На море в Гърция - 9

• 114 991
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
enigmatta, много неприятно, че имаш такива впечатления от Гърция като цяло, защото виждам, че определено обобщаваш. То става малко като с операта - ако първия път ти хареса я заобичваш, ако ли не - не стъпваш повече. Това е крайно, повярвай ми. Аз примерно като цъкнах в букинга хотела, в който сте били ми излезе средна оценка от почиващи там добър и бих си го подминала като стой та гледай. Еле пък като ходя за първи път. То ние на такова място не можем да попаднем, както и на Какао помежду другото, но това вече е въпрос на вкус. Нашият е по-простичък и първичен, залитаме по обикновени неща, но малко по-издържани откъм топлина, отношение, местен колорит, спокойствие и пр. Нищо, че не съм на АИ и че ми се налага да поприготвя някаква храна в нашето семейно хотелче. А Смърфиетка е много права за цените - такива са и би трябвало да сте били подготвени предварително за това. Аз правя така - не обръщам цените в евро и това е. Иначе бих се поболяла от скъпотия. Но като теглим чертата - ми даваме същите пари, които даваме по разни хотели на българското черноморие, с тази разлика, че там се изприщвам от селяния, дребен тарикатлък, липса на канализация, мръсотия, чревни болести и пр. и пр.

Но лошо е наистина, че отивате за първи път и сте останали толкова разочаровани. Явно очакванията са ви били други.

Благодаря ти, Ско! Права си за погрешните очаквания. Проблемът е, че не тръгнахме с идеята за спокойствие - едва придумахме синът ни да дойде с нас (а той е 20-годишен) и се бяхме настроили и тримата за здрав купон. Иначе за тиха, релаксираща почивка Тасос си е добър. Както писах, и за родители с малки деца вероятно е идеалното място. Но си представи двама бивши екстремни пънкари Crazy с пораснало "дете" седнали пред естрадата на хотела, по която препускат и танцуват 3-5-7 годишни - това бяха вечерните забавления... Но един ден като имаме внуче пак ще пробваме Гърция Simple Smile

# 181
  • Варна
Кажете нещо повече за плажа в Неа Скиони - мислех това лято да пообиколим из Касандра ако ни остане време и да си набележим местенца, в случай че нещо ни допадне. Та Неа Скиони ми е един от фаворитите, нищо че впечатленията ми се базират само на снимков материал - поне засега, де.

Вярно ли е, че има ужасно много оси там..из някой от чуждестранните форуми май бях попаднала на подобно оплакване...а дали пък не ставаше дума за Полихроно  newsm78

Почивахме в хотел в съседното село Лутра и на плажна кръчма в Неа Скиони празнувахме рождения ден на един от нас.Чудно плажче,пясъчно, плитко.

# 182
  • София
Аз правя така - не обръщам цените в евро и това е. Иначе бих се поболяла от скъпотия.

С триста мъки и моя мъж накрая спря да смята, иначе се поболяваше в началото. Накрая викаше  това колко струва - оооо 2 лв. добре тогава става   Mr. Green   (то 2 евро ама нищо де) 
Съгласна съм, че ако почнеш да обръщаш в лева става страшно. Макар, че и да не обръщам, всеки ден ходене по кръчми ни идваше нанагорно, но аз пък и не съм отишла само за да обикалям кръчмите. По-приятно беше да седнем с по чаша ледено студено винце или коктейл с джин в градината или на тераската и да се отдадем на пълен релакс.
Моята представа за почивка в Гърция в никакъв случай не е свързана с купон, а с тотална лежерна мързелива почивка, без бързане, шум и т.н.

Скрит текст:
(охххх цял месец оставаааа ужас)

Но винаги се убеждавам, че всеки почива различно - един иска купон, друг иска тишина и мързел и релакс. На вкус и цвет товарищ нет. Аз обаче преди да предприема пътуване, особено извън България, чета и се информирам поне няколко месеца предварително за почти всичко каквото се сетя, за да съм подготвена. Но това съм аз. Не всеки е така, макар че предварителната подготовка спестява доста неприятности.

# 183
По-приятно беше да седнем с по чаша ледено студено винце или коктейл с джин в градината или на тераската и да се отдадем на пълен релакс.

Ей това ни липсва на нас, щото хотелчето не е на първа линия. Срещу нас са смокините на една леля Елени и освен шарената й рокля трудно друго може да се види. Mr. Green
Догодина вече ще сменим, живот и здраве и ще търсим нещо на самия бряг.

enigmatta, сега вече още повече ви съчувствам, защото ми се изясни картинката. Наистина с това голямо дете не сте били за там. А и вие самите щом като сте пънкари, щото както мъжа ми обича да казва, пънкара е такъв по душа.  Mr. Green  За вас думата "купон" е свещена!  Mr. Green
Представих си ви с внучето някой ден, да сте живи и здрави!  Hug
Ние имаме едни такива приятели и знам за какво говориш. Peace

п.п. Във връзка с предварителната информираност - моят мъж даже ме е обявил за луда, защото не тръгвам никъде без предварително да знам къде отивам и какво да очаквам. Нямаме големи претенции, но не искам да оставам разочарована и заради това гледам да се подготвям предварително с информация, съвети и пр. Хайде, не почиваме толкова често и много, че да ходим да си даваме парите на вятъра и да се връщаме с оклюмали носове.  Naughty

# 184
  • Пловдив

Ей това ни липсва на нас, щото хотелчето не е на първа линия. Срещу нас са смокините на една леля Елени и освен шарената й рокля трудно друго може да се види. Mr. Green

hahaha hahaha hahaha

# 185
  • София

Догодина вече ще сменим, живот и здраве и ще търсим нещо на самия бряг.

Че то и нашата гледка не беше към морето, защото студиото ни гледаше към страничната уличка. Гледката ни бяха голи до кръста гръцки пенсионери и попровисналите  (извинете ме за израза - не че аз изглеждам като мис, даже напротив   Embarassed ) телеса на съпругите им по бански, разпалващи барбекюто или поливащи с маркуч миниатюрните си градинки   Mr. Green  И въпреки това релакса беше пълен.

# 186
Аз пък си ви представих откъм брега, докато се любувате на залязващото слънце над пристанището.  Mr. Green Но викаш и разпалващи барбекюта бабки не могат да ти убият романтиката.  Mr. Green  Hug

п.п. Като каза барбекю да питам, че ние за нашето в хотела така и не питахме - въглищата ние ли си ги купуваме?

# 187
  • София
п.п. Като каза барбекю да питам, че ние за нашето в хотела така и не питахме - въглищата ние ли си ги купуваме?

Първия ден си купихме въглища и собствениците ни се скараха и даже почти се обидиха, че си купуваме. Казаха че има и не е нужно да си купуваме. Даже до барбекюто хазаина беше оставил и една пет литрова бутилка с домашно приготвена от него ракийка и каза да си пием когато и колкото искаме, а мъж ми като я помириса и каза че не пие такава с анасон, човека хукна към мазето и наточи 2 литра пак домашна, но без анасон. Та така, но това важи за Дафни. За тази година ще видим в Кастел Хриза как ще е и ще споделя. От първоначалната ми комуникация със собственика съм много доволна, даже ми е изпратил сканирана и подписана от него бланка с потвърждение на резервацията ни.

# 188
  Аз утре тръгвам. Не ща никакъв купон. Не ща да се запознавам с нови хора. Искам да говоря минимално. Да спя докато мога , да си пия сутрин кафето 2 часа на терасата и да гледам морето. На плажа да чета кримка. Да поплувам. Да хапна вечер калмари и октопод както само гърците ги правят. И да пия узо,разбира се. За разнообразие през вечер да правя барбекю с купени от пристанището морски дарове и да дробя салата. И пак да гледам морето от терасата. Така я разбирам аз моята почивка. Скапана съм,хора. Просто съм уморена до смърт и само Гърция ще ме оправи. Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 21:06 от Anna bel

# 189
  • София
Anna bel   Нека почивката ти бъде точно такава, каквато си я пожелаваш.   Hug

И аз искам повечето неща, които си изброила, но ще трябва да изтърпя още цял месец (днес съм голямо мрънкало).

Ще очакваме включване  Simple Smile

# 190
  • София
enigmatta, е вие сте се забили в най-неподходящото място за почивка в Гърция, спрямо това, което искате. По- кофти, можеше да бъде, само, ако бяхте отишли още по на изток от Керамоти. Остров Тасос е място за една много спокойна почивка...на мен също ми е много скучно да почивам там, въпреки, че не съм нито пънкарка, нито първа младост Simple Smile Колкото до Керамоти, това село никога не съм го харесвала, та ако ще да има и 50 км плажна ивица. Трябваше преди да резервираш, да попиташ някого, за да няма такова огромно разминаване в очакванията ти. Peace

# 191
Anna bel   Нека почивката ти бъде точно такава, каквато си я пожелаваш.   Hug

И аз искам повечето неща, които си изброила, но ще трябва да изтърпя още цял месец (днес съм голямо мрънкало).

Ще очакваме включване  Simple Smile

Ще мине като сън този месец. А нали знаеш, че очакването също е много приятно!

# 192
  • София
  Аз утре тръгвам. Не ща никакъв купон. не ща да се запознавам с нови хора. Искам да говоря минимално. Да спя докато мога , да си пия сутрин кафето 2 часа на терасата и да гледам морето. На плажа да чета кримка. Да поплувам. Да хапна вечер калмари и октопод както само гърците ги правят. И да пия узо,разбира се. За разнообразие през вечер да правя барбекю с купени от пристанището морски дарове и да дробя салата. И пак да гледам морето от терасата. Така я разбирам аз моята почивка. Скапана съм,хора. Просто съм уморена до смърт и само Гърция ще ме оправи. Simple Smile
И аз така я разбирам гръцката почивка, Anna bel, newsm10 особено ако нямах 2 звяра за укротяване. Mоже би с малко повече обиколки до съседни градчета и плажове. Мечтая си за дълбока и голяма гръцка тераса, ако е с изглед още по-добре.
Обикновено си избирам мястото за почивка в Гърция по плажа. Затова Керамоти ми е едно от любимите места. Нали съм тръгнала на море. Въобще не ме интересува колко таверни има и дали има някакви забавления. Явно остарявам и ставам скучна.

# 193
enigmatta, вашето място наистина не е било остров Тасос, а остров Ибиса Grinning Преди две години летувахме с мъжа ми там, като сами си организирахме всичко Peace Е, няма такъв купон и такова море #Crazy

# 194
  • Пловдив
Записвам се, че доста съм изпуснала. И като в оня виц - пак миЖивот и здраве - септември.

Общи условия

Активация на акаунт