Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 784
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте кулинарни вълшебници !  Hug

пеп-4о, Лабрекс, Еликсирче, Селма, Лина, matze, TheGingeryLemon , ZorniZZa- Чудесни и вкусни предложения!   bouquet

от мен - Сладко от горски ягоди и горски малини

Конфитюр от кайсии

Пълнени тиквички патисон

Ледени близалки

Кексчета с къпини

и Праскови от градината  Simple Smile

# 481

bliznacite2004, много обичам това горско сладко, за ледените удоволствия думи нямам! Heart Eyes  bouquet

Момичета, не съм съгласна за галета с олио, може би защото има яйца в тестото на тези с масло, като се замени с олио не стават хрупкави. newsm78 Тоя постния, дето съм го залюбила, си е хрускав и страхотен. Често ме питат приятелки как ми се разправя да меся маслено тесто? А то е само с олио, но става някак разслоено и хрупкаво, като масленото. Не знам, може пък фурната ми така да го пече. Rolling Eyes

И, понеже гледах, гледах галетите на разни подкокоросници, преглъщах и вече не издържах, тъкмо се чудех днес с какво да го спретна и разгорещеният ми от жегата мозък включи, че от миналата година се каня на една вкусотия, та вместо сладък, спретнах Галет "Рататуй" за вечеря. Heart Eyes

# 482
  • Варна
Прекрасни,вкусни и апетитни предложения от всички
Лабрех много интересен галета
Еликсир чудна питката и чушките
Близнаците разкошно и вкусно е всичко
Селма,Петушка,Павлина,Зорница,Мат,Красима много разнообразно,красиво и апетитно
От мен пържолки,пилешко кебап и едни макарони на фурна

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 18:59 от megansg

# 483

bliznacite2004, много обичам това горско сладко, за ледените удоволствия думи нямам! Heart Eyes  bouquet

Момичета, не съм съгласна за галета с олио, може би защото има яйца в тестото на тези с масло, като се замени с олио не стават хрупкави. newsm78 Тоя постния, дето съм го залюбила, си е хрускав и страхотен. Често ме питат приятелки как ми се разправя да меся маслено тесто? А то е само с олио, но става някак разслоено и хрупкаво, като масленото. Не знам, може пък фурната ми така да го пече. Rolling Eyes

И, понеже гледах, гледах галетите на разни подкокоросници, преглъщах и вече не издържах, тъкмо се чудех днес с какво да го спретна и разгорещеният ми от жегата мозък включи, че от миналата година се каня на една вкусотия, та вместо сладък, спретнах Галет "Рататуй" за вечеря. Heart Eyes

Labrex много вкусен изглежда галета ти.

A относно масленото тесто, винаги го правя с масло. Може да добавя някоя друга супена лъжица вода, но олио не слагам. С олио някак си не става хрупкаво исе рони, или поне при мен така се получава.

Ето тук имам една рецепта за хрупкаво тесто и понеже ми е пресен спомена да споделя, че я пробвах поради липса на масло или маргарин (в краен случай) с олио, и стана ронливо и вкуса му хич не ми допадна.

A иначе както казва Еликсир, кексовете винаги са със олио.

# 484
bliznacite2004,мноооого хубави снимки!А патисончето е върхът!

TheGingeryLemon,чудесна идея за палачинки!Направо супер!
Лабрекс,завиждам ви за вечерята!  Mr. Green Hug Снощи по "24 китчън" Йоли прави нещо подобно,ще взема и аз да опитам!  Party
Меганс,ах че вкусно!  Crazy
Krasima84,реването е разкош!  Heart Eyes
еликсир,бих си отчупила от питката!Каква е бухнала!  Hug

От мен великолепните Кроасани на Роца (след подкокоросването на Голди  Laughing )

Цитат
A иначе както казва Еликсир, кексовете винаги са със олио.
  Защо пък винаги?  newsm78

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 19:58 от Селма

# 485
  • София
  Мъфинки с праскови и пиле с картофи!

И тортата от леля Ог! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 486
  • пак на Рив Гош
Добро утро!

Влизам да се порадвам на вкусотиите ви със сутрешното кафе Simple Smile.
Благодаря ви за поздравленията за хляба на Камбанката, ще й ги предам  Grinning
Близнаците2004, мнооого ми харесаха сладоледените близалки Simple Smile. А за градинските праскови завиждам най-безсрамно  Laughing
Лабрекс, страхотна комбинация е този галет рататуй. Записвам си идеята, понеже вкъщи рататуят се тачи изключително много и го приготвям поне веднъж месечно  Grinning
Селма, и тук да ти кажа, кроасаните ти са чудесни и много добре са се разлистили!  Heart Eyes
Еликсирче, чудесна питка! Прати една насам Simple Smile.
Тайна, Меганс, чудесни менюта!

От мен напоследък:
- салата с ориз и риба тон:

- лаврак във фолио на фурна:

- "парижка" пица - Камбанката си я поръча под това име и аз импровизирах (понеже нямам представа дали наистина се нарича така или я е чула някъде) - плънката е с гъби и шунка:

- Kadhai Paneer - къри с чушки и сирене панийр, вдъхновено от сериала "Теория на Големия взрив"  Mr. Green

Хубава събота!

# 487
Много е вкусно при всички   bouquet
с извинение за телеграфния пост  Blush но се налага днес да работя

от снощи  канапетата  пак (петушка, хайвер е, да. червен. обещавам да не преяждаме. Ако все пак се изтървем, знам поне три начина за бързо изгаряне на калориите  Laughing)

и десерта - боровинкови чийзкейк-тарталети . Основното май снимах, но довечера ще види бял свят

# 488
Отново преглъщам - не, че съм ящна, но пък лакома... Embarassed Бих пробвала зрънце хайвер /никога не съм, може би защото не обичам и риба/, кроасанче от Селма със сладкото на Близнаците, от тарталетките ще взема повече, че окото ми все в сладките, а тортата на леля Ог само ще съзерцавам.  bouquet Салатите и яхнията на Меганс ме изкушават, ще ми се да пробвам и от кърито на Роца /и тук съм невежа/ А рататуя на Лабрекс с огромно удоволствие бих похапнала, въпреки очевадните калории, които съдържа.
Въпреки намеренията за преписване от гозбите на Еликсир, в името на домашния мир - печено агнешко и кьопоолу Blush и една постна лятна манджица за мен. И ако може pep_4o да ме светнеш за останалите 2 начина Mr. Green

# 489
  • sofia

и десерта - боровинкови чийзкейк-тарталети . Основното май снимах, но довечера ще види бял свят

Може ли рецепта, изглежда разкошнооо

# 490
може, но в понеделник ще успея да напиша.
Петушка, аз също искам такъв домашен мир с агнешко, ама кой ли  ме пита  Cry трите С - спорт, секс и смях Мъжа ми не е впечатлен от  хайвера, но той обича само печена, пържена и плакия. Затова пък аз и сие го довършваме.

# 491
Здравейте! Аз се включвам с една рецепта за  

Парфе с горски плодове: http://iliannas.blogspot.com/2012/08/blog-post.html

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 14:14 от BekiB

# 492
BekiB .моля те дай рецептата з атова разкошно парфе
Пепи ,ще чакам и аз рецептата за тези чудни тарталети

# 493
Кейк с праскови

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 14:12 от pina

# 494
  • Варна
Пина разкошен кейк
Роца вкусна рибка и пица
Беки чудно парфе
Селма великалепни кроасани
Тайна чудни мъфинки а тортичката както винаги е супер
Пепи върховни тарталети
От мен таратор,печен пипер на фурна и шишчета с картофено пюре.
Желая ви приятни и вкусни дни.Ние забегваме на вилата и чакам гости за една седмица

Общи условия

Активация на акаунт