Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 816
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • София
С огромно извинение към вас - запознатите уточнявам, че името, с което съм записала рецептата е "Къдрава пита" и ми е от свекито. Но тъй като аз не стържа тестото отгоре, а го правя на фитили, пък и вкусът ми напомня на линцерите от детството, си го кръстих така. Embarassed Embarassed Embarassed
Рецептата:
3 яйца
3к.ч. захар
3к.ч  олио
1к.ч кис. мляко+1ч.л сода бикарбонат
ванилия
брашно като за средно меко тесто /свекито го прави на тухла, но нейният е по-ронлив
Повече от половината се разстила в тава, маже се с мармалад, останалата част от тестото се доомесва за по-голяма твърдост и се настъргва с ренде върху мармалада. Пече се на умерена фурна до суха клечка и се наръсва с пудра захар.

Благодаря ти! Аз от майка ми имам рецепта точно за този сладкиш със стъргане на тесто отгоре.
Много е лесен и много вкусен, спомен ми е от детството.
При нас сладкиша е кръстен "Сладкиш Нуша"  Joy

# 466
  • Карлово
А аз го знам като "Рошлата".

# 467
# 468
В момента приготвям Плодовата пита, но с праскови, защото в магазина нямаше нектарини. После ще пусна снимки.  Simple Smile

Ето го и резултатът

# 469
Здравейте, момичета! Отдавна не съм ви разглеждала, сигурно сте натрупали куп вкусотии! Нещо и от мен  Simple Smile :

Шафранови скариди със сметанов сос и мащерка:

Пилешко със същия сос:

Диетичен шоколадов мус:

Всички рецепти са тук - http://zornitsapizza.blogspot.com/2012/08/blog-post.html

Приятна вечер  Simple Smile

# 470
  • DE
Добър вечер!
Аз предлагам само задушени гъби

Спокойна и прохладна вечер!

# 471
Петушка,линцеровия ти е страхотен,ако много му се дърпаш прати ми го насам! Peace
С олио не съм замествала маслото,но от Лабрекс знам,че и така става вкусен галет,така че другия път не се отказвай.Пък и с това тесто,дето си замесила щеше да стане галета,но може би ще е по-бухнал и не така хрупкав,както когато е с масло и без мляко. Thinking
Павлинче,екстра ти е плодовата пита! Peace
Селма,отворила съм само едното око,защото ако отворя и двете и пак ще си поставя задача под твое подстрекателство,както беше с галета.Прекрасни са и двечките ти изкушения! Crazy
Зори,и тук ли....тъкмо оплакнах око по тези невероятни скариди при теб,и сега отново-прелест,прелест!   bouquet

# 472
  • на втория етаж
Селма,Tari Tasartir    Embarassed ,поправих се,линка ми беше сгрешен. Simple Smile

Ето го още веднъж: Бриоши с шоколад и локум

Благодаря!  bouquet

# 473
Селма,Tari Tasartir    Embarassed ,поправих се,линка ми беше сгрешен. Simple Smile

Ето го още веднъж: Бриоши с шоколад и локум

Благодаря!  bouquet
    О,супер,Лина!Благодаря!   bouquet
    И да те поздравя за хубавите снимки и самобитните рецепти,които представяш тук!Всяка една с някаква "изюминка" (знаеш за какво говоря  Grinning )!  smile3501

Еликсирче,ти ли ще ми говориш за "подстрекателствата" ! newsm53  hahaha
   pavlina6328,много добре ти е станала питата!
   ZorniZZa,невероятни скариди и пилешкото! Crazy  Hug
   matze,няк'ви горски гъбки ли са това?Ах че апетитни!  Grinning

# 474
Сутринта за закуска забърках един "тутманик"

# 475
# 476

Веднъж и на мен ми свърши маслото и го заместих с олио... резултатът беше кофти вкус. Иначе тестото си стана, но не беше толкова хрупкаво. Затова вече знам, маслото в такива случаи да не го замествам с олио.

Иначе линцера изглежда прекрасно и малко ми напомня на немския Streuselkuchen ( не съм сиг. дали така се изписва)

Да започна с поздравленията  Hug

Селма кейкът ти изглежда страхотен
ZorniZZa и скаридите и кремчето изглеждат повече от превъзходни
и за капак ми се дояде от питката на Еликсир с чушчици бюрек, при все, че хапнай преди половин час.

От мен Пълнени палачинкови кесийки

# 477
  • София

Много ме кефи тази манждичка, а тавичката още повече!
Все се оглеждам за такава по магазините, като я видя веднага ще си взема!
Някаква страст са ми явно керамичните съдове. Всъщност тази може и порцеланова да е, не знам, но е много красива.

# 478
 Здравейте! Скоро не бях се включвала  ,нито с мои неща, нито да разглеждам вашите кулинарни творения! Ще публикувам няколко ястия от тази седмици ,които консумирахме у дома и се захващам с огледа на вашите вкусотии   chef
 От мен :Яхния с кюфтета ; Пържен боб с салам ; Доматен сос с печени чушки и пържени патладжани ; Спагети с импровизиран сос с разни неща ; пиле с ориз и зеленчуци и Арабско реване
 Лек и хубав ден !!!

# 479
Алфа Бета,тавичката е керамична,купувана е от Бътлърс,но преди повече от година,но ти все пак провери. Peace
Джинджър,винаги предпочитам олиото,но за кексове,че стават по-сочни,а с маслото са по-сухи,но за галета и аз смятам,че с масло е по-подходящо,за да бъде хрупкав. Peace
Палачинковите ти бохчи много ми намигат,отивам да видя какво им сложи вътре! Crazy

Общи условия

Активация на акаунт