НПМГ

• 272 958
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 120
  • гр. София
До тук добре, научихме програмата. Борси за учебници има на много места, стига да ги забележи човек, Днес открих, че на паркинга на ЛИДЛ в "Захарна фабрика" имало борса, Ще работи до 10.10 и е до 20 ч., а аз я подминавам цял месец.  Сега бойната ми задача е да събера пълния списък на нужната литература, Моето дете има известни "бели петна", та ще разчитам на "помощ от приятел", До тук съм купила: Математика от Анубис, Сборници за Мат. (3 части) - Интеграл и Литература - Булвест, Дали ще има учебник по Български език - не можа да каже. За Музиката и Рисуването - също, но по-скоро - клони към "не",  За ИТ има още време - той е в понеделник, За СИП Математика, предполагам че има друг учебник. Ако някой има инфо, моля за споделяне. newsm78
Малко ме е срам да го кажа (и аз като sysadmin-а ), но има ли начин да се публикува обобщена информация за необходимите учебници, помагала, специфични изисквания...На родителската среща сигурно всичко ще се изясни, но ми се ще да не губи ме време, Децата ни пораснаха и трябва да са по-отговорни и организирани, В тяхна полза е да ги остави ме да се оправят сами, но мисля че малко помощ, няма да навреди, всяко начало е стресиращо (и за нас).

Благодаря много за бързото и навременно включване на sysadmin-а   bouquet Тази вечер дъщерята ми разясни нещата  Peace Остана неизяснен само въпроса с клубовете  newsm78

Citron, ако става въпрос за 8 клас /май да/ ще имат учебник по български език. На нас са ни казали на Просвета, ако детенце е при г-жа Петрова. Ние ИТ нямаме първия срок, така че не мога да помогна. Както и СИП математика  Simple Smile По рисуване учебника май също беше на Просвета, а музика още не сме имали.  Simple Smile

# 121
  • София и там където не се пуши
Борса от направена от родител в БГ мама има във ФБ http://www.facebook.com/Uchebnici.vtora.upotreba.napolovina

Надявам се пак да започнат да качват необходимите учебници на сайта им. Трета година не го правят, а също и приемните часове на учителите.

Не са същите учебници, по които са учили нашите, опитах се на един 9-класник да му дам - не става.

# 122
УЧЕБНИЦИ:
1.БЪЛГ.ЕЗИК- ИЗД.:ПРОСВЕТА
2.ЛИТЕРАТУРА-ИЗД.:БУЛВЕСТ 2000
3.МАТЕМАТКА-ИЗД.:АНУБИС
4.ХИМИЯ-ИЗД.:ПЕДАГОГ 6 /ЗА 8 КЛАС/
5.МУЗИКА----------------------------------
6.ИЗОБР.ИЗКУСТВО-ИЗД.:ПРОСВЕТ
7.ИТ----------------------------------
                                                                                                                         УСПЕХ!!!

# 123
Leila  и NIKI98 благодаря за бързата реакция!  bouquet Ние сме при В.Николова по БЕЛ, но предполагам, че всички ще учат по едни учебници,

Leila, да за 8 клас става дума. Те, по-големите, не се шашкат като нас зайците. #Crazy

# 124
Борса от направена от родител в БГ мама има във ФБ http://www.facebook.com/Uchebnici.vtora.upotreba.napolovina

Надявам се пак да започнат да качват необходимите учебници на сайта им. Трета година не го правят, а също и приемните часове на учителите.

Не са същите учебници, по които са учили нашите, опитах се на един 9-класник да му дам - не става.

Добро хрумване, благодаря за препратката!
Децата родени през 1997г. са по нова система и нови учебници. Сегашните 9-класници май нямат от кого да вземат,

# 125

Добро хрумване, благодаря за препратката!
Децата родени през 1997г. са по нова система и нови учебници. Сегашните 9-класници май нямат от кого да вземат,

Не са по нова система. Учебникът по литература ни е на Просвета, издаден 2001. Стават и следващите издания. Учебникът по математика за 9 клас е на Анубис за профилирана подготовка (иначе има и за непрофилирана. Предполагам за останалите паралелки). Физиката е на Педагог6, химията и тя, Биологя-Булвест2000. Всичко купих 2-ра употреба. Само история и география още не са имали и не знам кои са учебниците.

# 126
  • София
Имам малко въпросчета към по-старшите  Simple Smile
Практика ли е всяка година да се сменят учителите?
Профилиращият предмет в 9-ти клас по програма за 8 или за 9-ти клас се учи и съответно влиза ли в дипломата? (Извинявам се, ама съм майка на "физик" и то от най-завеяните, та сносно инфо от "източника" не мога да получа  Wink)

# 127
Morrighan, моят е математик и пак си е отвеян. И аз питам и разпитвам по сто пъти  Embarassed
Значи нашите миналата година (8 клас) учиха математика, БЕЛ, език, ИТ, музика, рисуване, физкултура. Май само това беше. Учебниците по МАТ и БЕЛ бяха за 8 клас. Съответно тази година, 9 клас, по тези предмети ще имат учебници за 9 клас. А по химия, физика, история, биология, география ще учат по учебниците за 8 клас.

# 128
  • София
Благодаря!  Simple Smile
Мен в частност физиката ме вълнуваше, но оказва се пак ще си учим по учебника за 8-ми клас  Confused

# 129
  • гр. София
А за 8 клас учебни тетрадки купували ли сте?  newsm78 Или само учебници? Ние засега само учебници, ама се чудех няма ли да трябват и тетрадки?  Thinking

# 130
  • София
Не, само учебници и сборници... То има ли учебни тетрадки за "големите" класове?  Thinking Иначе обикновени тетрадки голям формат май бяха повечето...

# 131
  • гр. София
Не, само учебници и сборници... То има ли учебни тетрадки за "големите" класовеThinking Иначе обикновени тетрадки голям формат май бяха повечето...

Ами незнам има ли. Направи ми впечатление, че досега не са ми поръчали и затова.......И аз се замислих за "големите" има ли уч. тетрадки?  newsm78 А другите тетрадки са голям формат - да. По искане на ученичката  Simple Smile

# 132
За учебни тетрадки, ще ви кажат, там където са необходими, те са нещо като тестове, които се късат и предават. Но както в НПМГ същите учебни тетрадки са ги искали и на наши съседчета в Полиграфическия, та тези тетрадки са непокътнати и в двете училища.
Е сега я подарих нашата на един 9-класник. Важното е да има изваждане от джоба на родителите.  

Учебни тетрадки има по езиците - и това е голяма глупост, защото децата различно знаят езиците и доста от тях скучаят над тези тетрадки.

Практика ли е всяка година да се сменят учителите?

Ми дори не зная дали ги сменят. Историчката е несменяема със сигурност също и физическото.
Има напуснали учители по финансови причини, отишли на по-добра работа, за които много съжалявам.

# 133
  • гр. София
А класната ни до 12 клас ли ще е същата?

# 134

А класната ни до 12 клас ли ще е същата?
В 8 клас ни беше една, в 9 друга и сега втора година си имаме един и същ, дано ни го оставят. Е разбира се ако и той не реши нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт