Защо кърмата за възрастни е табу?

• 9 478
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
MTV, не ми обяснявай,че са глупости,защото за майките кърменето е не само физическа,но и емоционална връзка с кърмачето (което ти много добре знаеш) Дългото кърмене предполага една доста голяма емоционална зависимост, и отделянето на кърмачето от майката се преживява както от едната,така и от другата страна.Не рядко майките осъзнават какво е носело кърменето за тях от емоционална и психологична гледна точка едва,когато приключат с него.
Не разбирам защо намесваш депресията в цялата тая работа.Май погрешно си разрала какво имам предвид,като казвам "психологична гледна точка) .

И още нещо - бебетата/децата, кърмени до 3-4 годишна възраст изпитват по-голяма зависимост от майките си от тези,които са били кърмени сравнително по-малко или хич.Що не вземеш да прочетеш това-онова преди да категоризираш нещо с "абсолютни глупости"

# 31
...щото май съм чела доста повече от тебе  Wink

# 32
ти пък ще кажеш,че и биографията ми знаеш ....
Особено в този случай изобщо не ми говори от кой повече си чела  Laughing Това,че пишеш в този сайт откакто свят светува и името ти е във всяка една тема не те прави по-знаеща от другите.
Не искам повече да споря по този въпрос.Изказах си мнението за кърмата и възрастните.Извинявам се на другите,че се наложи да четат това!

# 33

hahahaа, не-мерси! Stop Не искам и да я знам Mr. Green
Съдя от написаното от теб-то е предостатъчно..

# 34

hahahaа, не-мерси! Stop Не искам и да я знам Mr. Green
Съдя от написаното от теб-то е предостатъчно..

Сладуранка  lovekiss

# 35

Но, аз не мога да си представя как после тези деца се откъсват от майките си и стават индивидуални личности, процеса ми се струва по-труден от по- рано отбитите деца.
Не можеш да си представиш, защото не знаеш изобщо за какво става дума Simple Smile, пък и децата са индивидуални личности откакто са се родили, поне според мен Simple Smile.

Сериозно ли не знам за какво става дума? Ама изобщо ли не знам? Що се хабиш да пишеш, като не ме познаваш, не знам ...
И да, децата са индивидуални личности още от самото раждане, само дето някои родители изобщо забравят за това и държат детето им да е хванато за полата на майка си до абитуриентския бал.
Съдейки по тона и изказа ти, наистина усилието явно не си струва, но все пак.
Майка, която е кърмила 4+ години /или познава такова дете/ трудно би направила такива заключения. Просто защото .. няма нищо общо с действителността.
Похвално е да се чете, но е добре литературата да се подбира.

# 36

Всеки си я подбира спрямо целите си. MTV е типичен пример как мозъкът изтича с кърмата. Ако някога е имала, де.

# 37
О, моят отдавна изтече с кърмата Simple Smile, но пък е една от най-печелившите ми инвестиции Simple Smile)).

# 38

Но, аз не мога да си представя как после тези деца се откъсват от майките си и стават индивидуални личности, процеса ми се струва по-труден от по- рано отбитите деца.
Не можеш да си представиш, защото не знаеш изобщо за какво става дума Simple Smile, пък и децата са индивидуални личности откакто са се родили, поне според мен Simple Smile.

Сериозно ли не знам за какво става дума? Ама изобщо ли не знам? Що се хабиш да пишеш, като не ме познаваш, не знам ...
И да, децата са индивидуални личности още от самото раждане, само дето някои родители изобщо забравят за това и държат детето им да е хванато за полата на майка си до абитуриентския бал.
Съдейки по тона и изказа ти, наистина усилието явно не си струва, но все пак.
Майка, която е кърмила 4+ години /или познава такова дете/ трудно би направила такива заключения. Просто защото .. няма нищо общо с действителността.

Съжалявам за тона ми, но никак не ми харесва някой, който не ме познава ни най-малко да се опитва да ме охарактеризира или да ми прави някакъв профил.Или да ми казва от какво разбирам и от какво - не.Все пак не сме си пили кафето заедно,нали?

Аз говоря може да се каже от личен опит.Работила съм с дълго кърмили майки,и почти винаги съм попадала на едно и също - в един момент децата стават "зависими" от гърдите на майките си и не искат да се откажат от сученето.Майките почват да мажат гърдите си с горчиви мазила, прибягват до лъжи и т.н.. Започват да оставят децата си при баби, дядовци и т.н., с цел малко по малко децата да отвикват от този навик - сученето.
Има емоционален и психологичен момент при кърменето.Не знам коя кърмеща майка ще го отрече.И наистина раздялата с кърмачето е трудно.Дори,когато кърмачето самО се е отбило.

# 39
О, моят отдавна изтече с кърмата Simple Smile, но пък е една от най-печелившите ми инвестиции Simple Smile)).

Да, има и такива, за които кърменето е вся и все. Точно те се превръщат в маниачки - защото това е най-голямото им достижение в живота.

# 40
Ехааа... жегнахте ме Twisted Evil
Синът ми го кърмих 4 години. И не съм се мазала с нищо, нито съм го оставяла някъде, за да го отбия. Напротив. Всичко стана съвсем по негово желание, стъпка по стъпка.
И не съм се разделяла с него - просължихме да спим заедно (както от раждането му) доста време след това (не само спането, разбира се).

Но дългото кърмене не е за всеки, определено.

По темата: В момента съм на диета - не ям млечни продукти, защото като ям - малката не иска да яде. Буквално отказва по сякакъв начин да се храни.. Както и да е (туй е друга тема).
Та понеже ми липсват млечните се чудех, ако си пийвам туй дето остава, след като тя е яла (понякога се цедя и давам с лъжичка) - дали е канибализъм  Laughing

Да, има и такива, за които кърменето е вся и все. Точно те се превръщат в маниачки - защото това е най-голямото им достижение в живота.
newsm65

# 41
От моя опит, когато кърмачето не е готово, наистина е трудно и за двете страни. Когато обаче стане сравнително плавно и без натиск, нещата се случват леко и неусетно. Дори не знам кога точно се отби голямото. Не смятам, че въпросното се държи за полата ми. Учителите в детската градина така и не разбраха, че детето е ново в групата.
На мен са ми чужди описаните подходи. Изключвам случаите, в които има сериозни причини за това.

Ми да си го запиша освен в СВ-то щом ти се струва толкова велико постижение Simple Smile)))))))))

# 42
Ехааа... жегнахте ме Twisted Evil
Синът ми го кърмих 4 години. И не съм се мазала с нищо, нито съм го оставяла някъде, за да го отбия. Напротив. Всичко стана съвсем по негово желание, стъпка по стъпка.
И не съм се разделяла с него - просължихме да спим заедно (както от раждането му) доста време след това (не само спането, разбира се).

Еее стига де, не се има предвид 100% от децата.Ясно е,че всяко дете си е индивидуално, аз казвам какви са моите наблюдения от контактите ми с дълго кърмещите майки.
Супер е,че при теб е станало по негово желание.

# 43
Thinking И с колко по-точно дълго кърмещи (и колко дълго кърмили) си имала "контакти", "наблюдения" и какво следва от тях?? newsm78
'Щото, аз плюс доста други дълго кърмили участвахме в проучване на психолог от СУ и после прочетох заключението...еми с 2 думи : нищо притеснително нито за психиката на децата ни майките им-напротив Mr. Green

Та, мацка, определено, не съм "типичен пример как мозъкът изтича с кърмата. Ако някога е имала, де."  Laughing

# 44
Искаш да ти ги изброя поименно ли? Дали са малко или много, явно са достатъчно,за да си извадя това заключение.Ама защо ми изкривяваш думите? Не съм казала,че има нещо притеснително или изкривено, а,че децата са доста по-привързани към сученето и от тази гледна точка отбиването им носи по-голям емоционален заряд за тях.Емоция,която осъзнават ( за разлика от бебетата,кърмени до годинка, например) И точно,защото осъзнават момента на отбиването,този момент става по-труден.Знам,че не за всички майки е така,но честно - наслушала съм се на "трябваше да си намажа гърдите с еди-какво си, за да види,че горчи и да се отдръпне".

И тази реплика "типичен пример как мозъкът изтича с кърмата. Ако някога е имала, де." не съм я "казала" аз.Ако изказването ти се отнасяше до мен,де.

Общи условия

Активация на акаунт