Акушер -гинеколози Варна -5

• 165 341
  • 771
  •   1
Отговори
# 510
Аз съм при Цветкова на ЖК доволна съм от нея....само че при нея имаш право на един безплатен преглед на УЗД по здравна каса и после се плаща по 40лв.Но пък видеозона и е 4D и е много добър всеки път ми дава снимки обяснява,внимателна е.Незнам по принцип колко УЗД се полагат за цялата бременност.

# 511
Аз съм при Цветкова на ЖК доволна съм от нея....само че при нея имаш право на един безплатен преглед на УЗД по здравна каса и после се плаща по 40лв.Но пък видеозона и е 4D и е много добър всеки път ми дава снимки обяснява,внимателна е.Незнам по принцип колко УЗД се полагат за цялата бременност.
3 за нормална и 4 за рискова бременност

# 512
  • Wolwedans
3 за нормална и 4 за рискова бременност
1 за нормална и 3 за рискова бременност Peace
По медицински стандарт и НРД.

# 513
Айде срещаме се по средата - 2 за нормална  Peace
http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content& … -14&Itemid=63
При първо посещение, в 4 или в 5 лунарен месец

# 514
  • Wolwedans
Айде срещаме се по средата - 2 за нормална  Peace
http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content& … -14&Itemid=63
При първо посещение, в 4 или в 5 лунарен месец
Peace Права си, от 2012-2013г. е променено
http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?uuid=3b512512-65c … amp;groupId=10139

Скрит текст:
ПРОГРАМА „МАЙЧИНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ”

ДЕЙНОСТИ НА СПЕЦИАЛИСТ ПО „АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ” ПО ПРОГРАМА „МАЙЧИНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ” ЗА БРЕМЕННИ С НОРМАЛНА БРЕМЕННОСТ И БРЕМЕННОСТ С РИСК

Нормална бременност
МКБ 10   Наименование   Обем на прегледа и изследванията   Честота на прегледите според срока на бременността   Медико-диагностични изследвания   Честота на МДИ
Z34.0

Z34.8

Z34.9
   Наблюдение върху протичането на нормална първа бременност

Наблюдение върху протичането на друга нормална бременност

Наблюдение върху протичането на нормална  бременност, неуточнена   - Анамнеза за рискови фактори (възраст, придружаващи заболявания, усложнения на предишни бременности, вредни навици, професионални, други), определяне на вероятния термин на раждане (ВТР)   При първо посещение   Хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, MCV, MCH
СУЕ,
кръвна захар,
урина – седимент, уробилиноген, кетони (до м.л. ІІІ)
   Един път при първо посещение
По един път – в V и VІІІ  лунарен месец
      - Измерване на артериално кръвно налягане    - в І триместър – един път;
- по един път във всеки следващ лунарен месец;
- в ІХ и Х – по два пъти   Определяне на кръвна група и Rh-фактор   Един път – в І триместър (или при първо посещение)
      - Антропометрия (ръст, телесна маса, външна пелвиметрия)   - в І триместър – един път;
- по един път във всеки следващ лунарен месец;
- в ІХ и Х – по два пъти   - Онкопрофилактична цитонамазка от женски полови органи
- Изследване за сифилис
- Изследване за хепатит В /НвS Ag/
- Изследване за HIV (при съгласие)
   Един път при
първо посещение
      - Гинекологичен статус   - Един път – при
първо посещение;
- един път – в ІV лун. месец;
- в следващите – по преценка   Микробиологично изследване на влагалищен секрет   Един път при първо посещение;
един път в ІХ лун. месец
      - Сърдечна дейност на плода (ДСТ)   - От V лунарен месец – по един път във всеки лунарен месец;
- в ІХ и Х – по два пъти      
      - Вземане на онкопрофилактична цитонамазка от женски полови органи   - Един път при
първо посещение

- Вземане на влагалищен секрет за микробиологично изследване   - Един път при първо посещение;
- един път в ІХ лун. месец

- Акушерска ехография   - Един път – в І триместър;
- един път от 16-20 гест. седмица      

Z39.2   Рутинно послеродово наблюдение
(до 42-я ден след раждането)    Общ преглед (в т.ч. оценка на психичен статус, измерване на артериално налягане)
- Проследяване на инволуция на матката и кървене от гениталиите
- Мануално изследване на млечни жлези, проследяване на лактацията
- Промоция на кърменето (здравни съвети и обучение по въпросите на кърменето), правилното хранене хигиенни грижи за гърдите и гениталиите
   Два пъти:                                  до 7-мия ден и
след 30-тия ден от раждането   Изследване на:
- хемоглобин, хематокрит, диференциално броене на левкоцити
- СУЕ,
- албумин и седимент в урина   Еднократно
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 22:47 от Ally_t

# 515
  • UK
Момичета
бях чела, че д-р Танев, заминава/заминал за Германия newsm78
Някой да има някакво актуално инфо? И как мога да се свържа с него, ще се радвам да сподели  bouquet

# 516
  • Wolwedans
Момичета
Някой да има някакво актуално инфо? И как мога да се свържа с него, ще се радвам да сподели  bouquet

Тази седмица го срещнах, в БГ си е, не каза че ще заминава, телефона му не е сменян newsm78

# 517
  • UK
Момичета

Тази седмица го срещнах, в БГ си е, не каза че ще заминава, телефона му не е сменян newsm78

Много благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 518
Тази седмица ходих до личната си лекарка, за да си искам направление за гинеколог. Тази година не съм ходила, отделно преди 7 месеца хормоните ми не бяха в норма, пих хапчета и прочие, време е за нови изследвания. Естествено ми отказа, защото нямала направления, отделно Бочева, при която ходя също нямала бля-бля.... Това , което искам е да отида, да ме прегледат и да ми направят освен хормоналните изследвания, цитонамазка и т.н. , и фоликуметрия. Моля препоръчайте ми гинеколог, ясно че няма да е по ЗК, но да удовлетвори желанията ми? Ако отида при Бочева платено дали е добра идея?

Д-р Каварджикова е гинеколог-ендокринолог и затова според мен би ти свършила идеална
работа. Намира се в дясно от входа на АГ.
Чувала съм, че била малко арогантна... Но бих пробвала. Знаете ли колко струва цитонамазка и фоликуметрия без ЗК?

# 519
Тази седмица ходих до личната си лекарка, за да си искам направление за гинеколог. Тази година не съм ходила, отделно преди 7 месеца хормоните ми не бяха в норма, пих хапчета и прочие, време е за нови изследвания. Естествено ми отказа, защото нямала направления, отделно Бочева, при която ходя също нямала бля-бля.... Това , което искам е да отида, да ме прегледат и да ми направят освен хормоналните изследвания, цитонамазка и т.н. , и фоликуметрия. Моля препоръчайте ми гинеколог, ясно че няма да е по ЗК, но да удовлетвори желанията ми? Ако отида при Бочева платено дали е добра идея?

Д-р Каварджикова е гинеколог-ендокринолог и затова според мен би ти свършила идеална
Чувала съм, че била малко арогантна... Но бих пробвала. Знаете ли колко струва цитонамазка и фоликуметрия без ЗК?

В никакъв случай Каварджикова, тя е много далеко от понятието лекар, нека се прави на управител. А ти избери някой друг. Д-р Кирчева пак на Брегалница не е лош избор.

# 520

Д-р Кирчева също ли е гинеколог-ендокринолог или е само гинеколог?
Когато става въпрос за хормонални изследвания би следвало лекарят да е ендокринолог.

В никакъв случай Каварджикова, тя е много далеко от понятието лекар, нека се прави на управител. А ти избери някой друг. Д-р Кирчева пак на Брегалница не е лош избор.

# 521

Д-р Кирчева също ли е гинеколог-ендокринолог или е само гинеколог?
Когато става въпрос за хормонални изследвания би следвало лекарят да е ендокринолог.

Д-р Кирчева е само гинеколог, но ще те изпрати на ендокринолог, ако има нужда. Във Варна трудно ще откриеш специалист, съчетаващ двете специалности. Знам, че въпросната Каварджикова я спрягат за такава, но като бивш посетител (там си следих бремеността при друга лекарка) на медицинския център, в който е управител, се съмнявам, че ще ти помогне. А ако смяташ, че главно хормоните са ти проблема, след като се консултираш с гинеколог, може да посетиш и д-р Сарджева, смятам, че също би помогнала.

# 522
  • UK
Някакви отзиви за ЖК при д-р Бранимир Градинаров в Окр болница? Много ми го похвалиха и него и акушерката му? Притеснявам се, че съм след инвитро, с ЩЗ проблеми (за нея посещавам ендокринолог) и че бебетата са две Heart Eyes

bouquet

# 523
  • варна
Някой знаели кой гинеколози са в МЦ " Нова"? ( не ги писаш в сайта им, ако някой знае нека да ми пише на лични) Благодаря предварително.

# 524
Момичета , искам да ви запитам за д-р Цанко Мичев и д-р Уляна Петкова за ЖК ? И двамата работят в МЦ "Младост".

Общи условия

Активация на акаунт