На море в Гърция - 9

• 114 877
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  Бг-Дядо! Много смешно ми стана! Какво толкова се дели тук напоследък! Такава сладка приказка си правим, има ли смисъл от подобни постове.
  Започвам да събирам впечатления за Сирос. Ще съм благодарна на всяко мнение.
  migeo, вчера ходих да се запозная лично със Сивири. Малко селце за спокойна почивка е наистина. Плажът е тесничък, но кръчмите ми харесаха много. Седнахме "При Никос" за обяд, една от крайбрежните таверни. Едни от най-хубавите калмари,които съм яла напоследък, цели калмари-туби. Фантазия! Пържените тикви-и те номер едно! Като добавим големите порции и отличните цени....нямам повече какво да кажа.

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 16:19 от Anna bel

# 451
  • Sofia
Абе то си бьрборкаме ама пьк и такива крайни изказвания Embarassed
Ние сме млади мамчета сега започващи обиколките и то с децата еми да вьлнуват ме осите и памперсите а лично Peterky споменаваше че ходи с внуче на морето та предполагам че и той не би се насадил в осарника #Cussing out
Таис напрове ме поразсмя и мен с култувия БГ ДЯДО  Joy
Жалко че си опорочаваме темичката с докачливи постове.А пьк като не ми е интаресно нещо просто го подминавам и не го чета но не значи че е глупаво точно това пьк някой го интересува  Laughing Laughing

# 452
Ана Бел,
започвам: заплюхме Сирос в едно нощно пътуване към Санторини, фериботът имаше спирка там и гледката ни очарова.
Година и половина по-късно отидохме. Самолет до Атина, после ферибот от Пирея - 4 ч. Хубавото е, че островът е спирка на няколко морски линии и през два-три часа има курс през лятото. Има и летище.

Главният град Ермуполи има страхотна архитектура в стил "неокласицизъм на баир", която много се отличава от типичните цикладски къщички - бели кубове със сини покриви.
Градът е голям за островно селище - около 20 000 жители без туристите, и има истински целогодишен живот, местна култура, кино и т.н., както и първата опера в Гърция, построена като миникопие на Ла Скала.
Улиците за автомобилно движение са малко, големи части от града се достигат само пеша по стълби или с мотор. До върха си е доста изтощителна разходка Simple Smile Тарикатлъкът е при избора на хотел да намериш уличка, оградена отвсякъде от стълби, иначе моторите под прозорците могат да бъдат влудяващи. Настаняването е евтино. Навремето когато ходихме, гърците от къщите на първа линия причакваха слизащите от ферибота на пристанището или на крайбрежната улица и си предлагаха квартирите. Очакват предимно клиенти за 1 или 2 нощувки, тъй като доста гърци ходят за уикенда, а много туристи си правят междинна спирка, преди да продължат към някой по-фенси остров. Приятно изненадани са, когато останеш за повече Simple Smile
Наричат го "островът на работническата класа", понеже ходят предимно гърци и няма условия за луксозни почивки, както и заведенията са чувствително по-евтини от тези на съседния Миконос, например.
Ермуполи е голямо пристанище, плаж там няма. Ходи се по десетината други селца, предимно в южната половина на острова. Пътувахме с автобус, местната мрежа е добре развита. Доколкото помня, най-много ни харесаха плажовете на Кини и Вари. Има и закътани заливчета за усамотяване и нудизъм, но до някои се стига трудно без рент-а-кар.
Еднодневни екскурзии до Миконос и Тинос са лесна плячка Simple Smile
Има и туристически програми до прочутия камъняк Делос, но тръгват от Миконос и трябва човек да планира предварително, както и да пристигне в Миконос достатъчно рано сутринта. За там мога да отбележа, че новото пристанище е насред нищото и се ходи с автобусче, което е доста неудобно. Старото е било в града.

Снимки от Сирос
Розовата ъглова къща с фенера е мястото, където спахме (а на снимката с бугенвилиите съм бременна в края на шестия месец Simple Smile).
Изядоха ни комарите btw, в духа на темата Simple Smile

# 453
 Параход,благодаря! Снимките са чудесни! В този розов хотел наистина шум няма как да има! Точно така си представям Сирос. Така го описва и Мат Барет. Много искам да го видя. Мисля да идем с колата, миналата година така ходихме в Санторини и не е трудно. Ферибот от Пирея до Сирос,гледах 30 евро е на човек,70 за кола. Щом сме с кола, не е задължително да сме в столицата, ти как смяташ? Около тези места където са ти харесали плажовете може би има и селища с хотели? Не смятам да правя плажна лежаща почивка. Достатъчно се належах сега в Пефкохори! Simple Smile Искам да видя нови неща,различни. До Делос не знам дали ще стигнем, но за по ден, без кола на Миконос и Тинос смяташ ли,че е възможно? Ще можем ли да добием впечатления ако сме без превоз на тези острови?
  Много мерси,Параход!

# 454
  • София
Много хубави снимки! Laughing
Относно нетърпимостта към многото нашенци по гръцките плажове,днес четейки руски форум за хотел в Турция ми стана смешно,че и те имат непоносимост към своите сънародници. Mr. Green

# 455
Говорейки за Сирос,
искам да ви покажа едни вълшебни снимки от времето, когато дори Peterky не е посещавал Гърция... Много са вълнуващи, дано ви харесат Simple Smile

# 456
  • София
Говорейки за Сирос,
искам да ви покажа едни вълшебни снимки от времето, когато дори Peterky не е посещавал Гърция... Много са вълнуващи, дано ви харесат Simple Smile

Параход, страхотни са  Peace, особено ми харесват каручките за вода.Сега пък имат джипове с черни цистерни отзад и с тях возят вода на животните  Flutter, има ги по Ситония, имаше ги и на Кефалония  Simple Smile
Твоите снимки от Сирос, обаче са по-цветни  Peace

# 457
  • София
Говорейки за Сирос,

Аз пък се чудя, че от 1963 година снимките са хем цветни, хем качествени. Като си помисля у нас кога се появиха цветните снимки ...  ooooh!

Параход, благодаря за прекрасната разходка!   bouquet

# 458
  С носталгия си спомням за хартиените покривки по масите в таверните. Никъде ги няма вече!

# 459
  • София
  С носталгия си спомням за хартиените покривки по масите в таверните. Никъде ги няма вече!
Има ги, има ги още. Тази година ми се случи поне 2 пъти в по-непретенциозни заведения. Мисля, че едното беше на Скопелос, а другото на Амулиани.

# 460
  • В полето, под тепето.
Прекрасни снимки!  bouquet На третата снимка може да е "нашия приятел!" Joy
Хартиените покривки ги имаше миналото лято, за това още не знам! Laughing

# 461
Има ги хартиените покривки и на Халкидики даже, има Simple Smile

# 462
  • В светлината на слънцето
Параход, их много хубави снимки.  bouquet Виждала съм ги вече, ама пак да кажа - едни от най-хубавите ти снимки са.  Hug

# 463
  • София

В Керамоти във всяка кръчма на такива ядяхме.

Страхотни снимки, прилича ми на Италия.  Hug

# 464
  • софия
Има ги. При пирата на такава ядохме Wink
След 2 седмици се върнахме и въпреки нетипичността на Филоксения, там беше по-хубаво от тук. Малко да се посъбера и ще пиша по-подробно.

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 22:02 от zvanche

Общи условия

Активация на акаунт