ВТОРОКЛАСНИК съм наесен, Първи клас ми беше лесен!

• 66 093
  • 786
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна

Браво! И почерка хубав, и има търпение да вложи мисъл в това, което прави.   bouquet

# 736
Неотдавна имах служебна среща с една германка. Разговорихме се по какви ли не въпроси и накрая стана дума за детското здравеопазване. Не мога да ви опиша с какви очи ме погледна, като й казах, че в България лекарствата за детето ги плаща родителя и не са никак евтини.
В Германия децата вървели към здравната застраховка на родителя и тя поемала всички разходи по лечението им! А ся де...

# 737
  • София
И в Италия детските лекарства се поемат...и аз като бях дете не се плащаше за детски лекарства.  Peace

# 738
При нас всичко се плаща.

Утре ще е нашия първи учебен ден в БГ училището. След кратко тържество ще има редовни часове. Ех, второкласника е подготвен, със стегната раничка и купен букет, чака с нетърпение да се срещне с БГ приятелчетата си. Wink

# 739
Ние приключихме с четенето,каквото чел,чел,но днес и утре го карам да преписва,че е позабравил,мисля и малко задачи да порешава да навлезе в ритъм.Леле започна здраво да ни тресе предучилищното настроение.Поне като го карам да прави нещо не се сърди,а направо се захваща,не е загубил тренинг в това отношение.

# 740
  • София
За все още търсещите букети - кенийските рози в Кауфланд са много хубави. Има различни размери, цветове и бройки. Свежи са и повечето са идеални - нито е пъпка, нито пък е много разцъфнало. Аз взех от малките 2 букета Х 15 бр. Цената е 5.49 лв. за букет. И малката "ученичка"  да занесе в яслата Grinning. Жълтите много ми харесаха и ще ги аранжирам на 4-5 по-малки букета . Имаше и букети хризантеми на почти същата цена, както и бонзаи (за търсещите живи цветя).
Ние откъм логистиката го докарахме за първия учебен ден, да видим оттук нататък финансовата част и най-вече новостите и настроението на девойките.  Peace

# 741
  • sofia
Мерси за идеята за Кауфланд, утре сутрин съм там.  Hug

# 742
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
а във втори клас ще ползват ли децата бележници за оценки?

# 743
Вече си имаме второкласник у дома.
Разглеждах преди малко учебниците. В сравнение с първи клас.......доста сложно ми се видя на първо четене. Имаме Читанка, Буквар и 3 упражнителни тетрадки + "Чета и пиша правилно" - учебно помагало. Последното ще се позлва за домашна работа. Тази година няма да имат Роден край в програмата.

# 744
Нямат "Роден край", но имат "Околен свят". Wink
За пореден път-да, ще има бележници.

# 745
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
щом е за пореден път, все пак благодаря за отговора

# 746
Със снимки бележник и лична карта-попълнени от родителя,подписани от родителя се предават на кл.р-л още първата учебна седмица,за да се заверят.

# 747
Ние пък ударихме на камък със снимките.Първо фотото работи само следобяд уж от Понеделник до Събота,но вчера беше затворено,вече три пъти ходим в Понеделник или Вторник пак ще пробвам,дано успея този път.Букети поръчах по една приятелка,май от борсата ще ввзимат,аз никъде не мога да мръдна с малката,времето е много кофти.Сега като заспи ще гладим панталони ,ризи.

# 748
  • София
Ние утре ще се снимаме. Аз имам въпрос, касаещ картите за градски транспорт.

Освен снимка, какво друго трябва да занеса, за да извадим карта?

И другото ми питане е за езиков център " English Next Door" в Младост. Миналата година не я записах на допълнителни уроци по английски език. Сега проучих възможностите и реших да я запиша тук. 
Моля, ако някой има преки впечатления да сподели.
 Предварително се извинявам, ако въпросите ми са обсъждани.

# 749
Предполагам , че се иска уверение или служебна бележка за това,че детето е записано в ...клас на ....у-ще за ....уч.година.Такива се издават и за пред Социални грижи и за еднократна помощ за първокласник.А навремето с уверения от уч-ще в два екземпляра се взимаше намаление за влаковете.

Общи условия

Активация на акаунт