Бебчета сладки и засмени през АПРИЛ 2013 ще са в "Родени" :)

• 32 157
  • 692
  •   1
Отговори
# 450
  • Тук
Здрасти, Гали  wavey

Тук в темата има ли някой ,който е наясно с Дуфастон и Утрогестан ??? Аз приемам в момента и двете, перорално и вагинално. Обаче до сега четох из разни теми, че при бременност в първия триместър не е хубаво да се пие Дуфастон, защото можел да навреди на ембриона  Shocked Само за Утрогестана се казва, че няма проблем да се пие или слага вагинално. И сега какво да правя??? Да продължавам ли да си пия Дуфастона?  Sad
И още един въпрос- мога ли да заменя Дуфастона с Утрогестан да пия и едновременно да си го слагам вагинално Утрогестана (както ми е изписано) ? Т.е. напълно да го махна тоя Д. и само на Утрогестан перорално и вагинално да съм?

# 451
Здрасти, Гали  wavey

Тук в темата има ли някой ,който е наясно с Дуфастон и Утрогестан ??? Аз приемам в момента и двете, перорално и вагинално. Обаче до сега четох из разни теми, че при бременност в първия триместър не е хубаво да се пие Дуфастон, защото можел да навреди на ембриона  Shocked Само за Утрогестана се казва, че няма проблем да се пие или слага вагинално. И сега какво да правя??? Да продължавам ли да си пия Дуфастона?  Sad
И още един въпрос- мога ли да заменя Дуфастона с Утрогестан да пия и едновременно да си го слагам вагинално Утрогестана (както ми е изписано) ? Т.е. напълно да го махна тоя Д. и само на Утрогестан перорално и вагинално да съм?
Какво казва гинекологът ти по въпроса? Лично аз се доверявам напълно на моя.
В нета понякога се пишат невероятни шитни.
Най-добре се консултирай с лекар.

# 452
Здравейте,момичета!
Извинявам се,че ви нахлувам така в темата,но явно съм на такава вълна ...
Остават ми 4-ри дни до срещата със моята малка принцеса.Във понеделник ще бъде плановото ми секцио.И ми е едно меланхолично и мило...Когато прочетох за вашите трепети и как чакате сърчице...си казах кога мина това време?Спомням си ясно кога и къде направих теста си (на едно ОМВ-и във София) и всички трепети и страхове нищо,че ми е второ!
Минавам само да ви пожелая прекрасна бременност на всички.Ще има и трудни и страшни,но и прекрасни моменти.Бъдете силни и търпеливи и през април горди майки!
Успех!

Благодаря, че намери време да ни навестиш и за милите думи   bouquet  bouquet  bouquet Всичко хубаво на теб и лека и прекрасна нова среща с новото човече!! Hug

# 453
  • Тук
Алвелина, точно гинекологът ми изписа и двете, така е преценила. Само,че аз реших да си търся разни притеснения като чета из форумите и ей ме На, намерих си ги. Незнам, не искам да се хващам за някакви изразени мнения, ама се постреснах.  ooooh! Повече нищо няма да чета и дано скоро имам възможност да отскоча до София и там за друго мнение.  Crazy

# 454
  • София/Варна
mamence1, няма за какво да се притесняваш - не размерът на гърдите е определящ за успешното кърмене, има редица други фактори Simple Smile. Пък и да ти кажа под секрет, ще ти е в пъти по-лесно да си нагласиш бебето в удобна поза Wink.

Буболече, не си далеч от истината Wink. И както сме тръгнали да потретваме, може и да подпомогнем демографския фон Wink.

Чудесно разбирам кандидат мамите с многото притеснения и тревоги. Моят син беше дълго чакано бебе - в началото се отлепи сакчето, после така и не успях да се насладя на бременността до края, постоянно треперех. Втората бременност пък не я усетих улисана в работа и грижи за невръстния батко. Сега се надявам да намеря време а се потопя в емоцията и да ѝ се насладя максимално, въпреки зловещото гадене и всички последващи екстри.

# 455
НУЖДА ОТ СПЕШЕН СЪВЕТ!  Cry

Днес взех направление от личната лекарка, казах й, че ми е закъснял МЦ и съм си направила тест за бременност, който е бил положителен.
Даде ми направление и отидох при гинеколожка, която работи на частно, но и към здравната каса!!!
Отидох при нея и й казах, че идвам за един преглед, искам да видя дали наистина съм бременна, дали всичко е наред.
Изрично попитах дали трябва да се плаща нещо, дали направлението покрива това.
Тя каза, че направлението е достатъчно.
Прегледаме на видеозон.
(дори не ми даде снимка от него, каза че трябва да си донеса флашка, за да ми качи снимката)

Видяхме бебо - в 6-тата седмица съм!  Heart Eyes Каза, че всичко е наред! Приличаше на бобче, стопли ми душата!
(това беше единственото хубаво нещо, което ми се случи по време на посещението ми в 8-ма поликлиника в Надежда - всичко останало само нерви, сълзи и разправии, в рамките на 6 часа)

След като видяхме бебо, гинеколожката ми каза, че трябва да ме регистрира при нея и съответно тя да ми проследи бременността.
Но аз й казах, че съм дошла само за един преглед - да се установи дали съм бременна и нищо повече!
Първо, защото едва вчера разбрах, че съм бременна.
Второ, че още не знам къде искам да ми се следи бременността.
Трето, не знаех, че първото направление те задължава да останеш при гинеколога при когото си отишла.

Гинеколожката ми каза, че ако оставя направлението при нея - значи трябва да се регистрирам при нея!
А ако реша да не ходя на прегледи при нея - трябва да си платя 20 лева за видеозона и ще ми върне направлението!

Аз мислех, че с първото направление се отива само да се установи бременността - без да е нужно да си заплащам прегледа - нали това е идеята на направлението, че се поема от ЗК.
Тоест - отивам на видеозон, установява се, че съм бременна, дават ми снимка от видеозона и си отивам без да си плащам.

МОЛЯ ВИ, АКО НЯКОЙ Е НАЯСНО, НЕКА МИ КАЖЕ ДАЛИ АЗ ГРЕША ИЛИ ГИНЕКОЛОЖКАТА МЕ ПОДВЕЖДА!

П.С. Спестих много подробности относно отношението на личната ми лекарка и на гинеколожката! Толкова лицемерни хора, толкова алчни, толкова нагли.
Вместо да се прибера с усмивка, аз се прибрах разплакана.

Желая на всички мами да попаднат в добри ръце! Сега осъзнавам колко е важно това за една бъдеща майка!

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 23:48 от maminka23

# 456
  • София/Варна
Личната ти лекарка като нищо може да ти е дала направление за проследяване на бременност. Поне моята това направи.

# 457
Личната ти лекарка като нищо може да ти е дала направление за проследяване на бременност. Поне моята това направи.

Аз си мислех, че първото направление е за установяване на бременност,
а вече следващото е за проследяване.
Имат ли право да дадат първо за проследяване?

Нали идеята е първо да се разбере дали наистина съм бременна!
Все пак на един положителен тест за бременност не може да се разчита на 100%

# 458
  • До морето :)
Личната ти би трябвало да ти даде първо за установяване, защото ако не дай си Боже, имаше някакъв фал, какво щеше да ти следи наглата гинеколожка?  newsm78 Пффффффффф, нагъл народ! Аз честно казано, така и не знам, ехографския преглед поема ли се от ЗК или не (това при обикновен гинекологичен преглед)? Аз си плащам като поп винаги  Crossing Arms

# 459
Пишете ми на лични данните си за първата страница. Термин, град и коя по ред бременност ви е това.

# 460
Личната ти би трябвало да ти даде първо за установяване, защото ако не дай си Боже, имаше някакъв фал, какво щеше да ти следи наглата гинеколожка?  newsm78 Пффффффффф, нагъл народ!

Наглост е, така е!!!
Не мога да повярвам, че това са лекари, но рано или късно щях да се сблъскам с действителността,
просто днес ми е дошло времето!
Лошото е, че е точно днес, когато нямах търпение да разбера дали наистина съм бременна и дали бебо е добре! (за щастие всичко е наред!)

Изглежда, че личната лекарка ми е дала направление за проследяване - поне така излиза по думите на гинеколожката!
Чувствам се виновна, че не съм разбрала - може ли личната лекарка да каже - ДА, БРЕМЕННА СИ... само защото съм казала, че имам положителен тест за бременност и ми закъснява???
Имам ли някакви права в тази ситуация или съм си виновна сама, че съм взела направление за проследяване?
От първия преглед явно трябва да съм наясно с всичко, ама с всичко, без пропуск.

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 00:10 от maminka23

# 461
maminka23 На самото направление пише за какво е. Трябва да видиш какво е отбелязала личната. Моята също ми даде направо за избор на гинеколог за ЖК, но аз за потвърждение отидох на частен преглед.
Също трябва да знаете, че по време на бременността имате право да си смените веднъж гинеколога по ЗК, тогава се издава направление за преизбор.
Колкото до ехогафа-ЗК покрива 2 безплатни ехографа през цялата бременност, другите се заплащат..Е има и мами късметлийки, които ги гледат винаги на ехограф и не им вземат пари, но това е много рядко срещано, а и с тия нови технологии из болниците и кабинетите, вече и рецепта да ти напишат на регистратурата всичко се знае....
 Hug

# 462
Благодаря на всички за съветите!

Преди малко открих в интернет направление и като го прегледах... се сетих, че
на моето направление... личната лекарка е отбелязала:
9 първоначален избор на специалист АГ - програма „Майчино здравеопазване”.  Confused

Тоест личната лекарка ми е дала директно направление за ПРОСЛЕДЯВАНЕ на бременност, КОЯТО не е установена от специалист! Не знаех, че е възможно това. Кой им дава право да се правят на специалисти?
Лекарката се е доверила на думите ми и едва ли не се е убедила на 100%, че съм бременна.
Ами ако не бях? Много ми е интересно какво щеше да се случи тогава?

Не трябва ли да има някаква последователност!
Първо да се даде направление за установяване,
после вече за проследяване,
и това да е задължително!

Явно летя в облаците..........
Признавам - моя грешка, че не съм била наясно какво е трябвало да се отбележи в направлението и какво не!
Но аз изрично отбелязах, че искам да отидя на преглед, за да разбера дали съм бременна, тоест да се установи бременност!

Какво мога да направя в тази ситуация?

П.С. Излиза, че гинеколожката си е била в правото, макар че отношението й беше ужасно... след като разбра, че няма да се регистрирам при нея!

# 463
maminka23-това,което написа много ме заинтересува,но не мога да ти отговоря,защото първото ми раждане беше в чужбина и там нещата са съвсем по-различни.и аз съм объркана като теб-ето сега в понеделник ще си взема направление за преглед,при моя генеколог,който работи със З.каса,и искам той да си ме следи,но няма да раждам при него,а при една друга жена,която е частник и ще я посещавам на 2 месеца-веднъж.Все пак затова си плащам здравните-за да използвам максимално каквото ми се полага по з.каза.Поне така мисля аз де Laughing,а и моя ми е на близо-не искам да обикалям стед зима с корема по кабинети...

# 464
maminka23, освен да не е разбрала личната. Знам ли. По принцип и аз ще ходя първо на частно, да се види, че всичко е ОК и после ще се записвам за ЖК. Така или иначе, с направление или без, ще ми вземат 25 лв. за ехографа. За какво се да блъскам, да ходя до личната.  Joy

Нямам търпение да стане другия петък. Още 1 седмица и ще видя бебо.  Heart Eyes Но определено сега, с втората бременност, ми е много по-спокойно. Просто все още не мога да асимилирам какво точно се случва.

За първа страница - Ако искате да направя един профил "Априлки 2013г.". Така всички ще знаем паролата и който има да допълва нещо към първа страница, ще го направи. По принцип е много времеемка задача, само 1 човек да оформя всичко постоянно. А аз към 45-та страница ще пусна тука списъка, за да го допълним.

Общи условия

Активация на акаунт