ВТОРОКЛАСНИК съм наесен, Първи клас ми беше лесен!

• 66 095
  • 786
  •   1
Отговори
# 690
  • В светлината на слънцето
Ани, честито и от мен.  Hug
За зъбите - срам не срам, ще си призная: забравих бройката на сменените. Embarassed Май са 7-8, но може и да бъркам. Има един клатещ се от мнооого време, но нещо не дава изгледи да пада. Силанти категорично отказах. Кариеси няма засега, да чукна на дърво. Praynig Ако се наложи по-натам може да сложи брекети, за да дооправи захапката, че на горната челюст един зъб тръгна накриво. Доста се намести де, но нямам идея дали ще успее докрай да си заеме правилното място. Thinking

# 691
  • София
За зъбите - и двете са сменили по 8, но Цвети ги сменя първа. Имат по 1 кариес т.е. вече по 1 пломба на млечен зъб. Нашият зъболекар засега изчаква със силантите, твърди че не винаги били подходящи и, че моите деца имали здрави зъби (от баща си Confused). В чуденка съм дали да го натискам да им сложи по мое желание (за протокола какви пари са ?).
Цвети носи шина (двойна) от март-април. Има голям напредък. При нея горната челюст е избутана напред от смукане на пръст, а долната пък е недоразвита от къса подезична връзка, която оперирахме преди шината. Та горната част на шината свива, а долната разтяга. Носи ги без проблем т.е. да я е срам или нещо от сорта. Не й пречи на у-щето, но аз говорих с г-жата да прояви разбиране в началото. В класа има и друго(и) деца с апарати. Отначало нищо не й се разбираше, ама сега е о.к.  Mr. Green
Плами и тя има час за октомври за вземане на отпечатък за шини.  (при нея чакахме да израстат добре и вторите зъби)
Ходим на ортодонт при д-р Ц. Иванова в една пряка на Иван Асен - нашата шина е 200 лв, единичните са май по 160 лв. Всяка поправка/стягане/разширяване е 2 лв за единичните и 4 за двойните. Много народ е там и все се чака между 5-20 мин. За паркиране е ад.  ooooh! От резултатите и отношението както казах съм доволна. Цени на друго място не съм проверявала, но тя работи на ниски цени.

И ние ще имаме нова г-жа в занималнята.

# 692
  • Sofia
Силантите са по 30 лв на зъб.

Забравих да пиша - щерката има 2 сменени зъба и нито един клатещ се. Rolling Eyes

# 693
  • Варна
Моя е сменил 8 зъба-горе 4 и долу 4.Има много пломби.Постоянните са със силанти.Явно ще е зле със зъбите той,за разлика от батко му,който до тук има само един кариес правен.
Шина сложихме април,двойна,за разширяване на челюстта.Диша сс отворена уста,оттам му се променя всичко и няма място за новите,големи зъби.Шината му струваше 460 лв.,всеки месец ходим на стягане,ефекта се вижда вече,още на 2я месец. Peace

# 694
  • София
Един сменен, един "двоен"  Crazy и един изваден -горен резец, който вече 4 месеца не пониква...

# 695
  • София
Нали силантите се слагат само на 6-тите зъби ? При нас сметката става 240 лв.  Whistling, ама по-скоро не в това е въпроса, а аз да попрочета малко по темата и да претегля + и - Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 696
  • София
Нали има национална кампания за силанизиране? Миналата година слагаха безплатно.

# 697
Три долни резци сменени и отгоре паднаха първите два и един отстрани,но поникнаха само предните два,то за третия няма и място,4 кътника на два от тях имаме силанти,сложиха ни ги напълно безплатно,кариеси има само на млечните зъби и са пломбирани 4 пломби в началото бяха здрави,но сега започнаха да правят кариеси.
Сутринта ми се обади класната на 17 да си носим раницата или пликче,че ще раздаде учебниците,като свърши откриването на учебната година ще се качим горе и всичко ще ни обясни,така каза,разпечатала е неща за всичко,включително програма,ваканции колко часа започват и свършват часовете и още няколко неща.

# 698
2 горни и 4 долни зъби смени-преди навършване на 7г.  Оттогава досега-нищо!   Силанти - платих ги миналото лято-по 20лв. на зъб.  Само два месеца по-късно-септември/октомври, започна БЕЗПЛАТНАТА кампания по силинизиране на зъбките на първокласниците. За мое съжаление,избързах.

Наскоро направихме трета пломба-все на млечни зъбчета-причината е яденето на сладко и неизплакването на устата веднага след това. Съгласява се едва преди лягане да измие зъбите. Но след последната мн.болезнена интервенция- пулпит, вече мие и през деня зъбки, ако настоявам,разбира се.  Напомням й за болката и така се съгласява. Зъболекарката я посъветва да яде само веднъж на ден сладко и веднага да мие зъбите.

# 699
  • София
Оффф, екшънът се почна. Втора смяна ще е Ники първия срок, до 17.10ч. Смених си работата миналата година с такава до 17ч., за да го взимам навреме, сега до 16.30 ли да си търся Crazy Занималнята не знам от кой ден почва, искат ни по 50+ лева още с идването, абе въобще... Laughing Лятото свърши! Mr. Green

# 700
  • София
Втора смяна ще е Ники първия срок, до 17.10 ч
хм, нашата класна казала на майка ми до 17.45  Rolling Eyes

# 701
  • София
Зависи колко часа имате, кога започвате.
В списъка на нашата госпожа е написано така:
Час   Начало   Край
1-ви   13.30 ч   14.05 ч
2-ри   14.20 ч   14.55 ч
3-ти   15.10 ч     15.45 ч
4-ти   16.10 ч   16.45 ч
5-ти   17.00 ч   17.35 ч

# 702
Валенцето, хмм, не са ли по 10 мин малките междучасия...
При нас голямото е след втория час.

# 703
  • Добрич
Остана малко до началото на уч. година.
Пепи е сменил поне 8 зъба (не си спомням точно newsm78), нямаме кариери, иамам 4 броя поставени силанти (платени-направихме ги прди безплатната програма)
С трейнер сме (силиконово апаратче) от една година. Има голям напредък.
Другата седмица сме на контролен преглед, да видим дали ще продължим с тези трейнери, или ще минем на друг вид шини..

# 704
  • София
Това ми е изпратила госпожата в списъка, само го  копирах. Peace

Общи условия

Активация на акаунт