Парфюмни размисли и страсти - 159

• 42 593
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
Мимс , какъв е тоя фетиш  Grinning Ниш?
Мимс я е обхванала някаква мазохистична вълна Mr. Green
На мен Амбър фетиш не ми понесе дори в сняг.

Що бе, много е хубав  Heart Eyes Пачулито му е много подобно на короманделското. Не ме е гътнал още, само 2 спрея посмях. Сега ще го вейна и край морето.
Ами приятна разходка, аз не бих посмяла, дори и вкъщи Grinning
 Но пък след малко, като взема поредния душ, ще си полегна с Коромандел. Не съм го носила от доста дълго време.

# 616
  • Germany
И на мен Амбр Фетиш не ми е страшен, даже много ми харесва. В него има от този тамян, който харесвам и мога да нося. Ванилово-амбровата база, съчетана със смоли и подправки също много ми харесва. Много хубав аромат, но не бих го сложила в тази нечовешка жега. Някак ванилията не ми понася в жегите. Интересно ми е дали Калина го харесва? Обикновено тамяните, които харесва тя на мен никак не ми допадат Twisted Evil и обратното.
Сега се напръсках с Нинфео Мио и така мирише на смокиново дърво, че се пренесох на морето Tired. И пак ми се ходи там Crossing Arms Ще компенсирам с чаша ледено вино  Wink

# 617
  • София
Правилото е валидно - но при Амбр Фетиш ме спъва ванилията, от която тамянът ми се струва бозав. И въобще комбинацията амбра-ванилия по принцип хич не ми се удава.

Цитат
Не мога да си представя как може да развалите Коромандел между другото. Според мен е невъзможно!  

При мен е възможно - стои блед и размит върху кожа. Върху ЛМ - фантастичен, интригуващ и впечатляващ, какъвто си е. Не знам дали е въпрос на оттенък, Пе ха, влажност или мазност, но кожата ми има склонност да разваля някои парфюми, които са най-хубави в по-интензивен, нагнетен вид.

# 618
  • Толбухин
Само да се похваля с новата си придобивка, много ми хареса

# 619
  • Бургас

Цитат
Не мога да си представя как може да развалите Коромандел между другото. Според мен е невъзможно!  

При мен е възможно - стои блед и размит върху кожа. Върху ЛМ - фантастичен, интригуващ и впечатляващ, какъвто си е. Не знам дали е въпрос на оттенък, Пе ха, влажност или мазност, но кожата ми има склонност да разваля някои парфюми, които са най-хубави в по-интензивен, нагнетен вид.
"Върху ЛМ..."  Thinking Ще ми се да го тествам и върху моя  Thinking
Вчера си сложих много мъничко върху сгъвката на лакътя и го усещах доста време - първо мухливи маслини и ром, след това шоколад и.. пак маслини с ром  Heart Eyes Може би съм от малкото хора, на които това прословуто "мазе" не избива  Laughing Лятото ми е по-траен, зимата нещо ми се губи  Thinking

# 620
Млечко, пробвай Коромандел върху твоя мъж. Аз и друг път съм казвала, че върху мъж стои страхотно Simple Smile   Върху СО е веднага мек и тъмно-шоколадов. Върху мене започва с по-остра дървесина докато стигне до този ефект, но никога не е блед или "мазе."

Пробите от Olfactive Studio дойдоха за около 7 дни. Снощи си играех с тях.

Olfactive Studio Lumiere Blanche: "скин" аромат наистина, би могъл да дефинира "скин" аромат. Е, този е блед. Всичко е едва доловимо--подправките са загадъчни, муск, топлината на дървеса е загатната. Бързо изчезва от мене. Би могъл да е нещо от къщата на PG (Индокитай в съчетание със сънскрийн), а и други,   но в много по-блед вариант. Не мога да реша харесва ли ми или не.  Дори за мене е изключително тих.

Olfactive Studio Still Life: Слънчев, чист, цитрусово-цветен. Като много други. Много приятен, но за толкова пари има много подобни.

Olfactive Studio Chambre Noir не е особено ноар, но е по-тъмен и ми допадна най-много. Съчетание е от приятни подпpавки, леки цветя, и дървеса. Пак ми напомня на други, обаче. По принцип не обичам тамян, но тука е мек. Не усещам кожа. Някой на Фрагрантика е писал, че прилича на Feminite du Bois. Не намирам прилика. Понеже е още темата за асоциациите, този е тъмно-син Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 18:13 от Pixie

# 621
  • някъде под слънцето...
Днес слу4айно попаднах на това  #Crazy
http://www.elcorteingles.es/perfumeria/VerProducto/Asp/producto. … ca=20020416103630
http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Tresor-Diamant-Noir-10250.html
 20 млл 4ист парфюм създадени са само 20 броя
Това е единствената бройка за Испания и за две години никой не я е купил....
Дали да не се направя на перде и да питам за тестери или виали  Mr. Green

# 622
  • Sofia
То май шишето му е скъпото, парфюмът трябва да е класическият Трезор, от който тестери навсякъде.  Wink

# 623
По-добре намигни на някой пилот или му дай тайна рецепта за забъркан от теб ароматен коктейл и си готова. От проби няма нужда! Whistling Wink Grinning Heart Eyes Вземаме и го и насляпо! Mr. Green

# 624
  • някъде под слънцето...
densi и е4емик на окото да ми излезе от намигане... пак не го искам...То не, 4е някой ме моли да ми го купи... Laughing
Оба4е ми даде добра идея, ве4е 6те направя консултациите  и тайните рецепти за парфюми  платени...Остава и някой да ми пла6та
По принцип си падам по 4исти парфюми но този 6те го оставя за някой друг... все пак е единствената бройка за Испания... нека го ползва някоя испанка Laughing

Karen пи6е, 4е е 4ист парфюм, вероятно малко са  променили дозировката в съставките....

По принцип не харесвам Трезор и цялото му семейство, но просто ме 6окира цената.
.

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 21:56 от sl

# 625
Момичета, приносило ми се е нещо лимоново-цитрусово, но с известна сладост, улягането към нещо дървесно ще ми е като бонус евентулно Grinning
Предложения!? Praynig

# 626
  • София
Погледни този http://www.fragrantica.com/perfume/Pupa/Yes-Silver-6373.html
Близък е до това, което искаш.

# 627
  • Germany
Escale a Portofino Dior  Peace
За мен това са лимони, поръсени с щипка захар, смачкани лимонови листа и ледено студена хвойна. В студа хвойната е особено красива, но и в жегата м дава живителна глътка въздух. Много пъти съм казвала, че лекува и главоболие (мигрена Tired)
Като новоизпечен любител на смокините днес пробвам Wild Fig & Cassis Jo Malone. Хубав. Усещам смокинята, но не топла, напечена, а по-скоро студени смачкани листа само. Някак й липсва топлината на дървесината, сладостта, която излъчва дървото и прави аромата упойващ. В този парфюм са сложили много листа от касис и дръжките на касиса, и то от черния касис, със силен и остър аромат. Като малка брах веднъж касис и тази натрапчива горчиво-зелена миризма няма как да забравя. От тогава мразя касис, под всякаква форма.  От толкова силни зелени съставки направо ми горчи, но пък и действа доста разхлаждащо в жегата. За съжаление като трайност не изкара и един час. Обаче и Нинфео никакво го няма в тези жеги Thinking

# 628
  • София
Goddess може и Saharienne, който е по-скоро лимонови резанки.

Pixie - благодаря за впечатленията от Olfactive Studio

Днес открих че гората край Златните мостове (може би 1000 - 1200 м надморска височина) е обрасла отстрани с дива мента, която ми стига до кръста. Беше хубаво преживяване на хладния въздух да се поразходя из нея. Мирише горчиво и почти леко люто. Същият вид мента, който расте в долината на една река до Боженица е с мек и някак по-разлят мирис.

# 629
Vanja77, това чудо на Пупа посмъртно не бих го открила по наши земи Rolling Eyes

Ковачева, Портофиното съм тествала само веднъж, ще го пробвам пак. Wink

idomeneus, Сахариен пробвах снощи, но сладост няма при мен, след лимончето идва една типична мъжка база Whistling

Общи условия

Активация на акаунт