НПМГ

• 273 027
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 830
  • София
А какво стана със статута на национална гимназия в крайна сметка?
Статута е отнет и засега не се предвижда да се върне.
И къде го прочете?
Извинявам се! В линка който даде Дидева преди няколко дни е описано много добре:
https://uchiteli.bg/news/29-uchilishta-se-narichat-nacionalni-be … iq-na-zakona/2901
Всички Национални училища запазват името си засега, без да отговарят на изискванията на новия закон.
Статута вероятно им е като на всички други училища: не е национален.

# 1 831
Извинявам се! В линка който даде Дидева преди няколко дни е описано много добре:
https://uchiteli.bg/news/29-uchilishta-se-narichat-nacionalni-be … iq-na-zakona/2901
Всички Национални училища запазват името си засега, без да отговарят на изискванията на новия закон.
За да загубят националния си статут трябва предложение на министъра, което да бъде гласувано на МС.

# 1 832
За да загубят националния си статут трябва предложение на министъра, което да бъде гласувано на МС.
Че колко му е и това да сътворят?! Twisted Evil

# 1 833
Ами...Преди време се опитах да публикувам в групата за защита на НПМГ информация за предложените за национален статут училища. Публикацията ми не бе одобрена, но получих лично съобщение, че това не засяга училището и ми благодарят за бдителността. От последния линк, който съм споделила тук, оставам с друго впечатление.

# 1 834
  • София
Здравейте момичета влизам с едно питане и малко помощ.
Преди години следях темата ,но напоследък не ми остава време, за което се извинявам ако е коментирано.

Майка съм на седмокласник и младежът се беше засилил за СМГ , но за там няма да му стигнат точките , независимо от това ще го пишем първо желание.
Питането ми относно НПМГ е че напоследък чувам, че имало проблем с директорката и се опитват да я сменят ,но това го чувам от трети лица някой някъде бил чул , бил казал и така , варно ли е или не . В някой от темите или друга тема из форума по назад имам спомени, че се говореше за голямо текучество на преподаватели вярно ли е и това. 
Интересувам се от преподавателите по БЕЛ, МАТ и езиците как са. Имали дисциплина в училището . И ако се сещата и нещо друго което може да ми е полезно , ще се радвам да го споделите  Peace
Днес трябва окончателно да подредим списъка с училищата и утре да подавам , ще съм Благодарна на всички отзовали се   bouquet

# 1 835
  • София и там където не се пуши
А защо мислите, че ще му стигнат точките за НПМГ. Преди понеже се изчисляваха по различен начин, затова бяха по-малко. Давам пример, моят син за НПМГ точките му бяха 32, а за СМГ 35 (при макс 36). Класацията за паралелките просто не е правилна, не са съпоставими.

# 1 836
Тази година ни беше първа в НПМГ, доволна съм. Преподавателката по математика е супер строга, по англ език е много добра, но младичка и й се качват на главата, по БЕЛ също е взискателна
но по английски виждам огромен напредък предвид, че моят досега беше учил френски език. изкара 5 на матура без проблем
но смятам, че определено има проблем с дисциплината, на няколко пъти синът ми казва, че им дават внезапни контролни заради лоша дисциплина
"за" съм всички подобни мерки
за директорката не знам, от сина ми чувам, че има подобрения в базата на училището напоследък
на мен ми харесва като училище досега, надявам се и занапред да е високо нивото.

# 1 837
  • България
киарина Каква паралелка сте? Моля ако някой кандидатствал с физика да ми разясни как става подготовката за тази паралелка, защото от сайта нищо не разбирам. Благодаря предварително!

# 1 838
Детето ми е прието в паралелка с биология, химия и английски. Това беше у най-голямото му желание. Утре ще се запише. Надявам се вкъщи всички заедно да сме направили добър избор, защото училището хем ни е далече, хем английският не се учи интензивно, а прочетох и горния коментар за дисциплината:)

# 1 839
Катрин Михаела, синът ми ще е 10-ти клас, подготовката по биология и химия е отлична, мисля, че и дисциплината е наред. Аз лично нямам оплаквания. Hug

# 1 840
За всяко училище тук може да се прочетат коментари от " Осанна! " до " Разпни го!"  Simple Smile Така, че спокойно.
Разширеното изучаване на езика е 12 часа, срещу 18 за интензивното в осми клас. Приемете го от добрата страна. Тези с интензивно ще учат информатика, а тези с разширено - не и ще имат повече време за биология и химия.  Grinning

# 1 841
  • нейде там, където ....
Дисциплината зависи и от децата. В класа на моето дете никой преподавател не е казал лоша дума по темата.

киарина Каква паралелка сте? Моля ако някой кандидатствал с физика да ми разясни как става подготовката за тази паралелка, защото от сайта нищо не разбирам. Благодаря предварително!

Основно с подготовката за олимпиадата в седми клас. Предишни години резултатът от там можеше да се ползва за прием в НПМГ. И да върнат изпитите, предполагам, че този шанс ще се запази.

# 1 842
Тази година НПМГ е на 13то място в класацията след 7 клас с минимален бал 316 точки и максимален бал 490,5 точки Simple Smile

# 1 843
Диапазонът в точките е голям, защото всяка паралелка балообразува различно. В нашия частен случай участва и резултатът от олимпиадата по БЗО.
Дали имате информация за учителите, които ще поемат бъдещите биолози тази есен?

# 1 844

https://npmg.org/wp-content/uploads/2017/01/2017_npmg_1.pdf

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 21:34 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт