На море в Гърция - 9

• 114 995
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, има ли корабчета от Никити/Неа Модания за разходка ? Моля, за предложение Hug

Звънче, ти къде искаш да се разходиш? Може от Никити да си наемете малка лодка за разходка или да отидете до Ормос Панагияс ( Όρμος Παναγίας) на около 7 километра от Никити посока Вурвуру от там има голям кораб който всеки ден от 9:30 тръгва към Атон (разходка за манастирите) корабчето има 2  часа престой в момента в Уранополис.а от следващата седмица или от този укенд вместо Уранополис ще спира на остров Ammouliani. Връща се към 16:30 на пристанището.

# 136
...а от следващата седмица или от този укенд вместо Уранополис ще спира на остров Ammouliani.
Toва ново ли е или така е в пиков сезон всяка година?

# 137
...а от следващата седмица или от този укенд вместо Уранополис ще спира на остров Ammouliani.
Toва ново ли е или така е в пиков сезон всяка година?

Не е ново. Аз съм пътувала така преди няколко години. Юни месец беше.

# 138
Anna bel, питането ми е конкретно за спирането на Ammouliani.

# 139
   Mur,
Доколкото си спомням,когато отидох да проверя в колко тръгва сутрин кораба от Ормос Панагияс,разбрах че са всъщност два различни кораба.Част от агенциите/тези разположени непосредствено при влизане в пристанището/ предлагат варианта със спиране в Уранополис . Агенциите по-навътре вляво оперират явно другия кораб и тяхното предложение включваше обиколка и престой на Амулиани. Предполагам, че в активния сезон пътуват  и двата, а в по-слабите-само конвенционалния .

# 140
Привет момичета.
И аз да се разпиша в темата с конкретен въпрос. Simple Smile
Тази година решихме да починем в Гърция и конкретно в Керамоти.Предполагам че вече е писано но не открих кой знае какво.Препоръчайте ми моля някое по-добро хотелче или вила.Просто да е нещо изгодно и комфортно. Heart Eyes
Благодаря предварително.  bouquet

Съвсем скоро се върнахме от Керамоти. Лично на мен много ми хареса. Ние бяхме в това хотелче: http://www.hotel-aphrodite.gr/index.php?lang=bg  Чисто, просторни стаи, приемливи цени, хубава градина отвън и е на две крачки от плажа. Плажната ивица е много широка, спокойно е, няма навалица. Плажът и дъното на морето са пясъчни, много е плитко и много навътре. С ферибота можете да се разходите до о. Тасос. Като цяло Керамоти е много покойно, по-скоро селце, отколкото курорт, няма нито един голям хотел, няма сергии, лунапаркове и т.н. Догодина, а може би още през септември,  ще повторим.  Laughing

# 141
Момичета, при тази опция вие къде бихте избрали да акостирате и да разгледате - на Амулиани или на Уранополис? Ние също имаме намерение да направим тази разходка (въпреки, че ще сме там след 1-ви септември и ако корабчетата до Амулиани са извънредни може и да не сме изправени пред този избор). В смисъл къде какво може да се види, кое ще ни бъде по-интересно и какъв е характера на двете места? Няма да плажуваме, просто искаме да разнообразим  с нещо образователно и развлекателно.

И още нещо - какви са актуалните цени за възрастен и за дете на 5 годинки?

# 142
Anna bel, питането ми е конкретно за спирането на Ammouliani.

Корабчето тръгна от Ормос Панагия и мина покрай атонските манастири. Имахме почивка на Амулиани 2-3 часа за обяд и късно следобед се прибрахме в Ормос.

# 143
Anna bel, сподели твоите впечатления от тази разходка. Има ли какво да се види на този остров?

# 144
  Аз на този остров съм била,както казах, няколко часа. В мен е останал спомен за едно райско кътче. Мъничък остров,4-5 км дължина. Прекрасни гледки към Халкидики и Атон отвсякъде на острова. Помня, че обядвахме морски дарове, пихме бира и гледахме заснежения връх на Атон в пълно безвремие. Лежерност, спокойствие, миризма на прясно уловена риба, много цветя,стахотни гледки. Това ми идва в главата като се каже Амулиани.

# 145

Миналата година ходихме да му хвърлим едно око на този къмпинг...
Те и без друго не ни оставиха възможност да го посетим Mr. Green, между другото и аз попаднах тук-там на негативни мнения или, хайде, на не чак толкова възхитени от въпросния къмпинг. Сега сме се насочили към т.нар. студиа (гледах сайт на Diogenis Studios в Porto Koufo), търсенето продължава. Wink Лошото е, че нямам много време да ровя из форума, а знам че има много полезна информация.

# 146

Миналата година ходихме да му хвърлим едно око на този къмпинг...
Те и без друго не ни оставиха възможност да го посетим Mr. Green, между другото и аз попаднах тук-там на негативни мнения или, хайде, на не чак толкова възхитени от въпросния къмпинг. Сега сме се насочили към т.нар. студиа (гледах сайт на Diogenis Studios в Porto Koufo), търсенето продължава. Wink Лошото е, че нямам много време да ровя из форума, а знам че има много полезна информация.

Кажи какво търсиш, какво обичаш, кога ще почиваш ( тихо или оживено място ли искаш, малки деца имаш ли, разстоянието до плажа има ли значение).

# 147
Малки деца нямаме, обичам да е спокойно, да няма гъчканак и шумотевица, далечината на плажа не ме притеснява (но пък предпочитам да го стигам пеш, отколкото с кола...). Искам да имам прилична стая/студио, по възможност тераса, кухненски бокс и магазин за хр. стоки наблизо, ресторант/и също. Ще сме 4 души възрастни и две деца, по-скоро девойки на по 12-13 г.
Много, много благодаря за отзивчивостта и помощта!

# 148
  • София

Свинарке, не мисля че Порто Куфо е много подходящо - плажа не е нещо особено (а на Гърция прекрасните плажове са и най-силната страна), и общо взето освен вкусните кръчми с морски дарове там друго интересно няма.

По-скоро си мисля, че в Никити ще ви допадне - има и кафенета и някак доста повече живот от Порто Куфо - и все пак си е адски спокойно местенце. Плажа е много добър, а около Никити са и едни от най-хубавите плажове на Ситония.

Сарти ви е другия вариант, но там си е доста по-шумно. Обаче си е страхотно селцето, а щом децата са и по-големи мисля, че не би трябвало да е проблем. На мен Сарти ми е слабост  Heart Eyes

Иначе и Неос Мармарас може да погледнете, но например на мен лично не ми харесва плажа - доста е претъпкан и на места мръсен  Sick  Дори и Парадисос бийч не ме кефи.

Вурвуру е супер спокойно, но мисля че и на вас и на малките девойки ще ви е доста скучно там - то е по-скоро вилна зона, без център, и ходят основно семейства с бебета и малки дечица.

На прима виста това ми хрумва, момичетата ще допълват  Peace

# 149
  Гъчканак и шумотевица няма да има на място, което е далеч (относително) от центъра на градчетата (там са села де). Можеш да намериш прекрасно тихо местенце и плажът (безкраен,пясъчен) да ти е под носа около Агиос Николаос, то е и съвсем близо до Никити. Не знам обаче дали на госпожиците няма да е скучно. Защото това си е една мързелива почивка, на каквато тийновете не са големи фенове. Магазини за хранителни стоки има в близост. И други предложения имам. Ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт