На море в Гърция - 9

• 114 731
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Цитат
За Тасос аз мога да препоръчам Макриамос. Там ходихме няколко пъти, мои приятели ходят вече 5 година и около майските и септемврийските празници има мн добри пакети. Има ХБ, яденето е супер, на корем, но в голямо изобилие.

http://www.makryammos-hotel.gr/home/?
Добре е  да намерите чрез Бг фирма. Стига се бързо и персоналът е много мил, а плажа, морето, са прекрасни.

Така е, но самата хотелска база е страшно овехтяла. Не отговаря на 4 звезди, но цените им са точно за толкова. Ако разбира се се намери нещо супер изгодно си заслужава. Нас ни настаниха в къщичка тип бунгало /то всички са такива/ почти в началото на комплекса и на плаж и в ресторанта ходихме с колата, иначе на слизане ок, ама на връщане е един баир, не е за разправяне.

# 691
  • София
Titka, във Вурвуру наистина има само мини маркети, но са горе-долу добре заредени. В Ормос Панагиас колкото пъти сме отишли за разходка и хапване, толкова пъти съм видяла сергии с прясно уловена риба  Simple Smile Иначе дали е официално всеки ден рибен пазар - не съм питала, защото с половинката не обичаме морска храна особено.

Кимболина, ако Катерини се води част от Олимпийската ривиера - значи имаш един глас против  Simple Smile Малко по-назад в темата съм разказвала доста. И все пак, си има хора на които там им е добре...въпрос на вкус, но на мен там ми е много 'българско', в лошия смисъл на думата...

# 692
  • София
Паралия Катерини / не съм сигурна, че правилно го изписвам/ и тази Ривиера са едно до друго ли и аз много не ми стана ясно ама по скоро ДА. Значи тебе съм те чела, че не си очарована, мен по скоро ме блазни тази плажна ивица и морето ми изглежда готино, но пък оценката му е повече към отрицателна  newsm78
Някакси към Катерини ми излеждат по хубави плажовете , не знам защо.
Сега като реших да пътуваме така без резервация си мисля,  имам планове на 5 .09 да тръгнем , но пък тогава започват 4 почивни дни за БГ и дали няма да е пренаселено и да е по трудно за намиране на спане ей така без резервация.
п.п. сега погледнах че 5 е работен ден , а аз мисля тогава да тръгнем, а може би повече хора / така се надявам де  Mr. Green/ ще тръгнат на 5 следобяд или на 6 сутринта.

# 693
Аз си мисля, че ще има и доста хора, които точно като нас, са си взели отпуска 3-ти, 4-ти и 5-и.   Rolling Eyes От линковете, които Смърфиетка ми прати, вече получих отрицателен отговор от Студио Корали, че са заети. Да видим  Rolling Eyes

# 694
  • София
http://www.focus-news.net/?id=n1684393

Малко кофти информация. Надявам се да се оправят нещата.

# 695
  • София
Аз си мисля, че ще има и доста хора, които точно като нас, са си взели отпуска 3-ти, 4-ти и 5-и.   Rolling Eyes
Айде стига и ти сега , че тамън се навих така да тръгна сега почвам да се чудя , дали да не изчакам почивните дни.
Как така ще си взимате отпуска от по рано, амаха не стига, че има почивни дни , а пък и още  Mr. Green
/шегичка разбира се/

# 696
  • Пловдив / София
Сега като реших да пътуваме така без резервация си мисля,  имам планове на 5 .09 да тръгнем , но пък тогава започват 4 почивни дни за БГ и дали няма да е пренаселено и да е по трудно за намиране на спане ей така без резервация.
п.п. сега погледнах че 5 е работен ден , а аз мисля тогава да тръгнем, а може би повече хора / така се надявам де  Mr. Green/ ще тръгнат на 5 следобяд или на 6 сутринта.

Е, да, ама, то като имат резервация, вие и на 03.09 да тръгнете, нищо не може да направите.
Аз сега вече силно се притесних. Ще трябва да говоря с приятелите, с които ще ходим, че може би е по-добре да направим резервация. Набелязали сме места, които преди 2 седмици ми казаха, че имат места, ще видим.

# 697
kimbolinaWhistling

Не съм споделяла, но ето един пътепис, дело на моята майка. цък  Sunglasses

# 698
Чудесен.

# 699
  • София
С резервация няма проблем, ама явно има доста хора който пътуват без резервация. Всичко беше в кръга на шегата  Peace
Аз май си харесах Торони, макара, че е доста по надолу от Никити , ама по снимките от няколко къщички ме грабна плажа.

blackisback започвам да чета   bouquet

# 700
  • София
Тодоричка, кофти наистина...дано се справят с пожарите, тук в БГ също имаше проблеми това лято и всеки път като прочета някъде, че горят еди-колко си декара гора и ми се свива сърцето  Sad Много обичам дървета  Heart Eyes

Момичета, не мисля че ще е чак толкова претъпкано, че да не може да се намери свободно място. Друг е въпроса, дали това което ще е свободно, ще отговаря на вашия вкус. Риск има винаги, така или иначе.

# 701
Аз май си харесах Торони, макара, че е доста по надолу от Никити , ама по снимките от няколко къщички ме грабна плажа.

blackisback започвам да чета   bouquet

В Торони съм била веднъж, а родителите ми и повече  Laughing Бяхме ето тук цък, но бабата не говори никакъв език освен гръцки. Това разбира се не е проблем- все пак всеки има по две ръце и може да ръкомаха с тях.  Mr. Green Ако съвсем закуца комуникацията, ще звънне на дъщеря си в Солун, която говори английски. Спали сме там за 30-35 евро на вечер. Много е мила жената- изпрати ни с два буркана домашно консервирани маслини. Проблемът е, че са студиа и няма включена храна.

# 702
Kimbolina,
Торони е добре като за първо посещение.
Приятно полу-оживено селце, с хубави студиа и доста кръчми, три минимаркета, плажна алея за разходки, с детска площадка и баскетболно игрище на самата брегова ивица. Плажът е много широк и спокоен, пясъкът обаче е доста едър и това на някои хора не им допада. Хубавото е, че селото е дълго и тясно и няма къща, която да е на повече от 50-100 метра от плажа.
Аз Торони винаги съм казвала, че го харесвам Simple Smile
В линковете за настаняване на Халкидики, които съм пуснала на първа страница на темата, има сигурно 50-100 варианта за там. Цените са това, което са ти казали - 30-40 евро за студио без храна.
Около 6 септември ще има доста българи. Другите дни ще е спокойно - по това време на годината там сезонът приключва.
(Миналата година минахме оттам в края на почивката си, 3-6 септември, и за празника се изсипа едно определено количество наши сънародници.)

# 703
  • София
blackisback точно тези две заливчета ме хаванаха, явно почти всички къщи са там. Но както пише Параход пясъка е едър, а по всички снимки изглежда много хубав , а и водата така изглежда,че няма камъчета. Искам хубав чист плаж с ПЯСЪК и хубава вода демек без камъни в началото и да е плитко.

Аз се отказа от изхранване към хотелите ще се храним навън, надявам се да не се върнем разорени  Mr. Green, макар, че не сме от ящните та не знам и аз за какво се притеснявам.

Ако мъжлето се съгласи / доста е труден на това което искам / тръгваме към Никити минаваме ако ни хареса оставаме, ако не продължаваме на долу до към Торони и Сарти и се паркираме някъде.

# 704
  • София
Момичета, изчетох коментарите за времето в началото на септември, аз пък имам чуденка за последната седмица от август - не е ли прекалено горещо тогава (в сравнение с бг морето) и зависи ли от конкретното място?

Общи условия

Активация на акаунт