На море в Гърция - 9

• 114 869
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Mи то Керамоти май е по-популярно сред българите, отколкото сред гърците. Аз специално там чувах повече българска реч, отколкото гръцка. Обаче си го харесвам това място, защото плажът е водещ за моя избор на място за почивка. Но бяхме извън сезона и може би и това има значение.

# 316
Цитат
Ето това ми беше основната мисъл на мен, когато юни тръгнахме за Керамоти. Търсех именно място, което да не е свръхпопулярно сред българите. Незнам защо така се получава.

Мисля, че в Северна Гърция - Халкидики, Тасос и между Кавала и Атон, няма място, където да няма българи. Тези места са близо до БГ, сравнително на разумни цени, хубави плажове и храна, затова придобиват все по-голяма популярност тук. Колкото по на юг се слиза, толкова понамалява българската реч.

# 317
Има места почти без българи тук-таме, ама там е пък е пълно със сърби и/или македонци... Та все тая Simple Smile

Относно ваучърите: нямам голям опит, но пак да кажа от пътуването си до Филоксения през май. Освен съображенията, споменати по-горе - много нашенци, кофти хотели и т.н., често и предлаганата в офертите цена не е по-ниска.
Тумба наши приятели бяха с ваучъри, аз направих отделна резервация чрез съфорумка, която работи в туристическа агенция (името й е известно тук, може би някои ще се сетят), и излезе по-евтино. Ваучърите бяха на нормалната за хотела цена, а тя ми направи някаква сезонна отстъпка. Отделно, че работиш с познат и с действителна турагенция, а фирмите за колективно пазаруване не винаги са читави, та трябва човек и това да гледа.

Всъщност особеното бе, че този хотел за тези дати изобщо не се продаваше на частни лица...

# 318
  • София
Не знам при вас как е, но за мен има известна ирония в това, че реално погледнато, една от препоръките, които си даваме една на друга за дадено място, е точно липсата на българи, т.е. съотечественици.
И съответно все повече ми прави впечатление, че в разказите на малкото на брой недоволни завърнали се от Гърция, факторът българска селения и чалга фигурира задължително...

Много ми е тъжно и тягостно това - че в болшинството сме си някакъв изпростял народ след чийто представители остават само фасове, боклук, липса на елементарно възпитание и неприятния вкус в устата от едно смешно перчене и ''баровщина''  Sad

Присъстващите винаги са изключение, нали знаете  Hug

# 319
  • София
И на мен това ми е доста неприятно  да чета така за българите.И тъй като доста често се пише и за Филоксения,поне в периода 7-14 юли ние засякохме най-много 3-4 семейства българи-ами нито викаха,нито се бутаха,нито сееха боклуци навред и въобще не видях нищо нередно сред множеството  още от предимно сърби,румънци и други чехи или поляци/не съм влизала в подробности/.
Според мен човек сам си носи доброто настроение и преживяване.Хотелът тъй като се коментира колко едва ли не е лош,ами за цената си предлага отлична услуга.С агенцията,която пътувахме това беше най-евтиното предложение,но се оказа примерно по-добро от 3 звезди на Албена поне в нашите очи.
На мен ми е приятно като видя сънародници и в Охрид съм засичала и в Истанбул и на нищо фатално не съм ставала свидетел.
П.С. аз самата не крещя,не обичам чалга и си хвърлям боклуците на определеното място! Wink

# 320
Абсолютно съгласна,поради това и спрях да пиша с конкретни данни - в последните години нищо не е същото, а след 2007г. -кой ли не отиде.Какво съм видяла-не е истина просто.В крайна сметка загубихме  всички от чара на гръцкото море поради популяризирането му.

# 321
  • В полето, под тепето.
Така е, но за съжаление като се върна  след почивка - това поведение го забелязвам и тук и ми се иска да можех да не се прибирам.
Просто повече ти прави впечатление след като си бил на спокойно място, не че и преди не го е имало.
Много обичах да ходя за ден-два на кратка почивка и релакс тук, но почти се отказах- все попадаме в хотели с весели компании, които не ни  остават да спим -а аз така разбирам почивката - забавление до някое време, после спане. Laughing Последно едни изкаха да посрещат слънцето и покрай тях и аз го посрещнах тръгвайки си от хотела в 4.30 ч. ooooh!

Ох, моята почивка е толкова далеч!  Sad
Никой не пише в темите за Корфу а аз чакам отзиви от това лято! Laughing

# 322
Цитат
Присъстващите винаги са изключение, нали знаете 

smile3521

Около нас по време на почивките винаги е имало българи, но явно сме попадали на съфорумци  Laughing, защото са били много ок. Надявам се и тази година да ми е спокойна почивката.
Иначе сме прословути с това, че до където се допрем, винаги го опорочаваме, то не случайно е приказката: "хубава работа, ама българска...", но некултурни почиващи има от другите националности. В последно време приза държат румънци и сърби, нагледах се на чудеса последните няколко уикенда по южното ни черноморие....

В последните страници, нещо ни се развали настроението, нека да си оправим и да не забравяме, защо ходим в Гърция!

Заради тези гледки:

Вкусната храна:

И прекрасните плажове:

# 323
  • София
Смърфиетка  отиде ми желанието за работа днес.

Вече съм на плажа.

# 324
  • София

Тодоричка, поръчай по едно ледено фрапе, и аз идвам  Sunglasses

# 325
Като гледам колко е часът, може и по едно узо с много лед!  Drunk Не ме забравяйте и мен...  grinning039

# 326
  • София
То може и джин с тоник, че нещо не си падам по узото, ама да се разберем кой ще кара после   Mr. Green

# 327
Мъжете, как кой!  Joy Joy Joy

# 328
  • София
 Joy  Joy  Joy

Явно вече ме хвана...

# 329
  • София
Вярно бе. Ама и аз съм една   Joy

Момичета, не разбрах на 2 Септември колко от вас ще са в Никити. Да си направим среща за по едно фрапе на някой плаж. Съпружието няма да се дърпа много надявам се, ако се организираме сигурно ще можем да си тръгнем привечер на 2- ри . Хайде преброявайте се  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт