Училищата в кв. Белите брези

• 2 495
  • 5
  •   1
Отговори
  • France
Предстои ми преместване в Белите брези, ул. Искърски пролом, близо до бул. България и бул. Гоце Делчев. Разбрах, че наблизо има няколко у-ща. Поради отсъствието ми от София, което ще трае до края на лятото / аз съм самотна майка и се налага да работя на  морето до края на сезона/, нямам възможност да ги обиколя и да преценя къде да запиша дъщеря си в 4 клас.
Ще съм благодарна за всякаква информация / вкл. адрес/, и разчитам на вас да ми помогнете в избора на училище за детето.

# 1
  • София
В Бели Брези няма общински  училища, има едно частно: Дорис Тенеди. Близки общински има:

-  в Стрелбище 126то: на бул. България и Нишава, не го препоръчвам
-  в Гоце Делчев: 73то и 104то. 73то е с немски, пред него спат за да си записват децата
-  в Борово: 36то и 34то, двете са близко едно до друго, 36то е на Дойран, на спирка, 34то е по-навътре в квартала
-  в Хиподрума: 151во.

Всичките са все на прилично разстояние пеша. В нета ще си намериш адресите и телефоните, за да видиш къде биха приели детето.

# 2
В Хиподрума е 51 СОУ "Елисавета Багряна." За него има много добри отзиви. Близо  е до магазин Билла на Славия. Малко е далече за пеша, 126 ОУ и аз не го препоръчвам. Можете да запишете дъщеря си в 36 СОУ като най-близо и да изкара там до 7 клас. Ако желаете така разбира се или в 104. Прочетете отзивите или помолете ваша приятелка да види училищата в района.

# 3
  • София
Какъв е проблемът със 126-то, може ли подробности?

# 4
  • София
Аз бих препоръчала 73-то и 36-то. Също живея в Бели Брези, от двете училища по-близо е 36-то. Синът ми учи в 73-то, ще бъде 4-ти клас тази година и определено не съм спала пред училището, за да го запиша, но може вече да не е така, знам ли...

# 5
  • София
Проблемът със 126то е : стара база и текучество на учители. За разлика от 36то няма отделна сграда за по-малките.

За 73то не знам от кога е проблемът със записването, може и от скоро, но дори деца от квартала сега не могат да се запишат. Немският език е на мода и това ще да е причината.

Общи условия

Активация на акаунт