ВТОРОКЛАСНИК съм наесен, Първи клас ми беше лесен!

• 66 098
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 2 нови отговора.   Mr. Green

Eeeee, една седмица ме няма и що нещо сте изписали!!! ooooh!
Не мога се вредя от желаещи! Mr. Green

Изкарахме чудесна ваканцийка с децата на море и сега сме ги оставили и двамата при баба и дядо!

На Лори за пръв път и връчихме официално телефон и вече осъзнавам грешката си. Joy Mr. Green
Сутринта в 8 без 10 сутринта, когато бързам най-много, като бесна за работа, да не изпусна служебният автобус, ми звънна за да ми каже, че е станала вече и си седи на стола. Ааа, и че, на Панданда вече е на -'нам-кое-си-ниво.... Joy
Такива ми ти работи.
Иначе, тя също се намъчнява от време на време, защото и тя много рядко е "отсъствала" без нас от къщи и малко и е нанагорно това оставане при баба и дядо. Но, заради бати е готова на всичко. Поне, на този вариант се съгласи. Да са си двамата заедно. Hug

Иначе, с четенето е бавно и славно, както се казва!
На ден ако прочете по 2-3 страници от Пипи-то, го броим успешен! Mr. Green
Но, преразказва, за сметка на това, прекрасно Hug. Всяка буква и сричка помни и ги преразказва подробно, което най-много ме радва.
Като знам, как брат и, и до ден днешен, не може да разкаже едно изречение. Tired...

Оставила съм и един сборник със задачки по математика. В случай, че се отегчи от много компютър, де.... Wink Joy

# 91
  • София
Човече, никой не и се сърди, че ни е викнала. Такава ни беше уговорката с нея-  ако реши, че иска да си я приберем, ще го направим. Обаче няма да тръгнем посред нощ, а на сутринта. Аз лично съм и сърдита заради факта, че направи цирк, направо панаир, като отидохме да я приберем. Все едно не беше моето дете- то не бе тръшкане, то не бе тропане с крак, че няма да си тръгне. Аз говорих, говорих, баща и също. Накрая той категорично и обяви, че щом ни е извикала, значи си я взимаме. Ако някой ден реши, че пак иска при баба, ще я заведем отново, но първо трябва да види , че всяка постъпка от нейна страна води след себе си съответните резултати, били лоши или добри. Аз съм далеч по-импулсивна, да не казвам невротична Embarassed, но баща и досега винаги е успявал да я убеди с факти и аргументи. И този път успя,  но не беше никак мил и усмихнат, а гледаше лошо. Grinning
Както и да е, тя смятам си разбра грешката, макар че вчера целия следобяд гледаше нещастно и ни молеше да я върнем при баба и. Баща и и обеща, че в петък ако все още желае ще отиде пак.

Танче, аз бих говорила с детето не да затваря тоалетната в забавачката, а вкъщи и така ще свикне. Моето дете  от доста отдавна не ходи на отворена врата.
За госпожата мнение не мога да изказвам така отдалеч.

# 92
  • София
Мерси Валенце, то вярно нещата са по-комплексни.
Имах 3 срещи със собственичката преди да запиша детето и на трите срещи чух "Госпожо, знаете ли какви невъзпитани и груби са децата, всичко започва от вкъщи ..." и подобни. А последният път й казах, че моето детет е много кротко и няма да имат проблеми. А собственичката отговори "Ама госпожо, те всички са кротки пред родителит си..." В оня момент не ми се вярваше, че може да намерят кусур на детето, но ето че успяха Simple Smile Най-вероятно ще спрем в края на седмицата ходенето.

# 93
Е, така не се прави бизнес...

# 94
Момичета, четох дискусиите около четенето на децата и не искам да влизам в тях, но покрай това ми хрумна да ви пусна една карикатура, която вероятно сте виждали, много е показателна според мен  Mr. Green

Аз вярвам в това, че децата са различни и едно от най-трудните и фини умения на родителя е да разбере дали неговите са маймуни или слонове (образно казано)  Simple Smile.

# 95
  • при моите деца .....
По ваша идея предложих на дъщеря ми да четем заедно - една глава от книгата ще ми прочете тя, после една аз!
Тя много се зарадва - ще четем заедно и ще свърши по-бързо!
По план от днес започваме.

# 96
  • София
SZA , много готина картинка! За съжаление е вярна. Т.е. - да, децата са различни, но всички трябва да прескочат една летва. Искаме или не. И високият й скок дава избор в живота.
Иначе аз съм последният човек, който ще налага ограничения и ще задава път. Нямам никакви изисквания за това какви да са интересите и професиите на децата. Няма да ги набутам в школи и курсове, които сами не са пожелали. Но необходимият минимум си е необходим, не зависи от мен, наложен е от системата. Много по-лесен ще им е животът, ако схванат, че стига да го постигнат него, след това всички порти да са отворени.

# 97
да се наместя и аз в новата тема. При нас нищо съществено, за съжаление вече три седмици напред-назад, и не остава време за четене  Rolling Eyes освен инцидентни случаи, и дето го караме да чете всякакви надписи, упътвания и указания, изпречили се на пътя ни. Почна Тошко Африкански, стана му интересно. За математика пък съвсем не виждам време.

# 98
  • София
Да ви поразсмея малко. Моето дете днес поиска желирани бонбонки- дадох и. отиде си в стаята и взе да си говори нещо сама. Понеже това се случва много често, имам предвид говоренето сама  Laughing, не обърнах внимание. Обаче едно такова монотонно говори, говори. отивам в стаята и какво да видя- тя на коленца на земята, бонбоните до нея , хапва по едно бонбонче и казва: "Хайде хапчета чудесни- никога да не порЕсна!"
ПаднАх! Това било заклинаниена Пипи против порастване. Пожела да запалим и свещ за по-сигурен резултат. Laughing

# 99
  • София
 Joy Joy Joy Joy Joy

Да, това Пипи-ти е голяма сила!
И моята щерка искаше да спи с главата надолу, за да видела, как го прави Пипи! Joy

# 100
  • Пловдив
Мдааааааааа и моята се опитва да спи два дена с възглавница под краката и установи, че не е удобно. Но остана един въпрос - как го прави Пипи???     Joy

# 101
При нас има пълен отказ от четенето.Каза ,че мрази да чете. Какво да правя?

# 102

Тя, колко често ходите в библиотека? Заведи го, остави го да се рови из рафтовете. Докато е топло навън, можете да прекарвате доста време там. Потърсете нещо, което ще му е интересно - коли, ралита, динозаври, роботи, рицари, вампири... Превърни го в традиция, поне веднъж седмично.

Някой писа по-напред, че няма детски кът в книжарница. Намерете такава, в която има. Позволяват ли на децата да разлистват книги свободно, без да трябва да се купи после? Така ще може да обикаля из детския сектор, да разглежда книги, да ги четете заедно. Не е задължително да я купиш, но самата среда из книжарници и библиотеки, стимулира позитивно.

Редно е да се прави, още докато са малки, това е част от изграждане на читателската култура. Но и на 7 не е късно да се започне, ако не ходите редовно към момента. Не мрази да чете, не е открил своята книга просто.
Играе ли повече на комп. или тв? Не е моя работа, но аз бих ограничила екранното и комп. време до 30 мин. на ден.

# 103
  • София
Тя, не погледнах откъде си, но такава книжарница, за каквато пише Кейси, има в Сф. Поне през миналата година Фют в кв Редута организираха такова четене всяка неделя май беше. Не сме ходили, но минавам често оттам и виждам табелката.

# 104

Тя, колко често ходите в библиотека? Заведи го, остави го да се рови из рафтовете. Докато е топло навън, можете да прекарвате доста време там. Потърсете нещо, което ще му е интересно - коли, ралита, динозаври, роботи, рицари, вампири... Превърни го в традиция, поне веднъж седмично.

Някой писа по-напред, че няма детски кът в книжарница. Намерете такава, в която има. Позволяват ли на децата да разлистват книги свободно, без да трябва да се купи после? Така ще може да обикаля из детския сектор, да разглежда книги, да ги четете заедно. Не е задължително да я купиш, но самата среда из книжарници и библиотеки, стимулира позитивно.

Редно е да се прави, още докато са малки, това е част от изграждане на читателската култура. Но и на 7 не е късно да се започне, ако не ходите редовно към момента. Не мрази да чете, не е открил своята книга просто.
Играе ли повече на комп. или тв? Не е моя работа, но аз бих ограничила екранното и комп. време до 30 мин. на ден.

В някоя кафе-книжарница  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт