ВТОРОКЛАСНИК съм наесен, Първи клас ми беше лесен!

• 66 090
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Добре, от къде идват тези големи разлики в края на учебния ден? Миналата година, спомням си, на колежката детето беше втори клас, втора смяна - ами и тя не търчеше като луда да го прибира, беше си до пет и половина, шест без нещо...В нашето училище всяка година ли ще свалят с по десет минути, егати...Толкова ли не се усещат, че това не е Горно нанадолнище, където можеш да си пуснеш детето само, че хората работят, а градът е голям и не лесен за придвижване. Всичко тук се прави по възможност по-трудно за родителите Crossing Arms

# 721
  • София
Нас ни викат в 8ч. в понеделник за откриването, защото щерката е част от групата на мажоретките в нашето училище и ще участва в откриването. Heart Eyes Grinning

Иначе, ни, четене, ни, смятане е вълнува! Crazy ooooh!
Наскоро се смях като четох какви ги е вършала из читателският си дневник, в който уж трябваше да описва четените книги.
За книгата "Патиланци" стои следното:
Любим герой: Патиланци и свинчо. Mr. Green
За какво се разказва в книгата: "...ами как едно момче Патиланци майка му и баща му го пращат на село при строгата му баба..."
Чело-чело недочело, детето! Така и не разбрало, как се казва главният герой на книгата.... Joy hahaha

# 722
  • София
Белинда, питай класната ви. Има нормативи и би следвало за всички ІІ - ри класове да е еднакво. Т.е. втората смяна да започва в 1 и същи час за всички, да имат еднакво количество часове и с еднаква продължителност и т.н.  Rolling Eyes
Егати времето се заформя, а ... ? Confused
Нас ни викат в 8.45 ( за униформи нищо не пише). Дано г-жа Фандъкова и сие дойдат навреме, че ако вали ще простудим чаветата.

# 723
Нас ни викат в 8ч. в понеделник за откриването, защото щерката е част от групата на мажоретките в нашето училище и ще участва в откриването. Heart Eyes Grinning

Иначе, ни, четене, ни, смятане е вълнува! Crazy ooooh!
Наскоро се смях като четох какви ги е вършала из читателският си дневник, в който уж трябваше да описва четените книги.
За какво се разказва в книгата: "...ами как едно момче Патиланци майка му и баща му го пращат на село при строгата му баба..."
Чело-чело недочело, детето! Така и не разбрало, как се казва главният герой на книгата.... Joy hahaha
Моят за "Патиланци" в читателския дневник на любим момент от книгата щял да пише: когато книгата свърши, а на една сборна приказки: когато принцесата изяла граховото зърно; само се заканваше де. Simple Smile

# 724
  • Варна
"Патиланци" е една от любимите му книжки още от миналата година - отделни пасажи сигурно знае наизуст (само да вметна, че Патиланчо всъщност е ратай на баба Цоцолана). Довечера мога да снимам какво е писал за книжката в читателския дневник, сега имам налична само страничката от "Ние, врабчетата", която също ужасно много му хареса (макар и да смятам, че е далеч от разбирането й в дълбочината, с която би трябвало да се възприеме, защото книгата е страхотна, иронията в нея бива даже и политическа, а едно дете няма жизнения опит, за да разбере това):
http://zaikobaiko.files.wordpress.com/2012/08/dsc07093.jpg

Използвам случая макар и малко рано да пожелая на всички наши второкласници успешна учебна година - по вода да им върви, да бъдат много любопитни и жадни за знания, да бъдат с търсещи умове! Утре и неделя ме чакат много работа и не знам дали ще мога да се добера до компа, така че за по-сигурно пускам пожеланията сега.

# 725
Купихме и подвързахме тетрадки. Раницата, несесер, маратонки, екипи за физическо... всичко е приготвено. Прочете всички книги и е много горд от себе си. Правим кратки диктовки, за да си припомни писането. Оказа се, че е забравил как се пишат ръкописно някои главни букви  Whistling
Сега ме моли всеки ден да купуваме комикси, че му били любими. Утре ще ходим за книжка с комикси, че свършиха списанията, които не е чел.
Исках да ви питам ще носите ли цветя за първия учебен ден. Нашата класна не ги тачи никак, а ми се струва невъзпитано да отидем с празни ръце. Дали да не вземем някаква почерпка за класа.... Дайте идейки, плс  Hug

# 726
Ние ще носим цветя.
Купих необходимите тетрадки и материали.
Днес се активизира да чете. Grinning

# 727
Ние ще носим цветя, някак неестествено ми се струва да ходим без.
За зъбите - няма нито един кариес, нито на млечен, нито на постоянен зъб. Сменила е 8 досега, всичко падна и е почти пораснало. За шини казаха, че е рано. Слагали се най-рано на 9-10 години, защото все още расте и трябва сами да се наместят зъбите.
Купих анцуг, китайски за 12 лв от магазини Липненски. Отказах да дам 40 лв за същия китайски боклук в столичен мол.
Цял ден подвързвам тетрадки. Реших, че тази година искам да са шарени и заведох госпожицата да си избере подвързия от опаковъчна хартия. Подвързах с хартия и отгоре найлонова подвързия сложих. Стана чудно, но се възмутих дълбоко. Подвързия за учебник и убични тетрадки - 0.80 лв. Оставих 20 лв само за подвързии. Сега ще купувам учебници по български и математика, че са много смачкани нашите и госпожицата реве неудържимо, че не й е приятно да учи от тях. И пак се възмутих - учебник - 18 лв. А уж образованието било безплатно...
Чанта си имаме от миналата година на Херлиц - не е мръднала. Другите неща купихме от Метро миналата седмица.

Добре дошли на новите мамчета в темата!

# 728
  • при моите деца .....
Привет!
Ние не изчетохме книгите от препоръчителния списък  Embarassed
При нас обучението е целодневно - от 8 до 17 часа - с безплатна закуска и обяд - това е в БГ  Laughing
Много съм ангажирана и още не съм започнала подвързването...
Вече избрах и поръчах 2 букета - да не се изчерпят избраните от мен цветя....

# 729
Здравейте!
Едно предложение за букет от бонбони за първия учебен ден. Аз лично така ще направя. Peace
Моята дъщеря е сменила резците, т.е. 8 зъба, за жалост и ние ще имаме нужда от ортодонт. Имам чувството, че  всички деца имат нужда от корекции. ooooh! А може би в миналото кривите зъби не са били толкова голям проблем. Mr. Green Както и да е - чакаме още малко.
Всичко съм подвързала - учебниците с картон и найлонова обвивка, тетрадките с бяла хартия и обвивка. Бележникът е на лице, профилактичната карта - също.
Сега чакаме 17-те жалко само, че времето ще е лошо, та ни провали идеята за тоалет. Сега трябва да мислим нещо в крачка. Но...това да ни е проблема. Laughing

# 730
  Здрасти ви ,   букетите са  задължителни , накупих джунджуриите , по моя преценка разбира се , и на нас анцунга ни е реплика , днес отидохме до школото , ремонтирано , дано влезем на "чисто "във всички аспекти на думата , ще имаме ново госпожа представихме и се , по моя преценка е страхотна , дано да е миналогодишната в занималнята , дано  ... със зъбките нямаме проблем , всичко ни е ок , каня се да се шамаркаме , ако пак е в челната тройка на лошите , отвратих се от училищтния  психолог , дано повече нямаме контакти с него , говорим непрекъснато , пък да видим , защото ми се струва ,че ще ни заклеймят  Rolling Eyes

# 731
  • Чикаго / София

Много се смях! Joy Joy Joy Сладурка!

Моят за "Патиланци" в читателския дневник на любим момент от книгата щял да пише: когато книгата свърши, а на една сборна приказки: когато принцесата изяла граховото зърно; само се заканваше де. Simple Smile

Ох, тези деца са големи скици! Joy

Ми така де, като не им допада книгата, няма и да я запомнят.

Manzhelka браво на твоето момче. Много хубаво е написало страничката, и почерка му е красив. Поздравления на детето.

Моята второклсничка вече съвсем се гмурна в ученето. Минаха им всички тестове и сега сериозно си взимат учебния материал.

И на мен втора смяна ми се струва доста изморителна за малките ученици, но явно понякога се налага.  Тук целогодишно са от 8.40 до 15.00ч.  Лъчи пак е уморена като се прибере. Почива 1 час и започва домашните и четенето. Не остава много време за игра.

Сменила е до сега само 1 зъбче и като гледам второ няма изгледи да падне скоро - нищо не се клати.

За цветята не мога да дам мнение. Тук цветя никой не носи за 1вия учебен ден. Но носим цветя в Бг училището. Миналата събота й беше първия учебен ден там. Видяха се с децата и си поприпомниха някои неща. Утре ще им дадат учебниците и май ще почне по-същинското учене. Позабравила е доста ръкописни букви, но не се притеснявам, ще си ги припомни бързо.

# 732
  • София
Аз съм поръчала 4 букета - 2 с цветя и 2 от ...бонбони Simple Smile. Едната ще подарява цветен, а другата бонбонен букет и така за всяка от 2-те г-жи. Купила съм и 2 кутии бонбони за почерпка на децата (ако трябва да съм честна майка ми се сети  Embarassed).
Миналата година бях поръчала кошници и г-жите ги оставиха на перваза на класната стая - бая време издържаха и беше много красиво. За 8 март сме подарявали цветя от хартия и картички с цветя, изработени от децата.
 Ето: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.380263805317785.99241.1 … 063462&type=3
 В Крокотак идеи много.
Тези са супер лесни и ефектни: http://krokotak.com/2012/03/golemi-tsvetya-ot-razlitchni-vidove-hartii/

п.с.. това, че най-якото е края на книгата ме изкефи мнооого  Peace

# 733
Браво на детето.  smile3501 И аз искам такъв почерк от моето, ама не му се получава. Добре, че поне му се разчита.  Tired

Цветя ще носим. Чудя се, обаче, дали да купя букет или живо цвете.  newsm78

И пак се възмутих - учебник - 18 лв. А уж образованието било безплатно...
В тази приказка вече никой не вярва. Държавата ни гарантира само задължителният минимум, с който едва ли някой може да очаква добра реализация. За всичко останало плащаш- уроци, школи, спорт.....

# 734
  • София
Абе ще се боря със зъби и нокти да не се плаща!
Извинявам се, ама в доста държави от ЕС всичко това е безплатно - спорт, изкуства.
Няма да плащам 700лв на година за език, при положение, че в езикова гимназия това ниво ще е безплатно.
Е няма да стане!

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 22:17 от Klemy

Общи условия

Активация на акаунт