На море в Гърция - 9

• 115 008
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Наистина много жалко ...  Tired Надявам се тия явления да не са стигнали до Никити, където ще сме през август. ooooh!

# 166
  • Sofia
И аз така като soya-fen а и не само ние ще се надяваме.....
Anna bel сигурна сьм че няма да ме разочарова избора почерпен от теб.
Искам нещо тихо сьс спрял часовник и заспало достатьчни са ми две деца от части и голямо в ролята на таткото Joy
И все пак Тайс да си направим една кьрмаческа среща насред моренцето  Laughing
ако има други по това време (3.9-12.9)махайте с рьце да ви разпозная hahaha

# 167
И аз така като soya-fen а и не само ние ще се надяваме.....
Anna bel сигурна сьм че няма да ме разочарова избора почерпен от теб.
Искам нещо тихо сьс спрял часовник и заспало достатьчни са ми две деца от части и голямо в ролята на таткото Joy
И все пак Тайс да си направим една кьрмаческа среща насред моренцето  Laughing
ако има други по това време (3.9-12.9)махайте с рьце да ви разпозная hahaha

08.09 - 13.09...  261uu  sport027  grinning039

# 168
  • Пловдив
Аз пък съм с точно обратните впечатления  Grinning

Върнахме се от Керамоти преди по-малко от седмица. Бяхме в Афродити - препоръчвам с 2 ръце. Плажът беше много чист, друга реч освен гръцка рядко се чуваше (дори българска и румънска, за други балканци да не говорим), викове и крясъци липсваха. В хотела почиващите бяха предимно гърци, на плажните заведения и в къмпинга - също. Навсякъде хората изключително любезни, радват се на децата. Включват някоя българска дума, меню на български не съм видяла. Единствено в събота и неделя около обяд се появиха доста като количество диви субекти с хасковска и смолянска регистрация, надуха чалга от колите  Sick Обаче ние се прибрахме на хладно и да спят децата, а като отидохме пак до плажа към 6 часа (оставахме до тъмно), вече бяха отпрашили, че път ги чака  Grinning  
За Тасос не мога да се изкажа, там този път отидохме само до Лименас, вечеряхме и се прибрахме.

Ние пък в сезона твърдо избягваме Халкидики и близките острови, има твърде много туристи от всякакви нации от неприемлив за нас вид.

Наистина зависи много от настройката на човека, мястото, където ще се настани, съседите.... Едната вечер ни заговориха семейство от Русе, пътували толкова много, супер разочаровани. Имало комари - еми има. Ние бяхме в хотел с комарници, репеленти за навън и спирали под масите и не беше драма. Бяха се настанили поради липса на места в най-долнопробното според мен място (Астория) - при Психо и майка му  Mr. Green (типични по книгата просто), западнало, не особено чисто, насекоми навсякъде .... И така недоспали от комарите, слънчасали, отишли на Тасос, пообиколили, ама и там било много гадно, та си заминаваха. Така и не разбрали какво й харесват на тая Гърция.  А и скъпо било - пълнени чушки и мусака 5-6-7 евро. Така си е, това като вид ядене е скъпо, но на същата цена са порция калмари или октопод, а ги приготвят превъзходно (ние предимно това ядем в Гърция, тук не мога да ги помириша за тази цена с това качество). Та зависи кой какво очаква и какво търси.

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 17:56 от jul

# 169

Олеле!  #Crazy Излей си душата да ти олекне, а и да научим повече подробности.  Peace

Simple Smile Окей, ето как стоят нещата: с мъжа ми не сме почивали от 3 години, в Гърция не сме ходили никога и - след усилено четене на отзиви в разни туристически сайтове -  решаваме да отидем в Макриамос Бунгалос на Тасос. Изсипваме на тур-агенцията сума, с която бихме се разбили от купон на нашето море и след приятно 6-часово пътуване се озоваваме в тъй наречения 4-звезден комплекс... На пръв поглед попадаме в рая - великолепна растителност огражда рецепцията и ресторанта, до плажа има 2 барчета, морето е лазурно. После се налага да се изкатерим по стръмен склон до бунгалото, на което в България биха дали 2 звезди, евентуално. Обзавеждане от ранния соц, баня без отдушник, от мивката спорадично изпълзяват различни стоножки и 10-сантиметровите им майки, зад таблата на (ужасно твърдото) легло се крият стръвни комари, заради които се върнахме като болни от шарка. Ресторантът - добра храна (очаквано за цената), напористи сервитьори, които застават до масата и не си тръгват, докато не си поръчаш вино, но пък платиш ли, изчезват с рестото (последната вечер ни завлякоха 6 евро, макар че чакахме половин час, от инат). Около масите кръжат рояци оси и отмъкват по-дребни мръвки от чиниите. (Попитах главния сервитьор дали няма начин да изпъдят осите. Реакцията му беше типично византийска: "Защо, вие не харесвате ли оси?") Из комплекса се разхождат пауни и сърни (симпатични, но пълни с бълхи, които пренесоха на кучето ни:) Посред нощ пауните пищят като разгонени котки, но това е част от екзотиката, не е проблем. Навсякъде (без плажния бар, който беше супер) се носи протяжна гръцка музика. В таверната към комплекса 1 (една) чушка със сирене е 6 евро. Кафето е 3-4 (с гръцка музика). Барчетата из главния островен град Лименас са полупразни (с гръцка музика). Морето е наистина чисто в сравнение с нашето, но пък е пълно със силно отровни медузи (старателно прикриван от гърците факт). Една ужили сина ни много зле и се оказа, че в 4-звездния комплекс лекар няма. Рецепционистите ни обясниха, че не могат да платят телефонно обаждане и сами си викнахме доктор от Лименас (на 2 км от комплекса), който обясни, че ужилването е лошо, постави инжекция кортизон  Shocked и взе 80 евро при установена тарифа от 30. Изтичах при спасителя, да го предупредя за медузите, тъй като морето беше пълно с деца, а той се изненада, че било медуза, а не риба-дракон, от които "всеки ден има пострадали къпещи се". За морските таралежи да не говорим... И накрая, плажът като еманация на гръцкия туризъм - блестящ фин пясък, но примесен с клечки, фасове, шишарки и някакви жилещи земни пчели. Предполагам, че много от пишещите тук ще изразят несъгласие с мен, но това е непредубедения ми разказ... За първи път си тръгнах от почивка с чувство на дълбоко облекчение.

# 170
Божичко, enigmatta, направо го съпреживях, четейки разказа ти.  ooooh! Приеми моите искрени съчувствия.  Praynig

... Единствено в събота и неделя около обяд се появиха доста като количество диви субекти ...
Joy hahaha rotfImbo

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 18:08 от soya-fen

# 171
  • Пловдив
Добавям, че никога не пътуваме без застраховки - недай си боже ако се наложи, звъниш на асистънс компанията и тя те насочва към най-близкия специалист, а колко струва - не е мой проблем.

п.с. съчувствам за неприятното изкарване, което за съжаление може да се случи във всяка една точка от света, но от разказа не разбрах на Керамоти какъв му е проблемът?

# 172
  • София
...
Моля за съдействие за Олимпиада, знам, че не е най-обсъжданата дестинация тук в тази тема...
Мисля, че говориш за това мои приятели ходят там вече 10 години  #Crazy и са много доволни  Peace обикновено почиват август и казват, че дори не било такава жега като по ръкавите  newsm78
*2K* точно в противополжната посока на плажа се намира бийч бара за който говоря. А до малката църква само ходихме, но не сме плажували, но щом има добри отзиви от хора, които ходят вече 10 години, значи наистина е хубаво.
Аз за сега май ще преустановя търсенето за Олимпияда, че със мъжо може да ни се отвири възможност да идем само двамата някъде, а с малчо септември на Лефкада.
Много благодаря на всички, които помагат с линкове

# 173
от разказа не разбрах на Керамоти какъв му е проблемът?

Докато се поливахме с различни репеленти и дружески разменяхме спрейове с останалите почесващи се, ни обясниха, че рояците комари идвали с ферибота (!) от Керамоти - там имало езеро и оризови полета и комарите били несравнимо повече. Интересното е, че и репелентите не помагат, гадините влизат даже и в очите. Та на въпроса: щом до Тасос се добират само най-предприемчивите комари от Керамоти, там трябва да е някакъв ад. (Докато чакахме ферибота към Тасос посред бял ден ни изпохапаха няколко.) Странното е, че тъкмо започнаха да ми завяхват пъпките от комарите и получих някакъв обрив.
Както и да е, не искам да обезкуражавам хората, които са тръгнали натам. Може би е въпрос на късмет, а и на очаквания. Ако обичате спокойствие и тишина и сте с малки дечица, може да ви хареса. От сърце желая хубава почивка!

# 174
Винаги съм казвала, че за хубава почивка - първо трябва да си наясно със себи си (какво ти харесва) и второ да имаш правилните очаквания (тоест да си проучил дали там, където отиваш отговаря на това, което хасеваш). Като чуя, че в Гърция е скъпо, защото видиш ли чушките стрували 5-7 евро и направо  Twisted Evil. Ами извинявам се, ама в тази държава валутата е евро и като го обърнеш ето ти 14 лева за ядене. Ама къде си тръгнал тогава? Не си ли се информирал предварително! Има хиляди форуми, където да прочетеш и да попиташ?!!! Ако 7 евро ти е скъпо, просто мястото не е за теб.
Енигмата - сори за случилото се! Ние сме почивали на Макриамос и освен забележка към самата хотелска база (това, че не отговаря на 4 звезден хотел) нямаме други забележки. Нито комари, нито медузи, нито морски таралежи е имало. Животните бяха прибрани и не сме ги чували изобщо.

Всеки уикенд съм на нашето море, дори и сега пиша оттук, ами и тук морето има медузи, водорасли, мътно е... Едно такаво никакво! А и снощи ме изядоха комарите в морската градина, ходих спешно да си купувам репелент. Но последните 5 години все на Тасос ходим, опитваме се да сменим острова с друг, ама не все нещо става и се отказваме. Сега пак там отиваме, за нас това е мечтаната почивка! Някоя и друга оса на плажа, никога не са ми правили впечатление и не е нещото, което да ме откаже оттам. Но за други хора, това е фундаментално важно и само заради това отричат другите хиляди плюсове на почивката в Гърция. Просто различни приоритети и харесвания! Peace

# 175
  • София
Бяха се настанили поради липса на места в най-долнопробното според мен място (Астория) - при Психо и майка му  Mr. Green (типични по книгата просто),
Meн пък много ме развеселиха Психо и майка му  Joy rotfImbo
A kaкво ви пречат менютата на български? Улеснение е все пак. Аз поназнайвам няколко думи на гръцки, мъжът ми повече, ама ни е по-лесно на български...Вярно, че се губи малко от автеничността, ама какво от това. На Амулиани имаше едно меню със страхотен превод на български - от рода на "кифтета", "пилишки шишчита" и др. бисери, преведени вероятно от някоя камериерка от изт. България
А гръцката музика в Гърция си е част от атмосферата. В нас няма да седна да слушам гръцка музика, но в Гърция ми създава страхотно лятно, морско и автентично настроение.
Наистина неприятни преживявания е имала enigmatta, което за съжаление й е развалило впечатленията от Гърция.

# 176
  • Пловдив
Първият път като отидохме на Корфу попаднахме на хотел без комарници - направо ме изядоха с парцалите  Crazy Сигурно и там идват с ферито (не се заяждам, стана ми супер смешно) Laughing

Оттогава НЕ ТРЪГВАМ за Гърция без машинка за контакт, репелент и нещо от сорта на Фенистил. Истината е в доброто проучване и правилните очаквания за мястото  Peace

# 177
Винаги съм казвала, че за хубава почивка - първо трябва да си наясно със себи си (какво ти харесва) и второ да имаш правилните очаквания (тоест да си проучил дали там, където отиваш отговаря на това, което хасеваш). Като чуя, че в Гърция е скъпо, защото видиш ли чушките стрували 5-7 евро и направо  Twisted Evil. Ами извинявам се, ама в тази държава валутата е евро и като го обърнеш ето ти 14 лева за ядене. Ама къде си тръгнал тогава? Не си ли се информирал предварително! Има хиляди форуми, където да прочетеш и да попиташ?!!! Ако 7 евро ти е скъпо, просто мястото не е за теб.
Енигмата - сори за случилото се! Ние сме почивали на Макриамос и освен забележка към самата хотелска база (това, че не отговаря на 4 звезден хотел) нямаме други забележки. Нито комари, нито медузи, нито морски таралежи е имало. Животните бяха прибрани и не сме ги чували изобщо.

Всеки уикенд съм на нашето море, дори и сега пиша оттук, ами и тук морето има медузи, водорасли, мътно е... Едно такаво никакво! А и снощи ме изядоха комарите в морската градина, ходих спешно да си купувам репелент. Но последните 5 години все на Тасос ходим, опитваме се да сменим острова с друг, ама не все нещо става и се отказваме. Сега пак там отиваме, за нас това е мечтаната почивка! Някоя и друга оса на плажа, никога не са ми правили впечатление и не е нещото, което да ме откаже оттам. Но за други хора, това е фундаментално важно и само заради това отричат другите хиляди плюсове на почивката в Гърция. Просто различни приоритети и харесвания! Peace

Е да, и в нашето море има медузи, но пък има и купон, а не Пенде-Пенде-Дека от всички страни  Simple Smile Laughing Що се отнася до цената на чушката, тя не е ключът към недоволството ми (макар че не бих определила като "ястие" една-единствена маломерна чушка), а само щрих от селския туризъм, продаван от гърците за луксозен ... Наистина е въпрос на предпочитания и информираност - затова другата седмица отивам на Какао.

# 178
  • Пловдив
С последното си изречение трябваше да започнеш  Wink

# 179
enigmatta, много неприятно, че имаш такива впечатления от Гърция като цяло, защото виждам, че определено обобщаваш. То става малко като с операта - ако първия път ти хареса я заобичваш, ако ли не - не стъпваш повече. Това е крайно, повярвай ми. Аз примерно като цъкнах в букинга хотела, в който сте били ми излезе средна оценка от почиващи там добър и бих си го подминала като стой та гледай. Еле пък като ходя за първи път. То ние на такова място не можем да попаднем, както и на Какао помежду другото, но това вече е въпрос на вкус. Нашият е по-простичък и първичен, залитаме по обикновени неща, но малко по-издържани откъм топлина, отношение, местен колорит, спокойствие и пр. Нищо, че не съм на АИ и че ми се налага да поприготвя някаква храна в нашето семейно хотелче. А Смърфиетка е много права за цените - такива са и би трябвало да сте били подготвени предварително за това. Аз правя така - не обръщам цените в евро и това е. Иначе бих се поболяла от скъпотия. Но като теглим чертата - ми даваме същите пари, които даваме по разни хотели на българското черноморие, с тази разлика, че там се изприщвам от селяния, дребен тарикатлък, липса на канализация, мръсотия, чревни болести и пр. и пр.

Но лошо е наистина, че отивате за първи път и сте останали толкова разочаровани. Явно очакванията са ви били други.

Общи условия

Активация на акаунт