Идеи за гарнитури и сосове за риби???

  • 27 374
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 547
Summer Smile това звучи много интересно ще пробвам.
И понеже и аз непрекъснато експериментирам в кухнята. Скоро правих ориз със парченца сьомга с винен сос. Получи се страхотно. Иначе шишчета от сьомга редовно правя.
Много ме заинтригува с този ориз Simple Smile; дали може рецептата?  bouquet

# 16
  • На небето
  • Мнения: 5 530


ОРИЗ СЪС СЬОМГА ВЪВ ВИНЕН СОС
 
•   1/2ч.ч. ориз
•   450гр. филе от сьомга
•   пресен лук
•   куркума
•   чубрица
•   риган
•   зехтин
•   50мл. червено вино
Лука се запържва в зехтина след това се добавя ориза след като стане прозрачен се добавя вода. Малко преди готовост се добавя сол и куркума. Като се свари се отделя от огъня и се затваря с капак, до поемане на остатъка от водичката. В тиган се слага нарязаната на купчета сьомга, добавят се подправките (чубрица и риган) и виното. Леко се запържва като парченцата сьомга се обръщат и част от виното се изпари. След като сьомгата е готова се добавя към ориза заедно с остатъка от виното. Оставя се под капака докато ориза поеме виното. След което се изсипва в подходящ съд, разстила се добре и се настъргва кашкавал отгоре след което се гарнира с маслинки.

# 17
  • София
  • Мнения: 547
Естел, много ти благодаря  bouquet  bouquet
изглежда дори още по-вкусно отколкото си го представях снощи Simple Smile

# 18
  • Мнения: 1 329
Най- вече приготвям картофи соте за рибка на скара.

# 19
  • Мнения: 6 713
Със сьомгата ядем задушен грах с моркови и салата към тях, ние най-често ядем краставица,домат, някоя друга зеления.
Сос за готвенето на рибата - цял лимон изцеден, масло, подправки и става екстра. Други сосове не правя, с които да заливам.

# 20
  • У нас
  • Мнения: 304
Привет,кулинарки! У нас рибата я приготвяме основно с вариации от 3 соса. Единият ,който си го спомням с умиление го приготвяше баба ,след като изпържеше речната риба. Добавяше брашно ,запържваше,след това изсипваше предварително направената смес от оцет /на око/,вода,чесън ,копър,оставяше да се сгъсти на котлона и сервираше в отделна купа с нарязан отгоре магданоз.  Другият е доматен,като прибавям кориандър ,майорана , черен пипер и чесън и не на последно място 3 сос-който се приготва доста по-бързо от останалите .В купа смесвам счукани/ не смлени!/ орехови ядки,леко запечени на тиган,счукан чесън,копър ,бял пипер,средата на две филии хляб /количество по желание според рибата/ и по-гъстичко кисело мляко.Всичко това го разбърквам за кратко в чопъра .Ако прецените ,че сместта е доста гъста добавете още кисело мляко ! Бон апети!

# 21
  • Мнения: 37
Правила съм риба с пържена полента. Върви и с меса.


Рецептата я намерих тук:
http://fkusno.com/?p=1207

Общи условия

Активация на акаунт