Хайде на море с ЯНУАРСКОТО дете! (40)

• 33 159
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Ние сме с такава: http://www.momentofpeace.net/wp-content/uploads/2008/03/chipolino_carolina1.jpg и съм супер доволна /дадоха ми я да я ползвам та не съм я плащала  Mr. Green/

Тея е от бойните, скубе, щипе и хапе, попива всичко от батко си. Мен особенно много ме тероризира от около седмица, бие ме яко  Laughing Като и направиш за нещо забележка стиска зъби , преправя си гласа и казва "да,да", много е страшна  hahaha яко ми отговаря. И много добре ме разбира като я поправям, но си е инатче /на кой ли да се метне hahaha/

# 616
  • София
Ехо, как сте?

При нас нищо ново, май Дентокинд подейства и малката се успокои, макар кътниците да не са избили още.

mrm, специално гледах снощи в моите книги какво пише за боя между децата, ама не открих конкретно това. Сигурно защото се подразбира, че родителят трябва да се намеси Thinking Аз лично винаги правя забележка в такива случаи. Днес едно дете започна да рита Диана, която искаше да му вземе кофичката. Направих му забележка и то се кротна. Обаче другите деца ме чуха и забележи какво последва. Нашта взе някаква чужда играчка, а едно момченце реши, че си я иска. И дойде при мен, попита  ме тя как се казва и й каза: "Диана, може ли да ми дадеш меча?" Тя веднага го върна и то й каза: "Мерси", а тя беше супер щастлива и само повтаряше: "Бати, миси, бати, миси" Laughing

Калифорния, култово е това с детето и дистанционното Joy

Нашта лятна количка е на Джъмбо, ама от по-старите модели. Супер НЕманеврена е, не си вземайте такава, не знам новите дали са същите, но нашта и на прав терен не върви, имам мазоли по ръцете от бутане.

# 617
  • ул. "Мечтание"
Ех, тоя Джоузеф бе!  Joy Joy Joy

Вкъщи йерархията е първо аз и Искрен (все още не съм няасно как Искрен успя да подчини куча, но явно успя Thinking), после е Сладка хапка и след това Божидар и мъжО. Божидар само хленчи и се дърпа - облиза ме, бутна ме, гони ме. Аз му казах, че докато се държи така лигаво кучето никога няма да го слуша. Мъжа ми само й се кара. Обясних му какво да прави, но той само вика истерично-сърдито, та няма да стане неговата. Той си мисли, че тона му е строг и категоричен, дръжки.  Whistling Outta Joint

Еления, разбира се, не всичко.  Peace
Не им викам "чът!", но кратките ясни команди на човешки език вършат също чудесна работа. "Божидаре, леглото!" (и Божидар припка да си оправя леглото!  Mr. Green), "Тони, обувките!" (и мъж ми си е прибрал моментално обувките на мястото!) и т.н. Между другото този подход го има описан и в "Как да говорим така че детето да слуша..." Peace
На мен основно ми е полезно как се тълкува езика на тялото и реакциите на хората и как реагират кучетата на това. Установих, че и при децата важи. При възрастните също!  Mr. Green

Калифорния, посмях се с вашето дистанионно!  Joy Joy Joy

Искрен днес му удари голям следобен сън. Повече от 3 часа!  Shocked Какво му стана на това дете?  newsm78 Заспа преди 12 и се събуди преди малко.

# 618
Буби Hug благодаря!

Калифорния е, посмях се и аз за това с дистанционното!

И пак да питам - Сами драстично намали яденето...дрехите му оширяха, а сега и с това разстройство....как подейства Апетона на тези, които давахте?

Нещо се притесних яко... Sad

# 619
  • Пазарджик
Амнезия ,количката е 5,5кг. определено ми е по лека от Хука.Вдигам я заедно с Нелката Mr. Green

Нощни и аз го харесвам Сизър,и си признавам ,че съм заимствала идеи от него,нещата се получават без много драми.Таня ми е много своенравна и в същото време много емоционална,та трудно се общува с нея.И като стана въпрос за езика на тялото,мога да препоръчам Алън Пийз"Езика на тялото"

Да кажа как процедирам със взимането на чужди и наши играчки.Първо обяснявам,че ако искат да вземат някаква играчка или друга вещ  със тях на вън трябва да са готови да я споделят с друг,ако не са ,по добре да не се взима.Ако искат да вземат чужда вещ ,а от другата страна не се позволява,да предложат нещо тяхно в замяна.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 16:30 от tuty1

# 620
  • ул. "Мечтание"
И като стана въпрос за езика на тялото,мога да препоръчам Алън Пийз"Езика на тялото"

Тази съм я чела като студентка, ползвахме я за учебник в часовете по Ораторство. Наистина е добра!  Peace Бях я забравила. Даже май имам личен екземпляр. Трябва да се поровя да янамеря и да си я припомня.

Аз още щях да пиша, но не сколасах. Сега втори дубъл с примери от ежедневието ни!  Wink (скривам го, че стана огромен чаршаф)

Скрит текст:
- Когато Божидар или Искрен са се задълбочили в нещо и са разсеяни и не ме чуват когато ги викам - плясвам с ръце и казвам името за да привлека внимание. Пляскането ги изважда от вглъбяването (тук малко отклонение да направя - наскоро бях чела, че на децата им е трудно да работят с повече от едно сетиво едновременно, общо взето са еднопистови, ако слушат нещо, може да не могат да ти отговорят, ако гледат нещо, може да не могат да те чуят когато им говориш и т.н.), а зрителния контакт, който установявам с тях и казването на името им привличат вниманието.

- Когато са влезли в някакъв цикъл и правят нещо настойчиво и с повторения (да удрят играчка в стената, да викат едно и също, да се тръшкат и т.н.) изпозвам "Край, спри!" с равен, гърлен тон и използвам специфичен жест (двете ръце, с дланите надолу, кръстосани перпендикулярно на тялото и все едно отсичам/отрязвам нещо с тях). Така дори и да не възприемат думите веднага, възприемат жеста и моментално схващат какво им казвам. Желателно е жеста да не е заплашителен или агресивен (размахване на пръст, показване на шамар и други подобни). Ако жеста се направи само с една ръка изглежда заплашително, все едно "посичаш" с ръка. С двете ръце все едно срязваш, прекъсваш, това, което прави детето. Тук също е важно да се установи зрителен контакт с детето.

- Когато си поставя ръката върху главата или двете ръце на раменете на някое от децата, това ги успокоява и укротява. Когато Искрен се движи на самоход, без да го държа за ръка, използвам точно поставянето на ръка върху главата, за да му привлека вниманието и да го насоча в нова посока, ако е нужно. Като разбира се му казвам и с думи какво се иска от него.

На този етап може да не разбират всички думи, но схващат жестовете. Постепенно се развива връзка между жеста и думите, след време ще са достатъчни  и само думите, без жестовете. При Божидар все по-рядко се налага да използвам жестове.

- Сега като си имам две деца на различна възраст още по-осезателно разбирам разликите между различните възрасти и съответно, че в различните степени на развитие са нужни различни подходи. И при всяко дете работят различни подходи.

- На детската площадка избягвам да се намесвам. Най-вече когато децата са долу-горе на еднаква възраст. В повечето случаи сами си разрешават конфликтите, макар понякога да си раздават по някой шамар.  Mr. Green Не ми скачайте сега моля ви. Има случаи в които е редно и нужно да се намесиш, но обичайно децата си се разбират чудесно помежду си. Те имат различни представи за игра и за собственост. Аз лично не виждам смисъл да им налагам принципи, които не само са им чужди, но и напълно непонятни. С времето ще започнат да разбират нещата като нас (като не съм сигурна, че това е непременно хубаво  Whistling).

- Повтаряне, повтаряне, повтаряне, повтаряне... докато ти се протрие езика.  Mr. Green
Реплики от рода на "Помниш ли какво ти казах?", "Нали вече сме говорили?", "Колко пъти трябва да ти повтарям?" и подобни обикновено не са особено ефективни. Повтаряш с равен, гърлен тон. Не крещиш, не заповядваш, повтаряш бавно и спокойно. Понякога при Божидар го питам дали ме разбира какво искам от него. Нерядко се случва така, че той не прави каквото му кажа, защото не е схванал какво се иска от него. Тогава сменям думите, словореда, така че да ме разбере по-добре. Ако трябва даже разигравам куклен театър или рисувам.  Crazy

- Наказанията - ми какво да ви кажа... за себе си съм се убедила, че не работят. Ефекта е най-много краткотраен или никакъв. Или да вземеш страха на детето си, тоест да прави нещата, защото го е страх, че може да бъде наказано (което за мен лично не е ОК). Да, успявам да си изкарам яда, като се накрещя и забраня на Божидар да гледа филмчета цяла седмица... и след това пак същата история. Аз съм привърженик на да ги наречем "естествените наказания". Пресен пример от четвъртък: "Божо, ще ходиш ли утре на градина?, автоматичен отговор от негова страна "Не!"... на сутринта се разрева, защото баща му беше тръгнал без него. Беше достатъчно рано да го заведа аз, но не го направих. Обясних му, че е хубаво когато го питаме нещо да мисли какво отговора, да си казва навреме. Защото ето сега е казал, че няма да ходи на градина, а не е било така и е пропуснал градината... Или... иска да му купим нещо, но си мълчи, отминаваме магазина/будката или там каквото е и той писва... "Исках сладолееееед! (примерно)", "Божидаре, ти каза ли ми, че искаш сладолед, когато минахме покрай магазина!", "Не!", "Няма да се връщаме всички назад, защото ти не си пожелал да ни кажеш навреме, че искаш сладолед!" и подобни... Друга случка. "Божо, след малко ще мета пода, събери си пъзела, за да мога да изчистя", "Добре.", няколко пъти му напомнях, нищо не направи. Казах му, че аз няма да го прибирам и ще го смета като буклук. Той не реагира. Изметох си пода барабар с пъзела. После имаше рев, че съм го измела и изхвърлила. Обясних му защо се е получило така. Сега слуша като му кажа да си прибере нещо...

- Гледам да не правя "заплахи", които не съм готова да изпълня. "Божо, не е хубаво да разхвърляш пясък по хората и извън пясъчника!", той си продължава без да ми обърне внимание. Отивам до него, питам го "Божо, чу ли какво ти казах?", "Не!", повтарям, той се съгласява. След малко обаче пак започва да хвърля пясък. Отивам при него и му казвам пак, че не е хубаво да хвърля пясак по хората, зощото така и така. .... Той пак го направи. Отидох и го предупредих, че при следващото хвърляне на пясък по някого си тръгваме. Той се съгласи.... Пак го направи. Събрах си спокойно нещата, отидох до него, със спокоен, равен тон му казах, че пак е хвърлял пясък по хората и че поради тази причина си тръгваме. Той не се разсърди (аз не повярвах, че се случва чак  Shocked) и тръгна с мен. Беше овесил нос по пътя към вкъщи. Попитах го какво му има. Той ми обясни, че му е неприятно, че сме си тръгнали, искал е още да си играем. Аз му обясних пак защо си тръгваме и защо не е хубаво да хвърля пясък по хората. Повече не сме имали инциденти в това отношение, даже прави забележки на Искрен, като почне да мята пясък.  Joy
Иначе, обичайно сцената се разиграва така: първа забележка, детето не реагира (щото не е чуло най-вероятно), втора зебележка, майката започва да се нервира (аз чак почервенявам  Mr. Green ), трета забележка с крясък и заплаха "тръгваме си, ако направиш пак така!", детето пак си прави същото, въобще не отразява майката, тя се вбесява до крайност, разкрещява се, нервира се, вади детето от пясъчника... и обикновено не си тръгват!  Laughing Детет опродължава да прави каквото си иска, а родителя губи позиции в очите на детето. Пука му, чу го заплашват, да си приказва. Ще изтърпи крясъците и после ще си прави каквото пак си иска...

Леле, стана ужасно дълго!  Embarassed
ВАЖНО!!! За който се навие да чете... Не претендирам за изчерпателност и универсалност на нещата за които съм писала! Споделям личен опит с моите две деца! Не гарантирам, че са правилни или че ще проработят при всеки! Peace

# 621
  • Пазарджик
Нощни дълго но много полезно Hugто май всеки си мисли ,че ги знае тези неща,но като дойде момента прави друго ooooh!
За себе си съм разбрала ,че трябва да бъда максимално спокойна за да мога да "усещам "децата си.
Когато ги карам да правят нещо използвам максимално малко думи,защото  многословието ги обърква,а и така помагам да научат готова фраза.
 Репликата:"Гледай ме в очите,докато ти говоря"е много объркваща за детето,защото се съсредоточава да гледа очите и това което му говорим го пропуска,това го споделям защото беше моя грешка.
Цитат
Гледам да не правя "заплахи", които не съм готова да изпълня
е в това е истината

А за не чуването на Таня си имам тактика,казвам и примерно да си оправи леглото,а тя не ме отразява,след известно време идва да ме пита нещо,аз и казвам,че може да го направи,но при условие,че свърши това което съм и казала преди известно време и ако не ме е чула какво искам може доста неща да оправи,къде стаята,къде бюрото и т.н. Mr. Green

Нощни ,аз книгата съм си я свалила от тукhttp://chitanka.info/book/1645-ezikyt-na-tjaloto

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 17:47 от tuty1

# 622
Здравейте момичета!

ние се завърнахме тази сутрин от море и още не мога да се освестя  нещо, ама то почивка ли бе да го опишеш  ooooh! Ивайла непрекъснато проявяваше някакви претенции, пищеше и се тръшкаше за най-малкото нещо  Whistling съответно с отварянето на очите сутрин м/у 6:30 и 7ч. излизахме на вън и се прибираше в стаята вечер за спане, за да не смущаваме останалите хора, а ние с мм на смени през деня. А и почти не спеше това дете денем, два пъти по половин час, а постоянно тичаше на някъде и все някой от нас трябваше да я гони, доста енергия изразходваше и тя и ние. на тръгване повечето хора ни пожелаха добронамерено, догодина да е по-спокойна и послушна  Mr. Green да ви кажа честно, незнам какви методи да прилагам, тя нито се кара, нито се води, щом и баща си успя на няколко пъти да изкара от релси, а той е тоолкова спокоен и толерантен към нея, ама стига съм се оплаквала  Simple Smile

Емили, да не би да е намалил храненето покрай горещините, зъбки, а сега и този вирус? при разстройство много се отслабва, нашата педиатърка винаги предписва ентерола плюс хидрасек, аз лично дори давам при такива случаи от второто, имам наблюдения, че по-бързо действа. Нищо не ти пречи да пробваш и с апетон, но предполагам че първо трябва да оздравее, а можеш и няколко дни вит. с да включиш, ще му подейства добре, а и той също май стимулира малко апетита като че ли  Hug

Тути,   Hug

Приятни почивки пожелавам на всички, на които им предстои пътуване  Hug

бързо оздравяване на всички дечица
 Hug

# 623
Репликата:"Гледай ме в очите,докато ти говоря"е много объркваща за детето,защото се съсредоточава да гледа очите и това което му говорим го пропуска,това го споделям защото беше моя грешка.
Като заговорихте за разни книжи и аз разрових читанката. За съжаление няма нищо за деца, но пък реших да препрочета за "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния". Тъкмо това четох днес:
Ако някое момиче откаже визуален контакт, докато го мъмрят, учителката независимо от това продължава да му говори. Ако някое момче откаже визуален контакт, повечето учителки интуитивно знаят, че в този момент то или не може да чуе, или не слуша, затова най-често го подканят: „Гледай ме, когато ти говоря“.

# 624
Четох ви отгоре, отгоре  Blush И понеже съм без деца вече месец и половина  Whistling не мога да взема отношение. Но, в събота пътувам за Плевен и ще ги видя  newsm44 И другата седмица ще споделя какъв напредък има Кали.
Всички болнички бързо да се оправят  Hug
Буби, вие до кога сте на морето?
И има ли и други по нашето Черноморие? Сигурно сте писали, но съвсем ви изгубих дирите  Blush

# 625
  • sofia
Като заговорихте за разни книжи и аз разрових читанката. За съжаление няма нищо за деца, но пък реших да препрочета за "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния". Тъкмо това четох днес:
Ако някое момиче откаже визуален контакт, докато го мъмрят, учителката независимо от това продължава да му говори. Ако някое момче откаже визуален контакт, повечето учителки интуитивно знаят, че в този момент то или не може да чуе, или не слуша, затова най-често го подканят: „Гледай ме, когато ти говоря“.
Много истини пише в тази книга

# 626
  • ул. "Мечтание"
Тути, аз го постигнах с много тренировки и самоонализ и анализ на ситуациите. И съм далеч от съвършенството де. Да не си помислите, че съм на 100% изпълняваща "препоръките". Понякога се изпускам и крещя като обезумяла, сигурно чак във Варна ме чуват!  Joy
Аз също правех тая грешка да карам Божидар да ме гледа в очите. Но за щастие се усетих, че не е добре така, а е достатъчно аз да осъществя визуален контакт и аз да го гледам в очите. Когато го накарам да ме гледа и той, се притеснява и решава, че едва ли не е сгафил нещо.

Благодаря за линка!  Peace

# 627
адис, ние изживяхме същото с дара на вилата преди 2 седмици. като беше по-малка се кефеше като смени обстановката, а сега все едно ни се кара...

"езикът на тялото" и "войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" са библии за всяка подрастваща девойка Wink аз навремето много им се изкефих.

# 628
Хай Hug
Тази сутрин съм кукуряк,въпреки че не можах да спя цяла нощ Whistling
Айде една лека виртуална закусчица Wink

Емили
- как е днес Сами? Много са неприятни тези стомашно-чревни истории Confused И аз знам за разстройство Ентерол,Хидрасек. Мисля,че като мине вируса ще се възвърне апетита му Peace Не се притеснявай,сега и да го караш да яде,то като му е лошичко..няма как да стане Confused Бързо да оздравява малкия сладур и много положителна енергия за мама Hug Praynig

Адис
- добре завърнала се Hug Е,поне сте били здрави но морето, а за търчането то е ясно Crazy Аз от сега се подготвям за него;-) Психически Mr. Green Не,че тук в Сф не съм по цял ден след г..а й,де Crazy Laughing

Буби Я си изключи телефона и свеки да звъни на ТМ Wink Предполагам добре ще се разбира с маминка Mr. Green А ти - релааааакс Whistling

Kalifornia Добре си го измислила това с дистанционното Joy

elenia Дано тази нощ да ви е била по-спокойна Praynig Това с неспането и реването по цяла нощ е направо.. Close

Люба - теб какво точто те притеснява, че ще тръгне от 15.10? Ако е това,че сутрин всички ще реват,защото не са се адаптирали още,и тя ще попадне в една ревяща среда - то в първа група май целогодишно е така Crazy Виж, ако гониш някакви срокове с работа това вече е друго Peace

Гледам интересни линкчета сте пуснали към разни книжчици - ще взема и аз да попрочета нещо,че то човек винаги има какво още да научи Crazy Ама пък то и детето си показва какви точно методи да приложиш... Например на каката и до ден днешен в момента в който й се скарам /не,че го правя често Peace/ очите й се напълват веднага със сълзи /много чувствителна натура/,а пък сестра й - ако й повиша тон и тя ми се смее и все едно нищо не съм казала ooooh! Че даже и на мен ми става смешно и яда ми минава ooooh! Whistling

Пак ферман Embarassed Laughing Хубав ден на всички Hug

# 629
  • sofia
Ами все си мислех, че деца се приемат септември. Аз имам ученичка и ми се иска да мога да се занимавам повече с нея.
Това за ревящите деца не ми мина през акъла, но ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт