НПМГ

• 272 032
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 050
Скъпи мами, питам вече за трети път. Моля, ако може някой да ми прати темите от общински кръг, независимо от кой град, аз съм от София, от предишни години (2011-2013) от олимпиадата по химия 10-12 клас. На сайта на МОН има качени теми само за областни и национални кръгове.  Много благодаря!    bouquet

http://www.duchem.info/olimpiadi.html

Тук има някакви теми, но са от София и най-вероятно ги имаш.

Скъпа г-жо Дидева,
много Ви благодаря! Ще търсим още.

Може би в темата за олимпиадите повече хора ще прочетат питането ти, макар че видях че и в темата, която си пуснала няма отговори. Намирането на материали от общински кръгове на олимпиади е трудна работа. Евентуално някой учител по химия може да има подобна колекция.
Успех в търсенето!

# 1 051
# 1 052
Момичета, някой да разполага с отговорите на олимпиадите по химия за 8 кл. общински кръг - 2011, 2012, 2013 г.? Ще съм много благодарна да ми ги прати на лични.

# 1 053
Искам да попитам децата ви посещаваха ли уроци по химия за прием в НПМГ

# 1 054
От училището ме уведомиха, че спряли и провеждането на курсове поради липса на желаещи

# 1 055
  • гр. София
Курсове има по Биология, но може и по Химия да е имало преди....не знам. По принцип не е нужно да се ходи на някакъв курс или уроци, за да се яви детето на вътрешния изпит и да изкара оценка, стигаща му да влезе в желаната паралелка.  Peace Този въпрос и преди е коментиран. Достатъчно е да знае добре материала по съответния предмет. На сайта на училището има публикувани по някои от предметите и вътрешните изпити от минали години. Принципно всеобщото мнение е, че изпитите са с по-висока степен на трудност, но затова и се взимат под такова голямо внимание в балообразуването на НПМГ. Признават се и оценки от Олимпиади, както и някои състезания. Мисля, че и тази информация я има на сайта на училището.   

# 1 056
  • София
Момичета, някой знае ли къде и от колко часа ще е втория кръг на олипмиадата по английски? Синът ми знае само, че ще е на 03.02.2015г.

# 1 057
Инфо от сайта на РИО- София Simple Smile
------------------------------------------------------------------
Уведомявам Ви, че областният кръг на олимпиадата по английски ще се проведе на 03.02.2015 г. от 14:00 часа в следните училища:

Втора АЕГ (ж.к.“Стрелбище“, ул.“Траянови врата“ № 26)– за учениците от 8 клас (I група);
    Първа АЕГ (бул.“Княз Ал.Дондуков“ № 60) – за учениците от 9 клас ( II група);
    127 СОУ (ул.“Парчевич“ № 43) – за учениците от 10 клас ( III група);
    7 СОУ (ул.“Шишман“ № 28) – за учениците от 11 клас ( IV група);
    19 СОУ (ул.“Яков Крайков“  № 16)– за учениците от 12 клас ( V група).

Участниците трябва да заемат местата си половин час преди началото на олимпиадата.                                                                                                 
    Моля да създадете необходимата организация и осигурите участието на желаещите ученици.                                         
    Желая успех на всички участници!

# 1 058
  • София
Инфо от сайта на РИО- София Simple Smile
------------------------------------------------------------------
Уведомявам Ви, че областният кръг на олимпиадата по английски ще се проведе на 03.02.2015 г. от 14:00 часа в следните училища:

Втора АЕГ (ж.к.“Стрелбище“, ул.“Траянови врата“ № 26)– за учениците от 8 клас (I група);
    Първа АЕГ (бул.“Княз Ал.Дондуков“ № 60) – за учениците от 9 клас ( II група);
    127 СОУ (ул.“Парчевич“ № 43) – за учениците от 10 клас ( III група);
    7 СОУ (ул.“Шишман“ № 28) – за учениците от 11 клас ( IV група);
    19 СОУ (ул.“Яков Крайков“  № 16)– за учениците от 12 клас ( V група).

Участниците трябва да заемат местата си половин час преди началото на олимпиадата.                                                                                                 
    Моля да създадете необходимата организация и осигурите участието на желаещите ученици.                                         
    Желая успех на всички участници!
Благодаря за бързия отговор:bouquet:

# 1 059
Момичета, някой знае ли къде и от колко часа ще е втория кръг на олипмиадата по английски? Синът ми знае само, че ще е на 03.02.2015г.
Божке, моят пък изобщо не ми беше казал че е през ваканцията.. благодаря за инфото, щеше да я пропусне ако не бяхте вие  bouquet

# 1 060
Утре сутринта от 9 часа е обласният кръг на оимпиадата по математика:
-----------------------------
Областният кръг на олимпиадата по МАТЕМАТИКА ще се проведе  на 03.02.2015 г. от 9.00 часа, в следните училища: 

НПМГ „Акад. Любомир Чакалов”, район Лозенец, ул. „Бигла” №56 - за учениците от  VIII, IX, X, XI и XII клас;
18. СОУ „Уйлям Гладстон”, район Възраждане , ул. „Пиротска” №68 – за учениците от V и VI клас;
1. СОУ „Пенчо Славейков”, район Оборище, ул. „Стара планина” №11 – за учениците от VII клас;
112. ОУ „Стоян Заимов”, район Оборище, ул. „Княз Ал. Дондуков” №60 – за учениците от  IV клас.

# 1 061
  Здравейте!

Тази година синът ми ще кандидатства в НПМГ и се е прицелил в биологичните паралелки Laughing Но започваме да се замисляме дали да е биология с немски или биология с английски като първо желание! Ще бъда благодарна да споделите впечатления или каквато и да е друга информация за нивото на обучение по съответния език, както и всякакви други впечатления от гимназията Hug

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 17:44 от Rady

# 1 062
  • гр. София
Здравейте Rady, по-назад съм писала най-общо за НПМГ и по-специално за биологичните паралелки, тъй като дъщеря ми учи в такава. По принцип паралелката с АЕ е по-силна. Колкото до езика зависи при кой учител попаднете - има и много сериозни, има и такива, които преподават по-елементарни неща през целия период на обучение. Говоря за АЕ. За немския.....как да ви кажа.....нямам впечатление от преподаващите езика като първи език, както е в немските паралелки.  Peace

# 1 063
  • София
Здравейте, от къде мога да намеря верните отговори на задачите по физика от изпитите от предишните кампании?

# 1 064
  • гр. София
Здравейте, от къде мога да намеря верните отговори на задачите по физика от изпитите от предишните кампании?

Ако ги няма в сайта на НПМГ, няма откъде да ги намериш.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт