ВТОРОКЛАСНИК съм наесен, Първи клас ми беше лесен!

• 66 209
  • 786
  •   1
Отговори
# 300
Цитат
Нямам претенции, че детето ми е роден математик, но математиката ще му трябва в у-ще и тъй като и майка му и баща му не ги бива в тази наука, то най-разумното е да потърся място, където ще има кой да го научи. Колкото по-рано, толкова по-добре.
Не ми се иска да изпадам в спор или да разубеждавам някого, но курсовете в СМГ не са за да се научи математика... Там се приема,  че я знаеш и че си надарен в областта. Казвам го за да няма после разочаровани. Ако детето трябва да догонва/разбира се не и във втори клас/, то тогава се нуждае от учител, а не от курс в СМГ.

# 301
  • София
 На спорт ходи детето, защото спорта поддържа тялото и духа. Тя танцува балет, но всъщност танците са последната част във веригата- такива упражнения и гимнастики правят, че е станала като ластик. Определено няма да стане балерина, личи си и, че не и е в кръвта, но пък и харесва. Освен това именно там детето се поотпусна, беше доста свита, колективизмът в тренировките много и помогна.
 На театрално ателие ходи, защото и е кеф. Аз лично смятам, че може и без него, но тя категорично ми се противопоставя. Всъщност и театралното изкуство разви у нея ред неща, даже бих казала, че там и е силата, не в балета. Спечелиха златен медал за млади театрални дарования на фестивал през пролетта, на който участваха много трупи в продължение на няколко дни.
 На англ ще ходи, защото трябва. Simple Smile Също както трябва да ходи и на училище, с една дума- задължително.
 Пак отиде на гости при баба детето. Не мога да повярвам как отведнъж се пречупи, до сега и за нощ не беше оставала извън вкъщи, а ето сега вече втора седмица и никак не иска да се прибира.

# 302
  • Страната на чудесата
Нашето ходи на танци и на рисуване-и на двете, защото тя иска  и се разтоварва  от училището.

# 303
  • Sofia
Моят Алекс това лято изобщо не е учил, нито чел. Надявам се, че това няма да се отрази негативно в училище наесен. Много почивки му се очертаха и очертават тепърва. Има късмет, че освен ние с мъжа ми, беше на море и със сестра ми, а сега е и със свекърва ми. Освен това беше с мама и татко на Велинград, а скоро ще бъде и на Витоша на хижа. На всички деца - весело и спокойно лято от нас!

# 304
Цитат
Нямам претенции, че детето ми е роден математик, но математиката ще му трябва в у-ще и тъй като и майка му и баща му не ги бива в тази наука, то най-разумното е да потърся място, където ще има кой да го научи. Колкото по-рано, толкова по-добре.
Не ми се иска да изпадам в спор или да разубеждавам някого, но курсовете в СМГ не са за да се научи математика... Там се приема,  че я знаеш и че си надарен в областта. Казвам го за да няма после разочаровани. Ако детето трябва да догонва/разбира се не и във втори клас/, то тогава се нуждае от учител, а не от курс в СМГ.
Разочарование има, когато има нереалистични очаквания. Синът ми се справи отлично с математиката в първи клас. Ако г-жата, която ще води курса прецени, че има потенциал, продължаваме, ако не, ще търси друго поприще за реализация. Драма няма.  Peace

# 305
  • Варна
Аз пък искам да покрепя Тонита -  Peace. Точно с тези курсове видях през последната година израстване в начина на подход към задачите на сина ми, с подробното записване и по-различния поглед към задачите, отколкото аз бих ги решила. Там се учи логика, а логиката се изгражда, това е дълъг процес, а за съжаление в училище точно тази страна на математиката липсва. А математика се използва във всичко, без значение после какъв иска да стане. А ако и по-нататък реши да се занимава със състезателна математика, точно това е мястото да тренира техника и психика.

Така, че с две думи - тези курсове могат само да дообогатят детето и не виждам нищо лошо ако повече деца участват в тях.

# 306
  • София
Така, че с две думи - тези курсове могат само да дообогатят детето и не виждам нищо лошо ако повече деца участват в тях.
А и все пак децата се гледат на метода проба-грешка  Mr. Green или поне ние така ги гледаме нашите - трябва да опитат от всичко, което ни е по възможностите ( и финансови, и времеви), за да реши (м) кое ги влече, защото моите определено ги влекат различни работи. Засега ходят в общ кюп, заради това, че все още ги водим, ама като тръгнат сами, ще се разделят - убедена съм.

# 307
  • Чикаго / София
Ходят на спорт защото им харесва и защото аз съм твърдо убедена, че трябва да свикнат от детска възраст с редовното спортуване, за да си продължат и като пораснат.  За професионални изяви в даден спорт, за сега нямат интерес, нито проявяват и някакви специални таланти. Ходят на плуване, защото според мен всеки трябва да знае да плува - това е умение, което си е необходимо. Когато се научат и ако нямат вече интерес, ще ги спра. На тенис на корт искат да ги запиша тази година - нямам напротив. Тениса е хубав спорт, добре е да се знае и играе за удоволствие. Миналата година ходеха на спортна гимнастика - искат тази година пак. Там пък се премятат, разтягат, катерят - определено ми харесва, но не й да се занимават с това професионално, особено като ги гледах на Олимпиадата. Ще ми се пръсне сърцето ако мое дете се състезава професионално по спортна гимнастика. На тях за сега им е удоволствие да ходят там - скачат на трамплина, набират се по успоредките, правят гимнастика. Ще видя дали ще успея да ги вместя и трите спорта тази година в програмата им, че доста натоварено ще стане.

На Българско училище ходят всяка събота, защото аз държа да знаят да четат и пишат на български. На друг чужд език, няма да ходят за сега. Просто не остава време.

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 18:33 от irka

# 308
  • София
За следващата учебна година ще се ориентираме към езикова школа. Споделете моля къде учат децата ви език и доволни ли сте! Също и отзиви за добри преподаватели! Тъй като училището ни е в Люлин се колебая дали да изберем школа в центъра или някъде по-близо, все пак през зимата времепътуването си е от значение.
Също така се интересувам и за учител по музика или занимания по изкуства.

За спорта, ще го сменяме. Таекуондото се оказа "скучноооо"  Mr. Green

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 19:02 от kalimbi

# 309
....Там се учи логика, а логиката се изгражда, това е дълъг процес, а за съжаление в училище точно тази страна на математиката липсва. А математика се използва във всичко, без значение после какъв иска да стане. А ако и по-нататък реши да се занимава със състезателна математика, точно това е мястото да тренира техника и психика.

Така, че с две думи - тези курсове могат само да дообогатят детето и не виждам нищо лошо ако повече деца участват в тях....

Така разбирам и аз нещата.

А и все пак децата се гледат на метода проба-грешка  Mr. Green или поне ние така ги гледаме нашите - трябва да опитат от всичко, което ни е по възможностите ( и финансови, и времеви), за да реши (м) кое ги влече, защото моите определено ги влекат различни работи. Засега ходят в общ кюп, заради това, че все още ги водим, ама като тръгнат сами, ще се разделят - убедена съм.
Права си bibi. Няма как да разбереш, дали ставаш или не за нещо, ако не си пробвал. Далеч съм от мисълта, че можем да ги "тестваме" във всяка област, но сега е времето, когато все още може да експериментираме. Чакаме ли да станат тийнейджъри, вече е късно. Там вече те сами решават. Ако сме "уцелили ваксата" ОК, ако не, останалото е Божа работа.

# 310
София ходеше на плуване миналата година, тази година пак има желание, само дано работи басейна, че имаше проблеми...

bibi, много се радвам да те видя Simple Smile подписът ти ме изненада приятно  Heart Eyes

# 311
  • София
Както добре каза Тонита - спортува по желание, ходи на английски защото трябва. При нас спорта е футбол училищен, с голямо желание, всяка вечер до късно се рита на площадката зад блока. Към шах има интерес, но от училищния го отписах, стори ми се несериозно, търся школа. Нещо се плаши от големите басейни, а ми се иска да се научи добре да плува.
На английски ходи във Фарос (мисля, че имат филиал в Люлин), доволни сме, малки групи, има положени като основа познания, но му беше трудно успоредно да учи и пише на български в училище и на английски в школата - имаше си писане и четене, граматика още първата готина, не само игри и леко навлизане. За Алианса също съм чувала добри отзиви.
Не виждам ярко изразени интереси у детето, освен краткотрайни спортни влечения според това кой олимпийски спорт тече в момента  Mr. Green Може би впечатлен от учителката си искаше да става учител, когато правеха филмче с интервюта на ученици за годишнината на училището. Лек уклон към математиката, но не много страстен, даже почти безстрастен. И това е засега. А и желание за изява на сцена, пред публика.
Как мислите ролята на родителя е да отгатне, да предложи, да осигури възможности и ...или и да побутне newsm78

# 312
Още не съм сигурна какво го влече,беше се запалил по рисуването,но го отсвири заради футбола,на плуване ходи почти по принуда,таекуондото му харесва.Просто го следя,математиката също му харесва,но още е рано да смятам,че е математик,времето ще покаже.За плуването предполагам,че му доскучава плува вече доста време за здраве има два медала,но няма да влезе в отбора.Все пак за него това е рехабилитацията,помага му ръката да расте нормално и да му е прав гръбнака,защото в нашия случай гръбначните изкривявания са доста чести.За мен най важното е да е здрав.

# 313
Най-много я влече играта. Още няма желание почти за нищо, като изключим тренировките по винг-чун. Там ходи с огромно желание и не дава и дума да се издума да пропусне някоя. Орева целия свят, като й казах, че ще я записвам на английски. Искала да си играе, за какво й бил английския... Като отидохме да я записваме й хареса и каза, че много се радвала, че ще ходи. Детска му работа!

За следващата учебна година ще се ориентираме към езикова школа. Споделете моля къде учат децата ви език и доволни ли сте! Също и отзиви за добри преподаватели! Тъй като училището ни е в Люлин се колебая дали да изберем школа в центъра или някъде по-близо, все пак през зимата времепътуването си е от значение.
Също така се интересувам и за учител по музика или занимания по изкуства.

За спорта, ще го сменяме. Таекуондото се оказа "скучноооо"  Mr. Green

И аз питах миналата седмица, та го обсъдихме подробно в темата няколко страници по-назад. Спрях се на Алинса, но имаше добри отзиви и за Британика. Мен лично също ми хареса, но като отидох и в Алианса си дадох сметка колко е по-високо нивото там.

# 314
  • София
Според мен ролята на родителя е да следи внимателно детето си и да го подкрепя в изборите му. Не приемам намеса под какъвто и да е вид при избор на професия и интереси. /Като изключим, че сме категорично против професионален спорт./ Мога и ще настоявам да покриват необходимия минимум от знания, както и да показват своя максимум. Т.е не бих оставила дете, което може за 6-ца, да ми носи 4-ки. И не бих настоявала дете, което може за 4 да носи 6 на всяка цена.

Общи условия

Активация на акаунт