ВТОРОКЛАСНИК съм наесен, Първи клас ми беше лесен!

• 66 202
  • 786
  •   1
Отговори
# 285
Не съм сигурна, че говорим за едни и същи.

Тези, които съм купувала са в ценови диапазон между 12 и 20лв за различните модели.
Виждала съм по-евтини, но определено качеството е различно.
Нашите са като на Клеми.

# 286
  • София
Моята принцеса имаше РД миналата неделя!
Понеже е при родителите ми, не бяхме заедно на РД и ден!
Беше ми много тъжно Sunglassesо, но днес отиваме да си ги видим и ще празнуваме утре РД.
Понеже получи предсрочно колело по случай РД още март месец, тя си пожела от нас съвсем детски подарък: къщичката на Пет Шопс и кукла от серията Монстер Хай. Най-ужасните кукли евъР, впрочем Close!
Взехме и едно голямо плюшено куче за гушкане, понеже е голяма гальовница и винаги иска да гушка нещо. Blush

Лего-в къщи никога не е стъпвало и никога децата не са имали интерес към подобни играчки Naughty. Имам купища кутии, подарени от приятели и познати, които стоят и събират прах в къщи.
Раздавам ги тях и така.

# 287
  • Чикаго / София
Хубава тема сте отворили за подаръците. И аз съм в чуденка какво да й купим на Лъчи. Другата седмица има РД, ще го празнува в Бг с бабите, но после се прибира и ще си чака подаръка. Колело, ролери, скутер, тенис ракети и всякакви спортни принадлежности вече има. Лего имаме доста - харесва им, играят с него, но не е нещо на което супер ще се зарадва, така че отпада. Голямо плюшено куче, също има. Изобщо толкова много играчки имат, че онзи ден им подреждах стаята и изхвърлях по-счупените, и ми идваше всички да изхвърля. Със всеки един празник, все по-трудно ми става да измислям подаръци. Продължавайте с идеите, дано нещо ми просветне, че време не остана, ако реша да го поръчвам.

# 288
  • България
да се включа и аз за подаръците
за рождения ден бяхме обещали таблет,но не ни го доставиха и подаръка си остана таблет
сега за именния си ден пожела скутер и ако имате наблюдения моля за мнения и препоръки за онлайн магазин,но да е Български
играчки вече не купувам защото не играе с тях и сега при смяната на мебелите в тяхната стая ще купим приста с повдигащ механизъм и така всички играчки ще се скрият под матрака
ново колело ще подарим за Коледа,като силно се надявам да е включено в писмото до Дядо Коледа...ако още вярва в него
нещо спря да чете книги от списъка,казва че не и са никак интересни и мисля следващия път в библиотеката да я оставя сама да си избера книжка за да и бъде интересно
отдавна играе на вън и около 22ч ще се прибере...няма наиграване... лято е нека играят че идват дългите дни в училище

# 289
Ще чакаме септември тогава
cypress аз преместих ученичката в друго училище преди десетина дни. Мисля, че до началото на учебната година няма да има проблем при преместване. Казаха ми, че не могат да ми откажат преместване, стига да има свободни места. Училището което избрах е с голам наплив и 4 паралелки, но все пак се намери място и за нас. Сега е много доволна.
Благодаря ДейзиГ за отговора, другата седмица и аз ще попитам в няколко училища, дано намеря някой през отпускарският август.

# 290
Аз също ще съм благодарна на текущи отзиви от курса в СМГ за второкласници  Hug Ще го води бившата директорка, което може да е и плюс, и минус, така че ще ми е интересно.

В последния брой на GEO темата е ДЕТСТВОТО и има една чудесна статия за експериментално училище в Швейцария. Направо им завидях (да не говорим, че таксата там е 850 Евро на месец, като сравних с таксите в частните училища тук за това, което дават съпоставено със стандарта ни, им завидях още повече на швейцарките в района на Сенкт Гален).

В тази връзка исках да попитам дали се интересувате от алтернативни форми на образование и обучение и има ли някой информация дали Валфдорфското училище взе лиценз?

На последния РД на баткото подарихме PS Vita. Ние, противно на много родители, не сме против конзолите за игри, стига да има отговорно отношение детето, а засега смятаме, че нашето има. Интересен пример за това какво може да се случи покарй манията за видео игри е ето този младеж, който в момента е собственик на една от най-успешните български ИТ фирми, представени в гейминг индустрията. Аз също работя в ИТ фирма и виждам колко полезни могат да са уменията, придобити в гейминга. Дори имаме колеги, които участват в международни турнири в игри като World Craft Simple Smile

# 291
  • София
Върнахме се от море, като бъдещият второкласник след като почерня доволно, пошлапя се в морето доволно, последният ден се тръшна със зверско повръщане, главоболие и Т. Вече се пооправя, обаче след доста силно обезводняване, от бебе не ми беше така повръщал и не бях упражнявала върху него водичка по лъжичка през пет минути. Чете Пипи в момента и сравнително леко върви засега, днес даже рекордно две глави. Силно се интересува от Олимпиадата и гледа с баща си, особено волейбола. Науката е на заден план. 
Също се интересувам от курса за второкласниците в СМГ, веднъж не успях да се свържа, дали има още места?

# 292
  • Варна
В тази връзка исках да попитам дали се интересувате от алтернативни форми на образование и обучение и има ли някой информация дали Валфдорфското училище взе лиценз?

Съквартирантката ми от университета е една от борците, училището да вземе лиценз. Пращам ти телефона й на лични, можеш да вземеш информация от първа ръка - дъщеря й е в детската градина, а тя е помощник-преподавател там. Това лято ни бяха на гости във Варна и тя спомена, че училището вече има лиценз и набират първокласници. Аз съм много бегло запозната с принципите на Валфдорфската педагогика и честно казано някои от тях ми се виждат меко казано странни, т.е. предпочитам стандартното образование, но тя е много доволна от обучението на дъщеря си и е факт, че момиченцето, макар и на 5г.  говореше чужд език свободно (и двамата родители са българи) и беше толккова самостоятелна и зряла на моменти, че направо не можех да повярвам, че е на пет.

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 09:44 от Manzhelka

# 293
  • София-в сърцата на моите деца
Харесва ми.. Peace

# 294
Интересен пример за това какво може да се случи покарй манията за видео игри е ето този младеж, който в момента е собственик на една от най-успешните български ИТ фирми, представени в гейминг индустрията. Аз също работя в ИТ фирма и виждам колко полезни могат да са уменията, придобити в гейминга. Дори имаме колеги, които участват в международни турнири в игри като World Craft Simple Smile
Чудесно е да превърнеш хобито си в печеливш бизнес. Само дето единици са тези, които успяват. Масата деца, уви, просто се зомбират във виртуалното пространство и не само, че не успяват да спечелят, но и напълно се откъсват от реалността. А, както знаем, тя е доста по-различна от виртуалната. Все пак, добре е когато човек успее да намери баланса, между дветеPeace

Също се интересувам от курса за второкласниците в СМГ, веднъж не успях да се свържа, дали има още места?...
Една седмица след старта на записването, паралелката, която започва в 10.30 ч. беше пълна догоре.  Shocked Нямах представа, че така бързо ще свършат местата. Оказа се, че места има само в тази от 08.00 ч. Почти се бях отказала заради този ранен час.  Confused След ден-два размисъл, реших да го запиша. Та, включих го в курса преди месец и втората паралелка беше почти пълна. Започваме в началото на октомври. Тогава ще дам отзиви. Нямам претенции, че детето ми е роден математик, но математиката ще му трябва в у-ще и тъй като и майка му и баща му не ги бива в тази наука, то най-разумното е да потърся място, където ще има кой да го научи. Колкото по-рано, толкова по-добре.
При нас четенето малко замря, откакто започна Олимпиадата. Фенове на волейбола сме и гледаме заедно мачовете. Плуването също го следим с интерес, най-вече заради онова хиперактивно чудо Майкъл Фелпс. Когато се играеха мачовете от Световната супер лига, го водих в зала "Арена-Армеец" и много му хареса. Успях да го "отбия" от футбола, поне за кратко.  Mr. Green
Иначе и през ваканцията продължава да плува и да ходи на шах. Забавно му е.

# 295
  • София-в сърцата на моите деца
Tonita, а къде ходи на шах?

# 296
Ние също гледаме олимпиадата, особено двата спорта, на които ходи - тенис и плуване. Сега се вика яко за Федерер, защото само олимпийска титла няма и "Мамо, просто трябва да я вземе" Simple Smile.

Интересно ми е дали децата ви имат някакви цели зад нещата, с които се занимават? Например знаят ли защо ходят на даден спорт или курс? Или на език? Намират ли смисъл за себе си, нещо, което ги вдъхновява и мотивира да учат и усвояват нови неща?

# 297
  • София
Интересно ми е дали децата ви имат някакви цели зад нещата, с които се занимават? Например знаят ли защо ходят на даден спорт или курс? Или на език? Намират ли смисъл за себе си, нещо, което ги вдъхновява и мотивира да учат и усвояват нови неща?
Засега са неориентирани.
Целта на изучаването на език засега е да не останат гладни или по-скоро жадни като ходим в чужбина, защото ние упорито отказваме да им превеждаме. Mr. Green И за да "могат спокойно да обикалят света". Обяснила съм им, че ще ги напъвам яко за езиците, защото искам да учат в чужбина и каквото зависи от мен, ще го изпълня. Първата реакция беше реввв "ама защо искате да се отървете от нас". Явно съм прекалила с натурализма и обяснението на възможностите за по-добра работа чрез владеене на езици. Сега го приемат нормално, даже може би вече като привилегия, че видиш ли не всички деца поназнайват език.
За спортовете - Целта на Цвети е да отслабне, а на Плами да стане шампион и да "смачка" този или онзи. Rolling Eyes покрай олимпиадата искат да ходят на вдигане на тежести  Grinning. Най-интересно им е плуването, гимнастиката, леката атлетика и тежестите. като цяло Плами е по-последователна в целите си.

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 19:43 от bibi

# 298
Tonita, а къде ходи на шах?
Сега е в Славия, при гм Валентин Луков.

....Интересно ми е дали децата ви имат някакви цели зад нещата, с които се занимават? Например знаят ли защо ходят на даден спорт или курс? Или на език? Намират ли смисъл за себе си, нещо, което ги вдъхновява и мотивира да учат и усвояват нови неща?....
Конкретно за моето - ходи на спорт, защото това му харесва, а на курс по английски- защото така трябваMr. Green На този етап няма някакви ясни цели. Аз и не очаквам на тази възраст да има. А мотивацията му да учи се изчерпва с "....ако си напиша домашното по-бързо, ще играя повече", или "....ако успея, ще получа това, което искам....". Моралните награди също имат ефект, особено когато е похвален публично, не че му се случва често. Wink Що се отнася до книгите, там чете с интерес разни енциклопедии за Космоса, животните, природата и т.н. Отново, защото му харесва.
Аз обаче, се опитвам да разбера, какво му се отдава най-добре, за да знам към какво да насоча инвестицията на време, пари, и......а, да, на нерви. Wink  Laughing

# 299
  • София
Ходи на спорт, на език и на рисуване защото й харесва.  Laughing Обяснили сме, че спорта е само за здраве и няма да й позволим да се занимава професионално, това по повод, че искаше медал от Олимпиадата.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт