отново починала родилка!

• 6 790
  • 71
  •   1
Отговори
# 1
  • София
За съжаление раждането е съпроводено със съоветния процент смъртност.
Без значение в коя държава.

# 2
  • Най-сетне у дома
България далеч не е от държавите с висока смъртност на родилките. По-добре следената бременност според мен снижава риска от такъв ужасен финал. Много е възможно жената да е имала някакви недиагностицирани проблеми и те да са довели до усложнения.

# 3
Мисля че нямала осигуровки затова не е ходела на консултации,била наддала много през бременността,отишла да ражда над 100 кг и се чудя защо не са предприели веднага секцио а са я мъчили с дни,видели я че умира вече и тогава по спешност  я оперирали за да спасят бебето.Бебето е в Плевен,мисля че и то не е добре,дано поне то оцелее горкото.Ако се оправи не знам как ще го отгледат,хората са бедни,то ще трябва да се храни с адаптирани млека. Rolling Eyes

# 4

Ми не е точно така - аз живея в град, на който ерията му - е с аналогични размери на България - като население и като площ.
Да ти кажа чета преса редовно - нито стават толкова убийства, нито толкова смъртни случай от какъвто и да било род - нито толкова родилки умират.

Принципно за държавите от 3-тия свят е характерно това...

Лично моето мнение, е че просто здравното обслужване в българия - е много достъпно но за сметка на това и много не качествено.....
Няма как нещо което да е и много ефтино.......и много качествено.

# 5

Ми не е точно така - аз живея в град, на който ерията му - е с аналогични размери на България - като население и като площ.
Да ти кажа чета преса редовно - нито стават толкова убийства, нито толкова смъртни случай от какъвто и да било род - нито толкова родилки умират.

Лично моето мнение, е че просто здравното обслужване в българия - е много достъпно но за сметка на това и много не качествено.....

Хищнико, провери си статистиките преди да се изказваш неподготвен.
Точно в твоята Бей Ериа и в твоя щат майчината смъртност по време на раждане е по-висока от тази в България.
И аз гледам телевизия, обясняват/оправдават го с това че много по-често се прилага цезарово сечение, особено в болниците на Sutter Health, където са повечето смъртни случаи.

Ето за сравнение:

http://californiawatch.org/health-and-welfare/chart-tracking-mat … l-mortality-rates

http://www.indexmundi.com/bulgaria/maternal_mortality_rate.html

# 6

Хищнико, провери си статистиките преди да се изказваш неподготвен.
Точно в твоята Бей Ериа и в твоя щат майчината смъртност по време на раждане е по-висока от тази в България.
И аз гледам телевизия, обясняват/оправдават го с това че много по-често се прилага цезарово сечение, особено в болниците на Sutter Health, където са повечето смъртни случаи.

Ето за сравнение:

http://californiawatch.org/health-and-welfare/chart-tracking-mat … l-mortality-rates

http://www.indexmundi.com/bulgaria/maternal_mortality_rate.html

Друго виждат моите очи......
Но както и да е, не ми се навлиза в спор. Стига да имаш много пари - ще получиш повече в Калифорния, отколкото в България - като намален риск, обслужване и т.н - иначе звездите от Холивуд щяха да раждат в България....си мисля.

bouquet

# 7
ами кофти за нея, каквато и да е била, поне да си е следила бременността

# 8
причините за смъртта й не са изяснени.
Какво значи ' да си е следила бременността"
И тия тъпи намеци, че е циганка - не е била циганка, пише го в коментарите под статията.
При всички положения 20г. момиче е починало при секцио не е нещо, което да подмина с лека ръка - ами случва се. Но нека поне разберем от какво е починала ...

Освен това какво общо има как е в Калифорния?  Who cares?

# 9
  • София
Как е в други държави има общо с първия коментар "Какво става в тая държава???"

ХищщниК ли си, гащник ли си, тая карта е към статия Смъртност, не зная ти кво виждаш.

# 10
Още една карта и статистика по държави:

http://www.indexmundi.com/map/?v=2223

В САЩ смъртността при раждане е по-голяма от тази в България.

Но това не значи, че е нормално и не е заради грешка. Дано се разбере истината.

# 11
  • Tам през Атлантическия океан
Peace

# 12
Peace

Не е баш така, като гледам списъка от държави от последния линк......някак си развитите държави са най-отдолу.....

И наистина не мога да повярвам, че България е толкова надолу..........нещо трябва да са излъгали в статистиката.

И наистина ако тази статистика е вярна, то ми се заби стрела в сърцето......щеше ми се да видя страната в която живея поне до Германия.........- тоест близо 2 пъти по-добре от България.

За Америка - си го обяснявам с наличието на едно 40-50милионна хора на food stamps (не го знам как е на български) - демек доста бедни хора и не образовани има в щатите които не могат да достигнат до иначе едно от най-хубавите здравеопазвания....което за добро или лошо не е широко достъпно.

Но ако вземе за пример един от мойте най-любими щати - Масачузетц - там е около 2 пъти по-ниска този вид смъртност отколкото в България.

Ако се гледа само бялата раса в Щатите - то показателите са повече от добри.

Там в Атланта имаме проблеми. newsm78
Същото се отнася и за Оакланд, Калифорния, Ричмънд същата работа.....

Последна редакция: сб, 14 юли 2012, 02:21 от ХищщниК

# 13
  • Варна

И наистина ако тази статистика е вярна, то ми се заби стрела в сърцето......щеше ми се да видя страната в която живея поне до Германия.........- тоест близо 2 пъти по-добре от България.

За Америка - си го обяснявам с наличието на едно 40-50милионна хора на food stamps (не го знам как е на български) - демек доста бедни хора и не образовани има в щатите които не могат да достигнат до иначе едно от най-хубавите здравеопазвания....което за добро или лошо не е широко достъпно.

Но ако вземе за пример един от мойте най-любими щати - Масачузетц - там е около 2 пъти по-ниска този вид смъртност отколкото в България.

Ако се гледа само бялата раса в Щатите - то показателите са повече от добри.

Там в Атланта имаме проблеми. newsm78
Същото се отнася и за Оакланд, Калифорния, Ричмънд същата работа.....

Tова си го обсъждайте във Щатските форуми.  Peace
Жалко за жената, дано бебчето е добре. Praynig

# 14
Подкрепям. Peace
Тук пише, че жената е починала от сърдечна недостатъчност. Не оправдавам никого, но според мен това е просто малшанс.
Дано бебето оцелее и роднините намерят сили да продължат напред! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт