На море в Гърция - 9

• 114 866
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Момичета, ако успеем да се спретнем за среща на 1 или 2 септември в Никити, май ще ме огрее и мен. Скъпият почти се е навил да поостанем до 2-ри. Simple Smile

# 301
  • софия
 bye
Цитат
Чакайте сега да ви разправям.
Попаднахме (2 от дните, повече не бих издържала) в хотел "Филоксения" - Псакудия. Philoxenia Bungalows, иначе казано, обсъждан е няколко пъти в темата, та затова се спирам върху него, белким спася някого от кофти почивка  Wink
Една компания към 20 души - част от тях наши приятели, други приятели на приятели - си бяха взели ваучъри, поканиха ни, та и аз направих резервация (отделно от това, ми излезе по-ниска цената от тази на груповото пазаруване, но друга тема).
Хотелът има чудесна, поддържана градина с много зеленина и цветя. И с това се изчерпват качествата му. Има и басейни - нормален и детски, но в тях водата също беше студена, та не сме ги тествали.

Базата е вехтичка, а отделните "бунгала" - хотелски корпуси на два етажа, са твърде близо, та когато хотелът е пълен с българи - както беше сега - е доста шумно. Храната е зле, особено закуската (офертата беше HB, само нощувка не продаваха). Не съм очаквала, че в Гърция!!! ще ми пробутват боядисан конфитюр и масло, което е "soft spread" - тоест и маргарин не смеят да го нарекат Smile Но може би твърде малко ходя по хотели в България, ех Very Happy
Плажът отстои на 100-200 метра от хотела, но по стръмна пътека, заобиколена от неподдържана гора с боклуци и строежи. Не е хубав.
Ох, казах си. Знам, че ще има хора, които ще харесат този тип обслужване и настаняване (и в нашата огромна разнообразна компания имаше такива), но нека другите имат едно наум Smile
Добавките от мен:
Другият плюс е, че е чисто в апартаментите.
Иначе:
Храната е кофти. Изкуствена, измислена.
Пълно с българи-провициалисти със съответното държание  Sick (една група от Варна е особено забавна. "Животът ми е поп-фолк", както се пее в една песен  ooooh!),.
Плажът е кофти: насипван допълнително пясък. Връщаме се овъргаляни в пращоляк. Поне е плитко морето. За съжаление сме с приятели, които обичат да са на плаж със шезлонг и т.н., и не можем да обикаляме, както обичаме:?
Пътят е близо. Толкова прашна и мръсна колата ми не е била в Гърция.

С 2 думи: НЕ бих дошла пак. Това не е нашият тип почивка Naughty

Ноооо, снощи бяхме в Неа Потейдайа. Ще пиша пак, че трябва да се включа в контакта Crazy

# 302
  migeo, както виждам хотелът ти е близо до плажа,но точно там,ако не се лъжа плажът е каменлив. Когато сме били друг път в Пефкохори,винаги сме ходили  малко по на юг от селото на прекрасен пясъчен плаж зад който има горичка. Е,това ми е голямото разочарование. Сега в горичката са опънати палатки,биваци,каравани,барем на 1 км разстояние. Тонове мръсотия и боклук! Аз не съм много по къмпингуването,та не ми е ясно каква е технологията на правене на тоалетна на такова място и може ли така където пожелаеш да си обзаведеш отходно място. Но в тази разкошна горичка видях множество такива, оградени с одеала,картони,чрашафи. Наоколо-смрад и ужас. Колите бяха предимно Бг и гръцки. Направо ми се приплака. Ако знаете какво райско местенце беше! Не мога да се начудя как властите разрешават да се случва това.
  Пообиколихме малко на юг от Пефкохори по източната страна на ръкава.Плажове има,но са малко каменисти. Днес може би ще отидем на западната страна.
  Иначе мястото на което съм е ОК за моите изисквания- http://www.kopanaresort.gr/en  Спокойствие и тишина, голяма тераса с хубава панорама където сега отивам да си пия кафето Simple Smile И на вас ви предстои!

# 303
Anna bel Hug наслаждавай се на почивката си така както си я планувала
Да спя докато мога , да си пия сутрин кафето 2 часа на терасата и да гледам морето. На плажа да чета кримка. Да поплувам. Да хапна вечер калмари и октопод както само гърците ги правят. И да пия узо,разбира се. За разнообразие през вечер да правя барбекю с купени от пристанището морски дарове и да дробя салата. И пак да гледам морето от терасата. Така я разбирам аз моята почивка. Скапана съм,хора. Просто съм уморена до смърт и само Гърция ще ме оправи. Simple Smile
Много стимулиращо ми дойде, е това е обобщено на море в Гърция  Peace

# 304
Цитат
Сега в горичката са опънати палатки,биваци,каравани,барем на 1 км разстояние. Тонове мръсотия и боклук! Аз не съм много по къмпингуването,та не ми е ясно каква е технологията на правене на тоалетна на такова място и може ли така където пожелаеш да си обзаведеш отходно място. Но в тази разкошна горичка видях множество такива, оградени с одеала,картони,чрашафи. Наоколо-смрад и ужас.

Много жалко, иначе това плажче беше много приятно. Това потвърждава усещането ми,че Касандра супер много се пренасели.
За съжаление, за Пефкохори и хотел Атруим имам лоши спомени, още не бяхме си разопаковали багажа, когато се оказахме в центъра на огромен горски пожар и трябваше да се евакуираме. Вечерта прекарахме точно на този плаж, затихнали гледахме огненото небе и се молехме да не ни достигне. Имахме късмет онази нощ, но на сутринта полата, с която избягах от хотела, ми падаше от д.... От тогава имам и огромен бял кичур коса, само че се боядисвам и не се вижда + куп други проблеми. Не ни пуснаха да се върнем в хотела, всичко беше в страшен дум и пушек, едвам дишахме и колата едвам вървеше. Отидохме в Солун и после продължихме почивката си на друго място. То много не беше и почивка след това... На следващата година отидохме в Ханиоти, това беше преди 5 години. Тогава почти нямаше румънци, да не говорим за сърби и македонци, основно гърци и българия. Беше си много спокойно и уютно, нищо че беше в разгара на силния сезон.

# 305
  • Sofia
Смьрфиетка много неприятна и непредвидена ситуация #Cussing out
Важното е че всичко е минало с HAPPY END.
За уплаха аз преживях нещо подобно и макар и 7години от тогава още го сьнувам някой пьт.
Anna bel весело изкарване макар и неприятните находки на които си се натькнала   bouquet

# 306
  • София
Вече сериозно започвам да си мисля, че където стъпят краката на тълпите български туристи, съответното място започва бавно, но сигурно да запада...дори и да е било райско кътче преди това.

С това заключение съвсем не искам да обидя никого тук, то нали и аз самата със семейството си вече ходим само в Гърция на море...Просто от това, което съм видяла и това, което чета тук напоследък, този неприятен извод се налага от самосебе си.

На какво се дължи това, според вас?? Явно има нещо в една голяма част от нашия народ, което си е просташко и пошло...и лошото е, че изпитва и някаква необходимост да опошлява всичко, с което има досег  ooooh!

Анна Бел, дано си изкараш страхотно до края и хубаво да си починеш  Hug

# 307
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile Моля ви за най-общ съвет. Според вас кой е по-добрият вариант човек да си организира почивка в Гърция - чрез ваучер от сайтовете за колективно пазаруване (гледам, че във vipoferta и deals.bg има доста оферти за Гърция, но дали са надеждни, пък и идеята за организиран транспорт не ме привлича) или самостоятелно да си търсиш и избираш из сайтовете на хотели и квартири? Ако имате наблюдения, голяма ли е разликата в цените между двата варианта на резервация?

# 308
Лично аз си организирам почивката сама, търся си места за настаняване по интернет и т.н. Винаги си пътуваме с нашата кола. Но цената от колективното пазаруване е със сигурност по ниска, от тази, която би успяла да договориш директно. Колко са надеждни тези оферти, не мога да кажа, не съм използва никога такива сайтове. Така че, ти прецени кое е водещото за теб. Ако бюджета е строго фиксиран и не не е голям, насочи се към тези оферти, мисля, че има такива и със самостоятелен транспорт. Също гледай и коя тур. фирма предлага съответната оферта. Ако е читава фирма, защо да не опитате!

# 309
  • Sofia
Лично аз не бих купила от саит.Има много варианти за намиране там от саитове с хотели студиа кьщи и ваобще всичко за отдаване под наем и на 1стр има линкове.
Аз специално му трьшнах голямо ровене почти 85%от дадените в рекламни сайтове места имат и собствен саит който сьщо посещавах итака гледах умувах и сравнявах.
В края на краищата се доверих на мнение на сьфорумка за изпитано место и препорьчано.Все още не сме заминали но сьм сигурна че ще ни е супер.
Организиран транспорт не е за мен и семейството ми 2деца абсурд.Ти си знаеш какви са ти критериите по които тьрсиш и за твоята идеална почивка-за мен е далече от градския шум вьзможно спокоен плаж и чисто и спретнато студио.Вариантьт да се обвьржа с хранене в хотела не ми допада предпочитам да можем да пообикаляме за вечеря ако решим или да си приготвя храната на бьрзо на барбекюто в двора Laughing
Точно на моренце обикновенно с малки изключения не тьрся хотели с басеини и гльч.В колоктивните саитове има добри оферти но чети и между редовете  #Cussing outобикновенно предлагат една цена и после идва и за деца по толкова даплащане и за определен период още толкова доплащане и т.н
Успех в тьрсенето и все пак сами можем да се справим сьщо тук момичетата сьщо много помагат   bouquet
Винаги кьдето и да трьгнем сме си с колото и борлюк багажи  Joy

# 310
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile Моля ви за най-общ съвет. Според вас кой е по-добрият вариант човек да си организира почивка в Гърция - чрез ваучер от сайтовете за колективно пазаруване (гледам, че във vipoferta и deals.bg има доста оферти за Гърция, но дали са надеждни, пък и идеята за организиран транспорт не ме привлича) или самостоятелно да си търсиш и избираш из сайтовете на хотели и квартири? Ако имате наблюдения, голяма ли е разликата в цените между двата варианта на резервация?

Прочети няколко мнения над твоето - това на Звънче и може би ще се откажеш от идеята за колективно пазаруване. По принцип не съм против и съм ходила вече няколко пъти, но ако е на някое лесно достъпно място като Халкидики ще има твърде много българи в хотела, а може и мястото да не е добро. Особено в активен сезон, добрите хотели рядко прибягват до услугите на колективните сайтове  Wink. Все пак зависи от конкретната оферта и туристическата агенция, която я предлага. Като пример мога да дам нашия миналогодишен опит с о.Крит. Определно отстъпката от 1600 лв. за 4-ма ни накара да рискуваме  Grinning. Уловката в случая беше, че нямаме право на избор на хотел, а ще попълваме "дупки" в последния момент. Като качество на хотела имахме късмет, но мястото му не беше удобно - нито като район, нито като близост до плаж. Това не ни пречеше, защото имахме кола на разположение, но пък би вгорчило почивката на други.

# 311
И аз действам на същия принцип като katerinia. Сама си търся и избирам в Интернет и си организирам транспорта, независимо дали обществен или личен.
Имам чувството че ниските цени в колективните сайтове са за сметка на други неща, като качество, изглед, разстояние от плажа и пр.

# 312
  • София
Еее, момичета, страхотни сте, благодаря ви за светкавичните отговори bouquet
По принцип и ние клоним към варианта да си организираме нещата сами и да си пътуваме с колата. Обвързването с вечери в хотел също не е особено примамливо, пък и както казвате, може да е голяма глъчка... Сега почвам да чета и избирам район, пък като се затрудня, ще питам експертите Hug

# 313

Прочети няколко мнения над твоето - това на Звънче и може би ще се откажеш от идеята за колективно пазаруване. По принцип не съм против и съм ходила вече няколко пъти, но ако е на някое лесно достъпно място като Халкидики ще има твърде много българи в хотела, а може и мястото да не е добро. Особено в активен сезон, добрите хотели рядко прибягват до услугите на колективните сайтове  Wink. Все пак зависи от конкретната оферта и туристическата агенция, която я предлага. Като пример мога да дам нашия миналогодишен опит с о.Крит. Определно отстъпката от 1600 лв. за 4-ма ни накара да рискуваме  Grinning. Уловката в случая беше, че нямаме право на избор на хотел, а ще попълваме "дупки" в последния момент. Като качество на хотела имахме късмет, но мястото му не беше удобно - нито като район, нито като близост до плаж. Това не ни пречеше, защото имахме кола на разположение, но пък би вгорчило почивката на други.
В много случай има уловка при сделките за колективно пазаруване, малко офф топик, мои познати заминаха в Албена с такъв ваучер, мноого доволни от цената, еее да ама не, настанили ги в мазетата на хотела- този ваучер покривал стая тип"икономична" та се наложило да доплатят на място още 150лв. за да им сменят стаята.
С ваучери пътувахме на 6-ти май за Гърция имаше пакети за Филоксения бунгалос, цената се оказа по-висока от тази предлагана в тур. агенции, отделно това е хотел ниска категория за непретенциозна почивка , а имено такива се срещат най-често в сайтове за колективно пазаруване, бях наясно с това, но и не отидох с големи очаквания, за което и не съм толкова разочарована.Много важно е човек да знае къде отива и какво търси.
,
И аз действам на същия принцип като katerinia. Сама си търся и избирам в Интернет и си организирам транспорта, независимо дали обществен или личен.
Имам чувството че ниските цени в колективните сайтове са за сметка на други неща, като качество, изглед, разстояние от плажа и пр.
Peace

# 314
  • В светлината на слънцето
Вече сериозно започвам да си мисля, че където стъпят краката на тълпите български туристи, съответното място започва бавно, но сигурно да запада...дори и да е било райско кътче преди това.

С това заключение съвсем не искам да обидя никого тук, то нали и аз самата със семейството си вече ходим само в Гърция на море...Просто от това, което съм видяла и това, което чета тук напоследък, този неприятен извод се налага от самосебе си.

На какво се дължи това, според вас?? Явно има нещо в една голяма част от нашия народ, което си е просташко и пошло...и лошото е, че изпитва и някаква необходимост да опошлява всичко, с което има досег  ooooh!

Ето това ми беше основната мисъл на мен, когато юни тръгнахме за Керамоти. Търсех именно място, което да не е свръхпопулярно сред българите. Незнам защо така се получава. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт