На море в Гърция - 9

• 114 994
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
enigmatta, е вие сте се забили в най-неподходящото място за почивка в Гърция, спрямо това, което искате. По- кофти, можеше да бъде, само, ако бяхте отишли още по на изток от Керамоти. Остров Тасос е място за една много спокойна почивка...на мен също ми е много скучно да почивам там, въпреки, че не съм нито пънкарка, нито първа младост Simple Smile Колкото до Керамоти, това село никога не съм го харесвала, та ако ще да има и 50 км плажна ивица. Трябваше преди да резервираш, да попиташ някого, за да няма такова огромно разминаване в очакванията ти. Peace

Биби, толкова си права!   bouquet Но пък бях изчела 5 пъти мненията в tripadvisor, които никога досега не са ме подвеждали, а и си мислех, че гърците по презумпция са страшни купонджии... При това братовчед ми описваше в захлас фантастичните таверни навсякъде южно от Серес, които работели до сутринта и се пръскали по шевовете от танцуващи, еуфорични хора. Може би нямаше кой да ни ги покаже, знам ли...  А може и кризата да се е отразила на местните. В "най-модерния" им бар в Лименас, препоръчан ни от сервитьора на плажния бар, имаше 6-7 момчета със скучаещи, омърлушени лица, и това към полунощ в петък вечер. Най-лъчезарното същество, което срещнахме на острова беше едно хубаво момиче от Сливен, работещо на Пачис Бийч. Те и гърците ни се усмихваха, но само докато им платим... Ако трябва да резюмирам впечатленията си, Тасос е застинал в 70-те години, но е взел и от бесния комерсиализъм на новия век. Кофти съчетание.

# 196
  • София
enigmatta, изпратила съм ти ЛС  Simple Smile

# 197
  • В полето, под тепето.
Единственото , което не ми харесва в Гърция са терасите, особено когато са общи или с лека преграда. И по конкретно хората които говорят високо на тях в 3-4 ч сутринта. ooooh! Но засега не съм открила хотелче без тераса. Joy
Не си падам и по музиката им, но намирам за нормално да звучи навсякъде.
Цените по заведенията не са мръднали от първото ми ходене или поне аз не намирам разлика.
Още не съм била в държава, в която цените да са като тук.
И добре, че като ходих за първи път, четох само обща информация, не и форумски мнения. tooth
Щях сериозно да се объркам! Simple Smile

# 198
enigmatta, сериозно са се разминали очакванията ви, за което съжалявам, обаче наистина сте тръгнали с погрешни очаквания.
след усилено четене на отзиви в разни туристически сайтове -  решаваме да отидем в Макриамос Бунгалос на Тасос........
Не разбрах къде си чела, освен tripadvisor, но явно не си чела този форум, а пък тук се оплакваш, значи все пак си знаела за този сайт. Ние тук безброй пъти сме коментирали какви са цените, при това с подробности и че масово тичаме към Гърция за спокойна почивка, нещо корено различно от почивка на Слънчев бряг или AI Sunglasses А и където и да четеш, хората пишат техните впечатления, според техните очаквания.
Дори само 2 страници от тази тема да беше прочела, щеше да попаднеш на такива коментари, които на мен ми топлят душата и заради което и ние се връщаме в Гърция  Hug
По-приятно беше да седнем с по чаша ледено студено винце или коктейл с джин в градината или на тераската и да се отдадем на пълен релакс.
Моята представа за почивка в Гърция в никакъв случай не е свързана с купон, а с тотална лежерна мързелива почивка, без бързане, шум и т.н.

....Да спя докато мога , да си пия сутрин кафето 2 часа на терасата и да гледам морето. На плажа да чета кримка. Да поплувам. Да хапна вечер калмари и октопод както само гърците ги правят. И да пия узо,разбира се. За разнообразие през вечер да правя барбекю с купени от пристанището морски дарове и да дробя салата. И пак да гледам морето от терасата. Така я разбирам аз моята почивка....

Ние тази година бяхме на първа линия и нямаше по-голямо удоволствие за мен от това да се разхождаме и да тичаме с детето по плажа, докато гледам как слънцето се скрива зад морския хоризонт, а сутрин като си отворя очите да виждам морето на 4-5 метра от мен, още докато се излежавам в леглото  Heart Eyes
Харесвам и гръцаката музика и дори им се радвам, че са такива националисти и пускат основно тяхна си музика по заведенията. Дори докато пътуваме за морето пускам в колата касетка с гръцка музика, за да се настроим на морска вълна  Flutter Много се изненадах, че тази година в таверната до нас пуснаха бг-песни - на Лили Иванова и Светът е за двама на Орлин Горанов.
Наистина се надявам кризата и някои нашественици да не променят много положението в Гърция и тя да остане все така привлекателна за тези, които търсим спокойстие и чисто море  Praynig

не тръгвам никъде без предварително да знам къде отивам и какво да очаквам. Нямаме големи претенции, но не искам да оставам разочарована и заради това гледам да се подготвям предварително с информация, съвети и пр. Хайде, не почиваме толкова често и много, че да ходим да си даваме парите на вятъра и да се връщаме с оклюмали носове.  Naughty
Точно така съм и аз  Hug

Последна редакция: нд, 22 юли 2012, 00:31 от Mur

# 199
...а от следващата седмица или от този укенд вместо Уранополис ще спира на остров Ammouliani.
Toва ново ли е или така е в пиков сезон всяка година?
Пиша със закъснение - в момента съм в Никити. Информацията ми за корабчето Menia Maria 3  и 2-те агенции продават за един кораб билети - моето инфо е от Ормос травел именно защото не искам да ходя до Уранополис (ходила съм и не ми хареса пък 2 часа там няма какво да се прави освен в някой ресторант). В момента Мариа 3 ходи до Уранополис от следващата седмица казаха, че ще ходи до острова.

Специално за Звънчето проверих за корабче от Никити и разходка в околностите .
На пристанището видях 2 лодки които пратя разход в околностите. Немо е едната другата не я запомних. Немо - от 9:30 тръгване - отива да Akti Kalagrias - почивка 1 час за плуване , после отива до остров  Kelyfos - почивка + обяд . Връщане на пристанището около 17- 18 ч. Цената за възрастни е 30 евро, за деца под 12 г - 15 Е. , под 6 г.- безплатно.

Другата лодка е спряла точно до Немо - но нямаше такава информация къде прави обиколка.

# 200
  • софия
Момичета, има ли корабчета от Никити/Неа Модания за разходка ? Моля, за предложение Hug

Звънче, ти къде искаш да се разходиш? Може от Никити да си наемете малка лодка за разходка или да отидете до Ормос Панагияс ( Όρμος Παναγίας) на около 7 километра от Никити посока Вурвуру от там има голям кораб който всеки ден от 9:30 тръгва към Атон (разходка за манастирите) корабчето има 2  часа престой в момента в Уранополис.а от следващата седмица или от този укенд вместо Уранополис ще спира на остров Ammouliani. Връща се към 16:30 на пристанището.

Hug

# 201
Ragga, много ти благодаря за информацията  Peace На едно мнение сме за Уранополис  Wink

# 202
  • София
Enigmatta, съжалявам, че не сте си изкарали добре в Гърция, но и аз мисля че нагласата ви е била за по-различен вид почивка от типично гръцката. Аз например съм като Тодоричка, Анна Бел и останалите - искам абсолютно и пълно спокойствие, тишина и релакс. Искам чиста вода, зеленина, да няма строежи, бормашини и сгради над три етажа. Да няма чалга и смешни ''баровци''. Вкусна храна и почивка свободна от странни летни стомашни вируси  Rolling Eyes

Единствената ми болка и тревога в Гърция са осите, но се примирявам - пълно щастие няма.

Та така, всеки с вкусовете си, може пък наистина след години да дадете на тяхното море втори шанс и да ви хареса  Peace

Анна Бел, лек път и спокойно изкарване, дано се върнеш заредена с енергия  Hug
Ragga, как са нещата в момента в Никити, има ли много хора...чисто ли е морето??

А, замалко да забравя да се преброя - и ние сме на Ситония (Вурвуру, Латура) в интервала от 25 август до 8-9 септември, ако има желаещи за среща да свиркат  Simple Smile

# 203
Tаис , това е готина идея. Ние сме в Никити от 1.09 до 10.09 включително и ще се радвам да се съберем  Grinning

# 204
Tаис, зависи какво очакваш от Никити Simple Smile)) Ние бяхме седмица преди това на Вурвуру  - беше страхотно, топло море, чисто - хубав плаж о пред къщата. Ходихме и до Кариди и ми се видя лудница - кърпа до кърпа  и то в средата на седмицата, пълно със сърби( и българи които не знам защо си мислиха, че са Богове като са там) които крещят колкото глас имат. Иначе и в самия комплект имахме проблем пак със сърбите - не знам защо всеки си мисли, че като е на почивка другите са длъжни да търпят децата им!!! Компания от няколко семейства сърби с общо 12-15 деца които играеха под нашия балкон до 12 - 1ч през нощта няма мира. А родителите им се скатаваха от другата страна на  тишина на барбекюто. За жалост може да си попаднал и на най- прекрасното място, но  обитателите може да те направят на луд.  Целта да бъдем на Вурвуру беше именно пълния релакс, но за жалост не се получи особено добре.

За Никити - тук е по - оживено, има къде да се разходиш вечерта.Заведения не липсват също.
На мен  плажа не  ми харесва особено - пясъка е едър има и камъни, водата е чиста сутрин после се появява течение и носи водорасли - сравнително топла (е на Кариди беше чай. но тук е по-отворено). Иначе плажове на около има, но забравете да са пусти в този сезон.

# 205
  • Sofia
Груичката май се заформя СКО,Тайс и аз ако има дрьг да се обажда.Може един колективен плаж или вечеря...
Момичета не се бьзикам ще пиша и на лични за по точни кординати или нещо за разбиране ще се радвам ако има интарес и от ваша страна.
Смея да кажа че вече сьс се сдобила с три нови приятелки-познати от BG-mamskite форуми.  bouquet

# 206
  • Варна
Единствената ми болка и тревога в Гърция са осите, но се примирявам - пълно щастие няма.

Тази ософобия наистина е необяснима при положение че със сигурност във Гърция няма повече оси отколкото у нас,поне аз при десетките си ходения там включително и тримесечни ,не съм забелязал.Тези 2 седмици на Касандра и една оса не видяхме,виж комарчета имаше,но чак пък толкоз.Явно алергията ти е ужасна и те влудява.Няма как тогава,зареждай се с лекарства. Комарите им,дори и в Керамоти, едва ли са повече от Шабла,Ропотамо  или Камчия.Явно трябва човек да го понахапят пълчищата насекоми от всякъкав род в джунглите на Никарагуа,Коста Рика,по мангровите гори  или някои от Тихоокеанските острови и да ги преживее и сетне комарите и осите на Гърция му се струват разкош.

Колкото до цените............Как да обясниш на хора чийто месечен доход не стига за вечеря в тримишлински ресторант, че има и друг свят.Тъй както се предполага ,че това лято в Африка ще умрат 17 000 000 души  /от тях поне 4 000 000 деца/от глад така и омлет с трюфели или бутилка вино реколта нам коя си година струва повече от годишната издръжка на децата им или бирата на бунгалото в Шкорпиловци.

# 207
  • София
За нас тази година почивката в Гърция приключи,но вече замислям следващата.Всъщност даже съм я решила,само здраве да е. Laughing
В Псакудия ,където бяхме за 7 дни ни изядоха 3 комара и то при вечерните разходки,а те бяха повечето извън селището.Като четях темата се запасихме с всякакви репеленти,но почти не ги ползвахме,само нощем използвахме машинка за стаята,че нямахме комарници,а през нощта държахме отворено.Оси и други хапещи гадинки не съм забелязала.Наслушах се приятно на цикади,даже с удоволствие една сутрин към 5ч. се заслушах в постено, увеличаващия силата си звук.Яко! Mr. Green

# 208
Ragga, как са нещата в момента в Никити, има ли много хора...чисто ли е морето??
Да, Ragga, моля те, дай подробности, че ние заминаваме към 12-13 август. Как е атмосферата, спокойно ли е, шумно ли е, весело ли е, от какви националности са туристите, какви развлечения има освен плажа и таверните?

# 209
  • София
Като сме почнали преброяване и аз да си кажа за протокола. Ние сме в Никити от 20 до 29 Август.
Ако все пак има някой в района може да подсвирне и на лични  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт