Хора с психопатии - познавате ли?

• 39 178
  • 296
  •   1
Отговори
# 255
А, в днешно време всеки разбира и от аутизъм  Wink

Аз лично, разбирам защо ЧеКа намеси аутизма.
В УК има разпознато като част от спектъра т.нар. pathological demand avoidance
и ако си контактувал с хора, с такава диагноза...ще кажа само, че имат и състояния,
които са ужасно манипулативни, а не специалист би описал и като зли.

Но не мога да не споделя и колко любвеобилни и съпричастни деца имаме.
И те далеч не са High-functioning..

(Учител съм на деца с аутизъм, не чета от Гугъл)

# 256
zlatnata tolumba, ми явно разбират хората.
Има и хора с деца от аутистичния спектър, има и хора с близки роднини от спектъра...но в повечето случаи се изказват все такива, които хал хабер си нямат.

# 257
Хубаво е хората да са информирани.
Още по-хубаво би било и това да рефлектира върху поведението им.

# 258
...
И каква е идеята на този реторичен въпрос?

Rolling Eyes Каква е идеята на един риторичен въпрос....

Забелязвам,че се опивате сякаш да заглушите другите и не приемате казаното от тях,защото ,както вие непрекъснато им напомняте (поне на последните страници), те не са психиатри.

Самата вие (поне отстрани изглежда така) надвиквате другите,сякаш имате повече право,което ,според вашата логика,всъщност може да има само психиатър.....

Хммм....Това ми е предизвикало въпроса....

Това не означава,разбира се,че не ви уважавам правото да се изразявате така,както вие си прецените.  Peace Hug

ЧеКа,абсолютно се присъединявам към размислите и въпросите ти.....

zlatnata tolumba,хубаво,как да не е!  Peace
       Скоро обаче имах работа с един ресурсен център,в който учителките така се изложиха и показаха такова неразбиране на материята,че ум да ти зайде!Слава Богу ,че всичко е свършило без пострадали,макар че нещата отиваха натам..... Confused
       Какво да очакваме от "обикновените" хора?! Tired

# 259
Не смея и да коментирам за България. Съжалявам за опита ви.

# 260
  • Варна
Мирама, само аз съм си позволила да спомена, че някой, чиито постъпки бяха описани, би могъл да бъде и от спектъра. Например. Не съм казала, че е от спектъра, не бих и могла.
Отговарям ти, защото никой друг в темата, освен мен, не е казвал, че някой, обсъждан в темата, би могъл да бъде и аутист (което, мисля, че няма нищо общо с "той е аутист"), само психопати бяха разпознати.
Т.е., уточни, че става дума за моето мнение и не говори общо, защото никой в темата не си е позволил да диагностицира някого като човек, с разтройство от спектъра, мисля, че е съвсем ясно.

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 18:22 от Ментова

# 261
    Характерно за аутистичния спектър е явлението СИД.
    Не съм специалист да твърдя,но все-пак ми хрумва,че може би това е най-основното различие,ако го сравняваме с психопатията?  Thinking

Нямаме ли психолози/психиатри в темата да ни светнат малко.  Rolling Eyes
    Пиша тук,защото наистина се интересувам.  Peace

zlatnata tolumba,в БГ ситуацията в доста зле,особено в държавния сектор.....
    Налага се родителят да обяснява на ресурсен учител как да работи с детето,с какво да внимава,как да го мотивира и т.н..
   А ресурсният на своя ред съветва родителя:давайте на детето хапче-две валерианче преди да го доведете..... ooooh!
    А и в частния..... такива "бисери" и то дипломирани специалисти са ни ръсили..... ooooh!
    Отделна ( тъжна и тревожна ) тема.  Peace

# 262
Селма, ако са специалисти подготвяне в БГ, не се учудвам. Тук подготовката на подобни кадри е под всякаква критика. А за чуждестранен опит, който може и трябва да се прилага, изобщо не са и чували.

# 263
  • София
а на мен понякога ми се иска да имам повечко психопатски черти, за да си спестяв доста тежки разговори със съвестта си и доста душевни страдания.

# 264
  • София
а на мен понякога ми се иска да имам повечко психопатски черти, за да си спестяв доста тежки разговори със съвестта си и доста душевни страдания.
Като се замислих по темата, установих, че познавам поне трима психопата и един дядка, който почина и за който споменах по-рано в темата. Дядото скоро щеше да навърши 90 години, но почина неочаквано, когато дойде ред на дъщеря му да го гледа.
Дядото беше на легло и беше стигнал до него от мързел, а и му правеше кеф да го обслужват.
Другият психопат, който познавам е една баба. И тя гони 90 години. (Със сигурност е над 87, защото зная, че е по-голяма от баба ми.) Та това бабе е убила първия си мъж, излежала го е в затвора, бабите от квартала разказват, че е отровила и втория си мъж. Децата й не я поглеждат и наистина не се е грижила за тях, но върти всички бабички от квартала, вика ги у тях на кафе и ги обработва. Много е здрава, само веднъж я чух да се оплаква, че я болят краката и трудно изкачвала стълбите.
Вероятно психопатите си спестяват много болести, защото не се тревожат за нищо и така доживяват до дълбока старост в сравнително добро здраве.

# 265
  • out of space
Познавах навремето един сексуален психопат. Не съм лекар, не знам каква е диагнозата, но беше ужасен. Осъждан, лежал. Една близка ходеше с него. Когато го напъне, независимо къде- гонеше произволно момиче, отнасяше я на гръб където си реши и свирки до откат. Мен не ме закачаше, защото бях малка и пъпчива.
След години ме фиксира в един автобус, изобщо не го интересуваше, че е претъпкан, добра се до мен....и добре че по някаква дива случайност се отскубнах, пресякох колоната с коли на шосето, а той не можеше. После приятелите, с които бях ми разказваха реакциите му- огледал се е и хукнал към близкия хлебозавод- явно е решил, че там съм се скрила. А първоначално точно там мислех да се завра....сред хора, добре че го познавах горе-долу какво мисли.

Понякога изтръпвам да не се срещнем пак....няма да се трогне, че съм с мъжа ми или децата....психо от всякъде. Два метра изрод...никакъв шанс.

# 266
Този никога ли не е осъждан?

# 267
  • out of space
Този никога ли не е осъждан?

Написах- осъждан, лежал.

# 268
  Мдамм....Определено и аз си мисля,че имам какво да понауча от психопатите...  Rolling Eyes

# 269
Познавах навремето един сексуален психопат. Не съм лекар, не знам каква е диагнозата, но беше ужасен. Осъждан, лежал. Една близка ходеше с него. Когато го напъне, независимо къде- гонеше произволно момиче, отнасяше я на гръб където си реши и свирки до откат. Мен не ме закачаше, защото бях малка и пъпчива.
След години ме фиксира в един автобус, изобщо не го интересуваше, че е претъпкан, добра се до мен....и добре че по някаква дива случайност се отскубнах, пресякох колоната с коли на шосето, а той не можеше. После приятелите, с които бях ми разказваха реакциите му- огледал се е и хукнал към близкия хлебозавод- явно е решил, че там съм се скрила. А първоначално точно там мислех да се завра....сред хора, добре че го познавах горе-долу какво мисли.

Понякога изтръпвам да не се срещнем пак....няма да се трогне, че съм с мъжа ми или децата....психо от всякъде. Два метра изрод...никакъв шанс.
Това,което описваш е някакъв ад.И какво правече твоята позната с него newsm78 Освен свирки до откат де #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт