На море в Гърция - 9

• 114 793
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
В Никити и Порто Куфо имаха и на английски. Предполагам, че навсякъде е така.
А първата вечер в Никити, като седнахме, явно ни чуха, че сме българи, защото даже ни пратиха сервитьорка българка да ни обслужва Simple Smile

# 286
  • София
Основно на английски, но на гърците този език не им е силна страна...макар че аз съм малко повредена на тази тема  Crazy

Иначе знам и малко гръцки, но някакси все имам бариера да го използвам. Отпускам се винаги чак в края на почивката. После се прибираме в БГ и започва голямото тюхкане и мрънкане защо аджеба не съм използвала момента да си подобря гръцкия  Rolling Eyes

Аа, и на Ормос Панагиас имаше в едното кръчме девойка от тук, спираше се при нас да си полафим. Даваше ни и разни напътствия за почивката.

# 287
Има менюта и на английски, така че не е проблем да си поръчвате храна. Като цяло има и доста българи, които работят по заведенията и, ако попаднете в такова заведения, съвсем няма да имате проблем. Миналото лято съм виждала и меню на бг в няколко заведения на Тасос.

# 288
  • Пловдив
От 27 август ще сме на о. Крит за седмица.
Дайте препоръки за интересни места за посещение на острова или наоколо. Също моля и за препоръки "какво, как, къде" да ползваме или "какво, как, къде" да не ползваме? Да си мъкнем ли якета, затворени обувки, мазила за комари и ей такива работки... Simple Smile

# 289
  • София
От 27 август ще сме на о. Крит за седмица.
Дайте препоръки за интересни места за посещение на острова или наоколо. Също моля и за препоръки "какво, как, къде" да ползваме или "какво, как, къде" да не ползваме? Да си мъкнем ли якета, затворени обувки, мазила за комари и ей такива работки... Simple Smile

Комари нямаше. Нямаше и мрежи по вратите и прозорците на хотела (както е в северна Гърция), от което се предполага, че липсата не е била случайна. Якета няма да ви трябват, а затворени обувки - само ако ще ходите в каньона Самария.  Тук можеш да прочетеш какво видяхме ние и ще добиеш представа какво да очакваш. Ако имаш и други въпроси - питай пак.

# 290
  Привет и от мен, Пефкохори и почти същото местенце, което е описано по-горе. Времето е прекрасно, морето-изумрудено, узото-ледено, калмарите-както си ги знаете и ви чакат Simple Smile Доволна съм,че релаксирам както ми харесва. Има едно-две малки разочарования, очаквани, за които ще пиша по-нататък.
  Таис,специално за теб следя осите! Два броя видях за два дни и ги намерих дружелюбни. Помолих ги да се махнат и отлетяха! Simple Smile

# 291
  • В светлината на слънцето
Менютата...,хм, не обърнах внимание честно казано дали освен гръцки има и друг език.  newsm78 Аз нямам проблем - говоря, чета и пиша на гръцки (в никакъв случай перфектно, но малко повече от това да си изям боя Mr. Green). Гърците наистина много се радват като им се заговори на техния език. Peace

# 292
Защо ли откривам врапираща разлика с цените които са на офертата която СКО е дала като линк  http://www.feelgreece.com/en/north/halkidiki/central-part/olympi … oliday-apartments
Това ми седи баш сьщият апартамент Mr. Green
Същото е, да. Аз преди около месец като се рових за Олимпиада намерих тези апартаменти, но цените им са малко височки, а от сайта на СКО наистина има голяма разлика  newsm78

Гърция е една от водещите туристически дестинации в Европа все пак, така че по заведенията има меню на английски. Няма какво да го мислите изобщо.

# 293
  • София
В керамоти и в няколко кръчми в лименас - меню задължително има и на БГ. Да не говорим, че кафе, ресторант, хотел - има поне по 1 работещ българин там.  Laughing

Аз запазих, включвам се в групата за началото на септември в Никити.

# 294
  • В светлината на слънцето
Ей, запалихте ме за септември.  Mr. Green Обмислям едни особени варианти за началото на месеца, ама да видим. Очертава ми се едно пътуване до Александропулу, та ми се върти Самотраки като идея - не за плаж, за пейзажи по-скоро Thinking Ама още го мисля. Сега ще се върна да прочета пак и на Параход разказа за онази част на турското крайбрежие. Simple Smile

# 295
  • Пловдив
...  Тук можеш да прочетеш какво видяхме ние и ще добиеш представа какво да очакваш. Ако имаш и други въпроси - питай пак.
Благодаря! Ей сега с кеф ще го изчета! Обичам инфо "на готово", особено от "минали по този път"!  Hug

# 296
Менюта има и на английски, и на немски.А за пресните риби в псаротаверните е още по-лесно- водят те до хладилника, отварят чекмедже след чекмедже и ти си избираш каквото ти хареса.Слагат рибите в купа,мерят ги  на кантара и ги мятат на скарата-говорим за видове , различни от гаврос,барбун, лаврак,ципура.
Тук гледах какво са писали наскоро завърнали се от Крит
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=663444.0

Последна редакция: вт, 24 юли 2012, 23:20 от Kari2

# 297
  • София
Аз запазих, включвам се в групата за началото на септември в Никити.

Е , не може само запазих, кажи къде  Wink
Аз на 4 .09 има изпит и след това ще се пътува, сега зяпам нещо да си харесам като хотелче и като цена де  Mr. Green

# 298
 Привет и от мен, Пефкохори и почти същото местенце, което е описано по-горе. Времето е прекрасно, морето-изумрудено, узото-ледено, калмарите-както си ги знаете и ви чакат Simple Smile Доволна съм,че релаксирам както ми харесва. Има едно-две малки разочарования, очаквани, за които ще пиша по-нататък.
  Таис,специално за теб следя осите! Два броя видях за два дни и ги намерих дружелюбни. Помолих ги да се махнат и отлетяха! Simple Smile

Anna bel, резервирала съм за септември в този хотел http://www.hotelannamaria.gr/?action=hotel_halkidiki_hotels_halk … n&language=en, би ли споделила с няколко думи за града, досега не съм била в Пефкохори, май последна точка надолу ни беше Ханиоти, досега ходехме на Сивири, но нещо ми доскуча и решихме да разнообразим.По-късно ще чакам да чуя и разочарованията ти  Wink

# 299
  • София
Анна Бел  Grinning  Hug

А какви са разочарованията, споделяй плс...

Общи условия

Активация на акаунт