НПМГ

• 272 973
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 135
И ние го караме лежерно в сравнение с други училища. Само по немски се учи по-сериозно.

Едно въпросче към по-големите ученици - може ли да се разчита да се научи езика само от училище (както в езиковите) или трябва да предвидим допълнителни уроци за постигане на резултат. То, разбира се си зависи и в голяма степен от детето - старание, желание, мотивация, но все пак...

Учебни тетрадки не са ни казали да набавим.
Също и бележника не са ни искали. Ние имаме снимки на гланцирана хартия, не са ни поискали снимки на матова и не знам дали да се снима, защото сме залепили тях в бележника.

Нещо знаете ли за родителска среща, приемни дни и часове на учителите с деца и родители?

# 136
  • София

Практика ли е всяка година да се сменят учителите?

Ми дори не зная дали ги сменят. Историчката е несменяема със сигурност също и физическото.
Има напуснали учители по финансови причини, отишли на по-добра работа, за които много съжалявам.

Питам, тъй като при нас е сменен целият състав, освен класната. Помислих, че може би целенасочено ги "въртят"...

inka5, то верно си зависи и от конкретен учител и от дете, ама не тръгвай с голямата кошница относно езика - вероятността да се разочароваш не е малка!  Wink

# 137
  • дълбоката провинция
Категорична съм, че език не може да се научи в математическа гимназия, ако има изключения, те са за доказване на правилото. И все пак зависи какво ниво се очаква да бъде овладяно...

# 138
  • София и там където не се пуши
Еее, как така, а защо децата от НПМГ са по езикови състезания и печелят.  newsm78

# 139
  • гр. София

Нещо знаете ли за родителска среща, приемни дни и часове на учителите с деца и родители?

Аз също се интересувам от тези неща.....Както и от извънкласните занимания. СИП-а ни е 1 1/2 уч. часа, другите 1 1/2 кога ще са?  newsm78

А някоя от осмокласните мами да е купувала Помагало за 8 клас по литература на изд. Булвест 2000? Не мога да намеря такова, а само Самоучител на Булвест? Да не ме е объркала щерката нещо  newsm78

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 15:06 от Leila

# 140

А някоя от осмокласните мами да е купувала Помагало за 8 клас по литература на изд. Булвест 2000? Не мога да намеря такова, а само Самоучител на Булвест? Да не ме е объркала щерката нещо  newsm78
[/quote]

На нас тези не са ги искали, за това не сме ги търсили.  newsm78
Моля и други родители и ученици да се включат в темата  Peace

# 141
Да  не би да става дума за някое от тези (може би зеленото):

http://bulvest.com//%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D … =24&edition=0

# 142
В осми "з" клас исканото помагало е всъщност самоучителя на "БУЛВЕСТ 2000":

http://bulvest.com//%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/% … D0%B0%D1%81-n-566

Като преподавател по БЕЛ е Вероника Петрова.  Simple Smile Simple Smile

# 143
Синът ми е при В.Николова по БЕЛ. Кълне се, че помагала не са му искани, но той и за учебника по Български език нищо не знаеше.  Добре, че ви попитах и проявих само-инициатива - точно това му трябвало. Сега съм в размисли за помагала newsm78,
Относно Информационните технологии - имам питане. Имали деца (от сутрешната смяна) на които не са им поискали учебници или пак сме пропуснали информацията?

# 144
По всяка вероятност по ИТ не сте пропуснали информацията. На нашите миналата година (сега са 9 клас) не им искаха учебник по ИТ. Работеха си по разни задачи, поставени от учителя.

# 145
  • гр. София
В осми "з" клас исканото помагало е всъщност самоучителя на "БУЛВЕСТ 2000":

http://bulvest.com//%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/% … D0%B0%D1%81-n-566

Като преподавател по БЕЛ е Вероника Петрова.  Simple Smile Simple Smile

Да, за това ставало въпрос. След няколко разговора се уточнихме, че не е помагало, а самоучител  Peace Купих го вече.  Simple Smile

# 146
Синът ми е при В.Николова по БЕЛ. Кълне се, че помагала не са му искани, но той и за учебника по Български език нищо не знаеше.  Добре, че ви попитах и проявих само-инициатива - точно това му трябвало. Сега съм в размисли за помагала newsm78,
Относно Информационните технологии - имам питане. Имали деца (от сутрешната смяна) на които не са им поискали учебници или пак сме пропуснали информацията?

Ние не сме купували учебник по информационни, значи не са искали  newsm78. Само български, литература и немски сме купили. Помагала също не сме търсили.
Вчера е правено контролно по немски - входно ниво. Класа е силен по математика. С българския им е трудно на децата - явно още не са свикнали със стила на преподаване, малко университетски, както аз разбирам. Децата не успяват да запишат и да разберат повече от нещата, които им се обясняват.
Това е всичко, което знам   Thinking

# 147
Да, не се купува учебник, каквото трябва им се раздават материали.

# 148
Имаме 6 на контролното по немски. Не знам дали се вписва в бележника, след като бележници още нямат, пък започват да получават оценки. Но в сравнение с други добри училища, темпото си е направо ниско. Ако се установи, че ще има ученика свободно време след училище, то  да мислим още от сега да допълним с курс по информатика, още спорт или друго нещо подходящо. Не ми се ще да си губи времето сега, пък после да не му достига  newsm78. На езиков курс няма да ходи, тези на Гьоте институт са само летни за тяхната възраст.

Понеже не се споменава за родителска, от къде се взема информация за извънкласни занимания, кръжоци, спортове? Аз не намирам стари теми тук за НПМГ, форум към основната страница или място за добиване на поне бегли впечатления. Те са си големи и сами се оправят чудесно, но поне в началото трябва да сме в течение максимално на нещата, които им се случват.

# 149
На по-големите ученици, казали ли са им географията и историята коя година трябва да е

Общи условия

Активация на акаунт