Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 5

• 46 881
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
В ученическите години имах приятели с презимена Хариев и Ромеов. Значи сега тези Хари и Ромео трябва да са на около 50-60 години. Става въпрос за родопския край.
Нали е имало Именици и такива чужди и буржоазни имена са били забранени?  Rolling Eyes
Така съм чела. Simple Smile

За именниците са се светнали малко по-късно, като и не са издавали паспорти на кръстени с двойни имена. Дора-Мария е станала просто Дора. Въпреки че, името, с което е искала да ме кръсти майка ми, го е нямало в именника, има не една и две жени, кръстени без проблем с него.

# 196
  • Сопот, Пловдив
Забранени или не - така им бяха презимената на момчетата, единия ми е съученик, другия беше дългогодишно гадже на моя приятелка, та съм напълно убедена, че така са им имената. А това за именниците се убеждавам, че е зависело особено много от чиновниците в болницата колко стриктно ще се спазва. На майка ми никой не й е давал именник да чете, нито някой й е казал нещо за моето име, а в нашия регион и около моята възраст друга с такова име няма(или поне много сериозно се укрива досега  Grinning ). Една съфорумка, която се казва Станислава, обясняваше как навремето не разрешили на родителите й да я кръстят Саня, защото го нямало в именника. Горе-долу по същото време е родена актрисата Саня Борисова, за която явно са разрешили да я кръстят така.

# 197
Страцимира-щерка на моя колежка

Мироана,Димомира /Грозева -врачка/,Ириян

# 198
А чували  ли  сте  името  Зиновия  ?Оказа  се   едно съседско  момиче, кръстено  точно на баба  си .
Викат и  Зина .

# 199
Не, не съм. Имам приятелка Захарина, която всички наричаме Зара. Crazy

# 200
Моят баща се казва Мариус  Party
 Joy Joy Joy
На времето родителите на баба ми искали да се казва Марин, но на баба ми й се сторило "изтъркано и селско", та решила, че МАРИО е хубаво име........ Да, обаче по ония времена, не давали да се кръщават на съкратени имена (например Лили неможе- трябва да е Лиляна, Мими- трябва да е Мария, Минка или Марина и т.н.)
И някакъв гений от гражданското или където са се вписвали имената, казал, че Марио е съкратено име и не може, та трябвало да го кръстят Мариус (гръцко име).

После пък, при мен и брат ми друг филм- не можело да няма надставка -ов/а или -ев/а, та сега презимето ми е Мариусова  Sick А арменските, турските и ромските имена не са членувани- не съм срещала Доганов или Ахмедов.....

# 201
  • София
Трънка, Ванилия - имена на съседки.

# 202
Иляна, вярно е много кофти. Не можеш ли сега на по-късен етап да го измениш?

# 203
Зиновия не е ли руско Thinking

# 204
Не. Имам приятел Зиновий. Руснак е, но името май, че е гръцко.

# 205
Зиновия не е ли руско Thinking
Честно казано  -не  зная  ,  не бях го чувала  преди  да  срещна  момиченцето .Обаче  някак й ходи  името , сладичка  е   и като  и кажат Зинка   , ми става  приятно .

# 206
Не мога да не се похваля с находка --- Чубрика Хазърбасанова  Laughing , касиерка в пощата.

# 207
А'и стига, бе... Shocked

# 208
А чували  ли  сте  името  Зиновия  ?Оказа  се   едно съседско  момиче, кръстено  точно на баба  си .
Викат и  Зина .

Това не беше ли планета... в един филм  newsm78 но кой беше....Инъче Зина съм срещала и Зинаида също

Не мога да не се похваля с находка --- Чубрика Хазърбасанова  Laughing , касиерка в пощата.
Цъ!

# 209
  • Сопот, Пловдив

Е, ти ме разби!  Shocked

По-горе за презимената на етническите турци в БГ, аз познавам и такива, които са Ахмедов, Алиев и т.н. Но не знам дали е по тяхно желание или са им го наложили.

Общи условия

Активация на акаунт