Бебчета сладки и засмени през АПРИЛ 2013 ще са в "Родени" :)

• 32 199
  • 692
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна

Joy Joy Joy искрено ме разсмя.Добре, че още не съм се виждала с никой от приятелите ми, не знам как ще се стърпя да не кажа Simple Smile

Аз иначе съм сигурна, че и колегите от вчера ме подозират, защото обикновено вдигам тубата с вода за диспенсъра, ама вчера казах, че ще пасувам и като духнах още в 16ч от работа, за да хвана ендокринолога съвсем са се усъмнили:)

# 316
Надявам се тук да има мами от Благоевград, които да дадат полезна информация. Преди няколко дни видях две чертички на теста за бременност и от тогава не спирам да се чудя, при кой да се запиша за проследяване на бременността. Разгледах доста информация, но все пак реших да питам конкретно майките тук. С доста добра апаратура са д-р Малчев, д-р Терзийска, д-р Аврамова, но като коментари бяха много разнопосочни и не знам какво да правя. Тези лекари имат и частни кабинети и незнам дали в тях преглеждат по здравна каса или всичко е платено. Ако някоя от вас има конкретна информация от гинеколози в Благоевград, от които са доволни и какви суми събират при прегледите нека пише. Чета че се заплаща допълнително за видеозон. Предварително ви благодаря и лека бременност на тези, които са в моето положение.

# 317
 Peace Момичета, напомням ви, че си имаме и албумче

# 318
  • До морето :)
А, да, за него забравих, може ли паролата и ника за албума?

# 319
постнах ги в групата ни във ФБ

# 320
  • До морето :)
Момичета, нали знаете за бразилския орех. По един суров на ден. Съдържа селен, който е полезен за бременните и е почти задължително да се набавя в организма, също като фолиевата киселина.  Peace

# 321
Момичета ето малко ориентир за храните,които трябва да се избягват. Това за мамите като мен, на които им е за първи път.  Laughing
Специалистите препоръчват да се внимава или да се избягват някои храни и ето кои са те:

- избягвайте сурови меса и домашни птици
- измивайте старателно ръцете си след като пипате месни продукти
- спрете изцяло консумацията на черен дроб и всичко, което съдържа следи от черен дроб
- избягвайте сушито, заради наличието на сурова риба в него
- изобщо изключете сурови храни от менюто си (например - рохки яйца и майонеза)
- топлете до горещо всичко готвено, което искате да хапнете, включително и полуфабрикатите
- не пийте пастьоризирани млека, независимо дали са краве, овче или друго
- избягвайте сирена с лек мухъл като камембер, бри и тн. Крема-сирената са безопасни
- хубаво е да се откажете и от сметановия сладолед
- мийте изключително старателно всички зеленчуци и плодовенамалете газираните напитки, както и кофеина
- винаги поверявайте срока на годност на всичко
- излишно е да се казва, че пушенето на каквото и да било е изключително забранено и няма никакво оправдание
По отношение на витамините аз пия комбинирани за бременни, пия отделно витамин Д, фолиева киселина и омега 3. А да и рибата тон е забранена тотално, даже и от консерва!! Това беше първото,което чух,че не мога да ям.

# 322
Ох, сбогом за 8 месеца, любими мухлясали сиренца Tired

# 323
Аз за сушито и морските дарове най-много съжалявам .....

# 324
  • София
Аз пък миналия път се спуках да ям риба тон от консерва на сандвич с кашкавал и кисели краставички пък нищо му няма на малчо.Знам за суровата риба,ама за консервираната не знаех.Пфууу аз ще умра от глад бе Simple Smile

# 325
Ами и аз я обичам .. Sad Ама като казаха НЕ и аз ... търпя, пусти страх.  Laughing Иначе тея кисели кратавички голям хит бееее  Laughing Как една не каза,че не й се ядат.  Laughing

# 326
  • Варна
Рибата тон е мисля, заради вероятността да се трупа живак в нея.
Но колко има риба тон в консервите и колко живак има в 50гр не знам.

Според мен трябва да внимаваме, но с мярка. За яйцата и месото съм съгласна, както и за сирената, понеже реално мухъла е гъба.
За млеката, повечето ми приятелки въобще не са се ограничавали, пиеха си редовно безкофеиново капучино с обикновено мляко по заведенията. Ако съм вкъщи ще го преваря, но иначе не мисля да се вманиячавам.
Без това се отказах от кафето вече, то ми беше наистина най-голямото прегрешение Cry

На мен не ми се ядат Simple Smile Но аз съм още в началото!

# 327
Аз в магазина понякога се обърквам, взимам нещо,после се сетя,че не може.. и накрая се ядосвам. За млякото аз по принцип не пия, защото съм с лактозна интолеранция. Мога по малко ама.... не го и обичам.

# 328
  • София
Здравейте сладурки,

Сега се връщам от преглед и веднага давам отчет:  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Всичко с малкото същество е ОК, но се оказа, че отговаряме на 5 гестационна седмица. Докторката каза, че това е нормално - нямам как да знам със сигурност в коя седмица съм без преглед...а и явно бебо е станал по късно от това, което ми показва календара тук и в зачатие.
На 28.08 сме отново на преглед и да чуем сърчице. Иначе всичко е ОК - матка, бебо е в матката и се видя малка точица. Жълтото тяло е ОК - доста голямо и снабдено с храна за малката точица.

Охххх сега като ви пиша толкова се развълнувах, а на самия преглед бях доста притеснена и неориентирана, а сега вече като го осъзнавам и ми става много емоционално........... newsm45 newsm45 newsm45 smile3518 smile3518 smile3518 smile3518

Хах а моя приятел като види снимката от ехото ...... направо незнам как ще реагира - смисъл на него ще му стане още по емоционално със сигурност.

# 329
Браво Алексче!

Аз съм утре на тестове, а другата сряда на вече истинска снимка и таткото е поканен  Party

Да види как грахче ми расте в коремчето  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт