НПМГ

• 272 053
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 585
  • София
НПМГ sysadmin ,

Ще има ли онлайн записване за състезанието конкурс по математика „РИКИ-кандидатгимназист”
така както има за състезание „Талантлив химик” ?

И ако не, то от кога е записването на място?

# 586
  • София
не съм админа но миналата година имаше on line записване за Рики защо тази година да няма  newsm78

# 587
  • София
Има линк само за състезанието по химия. Почвам да се чудя дали това състезание не е само за деца, участвали в някакъв конкурс на Рики.

# 588
  • I want it all and I want it now.
Миналата година състезанието ,беше през май месец.
Обадихме се по телефона в гимназията и ни записаха.

# 589
Миналата година състезанието ,беше през май месец.
Обадихме се по телефона в гимназията и ни записаха.

В графика с дейностите е написано като забележка, че справки по телефона не се правят. Предполагам НПМГ сисадмин скоро ще се включи и ще внесе яснота, ако не - ще почакаме още малко ще се наложи да звъннем.

# 590
За "РИКИ-кандидат гимназист" ще има online-записване и всички останали традиционни удобства...
Дайте ни малко време (до завършване на занятията днес) и някъде към 20-21 часа ще публикуваме страничка на състезанието.
Благодарим ви за разбирането!

# 591
Благодарим и ние! Както винаги - много бързи и точни.

# 592
  • София
Мерси много, сисадмине!

# 593
Здравейте. Аз като родител на седмокласничка, съответно се насочвам и към това училище. От сайта на НПМГ се запознахме със специалностите и изпитите. Записването за изпитите след 25 май т.г. Единсвенно не разбрах относно оценки от олимпиади, ние не сме се явявали на такива, освен по БЕЛ каква роля играе при класирането от HВО? Или бала се образува от оценки изпит към НПМГ и НБО?
И ако е възможно, бихте ли споделили как децата ви са се подготвяли за тези изпити?

# 594
  • София
nerissa, някои състезания и олимпиада, но не знам кой кръг (те са ясно упоменати в приема) могат да се използват за изпит след приравняване на точките в оценки. Моите деца са математически профил и имаха състезание Рики където оценка над 5 може да се ползва за приемен изпит. Подготвиха се като прегледаха и решиха изпити от НПМГ от минали години

# 595
  • гр. София
Здравейте. Аз като родител на седмокласничка, съответно се насочвам и към това училище. От сайта на НПМГ се запознахме със специалностите и изпитите. Записването за изпитите след 25 май т.г. Единсвенно не разбрах относно оценки от олимпиади, ние не сме се явявали на такива, освен по БЕЛ каква роля играе при класирането от HВО? Или бала се образува от оценки изпит към НПМГ и НБО?
И ако е възможно, бихте ли споделили как децата ви са се подготвяли за тези изпити?

За кой профил питате? Олимпиадата по БЕЛ не играе роля за класирането в НПМГ. В у-щето има вътрешни изпити в зависимост от профила, който ви интересува. Съответно и се признават точки/оценки от такива олимпиади и състезания. Балообразуването е оценка по математика и БЕЛ от НВО + 3 пъти оценка от вътрешния изпит + оценка от у-ще за избрания предмет. Подготовката зависи и от профила, за който питате, но не сте уточнили.  Peace

# 596
Благодаря за отговора. Профила е биология и химия с английски език. Може и двата поотделно. По-точно не бях наясно с балообразуването. В сайта на НПМГ е публикувано, че организират курс по биология от 26 до 30 май, но за наше съжаление е само сутрин.

Последна редакция: пт, 18 апр 2014, 08:30 от nerissa

# 597
За биологията непременно вземете учебника на Анубис, много държат на него.  (Аз не допусках, че има такава разлика в учебниците.)

# 598
Учебника по Биология от училище е на "Анубис". Днес си купихме Задачи и тестове за външно оценяване на това издателство.

# 599
  • гр. София
Благодаря за отговора. Профила е биология и химия с английски език. Може и двата поотделно. По-точно не бях наясно с балообразуването. В сайта на НПМГ е публикувано, че организират курс по биология от 26 до 30 май, но за наше съжаление е само сутрин.

За профила химия и биология можете да кандидатствате с оценките от биология и вътрешен изпит по биология или с оценка по химия и вътрешен изпит по химия. Не знам могат ли да се комбинират. Мой съвет е да се яви детето и на двата изпита - нищо не пречи и после да изберете с кой да кандидатства. В у-ще не е лошо да има 6 по тези предмети за годината. Вътрешните изпити са сериозни. На химия се явяват много деца. Много кандидатстват и с оценка от олимпиада. По биология е същото. И четирите възможности ли ще пишете? Кой предмет се отдава повече на детето? Първи желания ли ще са? Имате ли класирания от предни години? 

Общи условия

Активация на акаунт