Майки лесбийки?

• 86 890
  • 1 718
  •   1
Отговори
# 195
В човек е закодиран страхът към другостта, която би разрушила статуквото. В крайна сметка откакто свят светува, хора и пчелички се множат с участието и на двата пола.

Страх от другостта не знам дали закодиран, но определено вирее само в прост човек. А относно множенето не знам защо толкова често се използва като аргумент. Да са живи и здрави презервативите, че и 15 годишните могат да се множат.

Много ... грубо. Не избра правилната страна, т.е. потребителят с правилно мнение, за да покажеш, че приемаш хомодвойките и правото им да имат деца.

Бубка, предполагам, не се обръщаш към мен?

# 196
Тази тема за не знам кой път се води тук, но сега търпи обратна градация. Децата на самотните родители вече са обявени за психари. Като цялото ни общество де, вместо да ставаме европейци, все по-големи цървули ставаме (като цяло).

# 197
В човек е закодиран страхът към другостта, която би разрушила статуквото. В крайна сметка откакто свят светува, хора и пчелички се множат с участието и на двата пола.

Страх от другостта не знам дали закодиран, но определено вирее само в прост човек. А относно множенето не знам защо толкова често се използва като аргумент. Да са живи и здрави презервативите, че и 15 годишните могат да се множат.

Много ... грубо. Не избра правилната страна, т.е. потребителят с правилно мнение, за да покажеш, че приемаш хомодвойките и правото им да имат деца.

Изобщо не изказвам мнение по въпроса приемам ли или не хомодвойките, тове съм го правила многократно в подобни теми. Нито пък следя кой какво мнение има по въпроса. Отправих дуплика на твоя конкретна реплика.

# 198
Добре, Check Please, наистина ли намираш, че само простите хора не биха приели правото на хомодвойките да имат деца? Що се отнася до женските такива, то при доста мъже инстинктивно би заговори чувството на мъжкаря, накърнено, защото той ще бъде излишен. Кой обича да е в подобна позиция, на излишния? Вярвам, писах вече, ще дойде време, когато никой няма да се интересува кой са родителите на децата- дали хетеро, дали хомо двойки, или сингъли.

Все още обаче с първите питания на децата и обяснения за появата на бебета говорим за двуполов семеен модел, обикновено "когато мъж и жена се обичат, се женят...". Несъзнателно залагаме капана. Едва ли някой се впуска в уроци по сексуална толерантност на петгодишно.

И да, като цяло човечеството е съставено от неособено интелигентни, нетолерантни, закостенели.

Миналата година тук се водиха ожесточени спорове за гей-парада в София. Та масово не искаха за няколко часа да ги видят на куп, камо ли правото да имат деца да им бъде признато.

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 23:52 от Касита

# 199
  • Boston, MA
... Бубка, предполагам, не се обръщаш към мен?

Не, разбира се, ти не си пожелавала на лесбийките по един здрав, да се оправят.

# 200
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена, аз мога да кажа същото- сега си мислиш, че ще приемеш, но стане ли, дали ще е така, само опитът би показал.

Разбира се, затова нищо не съм отговорила по въпроса. За разлика от теб.

# 201
Аз че не разбирам защо не приемат конкретно хомодвойките, не разбирам, но страха от различното/новото наистина смятам, че е типично само за прости хора. Дори не в лошия смисъл прости, а да кажем най-общо ограничени.
А защо някой се интересува кои са родителите на децата още по-малко мога да си обясня и винаги когато съм чувала изказвания от рода на "крушата и дървото" съм се вбесявала. Колко може да му е акъла на някой, който слага етикет на дете заради родителите му, да не говорим за случаите когато го прави, защото родителите са разведени или не дай боже хомо.

За мъжкарите не знам. Не ги познавам всичките, но тези които познавам като че ли не се плащат от гей конкуренция. Laughing

Обаче от всички подобни теми, най-свежата реплика/клетва е от типа "Ти друга песен ще запееш, като се случи с детето ти."  Laughing

# 202
  • Tам през Атлантическия океан
Не съм изчела темата  Wink

Лично на мен ми се вижда по-нормално 2 жени да отгледат/възпитат  дете отколкото двама мъже  Crazy
Почти същото е като самотна майка (т.е. без мъж) да отгледа детето си с помоща на майка си демек бабата (или детегледачка) Grinning ето ви две жени  Wink

# 203
Лично на мен ми си вижда по-нормално 2 жени да отгледат/възпитат  дете отколкото двама мъже  Crazy
Почти същото е като самотна майка (т.е. без мъж) да отгледа детето си с помоща на майка си демек бабата  Grinning ето ви две жени  Wink

От практична гледна точка е така. Една приятелка наскоро ми разправяше, че все повече одобрява идеята за съжителство на две или повече жени. Без сексуални отношения, просто хетеро жени да живеят в една къща и да отглеждат децата си, като всяка от своя страна се среща с мъже. Беше стигнала до заключението, че съжителството между мъж и жена вече е изчерпало смисъла си.  Mr. Green

# 204
  • Сопот, Пловдив
Аз пък смея да твърдя и без опит, че не, няма да си променя мнението, ако моя син се окаже гей. Ама ни най-малко. Просто се познавам достатъчно добре в това отношение.

# 205

Не съм изчела темата  Wink

Грешка!
Почети, почети, ще научиш много нови неща... Като например, че:

Oт както свят светува за репродукцията на всяко живо същество ( с изключение на някои еднополови членестоноги и мекотели) са необходими два индивида: мъжки и женски!!!! Всичко друго е психологическо, генетично и както искате го наречете заболяване! Ок, сексуалността не е избор, но да осиновиш дете и да го гледаш в хомо семейство е нещо сериозно, защото децата не избират родителите си!!! Природата сама е решила: не съществува плод на любовта между двама жени и двама мъже- те не могат да създадат дете!

Деца само с един родител или пък със сбъркано 'семейство': хомо, полиамория бла-бла, има риск да израстнат психари, комплексари и прочие! Родителите са модел за подражание.....

Детето трябва да има: майка ( жена) и баща ( мъж)! Ако не може.....лошо за детето. Съжалявам такива деца, защото един ден и те ще бъдат родители.....светът пропада и по-зле ще става, благодарение на тази прекалена толерантност и нова мода!

# 206
  • София
О, ама как, моля ви се? И сигурно ще разяснявате на децата си как да имат интимна връзка с представители на същия пол е от най-нормалните неща на света.

А кой им отнема правото на гейовете да имат деца, те не са ли си го отнели сами?

И аз мога да твърдя, че няма да си променя мнението, ако детето ми е гей, и изведнъж да ми се сторят в реда на нещата еднополовите сношения.

Пък тук какъв брейнсторм се вихри в защита на гейовете,  махни, махни... голяма сложност.

# 207
  • Сопот, Пловдив
О, ама как, моля ви се? И сигурно ще разяснявате на децата си как да имат интимна връзка с представители на същия пол е от най-нормалните неща на света.

А кой им отнема правото на гейовете да имат деца, те не са ли си го отнели сами?

И аз мога да твърдя, че няма да си променя мнението, ако детето ми е гей, и изведнъж да ми се сторят в реда на нещата еднополовите сношения.

Пък тук какъв брейнсторм се вихри в защита на гейовете,  махни, махни... голяма сложност.

Какъв брейнсторм, всеки изказва виждането си, ти как държиш на своето. Никой не е отнел правото на гейовете да имат деца, като са гейове все още могат да се възпроизвеждат, основно се обсъжда отлгеждането на деца от такива, иначе не виждам как ще спреш една лесбийка или един гей да имат дете, ако решат, ще си намерят начин. И да, когато стане на подходяща възраст, ще рязясня на детето си, че интимните и емоционалните връзки могат да бъдат и между предтавители на един и същи пол, не само между мъже и жени.

# 208
  • На земята, която е всъщност звезда.

Ако детето ти е гей какво ще го посъветваш: да бъде цял живот само или да има еднополово семейство, да има или не дете?

# 209
  • София
Каква гениалност, спомената и по-назад, да обясниш що е лесбийка, гей. Че какво ли ще обясним останалите на децата си?  Thinking

Не че е принципно възможно, а да насърчиш собственото си дете да избере свободно към представители на собтвения или противоположния пол да се ориентира. Нали уж било съвсем нормално.

Е, Вселена съжалявам, не мога да мисля над най-лошите възможни сценарии в живота. Като/ако ми дойде до главата, тогава ще го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт