това само, защото ММ има най-гоУеми шамари, иначе ако зависи от Джозеф, той би се самопоставил на чело на глутницата, естествено...  Mr. Green

ТутиHug! Стискай зъби, ще мине!

Люба, честито за класирането!  Hug

Елч, лятната ни чиполинска ли имаш предвид? Тя е много удобна и лека, засега се оказва удивително издържлива. Комбинираната и тя не е много тежка, но кошът отдолу е много неудобен - малък и труднодостъпен, а това си е минус определено...  Tired

# 613
Джозеф президент, Джозеф президент!   animal037
ММ прилага същите възпитателни мерки, каквито е прилагал за кучето си. Резултатът при кучето е че няма по-възпитана от нея. Аз бях против да се прилагат методите при детето, но май съм се оказала в грешна посока. Докато баща му беше тук малкият си знаеше къде и как се яде, какво може и какво не, елате го вижте сега.  Tired
Нашата кученка има електронен нашийник и я викам с дистанционно със звук. Та, не един път съм се улавяла като съм с детето и кучето навън как натискам дистанционното, за да дойде детето.  Crazy

Буби, при нас йерархията е същата като при вас.  Joy Сега, като го няма ММ познай коя е първа!

# 614
Тути,прекрасно те разбирам. EmbarassedНие пък имахме ужасна нощ.От 3 до 6ч.истеричен рев.Човека реши да увеличи приема на среднощното мляко,даже се поувлече, от което пък аз от своя страна реших, че е време да му спрем кранчето нощем.И си порева човека яко.Незнам Стела как е спала и какъв сън е сънувала. ooooh!
Нощни, съгласна съм, че може да се взаимства, но не напълно. Simple Smile
Когато с Вики излизаме да разходим Кари ,свиркам за да дойде кучето,а те припкат и двамата към мен,след като чуят свирнята. Laughing......майка ми пък(нали и завещахме немската овчарка) и много често използва "Чт!" за "не" и при Виктор,това никак не ми се нрави. Close
Аз пък от нашата кола съм много доволна!Вики си се вози в нея от новороден до сега.Отговаря на всичките ми изисквания за количка

Общи условия

Активация на акаунт