ВТОРОКЛАСНИК съм наесен, Първи клас ми беше лесен!

• 66 094
  • 786
  •   1
Отговори
# 705
  • В светлината на слънцето
И ние ще сме втора смяна.  Tired Засега планирам да не я записвам на занималня. Thinking

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 15:40 от lulumba

# 706
  • Пловдив
anuschka би ли споделила подробности за този силиконов трейнър, че не намирам нищо в нета - какво представлява, затруднява ли изговарянето на думите, как го понася детето, какъв напредък е дало - тоест за какви ортодонтски проблеми е подходящ или за какъв проблем го сложиха на твоето детенце. А и последно - до каква възраст е подходящо, че се интересувам главно за тийна в къщи.
Иначе малкия е сменил 9 зъба до сега. Деветия падна тези дни - зее още празна дупка долу в дясно. Направи ми впечатление, че вторите зъбки от горе му излезнаха повече от година и нещо след като паднаха млечните. Венците станаха твърди, зъбките много дълго белееха отдолу и не пробиваха. Резултата - малко извити навън втори горни зъбки, но има и разстояние между първите и вторите, та съм още с надежда, че ще се подредят сами. Аз самата съм носила шини цели 8 години ( от първи до 8-ми клас  Embarassed) така че знам каква е мъка, но си струва.

# 707
Здравейте мами с второкласничета.Запис за Дария Димова София. Grinning Hug

# 708
И ние ще сме втора смяна.  Tired Засега планирам да не я записвам на занималня. Thinking
И ние сме втора смяна и няма да я записвам на занималня.Само не знам по тъмното втора смяна как ще се оправяме училището е на 20 минути път пеша нямам кола с баща и сме разведени от 6 месеца и съм с новородено на 18 дена.По светлото сама ще ходи но по тъмно не знам особенно зимата с това бебче.Нямат автобуси.Абе ужас.Незнаем какво да правимтакси ли да викаме и аз не знам дайте идейка.Леле то 13-ти станало а ние само раница сме поръчали утре задължително с каката и бебчето на шопинг за пособия.Дрешките и от миналата година ги бяхме взели по големи и тя ще си ги носи и тази година взех само 1 блузка с дълъг ръкав имаме подарен и пуловер.За пособията си мисля в карфур но може и в метро.Миналата година раницата беше обикновенна с барби за 15 лв но вече не става и поръчахме от интернет струваше 39 лв и ми изглежда здрава. Simple Smile

# 709
...причината е яденето на сладко и неизплакването на устата веднага след това. Съгласява се едва преди лягане да измие зъбите. Но след последната мн.болезнена интервенция- пулпит, вече мие и през деня зъбки, ако настоявам,разбира се.  Напомням й за болката и така се съгласява. Зъболекарката я посъветва да яде само веднъж на ден сладко и веднага да мие зъбите.

И аз съм го чувала това като причина, но честно казано, ако си предразположен, нищо не помага, ако не си, вероятността да имаш е малка.
Дъщеря ми също не си ги мие след ядене на сладко, няма кариеси, но тя е наследила зъбите на другия род.
Не искам да те плаша, но аз изпитвах голяма вина затова, че зъбите ми се развалят, миех, чистех, не помагаше, а дори сладко не съм яла често, а кариеси имах още на млечните. Сега осъзнавам, че не е била моя вината, но детето мисли различно, особено ако му повтарят - развалени са, защото не си ги мина. След пубертета спряха да се развалят, дано и при вас е така.
И честото миене е вредно за емайла, венците и т.н. 2 пъти на ден е оптималното, 3 максимума  Peace

# 710
  • Добрич
anuschka би ли споделила подробности за този силиконов трейнър, че не намирам нищо в нета - какво представлява, затруднява ли изговарянето на думите, как го понася детето, какъв напредък е дало - тоест за какви ортодонтски проблеми е подходящ или за какъв проблем го сложиха на твоето детенце
Привет, нашият е Myobrace (myofunctional orthodonthic system).
http://www.myobrace.com/

Слагат се само нощем и през деня по 1 - 2 часа. Дефакто като е с тях не може да говори. Wink
Не знам до каква възраст са подходящи. Лекарката спомена, че и на тинейджъри го прилага.
На нас ни ги препоръчаха като начало, за да се понаместят малко челюстите. Имаме доста големи проблеми, от ситни и разредени зъбки до смесена захапка (цитирам ортодонта по спомен).
Надали ще останем само с този способ- сигурно ни чакат гълги години "борба".

# 711
Надали ще останем само с този способ- сигурно ни чакат гълги години "борба".
Така е, но при адекватно ортодонтско лечение, добрият резултат е гарантиран. Успех!
Днес стоматоложката ни каза, че при него още е рано за шини. Ще изчакаме малко. Силанти в момента нямаше, така че, следващият път когато отидем. Хубавата новина е, че няма нито един кариес. Предвид, миенето на зъбите "за време" и любовта към сладкото, бях притестена. Но, явно на този етап всичко е ОК. Grinning

За програмата в у-ще, единственото нещо, което знам е, че вторият срок, ще са втора смяна и това много ще ни затрудни. Не разбирам защо, при положение, че тази стая ще я използват само те - половината ден учебни часове, другата- занималня, защо да не може да бъдат само първа смяна?  Thinking Ако стаята се използваше и от друг клас, разбирам, но случаят не е такъв.

П.П. Добре дошли на новите попълнения в нашата темичка.  Grinning

# 712
  • София
Подобни трейнъри, но май само от силикон ( без бялата "рамка" вътре) съм виждала про нашата ортодонтка.

# 713
А ние ще сме първа смяна цяла година и не само ние ами цялото училище от първи до дванайсти клас,как са го направили не знам,но е факт,което много ме радва.Утре ще ходиме да гледаме репетицията за първия учебен ден.
Добре дошли в темата на новичките.

# 714
Не разбирам защо, при положение, че тази стая ще я използват само те - половината ден учебни часове, другата- занималня, защо да не може да бъдат само първа смяна? 

Свързано е с програмата на цялото училище - и програмата на преподавателите.
Иначе означава част от учениците да са само втора смяна цялата година.

# 715
Не разбирам защо, при положение, че тази стая ще я използват само те - половината ден учебни часове, другата- занималня, защо да не може да бъдат само първа смяна?

Свързано е с програмата на цялото училище - и програмата на преподавателите.
Иначе означава част от учениците да са само втора смяна цялата година...
Звучи логично, но от 1 до 4 клас децата имат една учителка по всичко, с изключение на физическото и английския. Още повече, училището е основно. Карай, ще се оправяме както можем. Tired

# 716
Класната ни е и по физическо,само англиския и информационите технологии са различни учители,но госпожата по англиски преподава и на по горните класове,също така води и едно от извънкласните дейности,госпожата по ИТ е класна на шестокласници,явно за това не успяват.Аз за това се чудя нашето училище как са го направили.

# 717
  • Варна
Силанти могат да се поставят и по здравна каса, момичета, вместо полагаемите пломби, мисля, питайте зъболекарите си. Peace На Симона й поставихме миналата година по безплатната програма, сметнах, че при нея е наложително, защото има 2-3 развалени зъбчета от млечните, които бяха пломбирани, сега две от тях взеха да се разрушават, от едното почти само корените са останали... явно затова едно време на нас млечни зъби не ни пломбираха (или го правеха много рядко), те просто не издържат на пломбите...  Rolling Eyes
Има само 4 сменени зъбчета, като единият горен резец расте накриво, но ни казаха, че ще се намести от само себе си, като паднат зъбчето до него. Peace

Идея си нямам коя смяна ще сме, дали ще има промяна в преподавателката по занималня, какви ще са ни учебниците - нищо... Класната само пусна във ФБ, по моя молба, списък на тетрадките и останалите материали за купуване.

В понеделник ни викат в 8.45 ч. в училище, без униформи. Peace

# 718
  • Варна

Идея си нямам коя смяна ще сме, дали ще има промяна в преподавателката по занималня, какви ще са ни учебниците - нищо... Класната само пусна във ФБ, по моя молба, списък на тетрадките и останалите материали за купуване.

В понеделник ни викат в 8.45 ч. в училище, без униформи. Peace

Тържественото откриване на новата учебна година ще се състои на  …  часа с униформа.

# 719
  • Варна
Класната каза, че не изисква униформа за първия учебен ден. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт