Къната, билките и всичко останало

• 76 081
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Аз ползвам на Хена фокс,щото друга не познавам.Момичетата си купуват турска ( от разни пазари)  и са доволни,а е и по-евтина.

# 676
Аз си купувах от пазара Г. Кирков от един арабски магазин, наскоро пак ходих да си взема и ми казаха, че няма внос Sad Оказа се, че е от Сирия и заради това имат проблем с вноса, бяха ми казали да проверя пак след 1-2 седмици, така и направих, но все още нямат. Имаха в кутийки ето от тази, поради липса на друго си взех от нея, зелена е и си мирише на къна, но не ми вдъхва особено доверие. Ще видя какво ще стане като я забъркам, надявам се да е ок и да няма разни добавки, ще пиша какво е станало като я пробвам, но надали ще е скоро, защото все още имам една купа със забъркана смес от старата в камерата Crazy

# 677
Здравейте, момичета! Отдавна надниквам в темите ви, упорита съм в къносването на косата си Simple Smile, ноооо...не постигам желания цвят. Пробвах индийска и пакистанска къна, не виждам особена разлика в цвета, досега не съм смесвала с други билки и косата ми е оранжева, иска ми се да е тъмно червена, последния път направих къната с чай от шипка, но резултата е отново оранжев. Четох тук там, че с индиго мога да постигна тъмно червено. Има ли точна рецепта или просто разбърквам къната и след като е готова слагам 2 суп.лъжици индиго? Само да кажа, че косата ми е къса.
Благодаря ви предварително.

# 678
Индигото не придава ли черен цвят ? Защо не пробваш да смесиш билкова боя ( тъмна ,на хена фокс) с къна? Имаше отзиви по-назад в темата,нямам опит.

# 679
Ами, Трапезица, пишеше че зависи от количеството, знам ли и аз  newsm78, от питане глава не боли  Mr. Green

# 680
  • В полите на Пирин планина
Индигото придава кестеняви тонове в къносаната коса. А може и направо черна да я направи.
Но къната по принцип си дава ръждиви, оранжеви тонове. Не виждам как ще стане нещо подобно на цвят бургунди  Wink

# 681
Моята в момента е тъмно червена ( но не винена).Къносвах я няколко пъти,кестенява ми е косата с пепелив оттенък.Белите косми са в по-рижавата гама  Laughing  . Първите пъти мина през лисичо червено ( забъркано с карамфил),после едно неопределено червеникаво ,сега е вълшебно.Все с на Хенафокс,една и съща къна. Чак ме е страх да се къносам пак,а не разваля цвета.

# 682
  • В полите на Пирин планина
С наслагване на къната става наистина по-тъмна. Но моята коса, която е светлокестенява след многократно къносване - да кажем 9-10 месеца подред - си стоеше рижаво-червеникава.

# 683
мдааа, и моята естествена коса е пепеливо руса...явно ще трябва да се примиря с оринджа....все пак лято идва поне гаргите на село да плаша   Mr. Green
и въпреки всичко другия път ще сложа 1 суп.лъжица индиго...пък каквото сабя покаже Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 16:11 от лорелай

# 684
По повод червеното, откога си мисля да си направя проба с плодове от бъз (Sambucus Nigra), ако сте брали, знаете как яко цапат. Не знам обаче колко би хванало на косата. Ще си забъркам следващата къна с концентрирана отвара от сушени плодове от бъз с добавка на амла, за да ползвам танините като някакъв фиксатив. Не знам дали ще проработи, но ще се пробва Simple Smile.

# 685
Отдавна следя темата, много е полезна!   bouquet
Къносвам се вече повече от година и експериментирам с комбинация от различни билки, защото не се харесвам с червена коса. От скоро слагам и лимонтузу в сместа и проблемите с цапането на гребените изчезна.
Не помня как попаднах на този линк, дано не е оттук, но косата на тази жена е страхотна и експериментът може да ви е интересен.

# 686
Благодаря за линка,за мен беше интересен и полезен  Hug

# 687
dragon8 ще ти бъда благодарна, ако споделиш резултата след пробата. аз за отчета - сложих 6гр индиго на 30гр къна защото четох, че отношението на къна към индиго за по-червени цветове е 5:1. в крайна сметта червено не стана Simple Smile цвета е леко по-кафяв, но не драстично в сравнение с предишното оранжево.
линка съм го гледала и преди и съм правила всичко по рецептите на дамата от блога, но при мен нейните цветове не се получават.
явно естествения цвят е най-значим при определянето на крайния резултат.

# 688
Момичета, ще имам ли проблем с русата си коса, ако използвам останалите билки, без къна?
Преди време се мажех много и никога не съм имала толкова красива коса, колкото тогава. Боядисвах се с къна, но правех и маски с касия, брингараж, нийм, амла, готовите билкови смеси на hennafox. Косата ми е здрава и изглежда добре и сега, но никога не е била такава, каквато беше тогава.
Работата е там, че я направих руса скоро и се влюбих.  Grinning Харесвам се много, искам да продължа да я боядисвам. Но ми се иска и да започна пак с билките. За да е едновременно руса и божествена.  Laughing
Единственото, което съм чувала е, че касията придава златисти оттенъци, когато косата е много светла. За ефекта на другите върху коса, боядисана с боя, не знам нищо.
Ще се радвам, ако някой сподели опит - кое, кога (преди боядисване, след, сваля ли някоя от билките цвят от косата), общо взето приемам всякакви съвети и предложения.

Искам също да си взема сапун за коса. Това, което досега съм открила е сапун-шампоан с масло от карите и розмарин в zoya.bg. Пак същото - добре ли ще се отрази на боядисаната ми коса, има ли някой, който би бил по-подходящ от него.
Сърдечно благодаря за отделеното време.   bouquet

# 689
Междувременно направих 2-3 маслени масажа, като започнах и да усещам горе-долу количеството, което ми е нужно.
Направих и почистване със сода. Не съм използвала шампоан след първия път след къната, пробвах билковата отвара за измиване на Хена Фокс. Когато маслата са комбинирани с жълтък, билките отмиват всичко идеално (стига да са нанесени както трябва), а косата ми се омазнява видимо по-малко (дори на третия ден го няма онзи "мокър" ефект, който аз по принцип получавам на втория). Затова сега ще се опитам да разредя силно измиванията (надявам се на 2 пъти седмично, а си мечтая за 1  Laughing ), няма проблем, тъй като съм в сесия и не излизам кой знае колко.
Ще опитам и измиване на масла с билки, но този път ще сложа по-малко масла (първия път едва ли не течаха от мен Laughing ).
В общи линии се чувствам добре, получавам сърбеж на главата на третия ден след измиването, но го отдавам на това, че косата ми се мие през ден от дестина години (имах и период на всекидневно миене).
Изчетох всички предишни теми и научих страшно много неща, великолепни сте!   bouquet Скоро смятам да опитам правенето на сапун, междувременно мацам каквото имам и по глава и по лице (там съм с проблемна кожа) и досега не съм имала лоши преживявания Laughing

Общи условия

Активация на акаунт