Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 820
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
благодаря, приемам  Hug и много се радвам,  че го направи и ти хареса! Страхотно изглежда, но да се върна пак на прасковите  Heart Eyes

Цецето, обожавам да ти гледам снимките   bouquet особено тази на  това гърне с бобец!
mari_eta, ти пак близкия план с лъжицата  Cry голямо изкушение е  Peace
Меганс, от месцето, ако може да ми сложиш, а  Wink
све,  Hug благодаря!
петушка, защо да ти е ГМО царевицата? А супичката е много апетитна!  Peace

у нас за обяд имаше  пълнени чушки с ориз и кайма

и едни канапенца, за водката   Laughing упс за възрастни.

# 451
Пепчо, грабвам едно канапенце, без водката обаче.....

У дома - лекичка супа за жегите:

КРЕМ-СУПА ОТ ТИКВИЧКИ СЪС СИРЕНЕ ФИЛАДЕЛФИЯ И БОСИЛЕК

# 452
  • на втория етаж
У нас бриоши,с шоколад и с локум:

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 23:28 от lina kaz

# 453
  • Варна
Пепи има сделка за чушчица
Лина превъзходни бриоши
Цецето чудна чорбичка
Захарче чупвам си от хубавото хлебче с вкусотията от патладжан на Еликсир
За днес една обикновенна питка с тестото за сеченица на Илрай/щях да правя друго но ми се наложи да излаза спешно и като се върнах просто беше бухнала питка,намазах с масло и във фурната/,сандвичи с кашкавал и айрян,пилишки крилца с ориз и месце за мъжо

# 454
pepelia6kata благодаря  за идеята, ще изпробвам супата още днес Simple Smile

А моето предложение днес е така наречения "умен" смадкиш. Попаднах на рецептата в една друга тема тук и реших да го изпробвам. Сладкиша е "умен", защото в процеса на печене сам образува тънки блатове отгоре и отдолу, а по средата остава крем - подобен на крем брюле. Ето го и него:

Тук съм описала как се прави: УМЕН СЛАДКИШ - рецепта

# 455

инеса,видях че еликсир ти е пуснала рецептата,по която е направена плодовата пита. Hug

Благодаря и на двете   bouquet

# 456
А моето предложение днес е така наречения "умен" смадкиш. Попаднах на рецептата в една друга тема тук ..........
   Би ли посочила въпросната тема,моля!  Peace
   Да не е  "любимата" на Лабрекс?   Simple Smile

lina kaz,може ли рецептичка на прекрасните ти бриоши?  Hug

# 457
  • Варна
Селма, точно същата тема е.  Wink
Само количествата са намалени на половина. Grinning

# 458
Моля ви, имайте милост! Всичко показано е толкова примамливо и неустоимо! Blush Никога не бих допуснала, че от тиквички може да се получи такава прелест. Мариета   bouquet А на мен малко ми трябва. След окуражаването на Еликсир се втурнах да правя галет, но се оказа, че нямам масло и минах на вариант Б - линцеров сладкиш.
Обърках сладкото и вместо от сливи, отворих от арония, която малко се разтече и сладкишът ми остана на места тестян. #Cussing out
Pep_4o, намирисва ми на ГМО царевицата, защото много красива, подредена и еднаква. Тези канапенца изкусителни, но ми се видят доста калорични, ако това отгоре е хайвер. Ако може, обаче чушчица да метнеш Praynig
megansg , ние пак на една вълна - пиле с ориз, но твоето е толкова съблазнително, че ме досрамя да покажа моето! А питката, ах питката...
lina kaz, шапка ти свалям за творенията!
За утре си заплювам супата от тиквички на Пепеляшка и патладжана с доматен сос и сирене на Еликсир. Благодарна съм, че не живея с всяка от вас, защото щях да се търкалям Joy
Отивам да си ближа лютите рани! Sick

# 459
  • Sofia
lina_kaz,

Обожавам твоите рецепти! И за бриошите бих се пробвала, ако им дадеш рецептата  Praynig

# 460
.... но се оказа, че нямам масло и минах на вариант Б - линцеров сладкиш.

Сладкишът изглежда много добре Peace , но ми стана интересно каква е рецептата - имам две рецепти за Линцеров сладкиш, но и двете са с масло  Thinking

# 461
  • София
.... но се оказа, че нямам масло и минах на вариант Б - линцеров сладкиш.

Сладкишът изглежда много добре Peace , но ми стана интересно каква е рецептата - имам две рецепти за Линцеров сладкиш, но и двете са с масло  Thinking
И аз точно това се чудех и даже си запрелиствах рецептите да си опресня информацията за линцера.
Според мен линцеровия сладкиш си е жив пай, но със сладко вместо с плодове.

Петушка, би ли споделила твоята рецепта за линцеров сладкиш, на снимката ти е трепач направо?

# 462
С огромно извинение към вас - запознатите уточнявам, че името, с което съм записала рецептата е "Къдрава пита" и ми е от свекито. Но тъй като аз не стържа тестото отгоре, а го правя на фитили, пък и вкусът ми напомня на линцерите от детството, си го кръстих така. Embarassed Embarassed Embarassed
Рецептата:
3 яйца
3к.ч. захар
3к.ч  олио
1к.ч кис. мляко+1ч.л сода бикарбонат
ванилия
брашно като за средно меко тесто /свекито го прави на тухла, но нейният е по-ронлив
Повече от половината се разстила в тава, маже се с мармалад, останалата част от тестото се доомесва за по-голяма твърдост и се настъргва с ренде върху мармалада. Пече се на умерена фурна до суха клечка и се наръсва с пудра захар.

# 463
В момента приготвям Плодовата пита, но с праскови, защото в магазина нямаше нектарини. После ще пусна снимки.  Simple Smile

# 464
petu6ka63, благодаря за рецептата  bouquet А името не прави сладкиша, така че няма как да проблем  Hug Сигурна съм, че освен, че изглежда страхотно е и такъв на вкус. Освен това е нещо по-различно, та ще се пробва скоро...много скоро Laughing

Общи условия

Активация на акаунт