Отговори
# 465
Добро Утро тумбачета:)

Само исках да потвърдя днес 10:00ч в кафето до Джъмбото на бул. България, нали?

п.п. Биби - ако закъснея и не ви намеря ще ти звънна Hug
Мен не ме чакайте,че тепърва тръгваме към болницата. SadДругия път. Wink

# 466
Добро утро,  preggo След среднощния порой тази сутрин времето може да мине за приятно (поне до обедните часове). Така че се получи перфектно за софийската среща днес. Пожелавам ви да се наприказвате и наснимате  Wink За съжаление мястото ми е неудобно от към придвижване, понеже разчитам на крачката си и всякакъв транспорт ми е неудобен. Приятни раздумки!
Иначе вчера излизах с две приятелки с бебоци  Heart Eyes Прекрасно е, толкова са готини сега с тези голи крачета (: Казаха, че всичко, което чета и си мисля, че ще правя сега, после до голяма степен ще се случва наобратно. Така че да не се шашкам, всичко си идвало с практиката и големият шок от новото и неизвестното е в първите 2 до 3 месеца.

# 467
Аз вече излезнах от вкъщи. Оставяме детето на градина, минаваме за лампи за детските стаи и ще се класирам за срещата Simple Smile взела съм три слинга, но не знам дали ще има нужда...

# 468
Слънчо, съжалявам за загубата ви! Hug Hug Не искам да си представя колко ти е тежко! Незнам какво да ти кажа.... Просто ти пожелавам кураж! Очаква те най-прекрасното нещо на света - появата на детенце! То със сигурност ще даде нова светлина в живота ви! Hug

# 469
  • София
Да, Тринити, срещата е в 10.00 на кафето до Джъмбо, няма начин да се объркаме  Laughing
Слънчо, съжалявам Confused Не се разстройвай и мисли за предстоящото събитие Hug

# 470
  • Варна
Добро утро Grinning
Днес май е доста самотно тук, къде сте всички?
Аз току що научих, че братовчедка ми вече е мама - има си момченце 3400 грама, не знам сантиметри Laughing Да е жив и здрав, дай Боже в близкия месец и половина всички да се похвалим с такива прекрасни новини Praynig

Слънчо, Hug

# 471
  • Пловдив
Слънчо мила,много добре те разбирам как се чувстваш мила Hug Hug Hug.Моя татко си отиде преди почти 3 години -получи инфаркат след като преди това му бяха поставили диагноза рак на белите дробове.Мотаха ни много,източиха всички възможни клинични пътеки и в един момент се оказа,че диагнозата е била грешна.Но стреса си остана и няколко месеца след това получи масивен инфаркт и си отиде Sad.За съжаление времето изобщо не лекува Cry.

Днес мъжа ми реши,че трябва да си почина малко,защото много се преуморявам по цял ден на къщата.Ще слагат слънчеви колектори и ще се гледаме с малката днес.Напредаме бавно,но славно.Снощи успях да ви изчета,ама ви поиспуснах ,не съм много в час.
 Другата седмица най-вероятно ще се разбере кога ще е секциото и се надяваме,че ще се преместим преди него,защото после с бебе ще ни е по-трудно.
Месечинке много хубава новина,честито на мама и бързо възстановяване
Мъжа ми е свалил 5кг за 10 дена,ама то само като е на течна храна...Поне после знам как ще свалям моите мазнинки.Гунди мислиш ли за детокса ако кърмиш?

# 472
Слънчо Hug Hug HugПоплачи си ,мила,излей си мъката и после главата горе-чака те най-прекрасното!Тате никой няма да го замени! Hug
Месечинке,честито бебе в семейството!  bouquetДа е живо и здраво!
Teffita,завиждам и за среднощния порой и за по-прохладното време!В Пловдив си е все такава жега! Confused
Принцеске,стискам палци да успеете с нанасянето в срок! Simple Smile HugБраво на мъжо,че те е оставил да почиваш!

# 473
Слънчо, много съжалявам и силно те прегръщам  Hug

Изках да ви попитам не може ли да използваме бебешко сапунче,ако му мием дупето  newsm78 БЛОНДИ,мисля че беше написала само с водичка да му се мие дупето при смяна на памперса

Деситка, по-добре не. Ако става въпрос за един път - ок, но памперса се сменя поне десетина пъти на ден. Представи си какво се случва с тази нежна кожица, ако мин 10 пъти на ден я обтриваш със сапун, независимо какъв  Rolling Eyes

# 474
Миряна, много мило ,че ни отделяш време- винаги се радвам на инфо за кърмене, вече съм била на много лекции, чела съм доста неща и пак гледам да чета всичко, което ми се предложи, че малко ме е страх да не би да не ми дойде пак на време кърмата. В тоя ред на мисли да попитам и аз нещо- знам, че въпроса ми е тъп, но страх лозе пази и ще питам Embarassed Преди да забременея, въпреки ,че бях спряла цеденето преди доста време, като си стиснех гърдите все още имаше по някоя капка кърма. После като забременях и спря. Сега ми се образуват едни бели корички, под които има малки белички топченца(не знам каква дума да използвам и как да обесня), но колкото и да стискам и капка кърма няма. А ареолите ми потъмняха определено, имам адски много вени на гърдите, не са станали чак толкова огромни, но някак ги усещам като подготвени за кърма, възможно ли е да има проблем все пак?
gundie, надявам се нямаш против, че отговарям вместо Миряна  Hug
Разбирам притесненията ти за старта на кърменето на второто ти дете и поздравления за това,че търсиш информация!  Малко вероятно е това, което ти се е случило с първото дете и забавянето в слизането на кърмата, да се повтори -  децата са различни, ситуациите също.  Трудно може да се прогнозира как ще стартира кърменето, дали изобщо ще има някакъв проблем. Добра идея е да си с положителна нагласа, че всичко ще е ок - имаш опит, информирана си, а ако се наложи - има към кого да се обърнеш за информация и подкрепа 0888 - 555 - 385, както и http://www.lllbg.org/
Природата така ни е създала, че обикновено през бременността настъпват определени промени с гърдите и това е естествената подготовка за кърмене след раждането. Потъмняването на ареолите,  появата на вени са нормални промени по време на бременноста.Млечните жлези се доразвиват и още след първия триместър повечето жени имат коластра. Вероятно това, което описваш е именно коластра, която е засъхнала - добре е да не ги пипаш, за да не се нарани зърното.
Това, че са се отделяли капки кърма след приключване на кърменето, не е необичайно. Инволюцията на лактацията не настъпва внезапно. Процесът е  постепенен- възможно е след  година, дори и повече след отбиването да има капки при стискането.

Успех   bouquet

# 475
Добро утро  Hug Устисискали сме и тази нощ Simple Smile

Приятна срещичка на Софийските мами.

Сега ми олекна, че не съм единствената с по-малко тумбаче. Аз съм на преглед на 17ти да видим малката госпожижа какви ги върши и колко си е похапнала Simple Smile
За памперсите - аз взех на памперс един малък пакет като за начало от белите 2-5кг. После ще видим как ще са и дали няма да ги сменяме. Но събирам мнения и за други марки от вас.  Wink

# 476
Слънчо,  Hug Hug

Месечинка, на срещата са момите, затова е тихо  Laughing  Честито ви бебче!

dbs, не се притеснявай за снимките, има време. И понеже като чета шиенето ти се отдава - може ли да се ушие протектор за матрак и как? Какво може да се ползва за непропускащо?

Бюти, много дрешки, много нещо - със здраве да си го преобличаш!

Блонди, шегувам се относно термина, разбира се че стискам палци за 17.07  Hug

Тайра, браво за колата! Виждаш ли че всичко се намества, само горе главата!

В следващите 3 дни ми предстои дълго пътуване, по диагонал на България и обратно, което смятам да е последно до появата на бебето. Моля, стискайте ми палци да нямаме проблеми, защото всички са против, само аз се напъвам да тръгвам.

И аз събирам мнения за памперсите - не съм купувала още....

Хрис, страхотен коктейл.

# 477
И аз с въпрос към ЛЛЛ  Hug - чета и препрочитам книжката Азбука на Кърменето на Гру Нюландер и там се споменава за филмчето Гърдата е най-доброто. Знам, че не е особено законно, но дали го има някъде качено по торентите? Снощи го търсих, както на български, така и на английски, но не излиза нищо, а много бих искала да го гледам. Или ако някой го има да ми го прати? Бих си го купила, но се опасявам, че ще стане прекалено бавно с превода и получаването....  Thinking

# 478
Айдеее, добро утрооо. Simple Smile

blessedbysauron, и аз съм в кършияка и съм с кола. Ако искаш да се разберем някъде около Бачуров и да те взема?!?

belverde, на миналата среща с мамите в едно рибно пих Загорка фюжън- нищо особено. От тези блудкавите бири, най- ме кефи Каменица грейпфрут.

Еййй, ама от тоя Норис не излизате.  Joy

Не знам защо, но мисля, че в понеделник ще поздравяваме Екзо.  newsm78  до тогава, мисля, че ще имаме още една мама. Пу- пу, дано не съм аз, а някоя с по- преден термин. Айде бе, к'во спите вие там с първа дата ?!?  Hug

А нали знаете, че Олга е родила второто си дете в хотел в Търново, където били с някаква нейна гостенка-чужденка, май пак дула на семинар...и бебето решило да се появи по-рано от очакваното, нямали никакво време да отидат до болницата и така... Simple Smile
Това го гледах на "Такъв е животът".

slun4oHug. Моят тати също го няма и то от цели 8 години и половина. Сега мисли, какво те чака. Simple Smile Дай Боже само положителни емоции.

Месечинка виторога, да й е жив и здрав малкият.

Оффф, пак жега се очертава. Аман.

# 479
Добро утро и от мен  Hug хваща ме някаква депресия Sad казах на моя мъж да се стяга и да се махаме колкото се може по скоро от тука, че почва да ми писва.

Слънчо  Hug

Много  Hug Hug Hug на всички маминки и приятна среща на софиянките Wink

Общи условия

Активация на акаунт